Προς το περιεχόμενο

Θερμοαγώγιμη πάστα για southbridge/northbridge

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα

Θελω να αλλάξω την πάστα με καινούργια στο southbridge/northbridge της rampage 2 extreme γιατι βλέπω οτι έχει φτάσει στους 50 βαθμούς και επ ευκαιρίας θα αλλάξω και στον επεξεργαστή , η ερώτηση μου ειναι να χρησιμοποιήσω την arctic silver 5 και στην motherboard ή ειναι προτιμότερη αλλη πάστα και επίσης να βάλω μια σταγόνα στην μέση , μια ευθεία γραμμή , αν την απλώσω πως να το κάνω καλύτερα ?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να αποφύγεις την arctic silver 5 καλύτερα στο northbridge και του southbridge, μιας και είναι ηλεκτρικά αγώγιμη και αν ας πούμε ένα μικρό μέρος της βρεθεί στα λοιπά transistor περιμετρικά του northbridge και του southbridge θα έχεις θέμα. Προτίμησε την arctic mx-4, στα ίδια με as 5 και φυσικά μη ηλεκτρικά αγώγιμη. Εγώ προτιμώ την μέθοδο μπιλίτσα στον cpu στην μέση και μετά ούτε άπλωμα ούτε τίποτα, μόλις κουμπώσεις την ψύκτρα η πάστα θα απλωθεί ομοιόμορφα και σωστά σε όλη την επιφάνεια του τσιπ. Σημείωση, στο northbridge και στο southbridge θα βάλεις μικρότερη μπιλίτσα από ότι στον επεξεργαστή και το καλύτερο που θα είχες να κάνεις είναι αφότου τοποθετήσεις την μπιλίτσα να την απλώσεις με προσοχή στην επιφάνεια του τσιπ με την μύτη του σωληνάριου, δηλαδή ακουμπάς την μπιλίτσα με την μυτούλα του σωληναρίου και προσπαθείς να την απλώσεις με αργές κινήσεις σε όλη την έκταση του die σαν να παίζεις πολεμικά με tap fire  :P. Στο nb της f2 a55m le μου έτσι έκανα με την mx-4 και μάλιστα για σιγουριά μιας και είμαι πολύ της λεπτομέρειας αφότου άπλωσα την πάστα με την μύτη του σωληναρίου και τοποθέτησα το μεταλλικό heatsink χωρίς να πιέσω τα κλιψάκια, το έβγαλα προσεκτικά να δω αν πάτησε καλά η πάστα και σου εγγυώμαι πως 100% η πάστα είχε απλωθεί ομοιόμορφα και ούτε είχε τρέξει γύρω γύρω, έπειτα ξαναέβαλα το heatsink και πίεσα τα κλιψάκια, το αποτέλεσμα άψογο και επιτέλους υπήρχε απαγωγή θερμότητας, κάτι που δεν ήταν εφικτό με το άθλιο θερμοαγώγιμο sticker που είχε το nb αντί για θερμοαγώγιμη πάστα. Στην ουσία αυτό το sticker δεν συνέβαλλε στην απαγωγή της θερμότητας αλλά στην κράτηση της θερμότητας, μόλις έβαλα mx-4 το nb ήταν χλιαρό το οποίο σημαίνει πως η απαγωγή θερμότητας ήταν εφικτή.

• Like 2

Βασικα γιαυτη τη δουλεια εχω παρει μια φτηνιανρα :P Και η μεθοδος που χρησιμοποιω ειναι η σωστη και αλανθαστη σταγονα στη μεση. Το καιρο εκεινο που υπηρχε αυτο το hardare, δεν υπηρχαν τα κολπα των ivy/sandy bridge με τις γραμμες απλωμα και τα σχετικα

Και γω στο northbridge με μια φθηνιαρα είμαι.:P Προς το παρόν είναι μια χαρά,αλλά συμφωνω με την mx4 που εκτός των άλλων στεγνώνει πολύ αργότερα από τις άλλες και δεν θα ασχοληθείς ξανά.Την μεγαλύτερη δουλεία πάντως την έκανε ένα 40αρι ανεμιστηράκι που κόλλησα στην ψύχτρα.

Εγώ μόλις έβαλα την πάστα στο nb έκανα πατέντα ένα 120αρι φανάκι μπροστά από τα hdd cages που βαράει ντάλα πάνω στο chipset και ψύχει και όλο το μηχάνημα :P.

• Like 1

Έγινε παιδιά ευχαριστώ θα βάλω στον επεξεργαστή arctic silver 5 και στο southbridge/northbridge έχω μια prolimatech και μια την noctua οποτε θα βάλω μια εκ των 2

• Like 1

Multi εχω την εντυπωση πως οταν το πιανεις αν ειναι ζεστο γινεται καλυτερη μεταφορα θερμοτητας.

Yeap, είναι εφικτή η σωστή απαγωγή θερμότητας, απορούσα πριν βάλω πάστα στο nb γιατί δεν έκαιγε καθόλου. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...