loic Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχει περίπτωση να ειναι κάποια ρύθμιση απο τις πολλές που έχει για το wifi το 8970 και να διορθωθεί το θέμα; Δε νομιζω. Απ'οσο θυμαμαι - και για οσο ειχα το V1 -, δεν χρειαζοταν καποια ειδικη ρυθμιση, το WiFi ηταν μια χαρα. Θα το θυμομουν σιγουρα αν ηθελε καποιο tip για να ειναι ΟΚ. Υποθετω οτι και στο V3 οι προεπιλογες θα ειναι ετσι ωστε να δουλευει ΟΚ out of the box. Μην σκας που γυρισες πισω το V1, low budget συσκευες ειναι και οι δυο εκδοσεις, δεν θα καταλαβεις διαφορα. Μονο αν ειχες σκοπο να ασχοληθεις με OpenWrt θα ειχες λογο να θες οπως και δηποτε το V1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 τις ιδιες ρυθμίσεις ακριβώς είχε περασμένες με το V1. περιμένω το netgear την αλλη εβδομάδα να δω τι θα γίνει,μπορεί να εχω εγω θεμα,ίσως φέρω και ενα dell με αλλη κάρτα wifi να δουμε τι παίζει. εντωμεταξυ το συγκεκριμένο δεν το κάνει πάντα,πχ για 10 λεπτα μπορεί να κατεβάζει καρφωμενο 1,5 και μετά να πέφτει-ανεβαίνει. πραγματικά εχω στεναχωρεθεί πολύ γιατί ηθελα να αλλάξω επιτέλους το μπρικι το airties που επι 4 χρονια του εχω πιεί το αίμα και πέφτω σε τέτοιο ντουβάρι τώρα. ίσως να έχω καλομάθει απο το συγκεκριμένο και το wifi να λειτουργεί έτσι γενικότερα και τόσα χρόνια απλά να έχω το φάρδος το αμέτρητο με την συγκεκριμένη συσκευή. πάντως σε καμια περίπτωση δεν θα το παρατηρούσα εαν δεν ειχα το networx να δειχνει ταχύτητες κ αν δεν ημουν ψείρας με τον χρόνο κατεβάσματος. Σε ευχαριστώ πάντως,έστω και για αυτή την υποστήριξη,θα είχα τρελαθεί αν δεν έπαιρνα απάντηση άνοιξα θέμα και στην tp link με το πρόβλημα μου,κανενας αλλος δεν βλεπω να παραπονιέται περι wifi ταχύτητας πάντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loic Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 άνοιξα θέμα και στην tp link με το πρόβλημα μου,κανενας αλλος δεν βλεπω να παραπονιέται περι wifi ταχύτητας πάντως LOL! Ποια Intel εχει το laptop σου? Εχω μια Intel 7260 (την απλη N300, οχι την AC) που την αγορασα και δεν την χρησιμοποιησα ποτε, αν θες στην στελνω με ταχυδρομειο, ουτως η αλλως χωραει σε φακελακι. Μολις... στραβωθηκα για να δω τι γραφει πανω... Model: 7260HMW BN Αν θες, ειδοποια με... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 έχει την Intel centrino wireless-N 1030. θα δω πως θα πάει και με το DGN,και αν ειναι σε ενημερώνω,εν τέλει μπορεί πάλι να μου την βαρέσει και να πάω να πάρω το 722Ν να δω η 7260 σου πάντως,μπαίνει ακριβως στο λαπτοπ,ιδιο μέγεθος εχουν αν θυμαμαι καλα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loic Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Yep, mini pci-express ειναι. Στο δικο μου (τωρινο) laptop εχω βαλει την Intel 6300 που ειναι dual-band ωστε να μην χρειαστει να ασχοληθω τα επομενα χρονια, εχω αρχισει ηδη και γυρισω το δικτυο στα 5Ghz. H τιμη της βεβαια ειναι... αλμυρη, αλλα δουλευει αψογα. ----- ----- Το καταπληκτικο ειναι πως σε περιβαλλον Linux, οταν μπαινει σε "Monitor Mode" (για κανα aircrack δηλαδη), αρχιζει και αναβοσβηνει το πορτοκαλι ledακι του laptop που αφορα το WiFi και σε κανονικες συνθηκες ειναι always on... