katsikoula Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 καλησπέρα στο forum, έχω ένα μαύρο Ford Fiesta 2010 1600cc και θα ήθελα να του βάλω αντηλιακές μεμβράνες. Ο λόγος είναι ότι ιδίως το καλοκαίρι, όταν πέφτει ήλιος στο αμάξι, η θερμοκρασία ανεβαίνει πάρα πολύ.Αν το έχω παρκάρει κάπου για λίγες ώρες και στο σημείο αυτό έχει ήλιο, μετά όταν μπαίνω στο αμάξι, η ζέστη είναι αφόρητη. Ψάχνοντας στο internet βρήκα διάφορες μάρκες εκ των οποίων η κάθε μια υπόσχεται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Επειδή είναι δύσκολο να διαλέξω μια εταιρία στην τύχη (αφού υπόσχονται όλες το ίδιο), μπορεί να μου προτείνει κάποιος ο οποίος έχει εμπειρία? Θα ήθελα δηλαδή να ακούσω απόψεις από ανθρώπους οι οποίοι έχουν βάλει στο αυτοκίνητο τους αντηλιακές μεμβράνες, τον λόγο για τον οποίο τις έβαλαν, τι διαφορά κατάλαβαν, ποια μάρκα διάλεξαν και που έγινε η τοποθέτηση.
Tenshi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω ίδιο αμάξι (MY2009 Sport) Έβαλα ξανά Llumar,επειδή έχω βάλει σε άλλα δύο αμάξια.Δέν έχω δεί φουσκάλα ή γρατζουνιά σε μια περίοδο 7ετίας (συνολικά). Μήν φανταστείς τρελές διαφορές στην θερμοκρασία.Αν ο ήλιος χτυπάει το αμάξωμα,η μεμβράνη δέν θα σε σώσει.Αν είσαι μέσα και οδηγάς με κλειστό παράθυρο,δέν θα τσουρουφλίζεται το δέρμα σου.Απο την στιγμή όμως που η λαμαρίνα "αρπάξει"***, η καμπίνα θα βράζει.Αν το αμάξι σου είναι μαύρο,ακόμα χειρότερα. Επίσης το A/C του Fiesta δέν αποδίδει ιδιαίτερα καλά.Μην περιμένεις να ψύξεις επαρκώς την καμπίνα σε τέτοιες συνθήκες***
splash18 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 2 είναι οι μαρκες που αναμεσα τους θα αποφασισεις τι θα βαλεις... 3Μ και Llumar μην πας σε οποιαδήποτε άλλη...! και εννοείται θα πας να στις βαλουν ατομα που εξιδεικευονται... είναι οι 2 κορυφαιες μαρκες με το καλυτερο αποτελεσμα 4
katsikoula Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω ίδιο αμάξι (MY2009 Sport) Έβαλα ξανά Llumar,επειδή έχω βάλει σε άλλα δύο αμάξια.Δέν έχω δεί φουσκάλα ή γρατζουνιά σε μια περίοδο 7ετίας (συνολικά). Μήν φανταστείς τρελές διαφορές στην θερμοκρασία.Αν ο ήλιος χτυπάει το αμάξωμα,η μεμβράνη δέν θα σε σώσει.Αν είσαι μέσα και οδηγάς με κλειστό παράθυρο,δέν θα τσουρουφλίζεται το δέρμα σου.Απο την στιγμή όμως που η λαμαρίνα "αρπάξει"***, η καμπίνα θα βράζει.Αν το αμάξι σου είναι μαύρο,ακόμα χειρότερα. Επίσης το A/C του Fiesta δέν αποδίδει ιδιαίτερα καλά.Μην περιμένεις να ψύξεις επαρκώς την καμπίνα σε τέτοιες συνθήκες*** άρα θεωρείς ότι δεν αξίζει τα λεφτά και την "φασαρία" να μπω στην διαδικασία αυτή αν θέλω να μην ανεβάζει τόσο πολύ θερμοκρασίες στον ήλιο?
