Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Den Haag (The Hague):

Ούτε η ωραιότερη πόλη της Ολλανδίας, ούτε ο ιδανικός τόπος για διακοπές διαρκείας σίγουρα.

1. Σωστά!

Παίρνεις στη χειρότερη περίπτωση, για την ίδια εργασία, τα διπλά από την Ελλάδα. Εγώ έπαιρνα τετραπλάσια.

2. Επίσης σωστό!

Και πολύ κοντινές Ολλανδικές πόλεις όνειρο.

3. Μάλλον δεν ζεις πολλά χρόνια εκεί, ή δεν έχεις πάει σε γειτονικά κράτη ή έχεις τις κακές σου σήμερα…

Το κλίμα είναι ήπιο και χωρίς ιδιαίτερα ακραίες θερμοκρασίες.

4. Τα εστιατόρια είναι όντως ακριβά, όχι όσο λες, και βρίσκεις σε πολλά άλλα σημεία καλής ποιότητας και σχετικά φτηνό φαγητό.

5. Αν εννοείς σκυλάδικα ή ξενύχτι μέχρι να γίνεις λιώμα και χωρίς λόγο δεν υπάρχει.

Τα μπαρ όμως είναι πολύ καλύτερα από τα Ελληνικά, φθηνότερα και χωρίς μπόμπες.

Αν έχεις Ολλανδούς φίλους, και τη σωστή εργασία, υπάρχει και νυχτερινή ζωή.

6. Μάλλον σε ενοχλούν οι πολλές ψηλές και οι άλλες τόσες ξανθές και ζουμερές γουνάρες.

Αυτές ξέρεις, δεν τις βρίσκουν όλοι άχαρες…

Και άμα πεταχτείς μέχρι το Delft, στα μπαράκια του έχει κάθε βράδυ «καλλιστεία» με διεθνή συμμετοχή...

3. Το κλίμα μπορεί να είναι ήπιο όπως λες (και αυτό πάλι σχετικό), η έλλειψη ήλιου με έχει επηρεάσει και ψυχολογικά και σωματικά όμως.

4. Εξαρτάται τα στάνταρ του καθενός σίγουρα.

5. Σκυλάδικα δεν πήγα ποτέ, ποτά δεν πίνω, μόνο μπύρες και κρασί. Ναι φθηνότερα είναι, και χωρίς μπόμπες, αλλά όταν στις 12 έχει νεκρώσει το σύμπαν, τι να το κάνω;

6. Θέμα γούστου. Έχουν θέμα με την υγιεινή πάντως, και δεν ξέρουν να ντυθούν/περπατήσουν. Την σπάνια φορά που θα δώ Ολλανδέζα με τακούνι, θα περπατάει σαν άλογο. Και μιλάω για τις τυπικές Ολλανδέζες (ξανθιές, ψηλές).

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπρατισλαβα.... πολλες δουλειες....βαρετη ζωη...αδιαφορη χωρα... κοντα στη Βιεννη ομως...

Γυναικαρες οι Σλοβακες παντως, αν και ειμαι απο θεσσαλονικη....

Δημοσ.

Δύο χρόνια Utrecht, έχω να πω τα καλύτερα.

Όμορφη πόλη, ιδανικό μέγεθος. Πάρκα παντού, ένα σωρό πράγματα να κάνεις.

Παρα πολύ καλή νυχτερινή ζωή, μουσική, μπαράκια υπέροχα. Οι Ολλανδοι αρχικά φαίνονται κάπως απομακροι, αλλά αν γνωρίσεις καλύτερα είναι υπέροχοι άνθρωποι.

Για τον άλλο που είπε ότι έχουν βλέμμα αγελάδας, μάλλον στον καθρέφτη κοίταξε.

ΥΓ

Παρασκευή ή Σάββατο όταν βγαίνω, δεν έχω γυρίσει πριν τις 4 σπίτι.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δύο χρόνια Utrecht, έχω να πω τα καλύτερα.

Όμορφη πόλη, ιδανικό μέγεθος. Πάρκα παντού, ένα σωρό πράγματα να κάνεις.

