Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.

Εχω εναν samsung 840 κανονικο οχι evo ουτε προ. Ο δισκος εχει φτασει η υγεια του πλεον στο 86% μετα απο 2 χρονια και 9 μηνες. Η εγγυηση του ειναι 3ετης.

Στο samsung magician το status του δισκου γραφει καταταση 'good'.

Σε αυτη την περίπτωση που εχω ακομα εγγυηση για 3 μηνες αξιζει να μπω στη διαδικασία να τον παω στην samsung? το 86% υγεια θα θεωρηθει πρόβλημα ή θα μου πουν οτι και 50% να εγραφε ο δισκος αφου δουλεύει δεν αντικαθισταται;

εχετε καποια γνωση επανω στις εγγυησεις για αυτο το θεμα;

μπορω να κανω κατι ή καθομαι στα αυγα μου;

Επεξ/σία από xoxlasae
Δημοσ.

Όχι για να στον αλλάξει η samsung ή η κάθε εταιρία εχω ακούσει οτι ο δίσκος ειτε δεν πρέπει να ειναι λειτουργικός καθόλου ή να ειναι σε υγεία στο 20 30 % , στην δικιά σου περίπτωση εκτός οτι ο δίσκος δεν εχει πρόβλημα λειτουργικό το 86 % ειναι θα έλεγα φυσιολογική φθορά

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω εναν samsung 840 κανονικο οχι evo ουτε προ. Ο δισκος εχει φτασει η υγεια του πλεον στο 86% μετα απο 2 χρονια και 9 μηνες. Η εγγυηση του ειναι 3ετης.

Στο samsung magician το status του δισκου γραφει καταταση 'good'.

Σε αυτη την περίπτωση που εχω ακομα εγγυηση για 3 μηνες αξιζει να μπω στη διαδικασία να τον παω στην samsung? το 86% υγεια θα θεωρηθει πρόβλημα ή θα μου πουν οτι και 50% να εγραφε ο δισκος αφου δουλεύει δεν αντικαθισταται;

Επισης ως γνωστόν εχει παθει και degradation στην αποδοση του πλεον, και κανει read./write μεχρι 240mb/s.

εχετε καποια γνωση επανω στις εγγυησεις για αυτο το θεμα;

μπορω να κανω κατι ή καθομαι στα αυγα μου;

Είσαι σίγουρος ότι είναι συνδεμενος σε sata 3(6gb/s)θυρα? Ο δίσκος έχει 530 read /130write to

Επειδή πρόσφατα έστησα ένα 775 σύστημα με τον παραπάνω δίσκο σε sata 2(3gb/s) περνώ read τόσο χαμηλό, πόσα tb έχεις γραμμένα στο δίσκο και μιλάς για degradation

Δημοσ.

Όχι για να στον αλλάξει η samsung ή η κάθε εταιρία εχω ακούσει οτι ο δίσκος ειτε δεν πρέπει να ειναι λειτουργικός καθόλου ή να ειναι σε υγεία στο 20 30 % , στην δικιά σου περίπτωση εκτός οτι ο δίσκος δεν εχει πρόβλημα λειτουργικό το 86 % ειναι θα έλεγα φυσιολογική φθορά

Σε ευχαριστώ Spank!

Είσαι σίγουρος ότι είναι συνδεμενος σε sata 3(6gb/s)θυρα? Ο δίσκος έχει 530 read /130write to

Επειδή πρόσφατα έστησα ένα 775 σύστημα με τον παραπάνω δίσκο σε sata 2(3gb/s) περνώ read τόσο χαμηλό, πόσα tb έχεις γραμμένα στο δίσκο και μιλάς για degradation

Ακυρο το degradation το εσβησα και απο το αρχικο μηνυμα.

Ειναι σε sata 3gb, 8.16TB Write μεχρι στιγμης.

Του εκανα firmware update και μεσω magician maximum performance και επανήλθε η κατάσταση στα νορμαλ ορια του sata2.

283/240.

• Moderators
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ Spank!

Ακυρο το degradation το εσβησα και απο το αρχικο μηνυμα.

Ειναι σε sata 3gb, 8.16TB Write μεχρι στιγμης.

Του εκανα firmware update και μεσω magician maximum performance και επανήλθε η κατάσταση στα νορμαλ ορια του sata2.

283/240.

Τι χωρητικότητα έχει?
Δημοσ.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο δίσκος, είναι πολύ αξιόπιστη σειρά, κάπου είχα δει ότι στα 200ΤΒ ο 120GB λειτουργεί κανονικά με υγεία 0% , η οποία φτάνει εκεί κοντά στα 120ΤΒ και συνεχίζει έτσι μέχρι τα 300 ΤΒ όπου αρχίζουν τα προβλήματα. Χοντρικά να ξέρεις ότι ανάλογα με την ενίσχυση εγκραφής και πάντα με λειτουργία TRIM μπορεί να φτάσει άνετα τα 1600 γράψε-σβήσε. Επίσης δεν έχει και τα προβλήματα του EVO αν και είναι πιο αργος.

Δημοσ.

Τι χωρητικότητα έχει?

256 gb

Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο δίσκος, είναι πολύ αξιόπιστη σειρά, κάπου είχα δει ότι στα 200ΤΒ ο 120GB λειτουργεί κανονικά με υγεία 0% , η οποία φτάνει εκεί κοντά στα 120ΤΒ και συνεχίζει έτσι μέχρι τα 300 ΤΒ όπου αρχίζουν τα προβλήματα. Χοντρικά να ξέρεις ότι ανάλογα με την ενίσχυση εγκραφής και πάντα με λειτουργία TRIM μπορεί να φτάσει άνετα τα 1600 γράψε-σβήσε. Επίσης δεν έχει και τα προβλήματα του EVO αν και είναι πιο αργος.

Δυστυχως δεν εχει ενεργοποιημενο το trim γιατι δεν μπορουσα να κανω raid0 δυο αλλους samsung 840 pro's(ουσιαστικα με το raid εγιναν σαν ενας 840 pro σε sata 6gb)  σε i7 συστημα πρωτης γενιας.

Οποτε αναγκαστικα εχω κανει install τα windows στο bios με την επιλογη RAID και οχι AHCI.. Τωρα αμα το γυρισω σε AHCI δεν bootarei το συστημα...Οποτε ή Format ή οχι trim.

info.

οι 2 840pro's εχουν και αυτοι 8 tb life writes αλλα το health ειναι πολυ καλυτερα... 97% και 98%

Δημοσ.

Σε raid μπορεις με τα εργαλεία του magisian να κάνεις χειροκίνητο trim;

Με xp που τον δοκίμασ εβγαζε υγεία 80 % επειδή δεν το υποστήριζε το λειτουργικό, αλλά μια φορά την εβδομάδα το έκανα χειρικήνητα. Με 1ΤΒ εγγραφών σε w7 στον 120-άρη έχω υγεία 100% και μετρημένη ενίσχυση εγγραφής κοντά στο 1,2χ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...