Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν...Άλλαξα τροφοδοτικο,μητρικη,μνημες ,ξεκλείδωσα τον επεξεργαστή σε Χ4 και τωρα μιλαμε φυσάει..Εχω κλειδώσει στα 3700 και θερμοκρασίες 38-40..Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας.

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τροφοδοτικο

PSU SEASONIC S12II-430 BRONZE 430W  μητρικη http://www.asrock.com/mb/AMD/M3A785GMH128M/  RAM  http://www.gskill.com/en/product/f3-1333c9s-4gis  CPU AMD PHENOM II 560 Εγινε 4πυρινος Kλοκαρισμενος στα 3700.. Θερμικη παστα coolmaster και ψυκτρα COOLERMASTER HYPER 412S

Με την μητρικη που ανεφερες στο πρωτο ποστ τον ξεκλειδωσες?

• Like 1
Δημοσ.

Με την μητρικη που ανεφερες στο πρωτο ποστ τον ξεκλειδωσες?

Αν εννοείς αυτη K10N78FullHD-hSLI R3.0 OXI.........Ξεκλειδωσε με μια asrock M3A785GMH/128M .Απλα και γρηγορα με το να αλλάξω στο bios το ACC σε ΑUTO.Το ρευμα πηγε στα 1.40 και τον πηγα μεχρι 3900 αλλα δεν υπαρχει λογος να τρωει ζορι για την χρήση που τον θελω οποτε τον δουλεύω στα 3300.Σε κατασταση πιεσης παει μεχρι 52c σε χαλαρη χρηση 42c.Mετα το ξεκλείδωμα με το core temp εβλεπα θερμοκρασιες ,μολις ομως τον εκανα overclock δεν δειχνει θερμοκρασιες στους πυρινες.Τους παρακολουθώ ομως μεσα απο το asrock oc ενα πρόγραμμα για overclocking που εχει η asrock για τις μητρικες της.Εχω και ενα fan control με ενα αισθητήριο μεσα στην ψυκτρα που παιρνω και απο εκει μια ιδεα περιπου για την εξωτερικη θερμoκρασια του cpu.Aυτο που ξεχασα να σας πω ειναι οτι η κατανάλωση τον επεξεργαστή ανέβηκε δραματικά.απο 80 watt έφτασε τα 120 watt.

Δημοσ.

Το κυριοτερο ειναι με τι προγραμμα καταγραφεις. Εχω φιλο με 4790κ στα 4.8 και οταν καταγραφει το ΑΙΟΝ με fraps τα φπς πεφτουν σε μονους αριθμους.. 8-9-10- μεχρι 15-20. Του εδωσα το shadowplay σε λινκ και τωρα καταγραφει με τουλαχιστον 30φπς.

Καποια προγραμματα απλα ειναι για τα μπαζα (fraps και καποια αλλα).

Το raptr που προταθηκε παραπανω ειναι καλη επιλογη. Δεν μου αρεσει ιδιαιτερα σαν τελικο αποτελεσμα αλλα κανει τη δουλεια μια χαρα και ειναι και ελαφρυ.

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα με τα χαμηλα fps μετα την αλλαγή των προαναφερομένων parts έπαψε να υφίσταται, με όποιο  πρόγραμμα και να κανει ρεκορντ τωρα λειτουργεί άψογα .

Δημοσ.

Εχεις προσπαθήσει να ξεκλειδώσεις τον επεξεργαστή σε 4-πύρηνο ?

Νομίζω πως οι 550 αν ενεργοποιήσεις το CORE UNLOCK ή το ACC , ξεκλειδώνουν σε X4

Δημοσ.

Αν εννοείς αυτη K10N78FullHD-hSLI R3.0 OXI.........Ξεκλειδωσε με μια asrock M3A785GMH/128M .Απλα και γρηγορα με το να αλλάξω στο bios το ACC σε ΑUTO.Το ρευμα πηγε στα 1.40 και τον πηγα μεχρι 3900 αλλα δεν υπαρχει λογος να τρωει ζορι για την χρήση που τον θελω οποτε τον δουλεύω στα 3300.Σε κατασταση πιεσης παει μεχρι 52c σε χαλαρη χρηση 42c.Mετα το ξεκλείδωμα με το core temp εβλεπα θερμοκρασιες ,μολις ομως τον εκανα overclock δεν δειχνει θερμοκρασιες στους πυρινες.Τους παρακολουθώ ομως μεσα απο το asrock oc ενα πρόγραμμα για overclocking που εχει η asrock για τις μητρικες της.Εχω και ενα fan control με ενα αισθητήριο μεσα στην ψυκτρα που παιρνω και απο εκει μια ιδεα περιπου για την εξωτερικη θερμoκρασια του cpu.Aυτο που ξεχασα να σας πω ειναι οτι η κατανάλωση τον επεξεργαστή ανέβηκε δραματικά.απο 80 watt έφτασε τα 120 watt.