Παρα πολύ καλή νυχτερινή ζωή, μουσική, μπαράκια υπέροχα. Οι Ολλανδοί αρχικά φαίνονται κάπως απομακροι, αλλά αν γνωρίσεις καλύτερα είναι υπέροχοι άνθρωποι.

Για τον άλλο που είπε ότι έχουν βλέμμα αγελάδας, μάλλον στον καθρέφτη κοίταξε.

ΥΓ

Παρασκευή ή Σάββατο όταν βγαίνω, δεν έχω γυρίσει πριν τις 4 σπίτι.

Για τα πρώτα και το τελευταίο "συμφωνώ και επαυξάνω",

Στο προτελευταίο δεν συμφωνώ, ο καθένας πρέπει να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του,

έστω και αν νομίζουμε ότι είναι, ή όντως είναι λάθος, μην ανάβουμε φωτιές χωρίς σοβαρό λόγο.

alsjeblieft, te blussen

• Like 1
Δημοσ.

Ειμαι η μονη που μπροστα στο να μενω σε μια οργανωμενη χωρα που δεν με κλεβει και θα μπορω να εχω μια ποιοτητα ζωης που συμπεριλαμβανει ταξιδια, σινεμα, βιβλια και την ανεση να αποκτω καποια υλικα αγαθα θα θυσιαζα χτες τη θαλασσα,το μαυρισμα και τον ηλιο, τα μπουζουκια και το φραπε με το ταβλι ?

Ισως φταει που δεν ξερω ταβλι...

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είναι ελάχιστες οι εργασίες που θα μπορούσες να βρεις χωρίς να ξέρεις τη γλώσσα,

περιορίζονται ουσιαστικά στις χειρότερες χειρωνακτικές από τη μία

και σε θέσεις στελεχών συγκεκριμένων επιχειρήσεων από την άλλη.

Αν μετά το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας σου εκεί (περίπου)

δεν δείξεις ότι προσπαθείς να επικοινωνήσεις στη γλώσσα τους και εξακολουθείς να μένεις στην ίδια γειτονιά,

οι άγνωστοι άνθρωποι που σου έλεγαν πρώτοι την καλημέρα στα Αγγλικά,

από την πρώτη μέρα της παρουσίας σου εκεί,

θα αρχίσουν να σε αποφεύγουν ή να ξεχνούν τα Αγγλικά. (στην καλύτερη περίπτωση)

Όχι δεν ισχύουν αυτά που γράφεις,απλά και λιτά.

Αναλόγως που είσαι,ποιος είσαι,τι προσόντα έχεις και τι σχέση έχεις με τους "γείτονες" & φίλους.

Μην προβάλεις την εμπειρία σου σε άλλες καταστάσεις και άτομα.

Μια χαρά είμαι με τα εγγλέζικα στην δουλειά(υψηλής ειδίκευσης,αλλά όχι "στέλεχος",ούτε κανένας αναντικατάστατος) και μια χαρά περνάω με τα εγγλέζικα με τους Δανούς & τους λοιπούς αλλοδαπιούς φίλους.Τους γειτόνους μια χαρά τους μιλάω και απαντάν στα εγγλέζικα.

Βέβαια επειδή δεν είναι τελείως γομάρι μαθαίνω την γλώσσα,αλλά αυτό είναι επειδή εγώ το θέλω για να "μπω" στην ντόπια νοοτροπία καλύτερα και να κάνω την ζωή μου ευκολότερη,όχι επειδή δεν βρίσκω δουλειά & φίλους....

Άλλοι φίλοι χρειάζεται να μιλήσουν κάποιες φορές Δανέζικα στην δουλειά.

Πρώην γνωστή στο Μόναχο δούλευε σε δουλειά IT και μιλούσαν μόνο Ισπανικά & Αγγλικά στον όροφο,μεγάλη σχετικά εταιρεία με πολυεθνικό προσωπικό.

Από την άλλη ο κολλητός στο Μόναχο μιλάει αποκλειστικά γερμανικά στην δουλειά,το ίδιο και η γυναίκα του.

