Προς το περιεχόμενο

Οδηγος για αρχαριους στο watercooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δέν είναι μόνο τα fittings και οι σωληνώσεις.Είναι και κανα δύο άλλα πραγματάκια που θα χρειαστείς,όπως θερμοπίστολο,bending cord,πριόνι,λίμα.Γι αυτό λέω για κάποιον πιο έμπειρο,ο οποίος πιθανότατα τα έχει ήδη στην κατοχή του.

Θα μου πείς,σε ένα setup των 500+ ευρώ δέν υπάρχει ουσία να τσιγκουνευόμαστε το επιπλέον 50 ευρω...

Μια επιπλέον ιδιαιτερότητα με τους ακρυλικούς σωλήνες,είναι το offset.Βάζοντας μόνο τα fittings στα επιμέρους τμήματα,κατα 99% τίποτα δέν θα ευθυγραμμίζεται.Θα πρέπει να πάρεις επιπλέον adapters και extensions διαφόρων μεγεθών.

Νομιζω οτι τα εργαλεια υπαρχουν ακομα, τα εχουμε ακομα σχεδον ολα απο την αποθηκη μας, εχουμε και ενα μηχανημα reballing :-(  αλλα νομιζω ειχε βγαλει προβλημα, πρεπει να ασχοληθω καποια στιγμη και με αυτο να δω αν δουλευει ακομα. Το προβλημα ειναι οτι οι 2 φιλοι μου που κανανε τις υδροψυξεις εχουν φυγει εξωτερικο, οποτε εχω προσβαση σε ολα τα εργαλεια, αλλα οταν χρειαστω βοηθεια πρεπει να ρωταω εδω. Οπως και να εχει, ελπιζω σε κανα 2μηνο να φερω το @pc1 της υπογραφης σπιτι, οταν γινει αυτο, λογικα θα αρχισει και το προτζεκτ της υδροψυξης.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μπορεί κάποιο παιδί και μένεις κοντά του σίγουρα θα έρθει για βοήθεια.Αφού έχεις τα εργαλεία τότε ακρυλικούς αν και μένα μου έχουν κολλήσει χάλκινοι αλλα τέλος πάντων

• Like 1

Αν μπορεί κάποιο παιδί και μένεις κοντά του σίγουρα θα έρθει για βοήθεια.Αφού έχεις τα εργαλεία τότε ακρυλικούς αν και μένα μου έχουν κολλήσει χάλκινοι αλλα τέλος πάντων

Το προβλημα με αυτο θα ηταν οτι θα ηταν αρκετα πιο δυσκολο να βγαλεις τα εξαρτηματα για καθαρισμα της υδροψυξης. Επισης οτι δε θα μπορουσες να δεις το υγρο σου μεσα στους σωληνες. Απο οσο θυμαμαι ειχα δει κατι χαλκινους ειδικα για λυγισμα δηλαδη πιο ευκαμπτους απο οτι κανονικα ο χαλκος.

Νομιζω οτι τα εργαλεια υπαρχουν ακομα, τα εχουμε ακομα σχεδον ολα απο την αποθηκη μας, εχουμε και ενα μηχανημα reballing :-(  αλλα νομιζω ειχε βγαλει προβλημα, πρεπει να ασχοληθω καποια στιγμη και με αυτο να δω αν δουλευει ακομα. Το προβλημα ειναι οτι οι 2 φιλοι μου που κανανε τις υδροψυξεις εχουν φυγει εξωτερικο, οποτε εχω προσβαση σε ολα τα εργαλεια, αλλα οταν χρειαστω βοηθεια πρεπει να ρωταω εδω. Οπως και να εχει, ελπιζω σε κανα 2μηνο να φερω το @pc1 της υπογραφης σπιτι, οταν γινει αυτο, λογικα θα αρχισει και το προτζεκτ της υδροψυξης.

Θα συμβούλευα να δείς μερικά (ψέματα...αρκετά ήθελα να πώ) σχετικά video yt.Θα αφιερώσεις λίγο απο τον χρόνο σου,θα δείς τεχνικές και λάθη που πρέπει να αποφύγεις,κυρίως απο γκάφες που κάνουν στα vlogs

.Οταν με το καλό ξεκινήσεις,ναί μέν θα είναι η πρώτη φορά που κάνεις ένα τέτοιο project άλλα δέν θα αισθάνεσαι σάν ψάρι.

ps. Αν θές να ψύξεις και την κάρτα γραφικών,θα συμβούλευα να βάλεις κάποια ισχυρότερη στο μεσοδιάστημα.Οποιαδήποτε αλλαγή απο την στιγμή που στήσεις το loop, είναι ελαφρώς μανίκι...

