ethnik471 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα!Δεν θέλω το θέμα να καταλήξει σε vs ούτε οι haters των iphone ή android να λένε τα προσωπικά τους πιστεύω.Το ερώτημα είναι απλό και το θέτω κυρίως καθώς ενδιαφέρομαι για αγορά κινητού και το Iphoen 6 μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά: -Έχει 8mpixel κάμερα την στιγμή που android συσκευές (samsung, htc , lg κτλ) έχουν ίδιες κάμερες και καλύτερες, 10, 12mpixel σε τιμές χαμηλότερες -Έχει μόνο 1 χρόνο εγγύηση σε αντίθεση με ακριβές android συσκευές -Δεν έχει full HD 1080p οθόνη σε αντίθεση με ακριβές android συσκευές -Δεν παίρνει καν κάρτα SD οπότε πρέπει ή να πάρεις μόλις 16gb ή να χρυσοπληρώσεις για μεγαλύτερη χωρητικότητα...παπατζιλίκι -Έχει κατώτερο επεξεργαστή και κατώτερη ραμ σε αντίθεση με ακριβές android συσκευές. Γενικότερα βλέπω οτι είναι κατα 200 ευρώ τουλάχιστον ακριβότερο απο εξαιρετικές android συσκευές με καλύτερα χαρακτηριστικά. Τελικά τι είναι αυτό που κάνει τα iphone τόσο ακριβά πλην του marketing και της διαφήμισης? Αξίζουν όντως τα λεφτά τους ή καλύτερα αξίζουν σε σχέση με μια καλή android συσκευή ? Και αν ναι, σε τι και γιατίΕυχαριστώ εκ των προτέρων
brotrainer Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι αξίζουν και έχω Samsung S3 και γενικά μόνο Samsung κοιτώ τηλέφωνα - και Sony. Κακά τα ψέματα είναι άριστες συσκευές
Kostas93 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 μη κάνεις το λάθος και συγκρίνεις μόνο τα νούμερα στα χαρακτηριστικά.μια χαρά ειναι ο επεξεργαστής τους, μια χαρά και η κάμερα. Επίσης δε χρειάζονται τεράστια ραμ. Γενικά είναι καλά στημένα κινητά.Όσο για το αν αξίζουν, είναι προσωπική άποψη του καθενός. Για μένα κανένα κινητό δεν αξίζει τα χρήματα αυτά.
driverpit Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Γενικότερα βλέπω οτι είναι κατα 200 ευρώ τουλάχιστον ακριβότερο απο εξαιρετικές android συσκευές με καλύτερα χαρακτηριστικά. Είναι επώνυμο το μήλο για αυτό το λόγο και η τιμή του 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 εχει 8mpixel καμερα και βγαζει καλυτερες φωτο και απο android με 12 και 16 εχει ενα χρονο εγγυηση ομως ειναι εγγυηση με @@ οχι τυπου εχει υγρασια δωστε μας 200 ευρο...(παντου υπαρχουν εξαιρεσεις φυσικα!) δεν εχει full hd οθονη αλλα και τι να την κανεις?βλεπεις κανα pixel?ας κατσουμε με τα 4k και τα 2k που φευγουν οι μπαταριες σαν τους Συριους απο την Συρια...σκεψου να ειχε το iphone τι θα γινοταν με τα χαλια της μπαταριας που εχει... δεν παιρνει καρτα sd αλλα τελευταια ειναι σαν αρρωστια που την κωλανε και τα android οποτε ας κραταμε μικρο καλαθι...και γενικα για τον μεσο χρηστη που αγγιζει πανω του μισου πληθυσμου τα 16gb τους φτανουν και τους περισευουν! εχει χειροτερο επεξεργαστη λιγοτερη ραμ και παρολαυτα κοροιδευει μεγαλες ναυαρχιδες μεγαλων εταιριων (ονοματα δεν λεμε οικογενειες δεν θιγουμε) που εχουν 8πυρηνους και 3gb ram και lagαρουν λες και ειναι mid συσκευη του Ζερβουδακη... Οχι τα λεφτα τους δεν τα αξιζουν επουδενει...αλλα αμα θες την αληθεια μου ουτε το lg g2 μου τα αξιζε τελικα προπερυσι τον απριλιο στα 330..οταν ειδα τον φιλο μου με το elephone των 100 ευρο να ειναι πανω κατω στα ιδια με μενα...και δεν μιλαμε για ενα τυχαιο κινητο αλλα μαλλον για το μεγαλυτερο vfm στην ιστορια των smartphones!!! ειναι λιγο το brand ειναι λιγο η ποιοτητα κατασκευης ειναι λιγο το λογισμικο και το μαρκετινγκ τα θυματα που νμζ οτι παιρνοντας iphone γινονται καποιοι και αλλα πολλα...αλλα τι την νοιαζει την Apple?λεφτα βγαζει και ολοενα και πιο πολλα εμεις πρεπει να αναρωτηθουμε τι σκατα κανουμε και τι σκατα σκεφτομαστε οταν αγοραζουμε κινητα 300 ευρο 400 ευρο και μπορει και μεχρι 700... No hate plz...χρηστης μονο android κινητων που βλεπει αντικειμενικα τα πραγματα... 2
