Προς το περιεχόμενο

Case Fans

Dafou21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.θελω να με ενημερωσετε για την σωστη φορα που θα πρεπει να εχουν τα ανεμιστηρακια στον υπολογιστη.εχω 3 κανονικα και 1 μεγαλο στα πλαγια..Δεν γνωριζω αν αυτα που βαζουν η αυτα που βγαζουν αερα ειναι σωστα.ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σου προτινω να μπενειο αερας απο μπροστα και να βγαινει απο πισω και αν θες βαλε να μπενει απο κατο και να βγενει απο πανο ή το αναποδο 

Σε καποιο σημειο (συνηθως πλαγια) εχει 2 βελακια. Το ενα δειχνει την φορα που γυρναει ο ανεμιστηρας και το αλλο την φορα που κινειται ο αερας

• Like 2

Τα μπροστά και τα πλαινά και τα κάτω βάζουν αέρα.

Τα πίσω και τα πάνω βγάζουν.

Προσοχή μην χαλάσεις το airflow σου προσπάθησε όσο αέρα βάζεις τόσο να βγάζεις!

Μέτρα σύνολο στροφές απο τους ανεμιστήρες εισαγωγής και απο ανεμιστήρες εξαγωγής.Κάνε αφαίρεση απο το σύνολο και αν είσαι 0 είναι οκ.

(Πολύ απλοικός τρόπος αλλά πως να τπ εξηγήσω πιο καλα?)

Εισαγωγή :Ανεμιστήρες 1+2 =χ

Εξαγωγή :Ανεμιστήρες 1+2 =χ2

Άρα εαν χ-χ2=0 <=> οκ.όσο πιο κοντά στο μηδέν είσαι στην πράξη αυτή τόσο πιο καλά διότι έχεις συνεχώς ανανεούμενο αέρα μέσα στο κουτί άρα ο ζεστός πάει περίπατο και μειώνεις θερμοκρασίες (σχετικό αυτό ανάλογα με το συστημα και την χρήση και το oc κτλπ)Αλλά μιλάμε εδώ για απλή χρήση!

• Moderators

Ψαξε για θετικη πιεση στο ιντερτνετ , αυτο που λεει ο απο επανω δεν υσχυει οτιθα χαλασει το airflow αν δεν "μηδενιζοντε" οι στροφες απο τους ανεμηστηρες μιας και δεν ειναι τοσο απλο

πες οτι εισαγωγη εχεις εναν ανεμηστηρα 20cm στης 900 στροφες και για εξαγωγη 1 140 στης 1400 , δεν μπορεις να βγαλεις σθμπερασμα μιας και αλλαζουν τα δεδομενα (airflow, στατικη πιεση)

για εμενα στην ψυξη τον tower τα καλυτερα αποτελεσματα τα ειχα με θετικη πιεση , δηλαδη περισσοτεροι ανεμηστηρες να βαζουν αερα και λιγοτεροι να βγαζουν ετσι ελλατωνεις και την σκονη στο εσωτερικο του κουτιου μιας και δεν εχεις "στασιμο" αερα ,τα κουτια δεν βαζουν βγαζουν αερα μονο απο της θεσεις τον ανεμηστηρων αλλα και απο οτιδηποτε αλλη οπη εχουν ,

Εγω στη θεση σου θα εβαζα τα 2 κανονικα που λες (μαλλον 12cm ) να βαζουν μαζι με το μεγαλο και τον 3ο κανονικο να βγαζει

Ηθελα και γω να ρωτησω για κατι παρομοιο.Εχω το 500r και χρησιμοποιω τα default του, δηλαδη intake 2x140 (νομιζω) μπροστα, 1χ200 πλαϊνο και για exchaust εχω το πισω 140.

Παρηγγειλα αλλα 2χ140 για πανω exchaust.Θα ειναι σωστο το airflow η πρεπει να αλλαξω κατι?

• Moderators

Ηθελα και γω να ρωτησω για κατι παρομοιο.Εχω το 500r και χρησιμοποιω τα default του, δηλαδη intake 2x140 (νομιζω) μπροστα, 1χ200 πλαϊνο και για exchaust εχω το πισω 140.

Παρηγγειλα αλλα 2χ140 για πανω exchaust.Θα ειναι σωστο το airflow η πρεπει να αλλαξω κατι?

Eγω πιστευω οτι θα εισαι μια χαρα , το καλυτερο παντα ειναι οι δοκιμες γιατι αλλαζουν παραμετροι απο pc σε pc (μερος που βρισκεται το pc θερμοκρασια δωματιου hardware , οπως ειπα παραπανω τα καλυτερα αποτελεσματα σε θερμοκρασιες τα εχω με θετικοι πιεση στα κουτια μου (περισσοτεροι ανεμηστηρες να βαζουν λιγοτεροι να βγαζουν

• Like 1

Σχετικό ειναι αυτό που λές και έφερα ένα μαθηματικό τύπο πολύ πρόχειρο.

Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως οτι με εισαγωγή ίση με εξαγωγή αέρα έχεις τα καλλίτερα αποτελέσματα διότι (θεωρητικά) όλος ο ζεστος αέρας φεύγει απο το κουτί μιας και είναι γνωστό οτι ο ζεστός αέρας κινήται ΠΑΝΤΑ ανωδικά και σε συνδιασμό(με την απο χαμηλά) εισροή η συνεχής ψήξη επιτυνχάνεται.