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 θα δούμε πως θα παει με το netgear την επόμενη εβδομάδα. Στην χειρότερη απλά θα αποδεχτώ την κατάσταση οπως είναι και θα ξεχάσω την ύπαρξη του airties. περισσότερες δοκιμές αύριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loic Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Αν η αλλαγη της ασυρματης καρτας ειναι απλη διαδικασια, υπαρχει δηλαδη καπακι απο κατω και δεν χρειαζεται να λυσεις ολο το λαπτοπ, απλα σκεψου την αντικατασταση της, δεν ειναι τιποτα. Anyway, θα περιμενουμε νεα. [Off] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Αν η αλλαγη της ασυρματης καρτας ειναι απλη διαδικασια, υπαρχει δηλαδη καπακι απο κατω και δεν χρειαζεται να λυσεις ολο το λαπτοπ, απλα σκεψου την αντικατασταση της, δεν ειναι τιποτα. Anyway, θα περιμενουμε νεα. [Off] Για να αλλάξω κάρτα στο λαπτοπ πρέπει να βγάλω το πληκτρολόγιο γιατί ειναι απο κάτω,μαμημενη dell Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loic Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Καταλαβα, δεν χρειαζεται να γραψεις κατι αλλο. Εμενα με χρεωσανε στην HP 50 ευρω για αλλαγη δισκου (τον δισκο τον αγορασα και τους τον πηγα εγω εκει και μου τον αλλαξανε επιτοπου). 50 ευρω για... ουτε 5 λεπτα δουλεια για τον τεχνικο. Αλλα τι να κανω, δεν "το εχω" οταν θελει ολο το μηχανακι λυσιμο... Στο τωρινο ACER, χλιδη... ενα μεγαλο καπακι απο κατω... δινει προσβαση σε HDD, RAM, WiFi, MSATA. Τσπ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 εδώ και μερικές ώρες,ψάχνω στο νετ για την κάρτα που έχει το λαπτοπ(την 1030) βλέπω στο 90% των περιτπώσεων προβλήματα με διάφορα wifi routers/modems με την συγκεκριμένη κάρτα και κυρίως οταν ειναι ανοιχτό το BT και το wireless N δίκτυο. μέχρι στιγμής εκλεισα το Ν,και το BT και εβαλα την κάρτα σε G only και βλέπω πραγματικά τρομερή βελτίωση,κατεβάζει με 1,6 καρφωμένο πολύ παραπάνω ώρα. έχω αρχίσει να ηρεμώ πάντως,απο την αρχή ολο προβληματικό το συγκεκριμένο λάπτοπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 λοιπόν,έχουμε νέα δεδομένα. Εβαλα το παλιό airties και ξεκίνησα τις μεταφορές δεδομένων απο τον σταθερό με καλώδιο προς το λαπτοπ με wifi. Χωρις Ν στο wifi βλεπω να χτυπάει 2,6-2,8 και ΒΟΥΤΑΕΙ στο 1,5-1,8 για 1 δευτερολεπτο και ξανα-ανεβαίνει πάλι πάνω στα 2,6 Ανοίγω το Ν βλεπω η ταχύτητα να πηγαίνει στα 5,6-5,8 και να βουτάει στα 1,9-2,5 για 1 δευτερόλεπτο και να ξανα-ανεβαίνει παλι πάνω. Εδώ είμαστε λέω. Βάζω το 8970 πάνω, με G σκέτο ιδιο πράγμα,χτυπάει 2,6-2,9 και βουτάει για 1 δευτερόλεπτο χαμηλά και ξανα-ανεβαίνει πιο αργά ομως.Το airties είχε γρηγορότερες εναλλαγές στην ταχύτητα.Βάζω Ν 5,3-5,6 η ταχύτητα και ξανά βύθισμα. Άρα να φανταστώ 100% έχει πρόβλημα το wifi card του laptop και δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό. πως όμως οταν κάνω πχ speedtest δεν βυθίζει; πως γίνεται να βυθίζει οταν κατεβάζω κάτι και να μαμιέται έτσι; να είναι τελείως τυχαιο το γεγονός; ναι αλλα αν ειναι τυχαίο πως ειναι δυνατόν στην μεταφορά δεδομένων να το κάνει επαναλαμβανόμενα κ οταν επιτόπου βάζω να κατεβάσει απο nvidia να μην κάνει βυθισμα την ιδια χρονική στιγμή; Τι να πω πραγματικα. Αυτό το λάπτοπ όσο παει συνεχίζει να με εκπλήσσει,δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει να κάνω νεες δοκιμές με αλλα μόντεμ κλπ,99,9% το 8970 V1 δεν είχε το παραμικρό. ξανα-ανοίγω το N και βλέπουμε πως θα πάει όπως το είχα και τόσα χρόνια. επίσης παρατήρησα χαμηλότερες ταχύτητες μεταφοράς οταν το width ειναι στο 40 αντι για το 20 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 