Προς το περιεχόμενο

Garmin 220 ή κατι αλλο;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εψαξα αρκετα reviews και κατεληξα στο Garmin 220. Τα υπολοιπα που κοιτουσα ειναι το Polar M400 και το Garmin 225.

Αυτο που με σταματησε απο το να προτιμησω το Polar M400 ειναι τα πολλα αρνητικα reviews που υπαρχουν σε διαφορα sites σχετικα με τη λειτουργικοτητα του ρολογιου.. Σε αρκετους μετα απο 1,2 μηνες χαλουσε και επρεπε να σταλει πισω. Δε διαβασα και τα καλυτερα για το support απο amazon, κτλ..

Το Garmin 225 απ'οτι εχω καταλαβει εχει ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με το 220, σε οτι αφορα ακριβεια και ταχυτητα δορυφορων, σωστα; Απλα κοστιζει 80-120 ευρω παραπανω επειδη εχει το ενσωματομενο HRM. Δε ξερω αν αξιζει.. Επισης διαβασα για δυσκολιες σε ορισμενους τυπους δερματος.. Το δικο μου που ειναι και σκουρο με πολλες τριχες δε βλεπω να λειτουργει ενταξει.

Τo garmin 220 το βρισκω στα 180 απο skroutz, απο amazon 175. Η εκδοση με το HRM στα 220 ( 40 ευρω παραπανω!! ) απο το skroutz και στα 190 στο amazon.

Αρχικα σκεφτομουν να το αγορασω χωρις το HRM και υστερα εαν θελησω να το παρω μεμονωμενα. Γινεται κατι τετοιο;

Θα ηθελα να μου πειτε σε τι ακριβως χρησιμευει το HRM; Γιατι να ξερω τους καρδιακους παλμους ενω τρεχω; Τι αλλα πλεονεκτηματα εχει; Ειναι βολικο να το φορας στο στηθος;

Και μια ερωτηση για τους γνωστες. Μεχρι τωρα τρεχω με το κινητο + endomondo. Τα μεχρι τωρα δεδομενα θα μπορω να τα συνδιασω με αυτα του garmin 220; Ειδα οτι υποστηριζει sync με endomondo, αλλα γινεται και με τις διαδρομες που εγιναν απο το κινητο; Ή μονο με αυτες που γινονται απο ρολοϊ;

• Moderators
Δημοσ.

Hrm είναι για να μετράς καρδιακούς παλμούς. Βολικό είναι στην ουσία δεν το νοιώθεις καν. Πλεονεκτήματα είναι σχετικό. Αν πας για σοβαρή προπόνηση από ένα επίπεδο και μετά το χρειάζεσαι η θα σε βοηθήσει αρκετά αν πούμε ότι μπορείς και χωρίς αυτό.η

Να συφχρονισεις του εντομοντο στο γκαρμιν δν ξέρω αλλά το ανάποδο σίγουρα Γιατί το κάνω εγώ.

Αν το θες μόνο για τρέξιμο δες και το 210 είναι πιο φτηνό και σε καλύπτει

Δημοσ.

Για τι αλλο θα μπορουσα να το θελω; Εξαλλου το 220 δε κανει ουτε για κολυμβηση, ουτε για ποδηλατο.

Τιμη πλεον πανω-κατω ιδια εχουν και το 220 εχει περισσοτερα πλεονεκτηματα.

Βασικα διατυπωσα λαθος την ερωτηση μου σχετικα με το sync. Εχω ηδη λογαριασμο στο endomondo. Αν προσπαθησω να κανω sync απο garmin σε endomondo θα φτιαξει καινουριο λογαριασμο ή θα τα προσθετει στον ηδη υπαρχον;

• Moderators
Δημοσ.

μπορει να το θες για κολυμπι και ποδηλατο και δεν ξερω τι αλλο . Πχ wind surf!

to 220 Νομιζω μπαινει πισινα! οπως και να χει και το 210 σε καλυπτει αν δεν εχει μεγαλη διαφορα ομως παρε το 220.

