Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ψάχνοντας τους τελευταίους 2-3 μήνες για αυτοκίνητο έπεσα χθες πάνω σε ένα Volkswagen Golf Mk6 1.4 85hp ατμοσφαιρικό του 2010 με 61.000 χλμ από έμπορο. Το σαλόνι ήταν σε άριστη κατάσταση, αλλά περιμετρικά το αυτοκίνητο είχε μερικές γρατζουνιές στην πόρτα του συνοδηγού και στον πίσω προφυλακτήρα. Πήγα λοιπόν σήμερα το πρωί να ζητήσω να πάμε το αυτοκίνητο σε κοντινό συνεργείο για να γίνει μηχανικός έλεγχος και για να διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο δεν είχε εμπλακεί σε τρακάρισμα. Στην αρχή μου έκανε τον δύσκολο, μου είπε πως πρέπει να κλείσουμε το αυτοκίνητο πρώτα (προκαταβολή) πριν το πάμε για έλεγχο. Μου φάνηκε γελοίο αυτό που είπε, κάτι που του το είπα και ο ίδιος, αλλά στο τέλος συμφώνησε να το πάμε για έλεγχο. Ο μηχανικός όταν το σήκωσε για να το κοιτάξει από κάτω μου είπε πως είχε λίγη σκουριά σε ένα μέρος του λόγω ακινησίας, κάτι που δεν θα μου γίνει πρόβλημα στο μέλλον. Από τρακάρισμα ήταν καθαρό και στο OBD το μόνο σφάλμα που του έβγαλε ήταν ότι το αυτοκίνητο κάποτε είχε μείνει από μπαταρία. Ελέγξαμε την μπαταρία, ήταν σε καλή κατάσταση με ημερομηνία 25/13. Από λάστιχα ήταν καινούργια. Το οδήγησε και ο ίδιος ο μηχανικός και είπε ότι ήταν ΟΚ. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι επειδή το συνεργείο είναι ακριβώς δίπλα από τη μάντρα, μπορεί να είναι συννενοημένοι μαντράς-μηχανικός. Όσον αφορά τις γρατζουνιές, μου είπε αφού εξοφλήσουμε το αμάξι (μετρητά), τότε θα τις φτιάξει ο μαντράς τις γρατζουνιές και τότε θα κάνει και τη μεταβίβαση και ότι άλλο προσφέρει (βιολ. καθαρισμό και service). Βέβαια τη Δευτέρα θα πάω με έναν οικογενειακό φίλο που είναι φανοποιός να το κοιτάξει και ο ίδιος το αυτοκίνητο να μου πει και αυτός τη γνώμη του. Η ερωτήσεις μου είναι οι εξής: Μπορώ να εμπιστευθώ τον μαντρά να φτιάξει τις γρατζουνιές αφού πληρώσω το αμάξι; Θα μου κάνει τη μεταβίβαση ή θα τα κλαίω τα λεφτά μου; Μήπως θα είναι καλύτερο να του ζητήσω να κόψει λεφτά από το αυτοκίνητο για να φτιάξει τις γρατζουνιές δικός μου άνθρωπος; Υπάρχει περίπτωση να είναι πειραγμένα τα χλμ και να μην το εμφανίζει στο OBD;

Edit: Εγώ θέλω να του δώσω προκαταβολή αυτές τις μέρες γιατί το αμάξι μπορώ να το πληρώσω μέσα Οκτώβρη. Θα το κρατήσει αυτός το αμάξι μέχρι τα μέσα Οκτώβρη με την προκαταβολή μέχρι να του δώσω και το υπόλοιπο ποσό ή θα το δώσει σε άλλον; Θα συνεχίσει να το δείχνει σε άλλους με την προκαταβολή; 

Δημοσ.

τα χιλιομετρα δεν ειναι πολλα.και απο την στιγμη που λες οτι ειναι σε αριστη κατασταση το εσωτερικο (δες και τους διακοπτες πχ παραθυρων εαν εχουν ξεφτυσει καθολου,αυτο δειχνει οτι εχει αρκετα χιλιομετρα) τοτε μαλλον ειναι πραγματικα.μπορεις να κοιταξεις εαν εχει εμπλακει σε ατυχημα εαν εχεις κανεναν φιλο που δουλευει ασφαλιστης,η τον λογιστη σου εαν βγαζει και ασφαλειες.α

αυτο που με προβληματιζει ειναι η σκουρια που λες.5 χρονων αυτοκινητο με σκουρια......

Δημοσ.

Για την μεταβιβαση να απιτησεις η εξοφληση να γινει σε Τραπεζικο του λογαριασμο .Για το αν φτιαξει τις γρατζουνες χλωμο το βλεπω και μονο ιδιωτικο συμφωνητικο μπορει αν γινεται να σε καλυψει . Συνηθως σου δινουν δηλωση να θεωρησεις το γνησιο της υπογραφης ότι το αυτοκινητο είναι τη αρεσκειας σου .

Για τον "γειτονα μηχανικο¨" κι εγω θα πηγαινα ένα δικο μου .

Δημοσ.