αυτό το thread μαλλον θα καταλήξει σαν ημερολόγιο για μένα μιας και συνέχισα τις δοκιμές. Λοιπόν έχουμε και λέμε test V2. έχω το λάπτοπ στο γραφείο μου,το οποιο βρίσκεται 3 δωμάτια μακριά απ το μόντεμ και μας χωριζουν τοίχοι και 2 πόρτες. με Ν ενεργό στο λάπτοπ και στο μόντεμ 20ΜΗz παρατηρώ την ταχύτητα να κοφτιάζει κάπου στο 1,3-1,4 κατέβασμα nvidia driver. Με Ν ανενεργό(δηλαδή δουλεύουμε σε G)η ταχύτητα ειναι 1,4-1,6. και στις 2 περιπτώσεις δεν υπάρχουν drops. Το Ν ενεργό στην κάρτα και 20ΜΗz το είχα επι τόσα χρόνια και στο airties και νομίζω εβλεπα τις ιδιες ταχύτητες. Βάζω 40ΜΗz και Ν ενεργό,η ταχύτητα ειναι στα 600-900ΚΒ αλλα με χαμηλό σήμα πιθανότατα λόγω του οτι υπάρχουν κοντά 10 wifi που εκπέμπουν σε διπλανές συχνότητες απο το 4+8 του δικού μου,και μάλιστα "καταπίνω 2 μόντεμ που εκπέμπουν στο 6 βάζω Ν off με 40ΜΗz και χωρίς να αλλάξω κανάλι, η ταχύτητα κοφτιάζει κάπου στα 200ΚΒ/s χωρίς να ανεβαίνει/κατεβαίνει. νομίζω θα πρέπει να αρχίσω να ψάχνομαι για το πως δουλεύει το wifi και γιατί τόσο καιρό με το airties ηταν ολα ρόδινα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loic Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Ρε συ Χρηστο... δωσε ενα 10ευρω και παρε ενα usb adapter, η βαλε χερι και αλλαξε την καρτα. (Η προταση μου να σου στειλω την 7260 συνεχιζει να ισχυει, και επειδη δεν το διευκρινησα πριν, εννοειται οτι δεν θελω χρηματα). Δεν εχει νοημα να χανεις τον χρονο σου και να σπας τα νευρα σου με τεστ απο τη στιγμη που το ασυρματο ειναι απο την φυση του πολυπλοκο και επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες. Το σιγουρο fact ειναι οτι η ασυρματη καρτα εχει θεμα, λυσ'το με τον εναν η τον αλλον τροπο)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 ναι ναι θα το λήξω εδώ έτσι κ αλλιώς,το ιντερνετ ορίεται με την συγκεκριμένη κάρτα και το προβληματικη -Ν λειτουργία της και ολοι την έχουν αλλάξει και μάλιστα υπο καθεστώς εγγύησης μέσω της dell. όπως διάβασα,το συγκεκριμένο module έχει πρόβλημα το 80% των wifi modems τελικώς σε οσες δοκιμές έχουν γίνει και απλά τοσο καιρό ΕΤΥΧΕ να ειμαι ποπόφαρδος με το airties. Σε ευχαριστώ για δεύτερη φορά για την πρόταση εαν αλλάξω γνώμη θα σου πω εντός της εβδομάδας που έρχεται μιας και όταν με G δουλεύει αψογα,VDSL δεν έχω και δεν μεταφέρω μεγάλα αρχεία μέσω wifi ποτέ. Επίσης για το συγκεκριμένο θέμα,δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ακόμα το συγκεκριμένο λαπτοπ έχει ηδη 3+ χρόνια λειτουργίας στην πλατη του και τον δεκέμβρη μπαίνει στον 4 εαν θυμαμαι καλα. Μπορεί αύριο απλά να ειναι νεκρό. όταν γίνει βασικό μηχάνημά μου ο σταθερός θα πάρω μια καλύτερη κάρτα απ του 10αρικου πιθανότατα για να έχω τις μέγιστες επιδόσεις. Μιας και είσαι τοσο γενναιώδορος για κάτι που έχεις πληρώσει,εαν αποφασίσω να πάρω την κάρτα τουλάχιστον ασε με να πληρώσω τα εξοδα που θα κάνεις για να την στείλεις με τον οποιοδήποτε τρόπο,η ανατροφή μου τουλάχιστον δεν μου επιτρέπει να πάρω κάτι έτσι έστω και ο πατέρας μου να μου το έδινε ποιο καρτάκι μου είπες οτι έχεις διαθέσιμο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loic Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 ποιο καρτάκι μου είπες οτι έχεις διαθέσιμο; Intel 7260HMW BN Αυτο το σκατουλακι ειναι... Τα υπολοιπα σε p.m, οποτε θες (και αν θες) ... contact me. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα