tehAllantin Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ατομικοι ειναι οι αέρες ρε φιλε, δεν εχει ανατολικα, δυτικά, κάτω, πάνω... Βλεπουν εναν να παλευει με το ποδηλατο ''ΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ'' και ερχονται. Δεν ξερω αν ειναι απο τα νευρα μου, αλλα παρατηρώ ότι εκτος απο μενα που ο αερας δεν μ'αφηνει να τσουλίσω, η φυση γυρω στεκει ακίνητη. Ουτε μισο κλαδάκι δεν κουνιέται. αϊ φιλ για μπρο. Λιγο άσχετο με το θεμα αλλά κατα τύχη είδα το παρακάτω βίντεο, και αν βαριέστε να το δείτε, πάτε στο 20:47 όπου έχει ένα κείμενο. Καθώς στο Άμστερνταμ βλέπεις παντού τα σπίτια που εξιστορουν την πορεία της πόλης, σε κάνει να αναρωτιεσαι πολλά για εμας τους Έλληνες.
_hopelesscase_ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι αυτό ρωτάω. Αν φεύγετε γιατί δεν σας αρέσει εδώ (ο κόσμος, η ζωή κλπ) ή απλά γιατί δεν υπάρχει επαγγελματική προοπτική γιατί δεν μου άρεσε εκεί 1
zio10 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Όσο πιο πολύ διαβάζω τόσο πιο σίγουρος είμαι ότι δεν θέλω να φύγω πάντως... 1
antonisid Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Για Leiden, Utrecht, Leuven, τι γνώμη έχετε; Οι δύο πρώτες πόλεις είναι Ολλανδία, η τρίτη Βέλγιο. Για Leuven δε ξέρω. Ουτρέχτη, Leiden είναι 2 πολύ όμορφες πόλεις, στις οποίες ποτέ δε θα έμενα όμως. Γενικά Ολλανδία πέραν του Άμστερνταμ και Ρότερνταμ οι υπόλοιπες πόλεις είναι βαρετές (για μένα τουλάχιστον). Τι εννοεις προβλημα με την προσωπικη υγιεινη; Δεν πλενονται; Χωρίς να θέλω ν αναφερθώ στο άτομο που έκανε την αναφορά αυτή, τέτοιες γενικεύσεις δε μ'αρέσουν, πέραν του ότι έχω άλλη άποψη. Έχω παρατηρήσει ότι τέτοιες φήμες πολλές φορές προκύπτουν από άτομα που την τσιμπήσαν την χυλόπιτα τους και πίστεψέ με το χω δει 2-3 φορές αυτό το έργο. Δε του κατσε η τάδε? Βρωμιάρα. Ακόμα και Έλληνες εχω δει (στο εξωτερικό πάντα) να διαδίδουν τέτοιες φήμες για Ελληνίδες σε ντόπιους....οπότε το να δημιουργηθεί στο μυαλό κάποιου ένα στερεότυπο απ το πουθενά δεν είναι δύσκολο. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2015 από antonisid 6 1
totem_lost Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Για Leuven δε ξέρω. Ουτρέχτη, Leiden είναι 2 πολύ όμορφες πόλεις, στις οποίες ποτέ δε θα έμενα όμως. Γενικά Ολλανδία πέραν του Άμστερνταμ και Ρότερνταμ οι υπόλοιπες πόλεις είναι βαρετές (για μένα τουλάχιστον). Την Ουτρέχτη θα την έλεγα σίγουρα λιγότερο βαρετή από το Ρότερνταμ. + Είναι 20 λεπτά από το Άμστερνταμ. 1
Hellaslover Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Unabomber φανταζομαι εχεις παει και αστορια και θελω να σε ρωτησω πως ειναι οι ελληνες εκει; ειναι εξω καρδια η americanized οπως τους ελληνες σε αλλα μερη;