τα χιλιομετρα ειναι φυσιολογικα αντε να εχει 80 αν θεωρησουμε  δλδ οτι εκανε  15000χλμ-17000 τον χρονο που στην ουσια παλι καινουργιο ειναι

αυτο εσυ μπορεις να το τσεκαρεις εαν συμβαδιζουν ολα μεταξυ τους βιβλια σερβις κτεο κλπ (ειναι πχ περιεργο το 13 να ειχε 50.000-55000)

2ο για τον ελεγχο σιγουρα και αυτος κουραζεται να το βολταρει για υποψηφιους αγοραστες αν απλα εχουν παει μονο για ματι βεβαια ειναι και πως θελει ο καθενας να κανει την δουλεια του και ειναι δεκτο αφου εμεις παμε σαν πελατες σε ενα μαγαζι στην ουσια

αυτο για γειτονικο συνεργειο εννοειτε ισχυει ολο και κατι θα εχει φτιαξει εκει ο εμπορας

γρατζουνιες αμα ειναι βαθειες θελει βαψιμο με αλοιφη δεν θα φυγουν οποτε θα βαφουν καποια κομματια η οτι θελει να σου φτιαξει οποτε κοψε κατι στην τιμη

για μεταβιβαση ισως και αυτος θελει πχ να δωσει το χρημα στον πελατη αν δεν ειναι δικο του

αν ειναι κατεβασμενα απο εγκεφαλο δεν φαινονται πουθενα τα χιλιομετρα οποιος σε λεει εχει προγραμμα κλπ δεν θα το βρει

Δημοσ.

Το οτι εχει σκουρια πρεπει να σε προβληματιζει , δεν πιανει σκουρια το αυτοκινητο οταν καθεται στην μαντρα και ειδικα σε αμαξι 5 ετων..

μπορει να ειναι καποιο σημειο που εγινε επισκευη και εμεινε αβαφο

Δημοσ.

Η απο αλατι μπορει να χει αλλα οχι στους δικους μας δρομους.

Γρατζουνιές δεν νομιζω να σου τις φτιαξει ενω εχεις παρει το ρευστο.

Αν δωσεις προκαταβολη και του πεις θα στα φερω ταδε, αν ειναι σωστος δεν θα το δειχνει σε αλλους;

Ποσο ειναι το ποσο που διαθετεις;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα το ελέγξω πάλι το αυτοκίνητο με γνωστό μου φανοποιό και άμα μου δώσει το ΟΚ το παίρνω.

Το οτι εχει σκουρια πρεπει να σε προβληματιζει , δεν πιανει σκουρια το αυτοκινητο οταν καθεται στην μαντρα και ειδικα σε αμαξι 5 ετων..

μπορει να ειναι καποιο σημειο που εγινε επισκευη και εμεινε αβαφο

Μου είπε ο μαντράς ότι το αμάξι το έφερε πριν 5 μέρες και ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του το είχε σε ακινησία και για αυτό είχε αυτή τη σκουριά από κάτω.

Η απο αλατι μπορει να χει αλλα οχι στους δικους μας δρομους.

Γρατζουνιές δεν νομιζω να σου τις φτιαξει ενω εχεις παρει το ρευστο.

Αν δωσεις προκαταβολη και του πεις θα στα φερω ταδε, αν ειναι σωστος δεν θα το δειχνει σε αλλους;

Ποσο ειναι το ποσο που διαθετεις;

Μέχρι 7000 + μεταβίβαση.

Δημοσ.