Ναι απο γκαρμιν στο εντομοντο μπορεις. ουσιαστικα φορτωνεις την προπονηση στη σελιδα της γκαρμιν κανεις εξπορτ το αρχειο της προπονησης και εισαγωγη στο εντομοντο. Ξερω ειναι λιγο βαβουρα αλλα ετσι ειναι αυτα ¨:P

και επισης μια χαρα μπορεις να το παρεις και για ποδηλατο. Ισως δεν σου υπολγισει σωστα τις θερμιδες αλλα σιγα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπάρχουν προγράμματα που μεταφέρουν τα workouts απο site σε site αυτόματα.

το 225 είναι ακόμα καινούριο και ακριβό.  Και παίζει να μην διαβάσει σωστά τους παλμούς σου. Είναι ανάλογα τον τύπο του δέρματος σου.

αν έχεις όρεξη για διάβασμα: http://www.dcrainmaker.com/

Επεξ/σία από smpt
Δημοσ.

Πηρα το garmin 220 τελικα. Το μονο που δε μου αρεσε ειναι οτι στο lap distance εχει να το οριζεις ανα 50 μετρα και οχι ανα 10.

• Moderators
Δημοσ.

Πηρα το garmin 220 τελικα. Το μονο που δε μου αρεσε ειναι οτι στο lap distance εχει να το οριζεις ανα 50 μετρα και οχι ανα 10.

γιατι να βαλεις lap distance ανα 10 μετρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι γινεται χειροκινητα. Το ηθελα γιατι ο εξωτερικος κυκλος στον στιβο ειναι 340 μετρα. Εκει που τρεχω τουλαχιστον.

Το cadence πως το υπολογιζει; Και οχι μονο αυτο το ρολοϊ αλλα και τα προγραμματα στα κινητα, τυπου endomondo. Δε θελει ποδομετρο για να γινει μια τετοια μετρηση;

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ.

Έχει εσωτερικό επιταχυνσιομετρο (accelerometer), όπως και τα κινητά. Απλά επειδή είναι στο χέρι δεν είναι τόσο ακριβή στις μετρήσεις όσο ένα εξωτερικό  (Footpod)

Δημοσ.

Λογικά το software αναγνωρίζει την  κίνηση του χεριού ή του ποδιού (ανάλογα τι έχεις)  και μετράει βήματα.

Αν έχει γίνει και σωστό calibration μετράει κατά προσέγγιση και μέτρα ή ταχύτητα.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλημερα.

αγορασα το 225 αλλα αχρηστο καμμια σχεση με τη πραγματικοτητα τους 154 παλμους τους δειχνει 202.

Τζαμπα τα λεφτα, δε ξερω αν συμβαινει μονο στο δικο μου παντως το εχω ακουσει κ απο αλλους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω που εχω το 225 για καμποσους μηνες,ως τωρα και εμενα καποιες φορες(1 απο τις 30 προπονησεις εννοω),αρχιζουνε οι παλμοι μου να φτανουνε στα υψη ,ενω και εγω το νιωθω απο μονος μου οτι δεν ειμαι τασο κουρασμενος.Η λυση μου συνηθως ειναι να το λυνω και να το ξανασφιγω ,η να το βαζω αναποδα,δηλαδη το hrm να κοιταει στην μερια του χεριυ μου που ειναι πιο λεπτο το δερμα,και που επισης ,ειναι πολυ πιο κοντα οι φλεβες.

ΥΣ.

Αν και μπορω να πω οτι ισως εμενα μου βγαζει σπανια λαθη το hrm επειδη το δερμα μου ειναι καταλευκο με αραιες τριχες.

Αλλα παντως γνωμη μου ειναι οτι και ψιλοαρχαριος να εισαι στο τρεξιμο,αν ξεκινησεις απευθειας με κατι οργανωμενο και ολοκληρωμενο οπως το 225,μπαινεις πολυ πιο ευκολα σε προγραμμα σωστο.Ειδικα με την βοηθεια των βασικων προπονησεων που υπαρχουνε στο connect.

Επεξ/σία από armin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...