censOred Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Θεωρώ ότι μόνο το marketing και το brandname εκτοξεύουν την τιμή τους. 1
Fulgore Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 εχει 8mpixel καμερα και βγαζει καλυτερες φωτο και απο android με 12 και 16 εχει ενα χρονο εγγυηση ομως ειναι εγγυηση με @@ οχι τυπου εχει υγρασια δωστε μας 200 ευρο...(παντου υπαρχουν εξαιρεσεις φυσικα!) δεν εχει full hd οθονη αλλα και τι να την κανεις?βλεπεις κανα pixel?ας κατσουμε με τα 4k και τα 2k που φευγουν οι μπαταριες σαν τους Συριους απο την Συρια...σκεψου να ειχε το iphone τι θα γινοταν με τα χαλια της μπαταριας που εχει... δεν παιρνει καρτα sd αλλα τελευταια ειναι σαν αρρωστια που την κωλανε και τα android οποτε ας κραταμε μικρο καλαθι...και γενικα για τον μεσο χρηστη που αγγιζει πανω του μισου πληθυσμου τα 16gb τους φτανουν και τους περισευουν! εχει χειροτερο επεξεργαστη λιγοτερη ραμ και παρολαυτα κοροιδευει μεγαλες ναυαρχιδες μεγαλων εταιριων (ονοματα δεν λεμε οικογενειες δεν θιγουμε) που εχουν 8πυρηνους και 3gb ram και lagαρουν λες και ειναι mid συσκευη του Ζερβουδακη... Οχι τα λεφτα τους δεν τα αξιζουν επουδενει...αλλα αμα θες την αληθεια μου ουτε το lg g2 μου τα αξιζε τελικα προπερυσι τον απριλιο στα 330..οταν ειδα τον φιλο μου με το elephone των 100 ευρο να ειναι πανω κατω στα ιδια με μενα...και δεν μιλαμε για ενα τυχαιο κινητο αλλα μαλλον για το μεγαλυτερο vfm στην ιστορια των smartphones!!! ειναι λιγο το brand ειναι λιγο η ποιοτητα κατασκευης ειναι λιγο το λογισμικο και το μαρκετινγκ τα θυματα που νμζ οτι παιρνοντας iphone γινονται καποιοι και αλλα πολλα...αλλα τι την νοιαζει την Apple?λεφτα βγαζει και ολοενα και πιο πολλα εμεις πρεπει να αναρωτηθουμε τι σκατα κανουμε και τι σκατα σκεφτομαστε οταν αγοραζουμε κινητα 300 ευρο 400 ευρο και μπορει και μεχρι 700... No hate plz...χρηστης μονο android κινητων που βλεπει αντικειμενικα τα πραγματα... Ετσι ακριβως ειναι οπως τα περιγραφεις,αλλα το σημαντικο που δεν αναφερουν οι περισσοτεροι ειναι οτι πληρωνεις υποστηριξη αγαπητε(καλως)και μονοπωλειο στο Ios(κακο απο την μια επειδη μονο η Apple βγαζει κινητα καλο απο την αλλη για την υποστηριξη). Κακα τα ψεμματα το Ios σε γενικες γραμμες ειναι σταθεροτατο και smooth και βλεπουμε υποστηριξη παλαιοτερων μοντελων που σε Android σε πιανουν τα νευρα αν το καλοσκευτεις.Επεισης το καθε Update γινεται για ολες τις συσκευες στην ωρα του και οχι πχ Update για τα Ελληνικα μοντελα του ταδε κινητου τον Μαρτιο για τα Βελγικα τον Γεναρη κλπ και αν παρουν. Βλεπω πχ το Iphone 5 με το τελευταιο Ios(κινητο 3ετων btw)και τρεχει νερο η συσκευη.Δωσε σε Android 3 ετων Lollipop ή το τελευταιο Android M οταν βγει φετος να δουμε πως πηγαινει...... Για μενα τα μηλα αξιζουν 1)Αν δεν εχεις πολλες απαιτησεις απο τον εαυτο σου απο πλευρας παραμετροποιησης κλπ αλλα θες να εχεις και τις πολλες εφαρμογες,την μεγαλη υποστηριξη απο πλευρας Updates και την σταθεροτητα του Ios 2)Αν εχεις αλλες παρομοιες συσκευες 3)Αν θες να παρεις ενα κινητο που να μην το αλλαξεις στον 1χρονο. Και σε αυτο ακριβως βοηθανε τα Updates βλεπε πχ στο Iphone 5. 