gRim Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα! Τώρα και καμιά βδομάδα το macbook pro εκεί που το δουλεύω κάνει ξαφνικά restart (σβήνει απότομα και ξανανοίγει) και το θέμα είναι ότι δεν μου βγάζει κάποιο μήνυμα για να ξέρω τι πήγε στραβά. Εάν έφταιγε δηλαδή κάποια εφαρμογή ή υπάρχει hardware πρόβλημα. Έτρεξα το diskutility και δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα με τον δίσκο και επίσης έτρεξα και το etrCheck και δεν μου εμφάνισε κανένα πρόβλημα. Έχετε καμία ιδέα γιατί ξαφνικά ξεκίνησε να μου το κάνει αυτό; Να προσθέσω ότι την ώρα που συνέβη την δεύτερη φορά είχα συνδεδεμένο το iphone για να του κάνω restore και σκέφτομαι μήπως φταίει το usb port.
ozelot Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 • Έλεγξε το καλώδιο του magsafe για τυχόν τσακίσματα και τα φις για σωστή επαφή (και στις δύο άκρες). • Πήγαινε System Preferences > Energy Saver > Schedule και βεβαιώσου ότι δεν είναι τικαρισμένο το δεύτερο box. • Startup σε Safe Mode και τρέξε το μηχάνημα για κάποιο χρονικό διάστημα. Αν δεν εμφανισθεί το θέμα, το προκαλεί κάποιο login item ή scanner. • Απεγκατάστησε τυχόν εγκαταστημένους security και malware (antivirus) scanners. • Reset την PRAM και το SMC. • Αν τυχόν έχεις κάνει upgrade της RAM έλεγξε την κατάσταση της με το με το utility Rember. Ιδιαίτερα, αν τα modules έχουν χωρητικότητες πάνω από τις προδιαγραφές τoυ μηχανήματος εγκατάστησε ξανά τα εργοστασιακά modules. Αν παρ’ ελπίδα το θέμα παραμείνει μόνο το service μπορεί να δώσει λύση, αφού υπάρχει πλέον πιθανότητα βλάβης στην logic board.
gRim Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 • Έλεγξε το καλώδιο του magsafe για τυχόν τσακίσματα και τα φις για σωστή επαφή (και στις δύο άκρες). • Πήγαινε System Preferences > Energy Saver > Schedule και βεβαιώσου ότι δεν είναι τικαρισμένο το δεύτερο box. • Startup σε Safe Mode και τρέξε το μηχάνημα για κάποιο χρονικό διάστημα. Αν δεν εμφανισθεί το θέμα, το προκαλεί κάποιο login item ή scanner. • Απεγκατάστησε τυχόν εγκαταστημένους security και malware (antivirus) scanners. • Reset την PRAM και το SMC. • Αν τυχόν έχεις κάνει upgrade της RAM έλεγξε την κατάσταση της με το με το utility Rember. Ιδιαίτερα, αν τα modules έχουν χωρητικότητες πάνω από τις προδιαγραφές τoυ μηχανήματος εγκατάστησε ξανά τα εργοστασιακά modules. Αν παρ’ ελπίδα το θέμα παραμείνει μόνο το service μπορεί να δώσει λύση, αφού υπάρχει πλέον πιθανότητα βλάβης στην logic board. Δεν υπάρχει καμία τσάκιση, τσέκαρα και την επιλογή στο energy saver και δεν είχα επιλέξει τίποτα και ούτε έχω εγκαταστήσει scanners κτλ. Οπότε μένει να κάνω smc και PRAM reset και να τσεκάρω ram με το Rember. Είχα τσεκάρει πριν 2 βδομάδες τη ram με το AHT και δεν είχε εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα.
ozelot Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μην παραλείψεις το Safe mode, είναι πολύ σημαντικό αφού τρέχει επισκευαστικές ρουτίνες αλλά καθαρίζει και τα system caches.
gRim Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μην παραλείψεις το Safe mode, είναι πολύ σημαντικό αφού τρέχει επισκευαστικές ρουτίνες αλλά καθαρίζει και τα system caches. Δεν το γνώριζα αυτό! Άμα είναι έτσι δε θα το παραλείψω. Προς το παρόν δεν μου έχει κάνει ξανακάνει restart από το πρωί αλλά θα κάνω ότι περιέγραψες πριν συμβεί πάλι.
Atsumbalos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Λίγο πριν πάρεις την απόφαση οτι έχεις βλάβη στην logicboard κάνε 2 βασικά πράγματα. Τρέξε το Apple Service Diagnostic (μπορείς να το βρείς) και τέλος κάνε επανεγκατάσταση του λειτουργικού με καμμία ρύθμιση αλλά και αρχείο σωσμένο. Αν αυτά τα δύο αποτύχουν, το power module της logicboard έχει βλάβη (διάταξη που διαμοιράζει διαφορετικές τάσεις, σε όλο το σύστημα)
gRim Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Έτρεξα το apple diagnostic και δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα. Τσέκαρα ram ξανά και με το Rember και έτρεξα το disk utility με safe mode. Δεν έχω δοκιμάσει τίποτα άλλο μιας και δεν μου ξαναπαρουσίασε πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα