Προς το περιεχόμενο

γνώμες για την SONY DSC-RX100M2


beetlebum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα παιδιά! ψάχνω για μια καλή φωτογραφική μηχανή (compact σε μέγεθος)..δεν είμαι φωτογράφος αλλά επειδή θα με βοηθάει και σε κάποια γραφιστικά project θα ήθελα να έχει κάποιες δυνατότητες..

πως σας φαίνεται η sony που σκέφτομαι?υπάρχει και η rx100..δεν ξέρω αν υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ τους (τώρα το ψάχνω με τις μηχανές)..αλλιώς μπορείτε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτό το στυλ?το μπάτζετ ιδανικά δε θα ήθελα να ξεπερναει τα 600 ευρώ.

ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πες τι ειδους project?

Πρακτικα θα θελα να ξερω εαν ειναι του στυλ-> πεμπτη απογευμα εχω ραντεβου με τον ταδε για να βγαλω κατι συγκεκριμενο.

Η θελεις να την εχεις μονιμα πανω σου και να τραβας οτιδηποτε σου κανει εντυπωση?

 

Αν ναι στο 2ο η μικρη sony πιθανων να ειναι η καλυτερη επιλογη.

Αν ναι στο 1ο προσπερασε την και πηγαινε σε μια nikon d5200/d5300.Το δυναμικο ευρος που θα σου δινουν τα αρχεια τους ειναι ~2-3 στοπ καλυτερο.

Και μιας και μιλαμε για μετεπειτα σοβαρη επεξεργασια μαλλων ειναι το σημαντικοτερο χαρακτηριστικο για εσενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αλήθεια είναι πως προτιμώ μια μηχανή που να την κουβαλαω ευκολα..δεν εχω μπει στη ιδεολογια των dslr μηχανών γιατί νιώθω πως θα πρέπει να το ψάξω αρκετά το θέμα και θα χαθώ...απλά έχω ακούσει καλά λόγια για τη sony..έχουν βγει και η iii και η iv αλλά ξεφεύγουμε πολύ στην τιμή..ήδη προβληματίζομαι για το αν η ii είναι αισθητά καλύτερη απο την rx100..επίσης μου είπαν να τσεκάρω και την Olympus om-d e-m10..γενικά θέλω μια πρακτική μηχανή με αρκετά καλή ποιότητα εικόνας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ίδιο επίπεδο τιμής με τη sony rx100 m2 είναι και η samsung nx500 κι αυτή δίχως evf αλλά με μεγαλύτερο αισθητήρα aps-c μέγεθος όπως στις dslr κάμερες, super amoled οθόνη αφής, μεγαλύτερη ανάλυση 28mp, σύστημα εστίασης σε ανώτερο επίπεδο, 4k βίντεο, πλήρη συνδεσιμότητα, φθηνούς φακούς μερικά από τα χαρακτηριστικά.

Αν το απόλυτο μέγεθος τσέπης δεν είναι το ζητούμενο η rx100 m2 είναι λαθεμένη αγορά σήμερα αντικειμενικά θέλω να πιστεύω. 

Επεξ/σία από darkdragon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν σε ενδιαφέρει το ζουμ κοίτα και για κάποια mirrorless...Πολύ καλές αυτές οι 2 που προτείνεις (πιστεύω είναι ισάξιες, ίσως ελάχιστα καλύτερη η II) αλλά μια mirrorless με λίγα παραπάνω χρήματα πιστεύω θα σε καλύψει πολύ περισσότερο αν έχεις μεγάλες απαιτήσεις.

 

Αν τα project σου είναι φωτογραφίες σε ευνοϊκές συνθήκες (μέρα δηλαδή) και όχι κάτι "ιδιαίτερο", ακόμα και η rx100 θα είναι υπεραρκετή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απ'οτι είδα οι mirroless κινούνται στα ίδια επίπεδα τιμών περίπου αλλά οι φακοί είναι ακριβοί (τουλάχιστον για μένα που προς το παρόν δεν πρόκειται να επεκταθώ τόσο στην φωτογραφία)..όσο για την nx500 φαίνεται κι αυτή ενδιαφέρουσα αλλά δεν ξέρω ποια εταιρεία υπερτερεί σε ποιότητα κατασκευής και φακού..διάβασα και κάποιες κριτικές στο ιντερνετ και έχει κάποια αδύνατα σημεία...γενικά είμαι κάτοχος μιας sony DSC N1 με την οποία έγινα fan της εταιρείας..γιατί θεωρείς την rx100 ii λανθασμένη αγορά σήμερα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν δεν χρειάζεσαι μια κάμερα να μπαίνει σε τσέπη του τζιν για παράδειγμα γιατί να πάρεις με τα ίδια χρήματα τη sony rx100 και όχι μια με μεγαλύτερο αισθητήρα που θα σου δώσει καλύτερες φωτογραφίες τουλάχιστον σε χαμηλό φωτισμό λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα συνάμα καλύτερο και ευκολότερο bokeh λόγω  πάλι του μεγαλύτερου αισθητήρα και περισσότερες δυνατότητες.

Για sony αντίστοιχη της samsung nx500 πηγαίνεις στη a6000 κορυφή της κατηγορίας με ένα πενηντάρικο επιπλέον έχεις και evf που απουσιάζει από τη nx500. Μία κόντρα μεταξύ τους http://www.tomsguide.com/us/samsung-nx500-mirrorless-camera,review-2859.html  αλλά να έχεις υπόψιν σου ότι η samsung έχει δώσει πολλές αναβαθμίσεις στο λογισμικό της κάμερας και μερικά συμπεράσματα δεν υφίστανται πλέον. 

Πρακτικά αν δεν σε καίει το 4k βίντεο καλύτερα η sony με evf γιατί ο ήλιος όσο καλή και να είναι η οθόνη δημιουργεί πρόβλημα στην υπαίθρια φωτογράφιση. Αρχικά θα έχεις το kit φακό αργότερα βλέπεις. Στους kit φακούς καλύτεροι είναι της samsung τώρα για μελλοντική αγορά είναι και φθηνότεροι από αυτούς της sony. Δεν έχει κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους της η samsung στο φωτογραφικό τομέα και διαβάζω ότι ίσως αποχωρίσει από την αγορά γιατί δεν έχει κατορθώσει να βγάλει κέρδη καμιά χρονιά αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον κάθε υποψήφιο αγοραστή. 

Για τη rx100 να ξέρεις ότι η πρώτη έκδοση δεν έχει bsi αισθητήρα που σημαίνει ότι σε χαμηλό φωτισμό θα χωλαίνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την rx100 την πρώτη και μπορώ να πω πως είναι φοβερό εργαλείο. Μπορείς να επιτύχεις εξαιρετικά αποτελέσματα. Η mirrorless πάλι έχει αυξημένες δυνατότητες λόγω των εναλλάξιμων φακών. Οι περισσότεροι χρήστες όμως μένουν με τον Kit φακό, που τους δίνει πιο μεγάλο όγκο και παρόμοιες δυνατότητες με την 100. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγω με τον κιτ με βλέπω να παραμένω αν παω σε mirrorless...απλά προσπαθώ να  βρω και ενα μαγαζί με συμφέρουσες τιμές γιατί απο τα "γνωστά" δε λεει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...