• Like 1

Μπα δε θα ασχοληθω με καρτα, καθαρα για cpu overclocking το θελω, δουλευω πανω στο μηχανημα και θα κερδιζα εστω και με λιγη παραπανω συχνοτητα και ησυχια φυσικα.

Ότι πιο μεγαλο έχω δει σε κουτί το 900αρι θα γεμίσει δύσκολα χωρίς κάρτα,για κάποιο λόγο όταν βλέπω αυτό το κουτί μου ερχεται στο μυαλο μια δίχρωμη λούπα με δυο res δίπλα δίπλα με διαφορετικό χρώμα άλλα θα χρειαστείς χορηγό  

edit 

το βρήκα κατι τέτοιο πιο απλό λιγο από θέμα gpu  :-D

http://forum.computerlounge.co.nz/yaf_postst8060_Corsair-900D-System-by-Computer-Lounge.aspx

• Like 2

Ότι πιο μεγαλο έχω δει σε κουτί το 900αρι θα γεμίσει δύσκολα χωρίς κάρτα,για κάποιο λόγο όταν βλέπω αυτό το κουτί μου ερχεται στο μυαλο μια δίχρωμη λούπα με δυο res δίπλα δίπλα με διαφορετικό χρώμα άλλα θα χρειαστείς χορηγό  

edit 

το βρήκα κατι τέτοιο πιο απλό λιγο από θέμα gpu  :-D

http://forum.computerlounge.co.nz/yaf_postst8060_Corsair-900D-System-by-Computer-Lounge.aspx

Ολα σε 1 νοικοκυρεμένα χαχα.Καλημέρα

και εγω ξεκινησα με aio υδροψυξη και αργοτερα μπηκα στον πειρασμο για custom μιας και πιανουν τα χερια μου,απλως λογο χαμηλου budget επελεξα no name-universal κοματια εκτος απο ψυγειο και σωληνες,εμεινα ευχαριστημενος και πλεον ετοιμαζομαι να κανω και αναβαθμισεις,πειρα και block για gpu πλεον :-D

• Like 1

aio ειχα και την εχω ακομα στην ακρη την raijintek triton.

τωρα στην custom:

cpu block:      http://www.ebay.com/itm/1-pcs-CPU-Water-Cooling-Block-Waterblock-50mm-Copper-Base-Cool-Inner-Channel-/161577339627?hash=item259ec28aeb

gpu block:  http://www.ebay.com/itm/181704606963?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

το οποιο δεν εχει μπει ακομα

tank-pump: http://www.ebay.com/itm/500L-H-10W-DC-12V-Water-Cooling-DC-Pump-Tank-250ML-F-CPU-CO2-Laser-Water-Cooled-/261342259890?hash=item3cd9366ab2 αν και no name ειναι πολυ δυνατη αλλα και τελειως αθορυβη σε σημειο που δεν το περιμενα

ψυγειο magicool 420 slim,μαζι με το block της gpu θα μπει και ενα 360αρι ekwb

εχω ενα ακρυλικο flowmeter,thermometer νερου και αερα,σωληνες primochill primoflex 19/13,fan controller για 4 fans.

θα βαλω και καμια photo οταν μπορεσω

• Like 1

• Moderators

Δεν ειδα να το αναφερει πουθενα το αρχικο ποστ τα ρακορ δεν θελουν πολυ σφιξιμο ειδικα σε plexi εξαρτηματα (πχ cpu block με πλεξι καπακι τανκ κτλ) ειναι υπερβολικα ευκολο να κλωτσησει το πασο η ακομα να δημιουργησει και ραγισμα στο εξαρτημα

Απο την στιγμη που σφυξει το oring δεν χρειαζετε παραπανω σφιξιμο , οσο περνει με το χερι ειναι υπερβαρκετο

• Like 2

Δεν ειδα να το αναφερει πουθενα το αρχικο ποστ τα ρακορ δεν θελουν πολυ σφιξιμο ειδικα σε plexi εξαρτηματα (πχ cpu block με πλεξι καπακι τανκ κτλ) ειναι υπερβολικα ευκολο να κλωτσησει το πασο η ακομα να δημιουργησει και ραγισμα στο εξαρτημα

Απο την στιγμη που σφυξει το oring δεν χρειαζετε παραπανω σφιξιμο , οσο περνει με το χερι ειναι υπερβαρκετο

Προστέθηκε η επισήμανση σου.Ευχαριστώ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...