4)Θες κινητο κατω των 5ιντσων(εκτως αν θες να περιμενεις για το 6s plus για 5.5 ιντσες) Οσο για την αναλυση οθονης εκτως του οτι το Iphone 6plus εχει Full HD αναλυση αν οντως θες την συγκεκριμενη,και η HD αναλυση να ξερεις οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτες των φθηνοτερων κινητων και οτι ειναι αρκετα καλη για τις ιντσες της. Επεισης να πω οτι σε γενικες γραμμες το νεο 6s αξιζει περισσοτερο με ολα τα παραπανω specs που φερνει αλλα θα ερθει λογικα μεσα με τελη Οκτωβριου και οπως συνηθως θα κοστιζει αισθητα ακριβοτερα τον πρωτο καιρο. Παντως προς τον ts να πω φιλικα παντα αλλα οταν θελεις να δωσεις τοσα χρηματα καλο ειναι να ριχνεις απο δω και απο εκει μια ματια για αυτο που προκειται να αγορασεις γιατι αν κρινω απο τα παραπανω που γραφεις μαλλον εισαι ψιλο νεος στον κοσμο των smartphones 2
2.1Ohm Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Λατρεις των σμαρτκινητων καθε 5μηνο αλλαζω για να παρω οτι κλτρο κυκλογορει για να ανοιγει την εγαρμογη ενα δευυερολεπτο γρηγοροτερα.. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.. Ειδικα μετα το τελευταιο που επαθα(λγκα κατεστρεψα το g4 μ). Πριν φινει αυτο ονως θαυμαζα το lumia 640xl τις κοπελας μου κινητο.με ουτε το 1/3 τς τιμης να τρεχει οσο σμοοθ κ απροωλημαυιστα με το.δικο μ!Μα εχει φωτεινοτερη οθονη κ η hd αναλυση με κανονικη χρηση(αμα δν ψαχμεις για πιξελ δν θα τα δεις) φαινεται.αψογη! Δεν αξιουν τα 400+ τα κινητα με τοσα περνεις pc! Αποδω κ περα μονο vfm κινητα κ οχι να κοβπυμε απο αλλου λεφτα να παρουμε το κλτρο.κινητο! Αμα ταεχεις κ σ περισευοουν αλλα μα σπεροσευουν μν κοψεις αποναλλου χρηματα ναι παρε αλλιως δν αξιζει κ σ μιλαω εγω που τα τελευταια τρια χρονια ειμαι στο κυνηγι του "τελειου" κινητου!!
marios elsa Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Κοιτα να δεις μιλαω γενικα γτ πρεπει να ειμαι απο τα λιγα ατομα γενικα εδω μεσα που μου αρέσουν και τα ios και το Android εχουν περασει απο τα χερια μου iPhone και Android..iPhone τα θετικα τους ειναι το ios πολυ σταθερο γενικα δυσκολα θα δεις κολλήματα εχουν και πολυ καλη κατασκευή αλλα μεχρι εκει.. Android οι τελευταίες ναυαρχιδες τα εχουν ολλα s6,edgge note 4 lg g4 και αλλα πολλα μοντελα αν πας σε ενα καταστημα και πιάσεις ενα απο αυτα τα κινητα στα χερια σου θα καταλαβεις την διάφορα εχουν τρομερά χαρακτηριστικά πολυ ποιοτικά για ανάλυσης και τέτοια δεν χρειάζεται να πω κατι θα το καταλάβεις μονος σου καμερα απο της καλυτερες της αγοράς.. Αλλα μετα τα 2-3 χρονια δεν ξέρεις αν θα παρεις αναβάθμισεις αυτο ειναι το κακο.. Αυτο ειναι στην κρίση του καθενος εγω προσωπικά αν ειχα 700 ευρο θα πηγαινα σε ενα απο τα παραπανω Android
ethnik471 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 εχει 8mpixel καμερα και βγαζει καλυτερες φωτο και απο android με 12 και 16 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Μια ένσταση μόνο σ'αυτό το σημείο οπου διαφωνώ κάργα! Όντως υπάρχουν πολλές συσκευές που έχουν κατώτερο φακό απο το iphone,λίγες όμως! Συγκεκριμένα το Samsung Galaxy S3 και S4 έχουν πολύ καλύτερη κάμερα απο το iphone 5 πχ καθώς τα έχω δει ζωντανά. Επίσης εδώ: ή του iphone 6 plus η κάμερα είναι γελοία ή η κάμερα του HTC είναι πολύ καλή...Δείτε και θα καταλάβετε. Στο θέμα με την υποστήριξη θα συμφωνήσω, καθώς έχω galaxy s3 και έχει κολλήσει Official στην 4.3 android....απαράδεκτο.Βέβαια φιλαράκι με iphone 5 λέει οτι με την ios8 σέρνεται οπότε πάλι είναι σαν να μην υπάρχει υποστήριξη. Πραγματικά δεν ξέρω... Όλες οι απαντήσεις πολύ χρήσιμες! Σας ευχαριστώ πολύ όλους !