Tenshi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Αν η τοποθέτηση αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην μείωση των θερμοκρασιών,τότε όχι,δέν αξίζει τα 160~190 ευρώ που θα πρέπει να δαπανήσεις γιατί δέν θα δείς κάποια χειροπιαστή διαφορά. Υπάρχουν βέβαια άλλοι λόγοι που θα μπορούσες να σκεφτείς (προστασία UV και το αισθητικό κομμάτι) Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2015 από Tenshi 1
zio10 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Πιο πολύ διαφορά θα δεις αν απλά σκεπάζεις το παρμπρίζ και το ταμπλό με μια ηλιοπροστασία πιστεύω... 1
Invader Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Οχι ρε παιδια.15 χρόνια με lumar (άψογες) έχει μεγάλη διαφορά και όταν μπαίνεις μέσα μετά από παραμονή στον ήλιο.Ναι μεν είναι ζεστά(και πως αλλιώς να είναι) αλλά δε ζεματάει το αμάξι.Για σκούρο μπλέ αμάξι μιλάω. 1
Thanos1972 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 κοιτα οτι θα κανουν δουλεια θα κανουν.οπως σου ειπαν,δεν θα καιγεται το δερμα σου και θα νοιωθεις οτι το aircondition αποδιδει καλυτερα.αλλα ειναι ακριβο το κοστος ετσι οπως τα λες,αυτες οι τιμες επαιζαν προ κρισης. προσωπικα τις περασα με κουπονι απο τα γνωστα site με 100 euros και η μαρκα ηταν η ASWF που απο οτι εψαξα στο ιντερνετ ειναι καλη μαρκα. 2 γνωστοι μου που εβαλαν αργοτερα χωρις να μου πουνε μαρκες και χωρις κουπονια και τετοια,εχουν μεινει ευχαριστημενοι και τα εβαλαν με τιμη του στυλ 100 και 120 euros σε διαφορετικα αυτοκινητα. 1
katsikoula Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Πιο πολύ διαφορά θα δεις αν απλά σκεπάζεις το παρμπρίζ και το ταμπλό με μια ηλιοπροστασία πιστεύω... μα ήδη σκεπάζω το παρμπριζ 1
shine Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 σκεφτόμουν κι εγώ για μεμβράνες. βλέποντας στο site της llumar έχει επιλογές για:εμφάνιση - 184€ προστασία από ζέστη - 229€ προστασία από ακτινοβολία UV -339€ για να πω την αλήθεια, ο λόγος που της θέλω είναι καθαρά για εμφάνιση και επίσης επειδή δε θέλω να φαίνεται μέσα στο αμάξι. συχαίνομαι τα περίεργα βλέμματα. τώρα αν όντως κάνουν δουλειά και στο θέμα της ζέστης ακόμα καλύτερα.. αν βάλω τελικά θα επιλέξω ένα από τα 2 φθηνότερα. (184€-229€) δε ξέρω όμως αν στην πράξη υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις 2 αυτές επιλογές ένα πράγμα που με φοβίζει είναι η ορατότητα σε δύσκολες συνθήκες. μου έχει τύχει περιστατικό, να είναι βράδυ, να βρέχει καταρρακτωδώς μέσα σε πόλη με φώτα και να πάω να χτυπήσω έναν με μηχανή επειδή δε μπόρεσα να τον δω. τη γλυτώσαμε οριακά. φαντάζομαι αν είχα φιμέ τότε, δε θα έβλεπα τίποτα. ερχόταν από πίσω μου και πήγα να στρίψω έχω ακούσει και από άλλους για τιμές γύρω στα 100-120€
katsikoula Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 ένα πράγμα που με φοβίζει είναι η ορατότητα σε δύσκολες συνθήκες. μου έχει τύχει περιστατικό, να είναι βράδυ, να βρέχει καταρρακτωδώς μέσα σε πόλη με φώτα και να πάω να χτυπήσω έναν με μηχανή επειδή δε μπόρεσα να τον δω. τη γλυτώσαμε οριακά. φαντάζομαι αν είχα φιμέ τότε, δε θα έβλεπα τίποτα. ερχόταν από πίσω μου και πήγα να στρίψω η αλήθεια είναι ότι και εμένα με προβληματίζει αυτό το θέμα.... έχει κανένας σχετική εμπειρία να μας πει?
Liverpool89 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω παιδια που εβαλα, στο κτεο με υποχρεωσαν να τις βγαλω αλλιως δεν με παιρνουσαν. Ενω στο πρωτο μου αυτοκινητο σμαρτ, δεν μου καναν μανουρα. Τωρα σε αυτο που χω διπορτο, εχει μονο το πορτ μπαγκαζ .... τα αλλα εμειναν με τις κολλες
Invader Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Σου δίνουν χαρτί για ΚΤΕΟ από το κατάστημα που τις τοποθετούν.Εγώ έχω και στο μπροστινό και στο ΚΤΕΟ που μου κάναν μανούρα του είπα μέτρα το αν είναι εκτός ορίων και μη με περνάς.Απλά δώσε μου χαρτί για ποιο λόγο δεν περνάει ΚΤΕΟ το αμάξι.Μαζεύτηκε και απλά σημείωσε ότι φέρει μεμβράνες φιμέ που η καταλληλότητά τους θα εξεταστεί στο μέλλον.4-5 φορές έχει περάσει το αμάξι και σε διαφορετικά ΚΤΕΟ.Βέβαια για τη μπροστινή μεμβράνη δε με καλύπτει αλλά το 2000 που τις έβαλα δεν υπήρχε απαγόρευση από τη νομοθεσία.Και δεν είναι και κατράμι.Βάζαν ειδικού τύπου μεμβράνες για το μπροστινό ώστε να μην αλλοιώνει την εικόνα. Κάθε πέρσι και καλύτερα...
Liverpool89 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι αλλα εμενα δεν με παιρνουσανε και με χαρτι που ειχα... στο πρωτο.ουτε καν με ρωτησανε αν.εχω χαρτι ..
Invader Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Συγνώμη αλλά πρέπει να ξέρουμε και μεις τι δικαιώματα έχουμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα