Panathinaikara Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2003 Loipon pedia,exete na protinete kales koinwnikes tenies?na doume an simfonoun oi apopseis mas.Gia mena oi kaliteres itan to Chocolat, American History X kai John Q.To chocolat an kai itan pio analafro me siginise idietera dioti ida ton arnhtismo me ton opio antimetopizan oi ntopioi ti neofermeni zouliete binos.Asxeto:to Great Expectations mou fanike mpurda kai de me siginise katholou antithete me oti mou elegan merikoi gnwstoi mou(opws o TheGarden tou forum).ime toso gaiduri i onws den aksize sa tenia;
adi32 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 to Great Expectations mou arese poly opws kai to Unfaithful to Chocolat katholou . Vareto mou fanike to John Q kaloutsiko alla kapou to pige kai pros thn komodia
sotris99 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Θα ξεκινήσω με το American History X. Ίσως η καλύτερη κοινωνική ταινία όλων των εποχών. Δύο υποψηφιότητες για oscar (καλύτερης ταινίας και πρώτου ανδρικού ρόλου). Δυστυχώς δεν κέρδισε κανένα Το Great Expectations μου άρεσε και εμένα πολύ... Το Unfaithful ήταν συμπαθητικό και είχε αρκετά καλό καστ. Chocolat και john Q αδιάφορα... Από ότι βλέπω προσθέτουμε και ταινίες οπότε βάλτε μέσα και το Requiem for a dream (άψογο υπάρχει και σχετικό τόπικ) Fight Club, American Beauty kai Pulp Fiction
Edgar Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 to "The Hours" itan katapliktiki tainia opos mou arese poli kai to "confesions of a dangerous mind" (auto theorite koinoniki? anyway)
adi32 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 μη ξεχασουμε το καταπληκτικο A Beautiful Mind Το θεμα πρεπει να γινει Sticky νομιζω γιατι αναφερεται στο μονο ειδος ταινιων που εχουν να πουν κατι
icedale Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Τα Requiem For A Dream(το οποίο είδα σχετικά πρόσφατα), American History X και Fight Club είναι πολύ καλά. Το Fight Club δε, κάθε φορά που το βλέπω προσέχω και κάτι διαφορετικό. Πρόσφατα παρατήρησα πως κατά τη διάρκεια της ταινίας εμφανίζονται frames του Tyler στην οθόνη. Πολύ καλή μουσική, ερμηνείες, σκηνοθεσία. Τώρα που το είδα και παραπάνω γραμμένο, το American Beauty ήταν επίσης καλό. Για κάποιο λόγο, μου άρεσε πάρα πολύ η σκηνή που βιντεοσκοπούε τη σακούλα να φεύγει στον αέρα.
Cristina Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Θα ξεκινήσω με το American History X. Ίσως η καλύτερη κοινωνική ταινία όλων των εποχών. Θα συμφωνήσω!!! Καθώς και το επίσης καταπληκτικό, 'Midnight Express'. Το 'Chocolat', μπορεί να ήταν κάπως αργό και ίσως να μην είναι γι ανθρώπους που έχουν συνηθήσει την δράση στην πλοκή της ταινίας, παρ' όλ' αυτά είναι μια ταινία απίστευτα γλυκιά και πικρή ταυτόχρονα, ευαίσθητη από την αρχή μέχρι το τέλος και αληθινή δυστυχώς... Η μουσική της Rachel Portman ενισχύει το συναίσθημα του 'πικρού/γλυκού'. Πολύ προσεγμένη από όλες τις απόψεις θα έλεγα... Το 'Great Expectations', δεν ξέρω αν είναι μπούρδα, αλλά και μένα θα έλεγα πως με άφησε αδιάφορη. Απλώς συμπαθητική. Και το 'Unfaithful', δεν το έχω δει αλλά έχει υπέροχη μουσική, γραμμένη από τον Jan A.P. Kaczmarek, που αυτός είναι ένας καλός λόγος για να την δω σε κάποια στιγμή. Η 'Frida' επίσης πολύ καλή. Αληθινή ιστορία. Πολύ ευαίσθητη επίσης. Όσο για το πολυσυζητημένο 'Requiem For A Dream'... Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα. Η καλύτερη ερμηνεία ήταν της μητέρας η οποία και με άγγιξε πάααααρα πολύ αλλά γενικώς ένιωθα να λείπει κάτι όσο την έβλεπα. Δεν μπορώ να προσδιορίσω τι. Περίμενα κάτι πιο 'δυνατό' μάλλον και δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου. Μια άλλη ταινία που δεν ξέρω αν θα μπορούσε να θεωρηθεί καθαρά κοινωνική είναι το 'Green Mile'. Από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες. Με τις καταπληκτικές ερμηνείες Tom Hanks/Michael Clarke Duncan. Και μόνο που την σκέφτομαι με πιάνει ένα ρίγος... Πάντως, παίζει ρόλο και σε τί στιγμή θα δεις μια ταινία, για το πόσο μπορεί να σε επηρέασει/αγγίξει/συγκινήσει.