Όπως είπα αναλόγως την περίπτωση.Δεν μπορείς να προεξοφλείς τι θα βρει ο άλλος όταν πάει εκεί,αν και πάντα βοηθάει να ξέρεις την γλώσσα.

Ον τόπικ,είμαι στην Δανιμαρκία εις την κεντρική-βόρεια Γιουτλάνδη.

Δημοσ.

Ειμαι η μονη που μπροστα στο να μενω σε μια οργανωμενη χωρα που δεν με κλεβει και θα μπορω να εχω μια ποιοτητα ζωης που συμπεριλαμβανει ταξιδια, σινεμα, βιβλια και την ανεση να αποκτω καποια υλικα αγαθα θα θυσιαζα χτες τη θαλασσα,το μαυρισμα και τον ηλιο, τα μπουζουκια και το φραπε με το ταβλι ?

Καλά και μάλλον φταίει και οτι δεν τα θυσίασες ακόμα. Επίσης ξέχασες το σημαντικότερο που θα χρειαστεί να θυσιάσεις ακόμα: οικογένεια και κολλητούς φίλους.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά και μάλλον φταίει και οτι δεν τα θυσίασες ακόμα. Επίσης ξέχασες το σημαντικότερο που θα χρειαστεί να θυσιάσεις ακόμα: οικογένεια και κολλητούς φίλους.

Σωστα, πολλαπλασιασε το επισης με 15 χρονια και τα ξαναλεμε....

Δημοσ.

Για την θάλασσα δεν τρελαίνομαι, στον ήλιο δεν κάθομαι, φραπέ πίνω σπάνια και τάβλι δεν έμαθα ποτέ...παρόλα αυτά δεν θα ήθελα να φύγω από δω! :)

• Like 2
Δημοσ.

Ναι, δεν ειχα τετοια εμπειρια, απλα φανταζομαι πως θα ειναι να φυγω απο εδω.

Αυτη τη στιγμη μονο ο ανθρωπινος παραγοντας και μια μακροχρονια σχεση με κρατα εδω και το οτι δεν εχω ενα αρκετα καλο πτυχιο ωστε να βρω μια καλη ευκαιρια εξω( ακομη).

Προσπαθω να μη μαυριζω αλλα βλεπω πραγματικα οτι δεν υπαρχει καμια ελπιδα για μας εδω περα , ανεξαρτητα με την πολιτικη κατευθυνση της χωρας( δεν θελω η κουβεντα να στραφει εκει).

Οι δουλειες πληρωνουν ψιχουλα, σπιτι δικο σου δεν μπορεις να αποκτησεις και αν το καταφερεις σε τσακιζει η φορολογια , λεφτα ουτε στην τραπεζα δεν εμπιστευεσαι πια και συνεχεια ακους γυρω σου για διαφθορα και ανθρωπους που τρωνε με χρυσα κουταλια.

Ο,τι επενδυσεις σ αυτη τη χωρα γινεται σταχτη, και στεναχωριεμαι πολυ που το λεω αυτο γιατι δεν θελω να φυγω. Οχι γιατι δεν θελω ν αφησω την Ελλαδα, αλλα δεν θελω να φυγω απ τη σχεση μου.( η οικογενεια κ οι φιλοι δεν χανονται, και επειδη επεστρεψα στο πατρικο ουσιαστικα τους φιλους μου τους βλεπω μια φορα το μηνα)

Ειχα αλλα ονειρα παλιοτερα, τωρα εχω βαλει μπρος για 2ο πτυχιο με πολυ σοβαρο ενδεχομενο μολις το παρω να φυγω εξω.

Για την θάλασσα δεν τρελαίνομαι, στον ήλιο δεν κάθομαι, φραπέ πίνω σπάνια και τάβλι δεν έμαθα ποτέ...παρόλα αυτά δεν θα ήθελα να φύγω από δω! :)

Μια απ τα ιδια, + τα μπουζουκια που ποτε δεν συμπαθησα. Εκτιμω πολυ ομως το σουβλακι. Ειναι υππροχο βασικα.