Ειναι και πάλι (το τονίζω) πολύ απλοικός τρόπος υπολογισμού αυτός και ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν ισχύει για περιπτώσεις ακραίου OC.Μπλέκουμε με άλλα εκεί..

Υ.Γ. Προφανώς και μπαινοβγαίνει αέρας απο οπές και χωρίς να μιλήσουμε για modding διότι αλλάζουν πολλά δεδομένα,πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας οτι οι κατασκευαστές κουτιών έχουν μελετήσει το airflow (για νορμάλ χρήση βέβαια) και καταλήγω στο ότι οι πίσω και πάνω βγάζουν,οι μπροστά και οι κάτω και οι πλαϊνοι βάζουν και όσο μπορούμε πιο κοντα το συνολο των στροφών της εισαγωγής στο συνολο εξαγωγής.

Τώρα εάν το κουτί έχει ενα μονο μικρό πίσω να βγάζει και 2 να βάζουν προτιμώ να πάρω ανεμιστήρες χαμηλόστροφους εισαγωγής και πολύστροφο εξαγωγής.

ΠΧ Στο δικό μου κουτάκι το ένα έχω 3x2000 εισαγωγής -2front/1side- // 3x2000 Εξαγωγής -1back/2top και ένα εσωτερικό x1200 απο custom modding να κατευθύνει αέρα διαγώνια στις κάρτες γραφικών απο τον ένα μπροστινό (έμεινα με 1 για μερικές μέρες αλλά δεν αλλάζει αυτό) απο την πάνω μεριά τους (λόγω του οτι βαριέμαι να ξηλώσω το tray των δίσκων και να μπει custom tray για να μετακινηθεί σε πιο πρόσφορη θέση).Θερμοκρασία κουτιού σε gaming mode εσωτερικά 30 βαθμοί.GPU Board θερμοκρασία σε gaming mode 49 βαθμοί.

• Moderators

Σχετικό ειναι αυτό που λές και έφερα ένα μαθηματικό τύπο πολύ πρόχειρο.

Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως οτι με εισαγωγή ίση με εξαγωγή αέρα έχεις τα καλλίτερα αποτελέσματα διότι (θεωρητικά) όλος ο ζεστος αέρας φεύγει απο το κουτί μιας και είναι γνωστό οτι ο ζεστός αέρας κινήται ΠΑΝΤΑ ανωδικά και σε συνδιασμό(με την απο χαμηλά) εισροή η συνεχής ψήξη επιτυνχάνεται.

Ειναι και πάλι (το τονίζω) πολύ απλοικός τρόπος υπολογισμού αυτός και ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν ισχύει για περιπτώσεις ακραίου OC.Μπλέκουμε με άλλα εκεί..

Υ.Γ. Προφανώς και μπαινοβγαίνει αέρας απο οπές και χωρίς να μιλήσουμε για modding διότι αλλάζουν πολλά δεδομένα,πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας οτι οι κατασκευαστές κουτιών έχουν μελετήσει το airflow (για νορμάλ χρήση βέβαια) και καταλήγω στο ότι οι πίσω και πάνω βγάζουν,οι μπροστά και οι κάτω και οι πλαϊνοι βάζουν και όσο μπορούμε πιο κοντα το συνολο των στροφών της εισαγωγής στο συνολο εξαγωγής.

Τώρα εάν το κουτί έχει ενα μονο μικρό πίσω να βγάζει και 2 να βάζουν προτιμώ να πάρω ανεμιστήρες χαμηλόστροφους εισαγωγής και πολύστροφο εξαγωγής.

ΠΧ Στο δικό μου κουτάκι το ένα έχω 3x2000 εισαγωγής -2front/1side- // 3x2000 Εξαγωγής -1back/2top και ένα εσωτερικό x1200 απο custom modding να κατευθύνει αέρα διαγώνια στις κάρτες γραφικών απο τον ένα μπροστινό (έμεινα με 1 για μερικές μέρες αλλά δεν αλλάζει αυτό) απο την πάνω μεριά τους (λόγω του οτι βαριέμαι να ξηλώσω το tray των δίσκων και να μπει custom tray για να μετακινηθεί σε πιο πρόσφορη θέση).Θερμοκρασία κουτιού σε gaming mode εσωτερικά 30 βαθμοί.GPU Board θερμοκρασία σε gaming mode 49 βαθμοί.

Aν θελεις ψαξε για το φενομενο της θετικης πιεσης , η ακομα καλυτερα δοκιμασε το και στο κουτι σου , οπως ειπα ομως παραπανω το καλυτερο αποτελεσμα θα το κρινει ο καθενας μονος του με της αναλογες δοκιμες

Εγω οτι συστημα εχω φτιαξει για εμενα και φιλους παντα μα παντα της καλυτερες θερμοκρασιες της πετυχαινα οταν υπηρχε θετικη πιεση , εκει βαζοντας παραπανω αερα απο οτι μπορει να βγαλει ο πισω ανεμηστηρας αναγκαζεις τον αερα να ειναι σε συνεχη κινηση με αποτελεσμα πολυ λιγοτερη σκονη στο εσωτερικο και παντα καλυτερες θερμοκρασιες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...