Προς το περιεχόμενο

Mint προβλημα εκκινησης x server

Spect~

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Αναγκαστηκα να βαλω λινουξ μετα απο καιρο λογο σχολης. Γενικα πηγαιναν καλα αλλα εδω και δυο τρεις μερες μου κολλησαν χωρις λογο. Σημερα κολλησε και αναγκαστηκα να το κλεισω απο το κουμπι.

πΗγα να ξαναμπω και μου βγαζει προβλημα οτι δεν μπορει να ξεκινησει τον x server οποτε δεν εχω γραφικα αλλα το προβλημα δεν ειναι αυτο. 

Στο τερμιναλ που μου ανοιγει οσο και αν προσπαθω να συνδεθω με το κωδικο μου αρνειται να μπει και βγαζει συνεχεια incorrect password! προσπαθει να συνδεθει στο tty2 (αν παιζει ρολο)

ο κωδικος και το username ειναι σωστα και εχω τσεκαρει μηπως φταιει τιποτα στο πληκτρολογιο!

καμια ιδεα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι καρτα γραφικων εχεις και ποιον driver εχεις βαλει για αυτη? Για το θεμα με τον κωδικο μπορεις να ξεκινησεις σε ecovery mode και νομιζω εχει μια επιλογη εκει που σου επιτρεπει να τον αλλαξεις. Αλλιως πας με chroot ετσι

http://www.howtogeek.com/howto/linux/reset-your-ubuntu-password-easily-from-the-live-cd/

• Moderators

nvdia 840m Και driver εχω βαλει τον τελευταιο 346.2 νομιζω

το θεμα εινα οτι ο κωδικος ειναι σωστος ! αλλα δεν ξερω γιατι δεν τον δεχεται

• Moderators

αρχικα δεν μπορουσα να μπω στα λινυξ η πουθενα. μονο σε shell command νομιζω στο οποιο δεν με αφηνε να κανω τιποτα γιατι εβγαζε καποιο security error. τον driver τον εβαλα απο τις επιλογες που μου ειχαν τα λινυξ αλλα δεν την εκανα ο driver τη ζημια γιατι δουλευε καμποσες μερες.

Εν τελει εκανα "repair" την εγκατασταση και τελειωσα! μπουρδελολινουξ!

ΥΓ: και εχω παρατηρησει οτι αργει παααρα πολυ να φορτωσει απο οταν εβαλα dual boot και οταν λεω αργει να φορτωσει εννοω τη διαδικασια μεχρι να φτασει στο grub

• Moderators

1)γιατι ειναι αργο 

2)το χρειαζομαι για πολλα πραγματα οχι για ενα εργαστηριο

3)πχ χρειαζεται να κανω image ενα usb stick και μεσα virtual η τατυχητα ειναι ακομη πιο αργη

το θεμα εινα οτι τωρα που δοκιμασα ξανα οκ μπαινω κανονικα αλλα απο οταν βαλω τον κωδικο μεχρι να μπει αργει κοντα 1 λεπτο

στην αρχη εμφανιζει μαυρη οθονη, μετα τα γραφικα ειναι λιγο καλυτερα σε φαση σαν να εεις βαλει το απλο στυλ των XP και μετα φορτωνει καναονικα τη gui

Ποιά διανομή έχεις βάλει?

Αν σε ένα τερματικό πατήσεις "dmesg | less" * μπορείς να δεις από τη στιγμή της εκκίνησης μέχρι τη στιγμή που το πάτησες αν έχει υπάρξει κάποιο συμβάν σφάλματος.

*) Είναι 2 εντολές:

dmesg: σου δείχνει μηνύματα kernel, hardware initialization, drivers κλπ όπως καταγράφονται από το σύστημα

less: επειδή είναι τεράστιο το output χρειάζεσαι κάποιον pager για να το δεις όλο και ο less κάνει τη δουλειά

το "|" σημαίνει πως στέλνουμε το output της dmesg στον less

φυσικά δεν πατάς μαζί και τα αυτάκια "

• Moderators

17.2 ραφαελα εχω. Τωρα γενικα δειχνει να δουλευει κανονικα απλα πχ παλι σημερα οταν πατησα να κλεισει ειχε μεινει για αρκετη ωρα στο λογοτυπο του  μιντ οποτε και αναγκαστηκα να το κλεισω απο το κουμπι

Λεω εγω τωρα... μηπως εκτος απο την καρτα της nvidia, εχεις και καμια καρτα που ειναι πανω στην cpu?

Επισης, αν αργει μεχρι να φτασει στον grub, δες το σκληρο με hdsentinel.

Κανε ελεγχο στον δισκο. Τα προβληματα αυτα συνδεονται με weak/bad sectors στον δισκο.

Οταν δισπιστωσεις οτι οντως εχει προβλημα ο δισκος, τοτε καντου ενα surface scan / full format.

• Moderators

Λεω εγω τωρα... μηπως εκτος απο την καρτα της nvidia, εχεις και καμια καρτα που ειναι πανω στην cpu?

Επισης, αν αργει μεχρι να φτασει στον grub, δες το σκληρο με hdsentinel.

ναι εχει 2 καρτες γραφικων αλλα που το προβλημα?  οπως εγραψα και πριν τωρα δεν αργει να φορτωσει . Στην εκκινηση ολα κααλα απλα καμια φορα οταν παω να το κλεισω αρνειται να κλεισει

Κανε ελεγχο στον δισκο. Τα προβληματα αυτα συνδεονται με weak/bad sectors στον δισκο.

Οταν δισπιστωσεις οτι οντως εχει προβλημα ο δισκος, τοτε καντου ενα surface scan / full format.

850 evo ssd με το προγραμμα της samsung δεν εβγαλε κανενα προβλημα

επισης αν ειχε θεμα ο δισκος θα χα θεμα και στα windows κατι το οποιο δεν συμβαινει

Το προβλημα ειναι στο οτι το συστημα εχει την intel σαν πρωτη και την nvidia σαν καβατζα. Ξεκιναει με την intel οταν ειναι να σε βαλει στο γραφικο περιβαλλον και εχει φορτωμενο τον driver της nvidia και κλειστο το kms, οποτε δεν ξεκιναει καν το γραφικο περιβαλλον. Αν δεν βαλεις τον nvidia, μενεις με τον nouveau που απλα ζεσταινει την καρτα σου και το λαπτοπ χωρις λογο επειδη δεν κανει powersaving.

Και επειδη το optimus σε λινουξ εχει γινει σηριαλ τοσα χρονια με την nvidia να μην το υποστηριζει, δεν εχω να προτεινω καποια λυση εκτος απο το να πας σε windows και να κανεις τη δουλεια σου με vmware/virtualbox.

Η αλλη λυση, αν γινεται στο δικο σου λαπτοπ, ειναι να κλεισεις την intel απο το bios, με οτι συνεπαγεται αυτο, πχ μπορει η εξοδος για hdmi να ειναι συνδεδεμενη πανω στην intel και κλεινοντας την να μην μπορεις να παρεις σημα μεσω hdmi...

• Moderators

μισο για να τα ξεκαθαρισουμε. Τωρα το μονο προβλημα που εχω -ετσι φαινεται- ειναι το οτι δεν κλεινει. Ακομη και οταν πηγα να κανω επανεκκινηση δεν εκλεινε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...