Ολα αυτα επειδη βλεπω πως καποιοι ανθρωποι (οχι στο φορουμ μονο, γενικοτερα) σκεφτονται πως αν φυγουν απο ελλαδα δεν θα χει ηλιο, μπουζουκια και φραπεδες και προτιμουν να μενουν εδω με μισθο 400 ευρω μενοντας με τους γονεις. Δεν τους κατακρινω, εξαλλου τα ιδια κανω κ εγω.

• Like 2
Δημοσ.

Σωστα, πολλαπλασιασε το επισης με 15 χρονια και τα ξαναλεμε....

Πάλι είναι θέμα προτεραιοτήτων και καταστάσεων.

Φίλους βρίσκεις και αλλού και την φαμίλια την βλέπεις στις διακοπές,αξιοπρεπή εισόδημα-ελεύθερο χρόνο και ψυχική ηρεμία από την άλλη πολύ δύσκολα τα βρίσκεις στην Ελλάδα ως κοινός θνητός(όχι βολεμένος-όχι λαμόγιος).

edit:5 χρόνια εγώ και 10+ η αδελφή στα εκσωτερικά. Αμφότεροι δεν θέλουμε να γυρίσουμε με την καμία.

Δημοσ.

Πάλι είναι θέμα προτεραιοτήτων και καταστάσεων.

Φίλους βρίσκεις και αλλού και την φαμίλια την βλέπεις στις διακοπές,αξιοπρεπή εισόδημα-ελεύθερο χρόνο και ψυχική ηρεμία από την άλλη πολύ δύσκολα τα βρίσκεις στην Ελλάδα ως κοινός θνητός(όχι βολεμένος-όχι λαμόγιος).

edit:5 χρόνια εγώ και 10+ η αδελφή στα εκσωτερικά. Αμφότεροι δεν θέλουμε να γυρίσουμε με την καμία.

Καπως ετσι το σκεφτομαι κι εγω. Και περαν ολων των αλλων, το να ψαχνω δουλεια και να καθομαι σπιτι δε νομιζω πως αποτελει ποιοτικο χρονο με τους γονεις κ την οικογε εια μου, παρα μονο υπερβολικη οικειοτητα και τριβες στις σχεσεις μας. Εξναι πολυ προτιμοτερο να ειμαι μακρια και να ζω ανετα και να βλεπομαστε ποτε ποτε, αλλα να περναμε μαζι ποιοτικο χρονο. Κ υπαρχει και το skype.

Δεν θελω να κλαιγομαι, απλα βλεποντας ρεαλιστικα την κατασταση γυρβ μου, δεν νομιζω να υπαρχει ενας σοβαρος λογος να μεινει καποιος ελλαδα, αν μπορει να βρει κατι καλο εξω.

Και ολοι εσεις που χετε φυγει, πειτε κι αλλα για την πολη σας γιατι με ταξιδευετε κι εμενα.

Δημοσ.

Θα πω πως τα βλέπω και εγώ τα πράγματα (σχετικά με την μετανάστευση).

Είμαι φοιτητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο, τώρα μπαίνω στο τρίτο έτος. Η δουλειά που θέλω να κάνω είναι αυτή του καθηγητή πανεπιστημίου. Κατά συνέπεια πρέπει να κάνω μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Θέλω να τα κάνω στο εξωτερικό, γιατί υπάρχουν καλύτερα πανεπιστήμια από τα ελληνικά (τουλάχιστον στο αντικείμενο που σπουδάζω), στο διδακτορικό θα πληρώνομαι και η ζωή μου πιστεύω θα είναι καλύτερη σε μια ξένη χώρα.

Τους φίλους μου έτσι κι αλλιώς μετά την αποφοίτηση θα τους μιλάω κατά 99% μέσω ίντερνετ και 1% από κοντά. Και πολύ λέω. Αυτό λόγω του ότι οι περισσότεροι μένουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Την οικογένεια μπορώ να την βλέπω στις διακοπές. Για το θέμα της σχέσης δεν ξέρω. Προς το παρόν δεν έχω, θα δούμε τι θα γίνει αν στο μέλλον αποκτήσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...