Nate Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Για Leuven δε ξέρω. Ουτρέχτη, Leiden είναι 2 πολύ όμορφες πόλεις, στις οποίες ποτέ δε θα έμενα όμως. Γενικά Ολλανδία πέραν του Άμστερνταμ και Ρότερνταμ οι υπόλοιπες πόλεις είναι βαρετές (για μένα τουλάχιστον). Χωρίς να θέλω ν αναφερθώ στο άτομο που έκανε την αναφορά αυτή, τέτοιες γενικεύσεις δε μ'αρέσουν, πέραν του ότι έχω άλλη άποψη. Έχω παρατηρήσει ότι τέτοιες φήμες πολλές φορές προκύπτουν από άτομα που την τσιμπήσαν την χυλόπιτα τους και πίστεψέ με το χω δει 2-3 φορές αυτό το έργο. Δε του κατσε η τάδε? Βρωμιάρα. Ακόμα και Έλληνες εχω δει (στο εξωτερικό πάντα) να διαδίδουν τέτοιες φήμες για Ελληνίδες σε ντόπιους....οπότε το να δημιουργηθεί στο μυαλό κάποιου ένα στερεότυπο απ το πουθενά δεν είναι δύσκολο. Την Ουτρέχτη θα την έλεγα σίγουρα λιγότερο βαρετή από το Ρότερνταμ. + Είναι 20 λεπτά από το Άμστερνταμ. Σχετικά με το ότι είναι βαρετές, εννοείτε ότι δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή ή κάτι άλλο;
subdee Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Για Leuven δε ξέρω. Ουτρέχτη, Leiden είναι 2 πολύ όμορφες πόλεις, στις οποίες ποτέ δε θα έμενα όμως. Γενικά Ολλανδία πέραν του Άμστερνταμ και Ρότερνταμ οι υπόλοιπες πόλεις είναι βαρετές (για μένα τουλάχιστον). Χωρίς να θέλω ν αναφερθώ στο άτομο που έκανε την αναφορά αυτή, τέτοιες γενικεύσεις δε μ'αρέσουν, πέραν του ότι έχω άλλη άποψη. Έχω παρατηρήσει ότι τέτοιες φήμες πολλές φορές προκύπτουν από άτομα που την τσιμπήσαν την χυλόπιτα τους και πίστεψέ με το χω δει 2-3 φορές αυτό το έργο. Δε του κατσε η τάδε? Βρωμιάρα. Ακόμα και Έλληνες εχω δει (στο εξωτερικό πάντα) να διαδίδουν τέτοιες φήμες για Ελληνίδες σε ντόπιους....οπότε το να δημιουργηθεί στο μυαλό κάποιου ένα στερεότυπο απ το πουθενά δεν είναι δύσκολο. Δεν έχεις και άδικο, οι περισσότεροι για αυτό τον λόγο το λένε, αλλά δεν το λένε με την έννοια που το λέω εγώ. Εγώ είπα την γνώμη που μοιράζομαι με την γυναίκα μου για τους Ολλανδούς γενικά, και αυτή τους βρίσκει λιγδιάρηδες. Ασφαλώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά δεν μπορώ να αναφερθώ σε κάθε εξαίρεση, μιλάω για την προσωπική μου άποψη και εμπειρία.
Speculoos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Πως ειναι στην Αμερικη? Σε ποια περιοχη πηγαινεις? Εκεί που πάω δεν εχει καμία σχέση με την Αμερική που περιγράφει ο Unabomber και ο Whodat. Στη μέση του πουθενά, μεταξύ Minnesota, Wisconsin, Iowa...Α, έχει τύχει να πάω και κάπου στο Tennessee...Κρύο, χιόνι και αμερικάνικη επαρχία σε τοπίο και συμπεριφορά στα πρώτα, βλαχιά και uberθρησκεία στο Tennessee. Είναι λίγο πολύ σα να του λένε κάποιου που δεν έχει έρθει ποτέ Ευρώπη ότι του δίνουν εισιτήριο, αυτός φαντάζεται Παρίσια και Ρώμες και τελικά κατεβαίνει σε ένα χωριό στα σύνορα Μολδαβίας-Ουκρανίας. H Αμερική που έχω γνωρίσει είναι η Αμερική όπου τα πάντα είναι μακριά και απομακρυσμένα και στη δουλειά δεν έχεις ούτε άδεια, ούτε περίθαλψη. Θα πήγαινα μόνο για ελάχιστα χρόνια, ως κίνηση καριέρας και με την προϋπόθεση ότι θα είχα Ευρωπαϊκά benefits.