sotris99 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Μια άλλη ταινία που δεν ξέρω αν θα μπορούσε να θεωρηθεί καθαρά κοινωνική είναι το 'Green Mile'.Από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες. Με τις καταπληκτικές ερμηνείες Tom Hanks/Michael Clarke Duncan. Και μόνο που την σκέφτομαι με πιάνει ένα ρίγος... Αμάν πως την ξεχάσαμε αυτήν την ταινία!!!! Τhanx for the reminding cris... Πάρτε μερικές ακόμα Τελευταία έξοδος Ρίτα Χέιγουωρθ. (Εκπληκτική ερμηνεία Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρήμαν) Memento, O πιανίστας, Η λίστα του Σίντλερ, Πολίτης Κέιν...
konnak Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Παιδιά, με συγχωρείτε, αλλά αναφέρετε και ταινίες που δεν είναι καθαρά "κοινωνικές". Πως καθορίζετε τον όρο; Π.χ. τα Μεμέντο, οι Μεγάλες Προσδοκίες, και το Fight Club που ενδεικτικά αναφέρθηκαν δεν μπορώ να πω ότι της κατατάσσω σ' αυτήν την κατηγορία. Τέλος πάντων, για μένα Dogville, Amores Perros και 21 Grams μου έρχονται αρχικά στο μυαλό. edit: Και ναι, το Midnight Express είναι καταπληκτικό!
sotris99 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Παιδιά, με συγχωρείτε, αλλά αναφέρετε και ταινίες που δεν είναι καθαρά "κοινωνικές". Πως καθορίζετε τον όρο; Π.χ. τα Μεμέντο, οι Μεγάλες Προσδοκίες, και το Fight Club που ενδεικτικά αναφέρθηκαν δεν μπορώ να πω ότι της κατατάσσω σ' αυτήν την κατηγορία. Υπάρχουν ταινίες που εντάσσονται σε περισσότερες από μία κατηγορίες γι' αυτό (εξάλλου στο εξωτερικό δεν υπάρχει ο όρος κοινωνική ταινία όλες εντάσσονται στην κατηγορία drama - [έτσι δεν είναι predator!!!]). Παράδειγμα το American History X
tsimpouri3 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Ειδα πρόσφατα κάποιες καλές κοινωνικες ταινίες το "The beach" μου αρεσε παρα πολυ απο οτι εψαξα δεν βρηκα καποιο τοπικ για αυτην την ταινια,μαλλον δεν αρεσε και πολυ .
sotris99 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Ειδα πρόσφατα κάποιες καλές κοινωνικες ταινίες το "The beach" μου αρεσε παρα πολυ απο οτι εψαξα δεν βρηκα καποιο τοπικ για αυτην την ταινια,μαλλον δεν αρεσε και πολυ . Χμμμμμμ!!!! :roll:
konnak Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Ναι, συμφωνώ sotris, ακριβώς γι' αυτό το είπα. Θεωρώ ότι ο χρήστης Panathinaikara εννοούσε ταινίες κοινωνικές, και όχι απλά καλές ταινίες που δεν εμπίπτουν σε κάποια άλλη κατηγορία. Π.χ. όπως αναφέρεις την κατηγορία Drama στο imdb, και το Lord of the Rings είναι σ' αυτήν την κατηγορία (όπως και στα Όσκαρ ή τις χρυσές σφαίρες, δεν θυμάμαι σε ποιό από τα δύο). Θα την πρότεινες για κοινωνική;
sotris99 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Π.χ. όπως αναφέρεις την κατηγορία Drama στο imdb, και το Lord of the Rings είναι σ' αυτήν την κατηγορία (όπως και στα Όσκαρ ή τις χρυσές σφαίρες, δεν θυμάμαι σε ποιό από τα δύο). Θα την πρότεινες για κοινωνική; Ooops you got me! Lost in translation BTW : Midnight Express ταινιάρα
Edgar Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Τελευταία έξοδος Ρίτα Χέιγουωρθ EKPLIKTIKI!!!!! opos kai to green mile.... autos o king, grafei ores ores kati erga! episis kai to hearts in atlantis, den itan kai asximo... edit:aaaaaa episis kai to Stand by me, an mporei na mpei se auti tin katigoria einai tromeri tainia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.