Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H Dell πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε την διάθεση ενός νέου monitor με διαγώνιο 27 ιντσών με την ονομασία SE2716H, το οποίο διαθέτει πολύ λεπτά περιθώρια (7,7 χιλιοστά) και υποστηρίζει ανάλυση 1920 x 1080 pixels.

Πρόκειται για ένα VA LED-backlight monitor (προσφέρει σχεδόν πλήρη κάλυψη του χρωματικού πρότυπου sRGB) που παρέχει λόγο αντίθεσης 3000:1 (8.000.000:1 DCR), φωτεινότητα 300cd/m², χρόνο απόκρισης 6ms (GTG) και γωνίες θέασης 178°/ 178°.

Η οθόνη εξοπλίζεται με υψηλής ποιότητας στερεοφωνικά ηχεία (2 x 9W) και προσφέρει δύο υποδοχές HDMI (με υποστήριξη MHL), μία D-Sub και δύο υποδοχές 3.5mm (audio in/ out). Η νέα οθόνη της Dell, SE2716H είναι διαθέσιμη από τις 15 Σεπτεμβρίου με τιμή $399,99.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: Dell

Δημοσ.

Φαίνεται πολύ καλή οθόνη, με ωραίο design και χρωματική απόδοση. Επίσης, η ποιότητα της Dell είναι γνωστή και η εγγύησή της κορυφαία. Θεωρώ καλή την τιμή της (για τιμή έναρξης εννοείται). Ελπίζω, με το καιρό, να έρθει σε πιο "γήινα" επίπεδα για να την προτιμήσουμε...

Δημοσ.

1920x1080 σε 27 ίντσες;

Σοβαρά τώρα;

Και VA panel…

Πραγματικά, τι έχει να προσφέρει αυτή η οθόνη και τη βγάζει η Dell; Για να πει ότι έβγαλε και αυτή μια κυρτή οθόνη, λες και είναι κάτι το χρήσιμο;

Αν την έβγαζε 2 χρόνια πριν θα είχε ίσως νόημα, τώρα απλά είναι μια περιττή οθόνη...

• Like 6
Δημοσ.

1920x1080 σε 27 ίντσες;

Σοβαρά τώρα;

Γιατι βρε? Εγώ δουλεύω σε τέτοια ανάλυση και μέγεθος με την Τ27Α300 της samsung κοντά στα 2 χρόνια και μπορώ να πω πως είναι μακράν το πιο ξεκούραστο μονιτορ που έχω καθίσει.

Το προηγούμενο για να έχεις σημείο σύγκρισης ήταν η SASMSUNG T240 24" στα 1920χ1200 , πολύ καλή αλλά όχι τόσο ξεκούραστη .

Σαν ποιότητα εικόνα η διαφορά είναι ελάχιστη έως μηδενικη.

• Like 4
Δημοσ.

Γιατι βρε? Εγώ δουλεύω σε τέτοια ανάλυση και μέγεθος με την Τ27Α300 της samsung κοντά στα 2 χρόνια και μπορώ να πω πως είναι μακράν το πιο ξεκούραστο μονιτορ που έχω καθίσει.

Το προηγούμενο για να έχεις σημείο σύγκρισης ήταν η SASMSUNG T240 24" στα 1920χ1200 , πολύ καλή αλλά όχι τόσο ξεκούραστη .

Πολλά παίζουν ρόλο στο αν ένα μόνιτορ είναι ξεκούραστο αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Υποτίθεται πως όσο ανεβαίνεις ίντσες ανεβαίνεις και σε ανάλυση και κερδίζεις σε workspace. Το στάνταρ στις 27" είναι 2560x1440. Δεν υπάρχει λόγος για κάποιον επαγγελματία που χρειάζεται τέτοια οθόνη να θυσιάσει τον επιπλέον χώρο που του προσφέρει μια τέτοια ανάλυση. Κι απ'τη στιγμή που η οθόνη φοράει VA panel δεν απευθύνεται ούτε σε gamers, οπότε μάλλον για κρέμασμα σε τοίχους προπατζίδικων προορίζεται.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Από TN σε TN, πόσο να έχει? :P

Πολλά παίζουν ρόλο στο αν ένα μόνιτορ είναι ξεκούραστο αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Με τις LED Backlit το βασικό πλέον είναι η έλλειψη PWM Backlight Dimming (aka Flicker Free)...

Δημοσ.

Από TN σε TN, πόσο να έχει? :P

Με τις LED Backlit το βασικό πλέον είναι η έλλειψη PWM Backlight Dimming (aka Flicker Free)...

Δεν εξετάζω το θέμα πάνελ, αλλά το θέμα pixel size και το κατά πόσο το μεγάλο size επιρεάζει στην ποιότητα της εικόνας.

Εεεεεεεε λοιπόν επειδή πολύ καιρό το ακούω, δεν επιρεάζει καθόλου.  Προσωπικά η 1920x1080 σε 27άρι μόνιτορ είναι ότι πιο τέλειο.

Το μεγαλύτερο  workspace που λέει ο από πάνω τι να το κάνω αν είναι για να εστιάσω σε ορισμένη περιοχή να βγάζω τα μάτια μου ...

Η 27άρα στα 1440 είναι ότι η 20άρα στα 1080 ... Βγάζεις τα μάτια σου αν θέλεις να την χρησιμοποιήσεις σε εργασίες γραφείου ...  Για να αναπαράγεις κανέναν πίνακα ζωγραφικής καλή είναι, αλλά το pc δεν είναι ηλεκτρονική κορνίζα ...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εξετάζω το θέμα πάνελ, αλλά το θέμα pixel size και το κατά πόσο το μεγάλο size επιρεάζει στην ποιότητα της εικόνας.Εεεεεεεε λοιπόν επειδή πολύ καιρό το ακούω, δεν επιρεάζει καθόλου. Προσωπικά η 1920x1080 σε 27άρι μόνιτορ είναι ότι πιο τέλειο.Το μεγαλύτερο workspace που λέει ο από πάνω τι να το κάνω αν είναι για να εστιάσω σε ορισμένη περιοχή να βγάζω τα μάτια μου ...Η 27άρα στα 1440 είναι ότι η 20άρα στα 1080 ... Βγάζεις τα μάτια σου αν θέλεις να την χρησιμοποιήσεις σε εργασίες γραφείου ... Για να αναπαράγεις κανέναν πίνακα ζωγραφικής καλή είναι, αλλά το pc δεν είναι ηλεκτρονική κορνίζα ...

Ακριβώς έτσι. Η 27αρα BenQ 1080p είναι Μακραν το πιο ξεκούραστο monitor που έχω δουλέψει.

Τι θέμα έχουν οι VA δηλαδή;

Κανένα απολύτως. Εξαιρετικές all around οθόνες με πολύ καλό μαύρο και συνολική χρωματική απόδοση.
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τεράστια σε μέγεθος αλλά θέλω να μάθω την γωνία θέασης...

"και γωνίες θέασης 178°/ 178°"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...