defacer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Η ερώτηση μπορεί να είναι "με τα ίδια λεφτά και συνθήκες εργασίας Ελλάδα ή εξωτερικό;" Ναι αυτό ρωτάω. Αν φεύγετε γιατί δεν σας αρέσει εδώ (ο κόσμος, η ζωή κλπ) ή απλά γιατί δεν υπάρχει επαγγελματική προοπτική Συνθήκες εργασίας αφορούν θέματα όπως: * Να δουλεύεις 8 ώρες τη μέρα, εφόσον τόσες γράφει το συμβόλαιο σου. * Να πληρώνεσαι τον μισθό τον οποίο έχεις συμφωνήσει. * Να πληρώνεσαι εγκαίρως όπως έχεις συμφωνήσει. * Να κάνεις τη δουλειά που έχει συμφωνήσει (και όχι κάνεις οτιδήποτε άλλο που δεν είναι στα καθήκοντά σου) * Να έχεις ένα λογικό αριθμό αδειών * Να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις άδειες αυτές όποτε τις χρειάζεσαι εφόσον ενημερώσεις εγκαίρως (και όχι όποτε θέλει το αφεντικό σου) * Να έχεις την πιθανότητα να πάρεις αύξηση εφόσον κάνεις καλή δουλειά. * Να πάρεις την αποζημίωση που δικαιούσαι εάν απολυθείς. κοκ Δυστυχώς μερικά από τα παραπάνω είναι ανέκδοτα πλέον στην Ελλάδα από οτι ακούω. OK λοιπόν, μ' αυτά τα δεδομένα η απάντηση στον zio είναι εξωτερικό. Ίρις αυτά που λες σε πολλές περιπτώσεις πλέον έχουν γίνει ανέκδοτο αλλά αυτό εξαρτάται από τη δουλειά, τη θέση κλπ. Προσωπικά σ' αυτό τον τομέα είμαι προνομιούχος και δε θα σκεφτόμουν καν μια δουλειά όπου αυτά δεν ισχύουν, οπότε μια ή άλλη δεν παίζουν ρόλο στην απόφαση. Αυτό που έχω βρει έξω είναι: * πολύ πολύ καλύτερες συνθήκες (μίνι παιδική χαρά πίσω στον ακάλυπτο λολ) και δυνατότητες/ευκαιρίες για τα παιδιά * peace of mind από τη μίζερη πραγματικότητα της ελληνικής πόλης (πανικός στο δρόμο, τριπλόπαρκαρισμένα, συγκοινωνία ψιλοκακή, τσιμεντούπολη, βρωμιά, στα τέτοια μου όλα ρυπαίνω with impunity κλπ) * υψηλό επίπεδο στη δουλειά με ότι αυτό συνεπάγεται (επαφές, προοπτικές, εξέλιξη κλπ) συν παροχές (μήνες πληρωμένη γονική άδεια, άδεια "πάρε όσο χρειάζεται" για emergency επίσης πληρωμένη κλπ) Τα παραπάνω περίπου με σειρά σημαντικότητας. Τώρα είναι γεγονός ότι αν μιλάμε ακαδημαϊκά θα μπορούσα "με τα ίδια 20Κ το μήνα" να έχω τα περισσότερα από τα παραπάνω και στην Ελλάδα, αλλά αυτό βέβαια δεν είναι ρεαλιστικό. 1
we_will_rise Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Και τον αέρα, μη ξεχνάς το #$!!#@αέρα. Quoted for emphasis... Αέρα τον παίρνεις Απρίλιο-Σεπτέμβριο πήγαινα με το ποδήλατο στην δουλειά. Όπως είπε και ο παραπάνω, πεταλιά και μπινελίκι. Και μην φανταστείτε κανένα ποδήλατο του κώλου.. Οιδού η κούρσα μου!