Πολλα απο αμαξια δε ξερω αλλα εχω ενα 15τιας το οποιο κουνηθηκε λιγο τα πρωτα χρονια κ μετα μεχρι το 2008 καθοτανε κατω απο το σπιτι, με μια βολτα καθε 10-15 μερες για να διατηρειται. Σκουρια δεν επιασε ποτε , θα σου προτεινα να το ψαξεις κ να δεις αν δικαιολογειται αμαξι 5τιας να εχει σκουρια απο..ακινησια.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ψάχνοντας τους τελευταίους 2-3 μήνες για αυτοκίνητο έπεσα χθες πάνω σε ένα Volkswagen Golf Mk6 1.4 85hp ατμοσφαιρικό του 2010 με 61.000 χλμ από έμπορο. Το σαλόνι ήταν σε άριστη κατάσταση, αλλά περιμετρικά το αυτοκίνητο είχε μερικές γρατζουνιές στην πόρτα του συνοδηγού και στον πίσω προφυλακτήρα. Πήγα λοιπόν σήμερα το πρωί να ζητήσω να πάμε το αυτοκίνητο σε κοντινό συνεργείο για να γίνει μηχανικός έλεγχος και για να διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο δεν είχε εμπλακεί σε τρακάρισμα. Στην αρχή μου έκανε τον δύσκολο, μου είπε πως πρέπει να κλείσουμε το αυτοκίνητο πρώτα (προκαταβολή) πριν το πάμε για έλεγχο. Μου φάνηκε γελοίο αυτό που είπε, κάτι που του το είπα και ο ίδιος, αλλά στο τέλος συμφώνησε να το πάμε για έλεγχο. Ο μηχανικός όταν το σήκωσε για να το κοιτάξει από κάτω μου είπε πως είχε λίγη σκουριά σε ένα μέρος του λόγω ακινησίας, κάτι που δεν θα μου γίνει πρόβλημα στο μέλλον. Από τρακάρισμα ήταν καθαρό και στο OBD το μόνο σφάλμα που του έβγαλε ήταν ότι το αυτοκίνητο κάποτε είχε μείνει από μπαταρία. Ελέγξαμε την μπαταρία, ήταν σε καλή κατάσταση με ημερομηνία 25/13. Από λάστιχα ήταν καινούργια. Το οδήγησε και ο ίδιος ο μηχανικός και είπε ότι ήταν ΟΚ. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι επειδή το συνεργείο είναι ακριβώς δίπλα από τη μάντρα, μπορεί να είναι συννενοημένοι μαντράς-μηχανικός. Όσον αφορά τις γρατζουνιές, μου είπε αφού εξοφλήσουμε το αμάξι (μετρητά), τότε θα τις φτιάξει ο μαντράς τις γρατζουνιές και τότε θα κάνει και τη μεταβίβαση και ότι άλλο προσφέρει (βιολ. καθαρισμό και service). Βέβαια τη Δευτέρα θα πάω με έναν οικογενειακό φίλο που είναι φανοποιός να το κοιτάξει και ο ίδιος το αυτοκίνητο να μου πει και αυτός τη γνώμη του. Η ερωτήσεις μου είναι οι εξής: Μπορώ να εμπιστευθώ τον μαντρά να φτιάξει τις γρατζουνιές αφού πληρώσω το αμάξι; Θα μου κάνει τη μεταβίβαση ή θα τα κλαίω τα λεφτά μου; Μήπως θα είναι καλύτερο να του ζητήσω να κόψει λεφτά από το αυτοκίνητο για να φτιάξει τις γρατζουνιές δικός μου άνθρωπος; Υπάρχει περίπτωση να είναι πειραγμένα τα χλμ και να μην το εμφανίζει στο OBD;

Edit: Εγώ θέλω να του δώσω προκαταβολή αυτές τις μέρες γιατί το αμάξι μπορώ να το πληρώσω μέσα Οκτώβρη. Θα το κρατήσει αυτός το αμάξι μέχρι τα μέσα Οκτώβρη με την προκαταβολή μέχρι να του δώσω και το υπόλοιπο ποσό ή θα το δώσει σε άλλον; Θα συνεχίσει να το δείχνει σε άλλους με την προκαταβολή; 

www.spotmechanic.gr  Πληρώνεις ραντεβού 40 ευρώ. Ερχονται με κινητό συνεργείο εκεί που είναι το αμάξι . Θέλουν μια ώρα για ελέγχους και σου δίνουν πλήρης pdf αναφορά σελίδων αναλυτικά για την κατάσταση όλων των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου στο mail σου . Η δουλειά τους είναι καθαρά αυτή. Να ελέγχουν αυτοκίνητα και να προστατεύουν τον αγοραστή. Για μένα που έχω ιδέα πάνω σε αυτά είναι οι πιο εξειδικευμένοι στον τομέα τους . Κάνουν και ελέγχουν πράγματα που σπάνια θα τα κάνει ενας μηχανικός σε συνεργείο  .

• Like 2
Δημοσ.

Οι σκουριες δειχνουν οτι ειναι αμαξι που ηρθε απο Γερμανια ή καπου εκει.Λογο του αλατιου στους δρομους εμφανιζονται σκουριες σε μη κρισιμα τμηματα (βιδες, κολαρα, δισκοφρενα  γαλβανιζε κομματια κτλ ) μετα απο 3-4 χρονια, κλασικο φαινομενο που δεν δημιουργει προβληματα αφου στην Ελλαδα σταματαει η επεκταση της σκουριας, πλην ισως δισκοφρενων που θα χρειαστουν αλλαγη ποιο συντομα.

Τωρα για τα χλμ σιγουρα ειναι κατεβασμενα, συνηθως το κανουν ολοι οι μαντραδες και δεν ειναι κατι δυσκολο. Κατα τα αλλα, αν δεν ειναι τρακαρισμενο και δεν εχει φθαρμενο συμπλεκτη ή  τετοια θεματα τοτε θα εισαι οκ. Για τις γρατζουνιες θα ελεγα αν ειναι κατι απλο ασε να τις κανει ο μαντρας, σιγουρα θα εχει καποιο φθηνο συνεργειο, αλλοιως αν χρειαζετε καλη δουλεια κανε παζαρι να κοψει κατι και παντο σε δικο σου που ξερεις οτι κανει καλη δουλεια.

Δημοσ.

Για οσους δεν το ξερουν το αν ειναι εισαγωγης το αυτκινητο φαινεται απο την αδεια κυκλοφοριας . Του γιου μου ειναι του 2001 αλλα η πρωτη στην Ελλαδα ειναι του 2004

post-40980-0-35723800-1442598076_thumb.png

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...