Προς το περιεχόμενο

Clio GT 1,2 TCe 120 EDC Vs Pulsar 1,2 CVT Acenda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.renault.com.gr/cars/newcliogt/l-specifications-and-equipments.html

http://www.nissan.gr/vehicles/city-cars/pulsar/equipment/specification/detail/181933750/

http://www.renault.com.gr/CountriesData/Greece/images/brochures/NEW_CLIO_final_web.pdf

http://media.nissan.gr/models/pulsar/brochure/main.pdf

Τι γνώμη έχετε για την σύγκριση των δύο αυτοκινήτων; 

Υπάρχουν σκέψεις για ενδεχόμενη αγορά, αν πουληθεί ικονοποιητικά το Ibiza. 

Δεν κοιτάζω για κάτι μεγαλύτερο ή ακριβότερο. 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμφανισιακά (εξωτερικά αλλά και εσωτερικά που το θεωρώ εξίσου σημαντικό) προτιμώ το clio. Μηχανικά κλπ δεν ξέρω

edit, +1 για το clio γιατί νομίζω είναι τούρμπο ενώ το nissan όχι

Δημοσ.

Μόνο ανάμεσα σε αυτά τα 2 είσαι?

edit, +1 για το clio γιατί νομίζω είναι τούρμπο ενώ το nissan όχι

Τον ίδιο κινητήρα έχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Υπαινίσσεσαι κάτι σύντροφε;   :ph34r:

το αυτονοητο......το clio ειναι γκομενοφονιας,ενω το pulsar αμοιγως οικογενειακο.

what do you prefer?

Ps.

7515407cff0f5c621b218d30ff70d32b.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Τα Mondeo και Passat για παράδειγμα τι είναι?

beautiful....

και εχουν χωρους για να φορτωνει η κυρια!

Δημοσ.

Το pulsar το χα ψαξει αρχικα. Ειναι αλλη κατηγορια μεγεθους οπως σου ειπαν. Εχει τους μεγαλυτερους χωρους της κατηγοριας του βασικα. Το κλιο ειναι μικροτερο πιο νεανικο και πιο γρηγορο

Νισαν κ ρενο αλλωστε πια ειναι ξαδερφακια οποτε θα το κοιταγα καθαρα σε θεμα μεγεθους κ εξοπλισμου

Δημοσ.

Δε το κρύβω ότι το clio εμφανισιακά με τραβάει αρκετά περισσότερο. Επίσης (4,06μ με 4,39μ.) είναι αρκετή διαφορά στο μήκος, αλλά η οικογένεια είναι της αρχής ότι δεν χρειάζεται μεγάλο αμάξι.

Ιπποδύναμη σχεδόν ίδια  120 με 115 (αν και για GT μου φαίνονται κάπως λίγοι), όμως από τις φώτο τουλάχιστον το εσωτερικό του pulsar μου δείχνει ένα κλικ πιο ποιοτικό (χωρίς βέβαια να αποδεικνύεται αντικειμενικά μόνο από τις φωτογραφίες).

Ίδια ροπή και περίπου ίδιος εξοπλισμός,  με το clio να υπερέχει κάπως και στους τροχούς 205/45/17 που μπορεί να γίνουν και 215/40/17

Εν γένει οι διαφορές κρίνονται περισσότερο στις λεπτομέρειες με μια υπεροχή για μένα του clio.

Είχα παλαιότερα το Clio 2ης γενιάς , καλό αμάξι αλλά δεν θα το έλεγες και τέρας αξιοπιστίας. 

Και τέλος, ECD 6 ταχυτήτων  Vs  μηχανικό 6 ταχυτήτων. Δεν έχω ξαναοδηγήσει αυτόματο και δεν ξέρω πως θα μου φανεί η αίσθηση.

@NickTG είχες κάτι άλλο υπόψη σου; 

Δημοσ.

Πιο γρηγορο το ειπα γιατι εχει σχεδον την ιδια δυναμη σ ενα μικροτερο κ ελαφρυτερο αμαξωμα!

Το pulsar παιζει στην ιδια κατηγορια με το μεγκαν, κ πριν λιγες μερες παρουσιαστηκε το καινουριο στη Φρανκφουρτη. Η συγκριση μεταξυ των δυο θα ηταν πιο λογικη ;)

Να πας να τα δεις απο κοντα , να μπεις μεσα ειναι αλλη αισθηση τελειως

Δημοσ.

Τα 205 και 215 λάστιχα κι οι 17αρες ζάντες είναι fail για την ιπποδύναμη του, χαντακωμα κατανάλωσης και εκτελουν αποκλειστικά χρεη ποζεριας.

Για να μην πω για το κλάμα που θα ρίξει ο οποιος τωρινός αγοραστής όταν έρθει η ώρα αλλαγης τους και θα έρχεται εδώ να ρωτάει που θα βρει μεταχειρισμένα/φθηνά κινέζικα του κιλού/να κατέβει διάσταση κτλ μπας και του βγουν οικονομικότερα. Αυτά ίσως στην καλύτερη, αλλιώς θα τα κρατήσει μέχρι να γίνουν φυτιλια, αποτελώντας πλέον δημόσιο κίνδυνο (look around και θα δείτε εκατοντάδες τέτοιους!).

Just saying!

PS. έχοντας 225/40/18, αλλά σε αυτοκίνητο που να τα δικαιολογεί

PS2. Γκομενοφονιας το clio...καταφανης η κατάντια που εφεραν τα μνημονια

• Like 2
Δημοσ.

Έχεις δίκιο εν μέρει σ' αυτά που λες.

Το τωρινό μου Ibiza 1,2 TSI λόγω έκδοσης (special edition) είχε από την αρχή 215/40/17.  Αυξημένη κατανάλωση , αυξημένος θόρυβος κύλισης .  Όμως αισθάνομαι σαν να είμαι σε τρένο, φτάνοντας ακόμα και τα 160-170 Km/h . Ποζεριά; για κάποιος ίσως ναι. Ιδίως όταν διαλέγουν και κάτι καγκούρικες ζάντες. 

Αλλά εν πάσι περιπτώσει δεν είναι αυτό το βασικό θέμα του νήματος, η προσέγγισή σου δεν βοηθάει. 

Δημοσ.

Και τέλος, ECD 6 ταχυτήτων Vs μηχανικό 6 ταχυτήτων. Δεν έχω ξαναοδηγήσει αυτόματο και δεν ξέρω πως θα μου φανεί η αίσθηση.

@NickTG είχες κάτι άλλο υπόψη σου;

Η έκδοση του Pulsar που έχεις βάλει με αυτόματο είναι.

Θα έριχνα και μια ματιά σε Leon και Focus.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...