Iris_89 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Το ξεθάβω και συμπληρώνω. Οξφόρδη, UK Είναι σχετικά μεγάλη πόλη, ακόμα και το να αναπνέεις κοστίζει υπερβολικά. Πανέμορφη, καθαρή, οι άνθρωποι φιλικοί, παίζει ΠΟΛΥ ποδήλατο ακόμα και με απίστευτους ανέμους, πολλά μουσεία, όμορφη αρχιτεκτονική, καλές και πολλές δουλειές, υπερβολικά πολλά κολλέγια Δεκέμβρης μήνας και είχαμε ήλιο (σήμερα ) 1
Hellaslover Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Το ξεθάβω και συμπληρώνω. Οξφόρδη, UK Είναι σχετικά μεγάλη πόλη, ακόμα και το να αναπνέεις κοστίζει υπερβολικά. Πανέμορφη, καθαρή, οι άνθρωποι φιλικοί, παίζει ΠΟΛΥ ποδήλατο ακόμα και με απίστευτους ανέμους, πολλά μουσεία, όμορφη αρχιτεκτονική, καλές και πολλές δουλειές, υπερβολικά πολλά κολλέγια Δεκέμβρης μήνας και είχαμε ήλιο (σήμερα ) πρωτη φορα διαβαζω τη λεξη Οξφορδη, παντα ακουω Oxford μου 'ρχετε στο μυαλο αυτο: το Οξφορδη μου θυμιζει κατι τετοιο:
merkon Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Πριν την νεα χρονια μπορει καποιος να χαζολογαει στην δουλεια και να θελει να μαθει που μενουμε στο εξωτερικο και εμεις οι υπολοιποι, επομενως το ξεθαβω και προσθετω: Leeds, UK 1. Δουλεια εξαρταται τι κανεις, σε τι λεβελ και με τι αντικειμενο ασχολεισαι, παιζει απο remote working εως on site, εργασιακες συνθηκες καλες κατα γενικη ομολογια, αδεια αρκετη και την παιρνεις οποτε θες κατοπιν συνεννοησης φυσικα, benefits οσον αφορα συνταξιοδοτικο, αδειες εγκυμοσυνης κλπ. Απολαβες επισης εξαρταται απο το τι κανεις αλλα με ενα καλο μισθο μπορεις να ζησεις ανετα (δικο σου σπιτι, αυτοκινητο καινουριο, ταξιδια, διακοπες κλπ) και να αποταμιευσεις - επενδυσεις κλπ. Ο πληθωρισμος εχει αυξησει τις τιμες στα σουπερ μαρκετ και στην ενεργεια αλλα ακομα ειναι οκ και πολυ φθηνοτερα απο Ελλαδα προφανως 2. Φθηνα αεροπορικα και πακετα διακοπων για οπουδηποτε λαχταραει η ψυχη σου, επισης ολοι οι ευρωπαικοι προορισμοι ειναι εντος 3 ωρων και ΝΥ 8 ωριτσες 3. Καιρος προφανως χαλια, αρκετη βροχη και γκριζος - μαυρος ουρανος τις περισσοτερες μερες, ειδικα τον χειμωνα, αλλα ειτε το συνηθιζεις, ειτε το αποδεχεσαι και συμβιβαζεσαι, ειτε γυρνας Ελλαδα. Χειμωνα παιζει απο -5 εως 5 συνηθως, καλοκαιρι 15-20 βαθμους και οχι παντα με ηλιοφανεια. 4.Φαγητο μαγειρεμα στο σπιτι κυριως, επιλογες για εξω υπαρχουν πολλες για ολα τα γουστα, απο fast food, burger, pizza, μακαρονι, ταιλανδεζικο, κινεζικο, μεξικανικο, ινδικο κλπ, για να φας καλα θα πρεπει να πληρωσεις βεβαια 5. Εξοδοι κυριως περιστρεφονται γυρω απο μπυρες, μπυρες ααα και ξεχασα να πω, μπυρες! Γενικα η κουλτουρα περιεχει πολυ αλκοολ, συζητησεις γυρω απο το αλκοολ κλπ 6. Πολλα παρκα, λιμνες, χωραφια, λιβαδια κλπ να πας για πεζοπορια και να εξερευνησεις, βεβαια μετα απο ενα σημειο θα διαπιστωσεις πως ολα μοιαζουν μεταξυ τους 7. Νομοταγεις πολιτες, ελαχιστη εως μηδεν γραφειοκρατια, ολα γινονται ηλεκτρονικα απο εκδοση διαβατηριου, πληρωμη λογαριασμων, καινουριες συνδεσεις ιντερνετ ή κινητης κλπ, μεταβιβαση αυτοκινητου σε 1 λεπτο εως εκδοση δανειου σπιτιου!!! Αυτα μου ερχονται στο μυαλο, αν εχετε καμια αλλη ερωτηση μετα χαρας να επανελθω αργοτερα στο θεμα! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα