Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Φίλος μου σε μονοκατοικία έχει το ρούτερ στον 1ο όροφο και θέλει να έχει ίντερνετ στον -1 όροφο (υπάρχει ενας όροφος ανάμεσα), δεν πιάνει καθόλου σήμα κάτω που θέλει.

Στον κάτω όροφο που θέλει ιντερνετ υπάρχει και πρίζα τηλεφώνου αν χρειαστεί αλλα δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει στον ενδιάμεσο (0) όροφο πρίζα.

Το ρούτερ που έχει είναι του παρόχου, μήπως με άλλο ρούτερ θα είχε σήμα κάτω;

Απο διάβασμα εδω μέσα είδα οτι υπάρχουν είτε Access Points είτε Extenders/Repeaters που μπαίνουν απλά σε πρίζα.

Τι λύσεις έχει;

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;

Ευχαριστώ!!
Δημοσ.

να τραβηξει καλωδιο κατω , και να βαλει ενα φθηνο access point.

υπαρχει και η λυση τον 2 access point / extender ενδιαμεσα , αλλα δεν θα δουλεψει σωστα , δεν θα σου την προτεινει κανενας και θα πεταξεις τζαμπα λεφτα.

Δημοσ.

Καλώδιο δεν ξέρω αν μπορεί να τραβήξει αλλα θα του το πώ.

Δεδομένου οτι υπάρχει πρίζα κάτω, δεν μπορεί το access point να συνδεθεί εκεί; Η πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το ρούτερ;

Επίσης αν καταλαβαίνω καλά την λειτουργία του repeater/extender, αν βάλει ενα τέτοιο στον ενδιάμεσο όροφο, τότε αυτό δεν θα παίρνει το σήμα απο τον 1ο, θα το δυναμώνει και θα το στέλνει κάτω; Ή δεν έχει τόσο μεγάλη ισχύ/εμβέλεια;

Δημοσ.

δεν εχει τοσο καλη εμβελεια..με repeater δεν θα γινει δουλεια..

υπαρχει ακομα μια λυση που λεγετε power line. αν ο φιλος σου εχει την ιδια παροχη ρευματος και στον 1ο και στο -1(εστω και 3φασικο , απλα να ειναι η ιδια φαση) τοτε μπορει να παρεις 2 powerline μηχανιματα , και αυτο μεσα του δικτυου ρευματος του σπιτιου περναει ethernet. ειναι δηλαδη σαν την λυση 1 , απλα δεν θα τραβηξει καλωδια αλλα θα χρησιμοποιησει τα καλωδιο του ρευματος γι αυτο το σκοπο. και θα κοτσαρει μονο ενα AP στο τελος , οπου κ εκει θελει internet.

τωρα γι αυτο που λες οτι εχει πριζα..

ειναι πριζα τηλεφωνου??

αν εννοεις να παρει το router και να το βαλει κατω , φυσικα και γινεται.απλα δεν θα εχει ιντερνετ στο 1ο μετα :)

Δημοσ.

δεν εχει τοσο καλη εμβελεια..με repeater δεν θα γινει δουλεια..

υπαρχει ακομα μια λυση που λεγετε power line. αν ο φιλος σου εχει την ιδια παροχη ρευματος και στον 1ο και στο -1(εστω και 3φασικο , απλα να ειναι η ιδια φαση) τοτε μπορει να παρεις 2 powerline μηχανιματα , και αυτο μεσα του δικτυου ρευματος του σπιτιου περναει ethernet. ειναι δηλαδη σαν την λυση 1 , απλα δεν θα τραβηξει καλωδια αλλα θα χρησιμοποιησει τα καλωδιο του ρευματος γι αυτο το σκοπο. και θα κοτσαρει μονο ενα AP στο τελος , οπου κ εκει θελει internet.

τωρα γι αυτο που λες οτι εχει πριζα..

ειναι πριζα τηλεφωνου??

αν εννοεις να παρει το router και να το βαλει κατω , φυσικα και γινεται.απλα δεν θα εχει ιντερνετ στο 1ο μετα :)

Θα του πω για την λύση με τα power lines γιατί δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να τραβήξει καλώδιο κάτω.

Όσο για την πρίζα, ναι πρίζα τηλεφώνου είναι.

Εννοώ να βάλει και ένα ρούτερ κάτω σε αυτή την πρίζα, το ρούτερ πάνω να μείνει όπως έχει.

Δεν ξέρω αν γίνεται να έχεις 2+ ρούτερ σε μια γραμμή. Δηλαδή ενα απλό ρουτεράκι να πιάνει μόνο κάτω ιντερνετ, ενα δυάρι είναι ο -1 όροφος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...