Λέει πως τον ξεκλείδωσε σε x4.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ξεκλειδωσε απο 560 τωρα ειναι ενας B60 x4 Και οχι Β65 που ειχα γραψει σε προηγούμενο ποστ.

Για του λογου το αληθές....

post-99227-0-11679200-1443448053_thumb.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Ναι ξεκλειδωσε απο 560 τωρα ειναι ενας B60 x4 Και οχι Β65 που ειχα γραψει σε προηγούμενο ποστ.

Για του λογου το αληθές....

Να ξέρεις πως αν θες να ανεβάσεις κι άλλο τις επιδόσεις του συστήματος στα games, καλό είναι να ανεβάσεις και λίγο την ταχύτητα του northbridge.

Οι deneb πυρήνες ανεβάζουν άνετα στα 2400-2600Mhz την ταχύτητα του north. Από εκεί μικραίνει και το latency της cache. Το γιατί δεν το θυμαμαι αλλά συμβαίνει . :-D

Για να δεις αν το north είναι σταθερό, πρέπει πέρα από τα προγράμματα σταθερότητας να τρέξεις για τσεκάρισμα και μερικές φορές το 3D MARK VANTAGE .

Μπράβο πάντως!!! Μόλις διπλασίασες την επεξεργαστική ισχύ του συστήματός σου , τσάμπα. Αν κλοκάρεις και σταθερά λίγο κάτω από τα 4Ghz με north στα 2500Mhz περίπου, θα είσαι βασιλιάς.

Πρόσεξε λίγο τις θερμοκρασίες όμως , γιατί μπορεί να ξεφύγεις ....

Και κάτι τελευταίο. Να έχεις πάντα ενεργοποίημένο το COOL N QUIET το οποίο ρίχνει την τάση και την συχνότητα του cpu ανάλογα με το φορτίο.

Με αυτό τον τρόπο, όσο κλοκαρισμένο κι αν είναι το CPU , δεν θα καταπονείται σε καταστάσεις ηρεμίας.

Οι αισθητήρες των πυρήνων για την θερμοκρασία, μετά το ξεκλείδωμα ΔΕΝ θα δουλεύουν ή θα δουλεύουν εσφαλμένα.

Μπορείς όμως να ελέγχεις την θερμοκρασία με τον αισθητήρα της μητρικής για το SOCKET . Δεν θα έχεις λοιπόν πρόβλημα.

Αλλο ένα που μπορείς να κάνεις τώρα που έχει πλήρως πλατφόρμα της AMD, είναι να δουλέψεις με το AOD και να αλλάζεις ρυθμίσεις για κλοκάρισμα , όποτε εσύ θες.

Ολα αυτά σου τα λέω σαν παλαιός κάτοχος PHENOM X4 945/955/975BE , PHENOM 960T -> UNLOCK X6 1060T, 1090T  σε πολλές μητρικές και πλατφόρμες από M2N SLI DELUXE του 2006 , έως 990FXA-UD7

• Like 3
Δημοσ.

Ειπα και εγω,nvidia chipset με επιλογη για ξεκλειδωμα πυρηνων δεν υπαρχει.Τεσπα αφου εβαλες αλλη μητρικη και τον ξεκλειδωσες,εισαι μια χαρα.Παντως χαμηλα τον τρεχεις.Εγω ειχα εναν phenom ii 555 ξεκλειδωμενο σε x4 B55 σε μητρικη ιδια με την δικια σου(εμενα ηταν η gxh) και ετρεχε στα 4.0ghz απο το 2010 μεχρι τελος του 2014.Τωρα εδω και 8 μηνες τρεχει σε εναν φιλο μου,και η μητρικη και ο επεξεργαστης.Δεν παθαινει τιποτα με τοσο λιγο ρευμα,καπου στο 1.40 το ειχα και εγω το ρευμα.Αμα ομως κανεις την δουλεια σου,αστο οπως το εχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...