Προς το περιεχόμενο

Η οδύσσεια μιας κάρτας γραφικών...

sotirakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μην βαρεθείτε να διαβάσετε την οδύσσεια μου. Πιστέψτε με , κάπου ανάμεσα ίσως βρείτε και την δική σας πονεμένη ιστορία...

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η προηγούμενη κάρτα γραφικών Riva TNT2 M64 16MB παρέδωσε το πνεύμα... Ίσως οι πειραματισμοί , ίσως η ηλικία της , την έστειλαν να συναντήσει τον δημιούργο της. Είχα πλέον την πιο καλή ευκαιρία να πάρω μια καινούργια για να μποώ να παίζω αξιοπρεπώς τα καινούργια games και να κάνω και όσα ήθελα και ποτέ δεν προσπάθησα με το PC μου.

ΣΚΗΝΗ 1η

Ψάξιμο , ψάξιμο και ξανά ψάξιμο. Η απόφαση δύσκολη , τα χρήματα λίγα , 160 ευρά , οι επιλογές πολλές... Ευτυχώς το forum του insomnia με βοήθησε να πάρω την κατάλληλη απόφαση. ATI Radeon 9600 PRo 128 MB .

ΣΚΗΝΗ 2η

Σαν φοιτητής της Πληροφορικής Ιωαννίνων έπρεπε να κάνω και την κατάλληλη έρευνα αγοράς. Ψάχνοντας αρκετά , κατέληξα στο Big City. Τιμή ; 170 ευρώ. "Ωραία σκέφτηκα" , δεν ξέφυγα πολύ οικονομικά. Την παραγγέλνω και μου λένε ότι σε 4 μέρες θα την έχω. Είχα πλέον ( αδίκως όπως τελικά κατέληξε ) αρχίσει να κάνω σχέδια για το ποια παιχνίδια θα πάρω. Μετά από 6 μέρες πηγαίνω όλο χαρά να πάρω την καρτούλα μου. η απάντηση τους ;;;; "Δυστυχώς θα αργήσει 4-5 μέρες ακόμα..." . "Κουράγιο Σωτήρη , δεν φταίνε οι άνθρωποι" , έλεγα από μέσα μου... Μετά από 6 μέρες ξαναπηγαίνω για να πάρω την καρτούλα μου. " Δυστυχώς δεν ήρθε ακόμα,θα πρέπει να περιμένεις άλλες 4 μέρες..." .

Αγκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ

Με τα νεύρα σερμπατίνες και έχοντας τσακωθεί μαζί τους για την αδικαιολόγητη και οικτρή συμπεριφορά τους , ακυρώνω την παραγγελία και υπόσχομαι στον εαυτό μου να μην ξαναμπλέξω με το Big City.

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Μακριά από το Big City Ιωαννίνων

ΣΚΗΝΗ 4η

Ξανά ψάξιμο στο net για να βρω μια αξιοπρεπής λύση... Η λύση βρέθηκε(?) στο e-shop.gr . Η 9600 Pro με 190 ευρώ. Βουρ για την παραγγελια ( Εν τω μεταξύ , το πλαφόν των 160 ευρώ έχει εξαφανιστεί... ) . Παραγγέλνω την κάρτα και σε 5 μέρες είναι σπίτι μου και εγώ από πάνω έτοιμος να την κατασπαράξω !

1ο σοκ -> Η κάρτα ήταν από την παγκοσμίου φήμης εταιρία MadView... Ουδέν σχόλιο...

2ο σοκ -> Κοιτώντας πιο προσεκτικά την κάρτα είδα ότι ενώ απ'έξω το serial number έπρεπε να αντιστοιχεί στην 9600 Pro , η κάρτα η οποία είχα ήταν η 9600 απλή !!!!!!!

Αμέσως τηλέφωνο στην εταιρία. Ευτυχώς ο κύριος με τον οποίο μίλησα μου εξήγησε ότι η πουστιά είχε γίνει από την εταιρία MadView εξ Αγγλίας και ότι( off the record βέβαια ) την ίδια "μαγκιά" είχε κάνει και ο γνωστός σε όλους μας κ. Πουλιάδης... Συννενοήσεις επί συνεννοήσεων και τα χρήματα που είχα δώσει ( 189,97 ευρώ ) μου κατατείθενται στην τράπεζα...

ΣΚΗΝΗ 5η

Κουρασμένος και απογοητευμένος , κατεβαίνω Θεσσαλονίκη με την πεποίθηση ότι θα βρω ποσότητα και ποιότητα στην αγορά... Έλα μου ντε !!!! Με λύπη μου διαπιστώνω ότι τα μεγαλύτερα καταστήματα στην συμπρωτεύουσα , είτε δεν είχαν ακούσει καν για την κάρτα, είτε την είχαν σε τιμές άνω των 210 ευρώ... :twisted: .

ΣΚΗΝΗ 6η

Γυρνάω στα Γιάννενα με το ηθικό μου να έχει πιάσει πάτωμα. Η λύση(?) ήρθε από το πουθενά! Ο τύπος που προμήθευε με τα καινούργια παιχνίδια εμένα και το γείτονά μου , ασχολιόταν και με hardware. Ύστερα από λίγο ψάξιμο και τα απαραιτητα κονέ , βρίσκει την κάρτα που ήθελα μέσω του προμηθευτή του ( εξ Θεσσαλονίκης !) με 190 ευρώ. Την παραγγέλνω και σε 4 μέρες την έχω. Το Halo με περίμενε να το ξεκοκκαλίσω... Ανοίγω την συσκευασία και καθώς η κατακόκκινη κάρτα με τον ευμεγέθη ανεμιστήρα της έβλεπαν τα σάλια μου να τρέχουν από ευχαρίστηση , πέφτει και κάτι άλλο μέσα από το σακουλάκι... Τί ήταν αυτό ; ένα σπασμένο τσιπάκι !!!! Η κάρτα της Club 3d είχε ένα σπασμένο τσιπάκι το οποίο φαινόταν ότι είχε ξεκολλήσει από ένα σημείο! Δάκρυα οργής , μίσους και απογοήτευσης γέμισαν τα μάτια μου... Ήμουν έτοιμος να τα σπάσω όλα !!!!! Ευτυχώς συννενοήθηκα με το παιδί που του παρήγγειλα την κάρτα και σε λίγες μέρες ελπίζω να έχω ξανά μια ολόκληρη κάρτα....

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Δοκιμάζοντας να βάλω τα ΧΡ στο PC μου , έστω και με "κουτσή" κάρτα , βρήκα άλλο ένα πρόβλημα με την μητρική μου( 7NJS Zenith ). Οι υποδοχές της RAM αρνούνται να λειτουργήσουν σωστά με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και ολόκληρη η μητρική. Έφυγε και αυτή για επιδιόρθωση...

Αναμένοντας λοιπόν της επιστροφή του "άσωτου συστήματος" σκέφτομαι:

Μήπως πρέπει να τα πετάξω όλα στην λίμνη και να πάω σε κανένα μοναστήρι ;;;

Γ****ένη τεχνολογία...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Asta-Gamista baby...Εχω ακουσει ιστοριες και ιστοριες με καρτες γραφικων φιλε,αλλα η δικια σου ειναι αλλο πραγμα!!!Εντυπωσιαστικα πραγματικα απο την υπομονη σου,εγω αν ειμουν στη θεση σου θα τα ειχα καταληξει σε κανενα τρελαδικο ή στη φυλακη για φονο...Πωπω ρε συ,γαϊδουρινη υπομονη πρεπει να εχεις...ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!

Που είναι το περίεργο? :shock:

Η κλασσική γ@@#$#@η επαρχία, με τη κλασσική γ##$#%η άγνοια των ψευτο-επιτυχημένων (αν εξαιρέσουμε ίσως το Πλαίσιο και τον Πουλιάδη) αλυσίδων καταστημάτων πληροφορικής. :oops:

Και πάλι τυχερός είσαι γιατί μερικές δεν έχουν στην πολιτική τους το refund και θα έπαιζε ή εγγύηση ή ανταλλαγή (με την πολυαγαπημένη τους 5200 ως συνήθως) οπότε... :roll:

Ελπίζω πάντως η γκαντεμιά που σε δέρνει να λήξει σύντομα για να παίξεις και κανά παιχνιδάκι ! :wink:

Επειδή χτυπάει άσχημα:

Η εξαίρεση δεν κολλάει στο "άγνοια" γιατί και στο Πλαίσιο απο γκάφες...

Απλώς αυτές οι δυο εταιρίες μπορεί να βγάζουν κέρδος και θετικούς ισολογισμούς σε σχέση με τις υπόλοιπες.

paidia exo akousei kai ego tetoies istories.. To kako egine me to pou skasan miti ta kefalaia kai egine px. to plaisio apo grafikes iles na poulaei PC mazika se tetoio vathmo oste na petaksei ekso ton antagonismo.

Ego thimamai pigaina Stournari gia na agoraso kati (epoxes 486 & pentium 1) kai pernaga apo 7-8 magazia. Opoios eixe tin kaliteri timi agoraza. Tote oloi kserane ti paizei. Tora skaei i gomenitsa sto plaisio kai prospathei na se eksipiretisei gia to poia karta theleis klp (sigekrimena plaisio glufadas sto service, apenanti ap'to megalo plaisio)... Ekei ti na peis.. Den exo kati me ta koritsakia alla tora tis vlepeis oti tous milas kai den katalavainoun giati den to katexoun to thema..

Ypomoni, kai xaras to kouragio sou.. Metaxirismeni na tin epernes ligotera vasana tha eixes..

giauto xero apo mena kai arketoys alloys oti protimoyn th lysh toy exoterikou

tora oloi exoun anoixei ena magazi kai to paizoyn eidhmones

molis blepoun oti den pataei kaneis sto magazi toys lene ti ftaiei

tha ftasoume sto shmeio na plhronoyme kapoio atomo apo do mesa na phgainei agglia na agorazei tis paraggelies mas kai na kanei dianomh meta sto syntagma

loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

filika

Γιατί δεν την δίνεις πίσω να σου φέρουν μια άλλη...;;; Είπαμε μέχρι στιγμής είσαι γκαντέμης, αλλά δεν μπορεί, η επόμενη θα είναι εντάξει...!!!

Εν πας περιπτώση, κάνε και κανένα ευχέλαιο γιατί μάλλον θα σε έχουν ματιάσει... και την επόμενη φορά όταν πας να πάρεις κάτι καινούργιο μην το πεις ούτε σε φίλους ούτε σε κανέναν... Σκέψου δηλαδή, ο κολλητός σου να έχει μια TNT και να του πεις ότι θα πάρεις μια 9600PRO... εε, όπως και να το κάνουμε, φίλοι - φίλοι, αλλά... :D

Κατά τα άλλα εγώ θα είχα κινήσει Γη και ουρανό για να βρω το δίκιο μου...

Ουπς!

Ο KWSN_Men έχει δίκιο. Η 3η Σκηνή χάθηκε λόγω κεκτημένης ταχύτητας... Σε καμιά βδομάδα (ευελπιστώ) να παιχτεί και ένα ακόμα επεισόδιο της Οδύσσειας , το πιο ωραίο ελπίζω... Θα μου έρθει η 9600 Pro ολόκληρη , χωρίς σπασμένα τσιπάκια και άλλα τραγελαφικά...

Είδομεν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...