kostas8080 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Όχι... Αν δεν είσαι κολλημένος με ios, Τα iphone είναι πολύ πίσω... 1)Η τιμη 2)Η χωρητικότητα 3)Η κάμερα 4)Οθόνη 5)Η μπαταρία Σε όλους αυτούς τους τομείς είναι καλύτερα Τα κορυφαία Android κινητά Ίσως το μόνο καλό που έχει ενα IPHONE είναι ότι είναι ασφαλές και αξιόπιστο και παρα τα χαρακτηριστικα είναι εξίσου γρήγορο με 4πυρηνα-οκταπυρηνα Android
GianniSM Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν θα μπω στην διαδικασία σύγκρισης χαρακτηριστικών, πέραν της άθλιας μπαταρίας που διαχρονικά έχουν τα μήλα.Από κει και πέρα όταν μια εταιρία με κάπου 20% των πωλήσεων έχει το 70% των κερδών της αγοράς των smartphone είναι αρκετό για να ξέρεις πως τα λεφτά τους δεν τα αξίζουν.Άριστες συσκευές χωρίς καμιά αμφιβολία. Υπερβολικά υπερτιμημένες όμως και για αυτό τον λόγο δεν θα αγοράσω ποτέ μήλο. 3
technology_guy Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Είμαι κάτοχος air 2 και όσο καιρό το έχω ανακαλύπτω και ξεχωριστές δυνατότητες που το software του κινητού μου (Lg l90) δεν έχει. Στην καθημερινότητα δηλαδή κάποια πράγματα που προσφέρει το iOS είναι πολύ χρήσιμα. Υ.Γ. Το μεγαλύτερο θετικό του λειτουργικού αυτού είναι πως αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει και σου δίνει ξέρει να τα αναδεικνύει και να τα ξεχωρίζει. Ακόμα κι αν το ανδοιδ τα προσέφερε εδώ και χρόνια υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν τα γνωρίζουν καν.
Panoslast Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Είμαι χρηστης android χρόνια, έχω κάνει και διαλείμματα με ios συσκευες. Την εμπειρία χρήσης που είχα σε ios συσκευες καλώς η κακως δεν την βρήκα σε καμιά android συσκευη, οι παράγοντες που με αποθουσαν πάντα απο τη συσκευή είναι αρκετοί μερικά ενδεικτικα: απουσία micro sd (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ),απουσία radio και μη ποικιλία free εφαρμογων (σε σχέση με το android) .
Fulgore Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Και το GTA V κοστιζε λιγοτερα χρηματα η δημιουργια του παιχνιδιου και του Online(που τον πρωτο καιρο ηταν τραγικο) απο οτι το Marketing αλλα ο κοσμος δεν εκανε ετσι οπως γινεται με τα μηλα. Και πραγματικα δεν μου κανει εντυπωση τα οσα γραφονται στο Insomnia συνεχεια.. Τα πραγματα χρονια τωρα ειναι ετσι οπως ειναι και παλι ομως οι περισσοτεροι προσπαθουν να περασουν τα αυτονοητα. Προφανως και δεν θα παρεις Iphone αν θες μεγαλο χωρο,μεγαλη μπαταρια,custom rom,top specs(που στην πραξη μονο για να την ''λες''στον αλλο ειναι παρα κατι ουσιαστικο,βλεπε τον δυνατοτερο 4πυρηνο της Qualcom απο τους 8πυρηνους που εχουμε τωρα). Οπως ακριβως και με τους υπολογιστες που αυτος που θα αγορασει ξεκλειδωτο επεξεργαστη θα τον αγορασει γιατι θα ασχοληθει με το Overclock(Κοινως ξερει τι θελει)ετσι και με τα κινητα αν ξερεις τι θελεις απο τον εαυτο σου αγοραζεις αναλογα. Πραγμα βεβαια που στην Ελλαδα δεν βλεπουμε καθως ελαχιστοι εως καθολου προτεινουνε πχ Windows phone παρολο που καλυπτουν τις αναγκες των περισσοτερων αντικειμενικα και κοστιζουν και φθηνοτερα απο Android Και Ios. Γιατι στην τελικη και τον περιβοητο τσακωμο των Specs μεταξυ κινητων ή υπολογιστων μονο σε τεχνολογικα site τυπου insomnia βλεπεις. Οταν δε εχεις και αυξημενες υποχρεωσεις ή και στον κοινωνικο κυκλο που βρισκεται δεν ασχολουνται οι γυρω σου με αυτα σιγα μην ασχολεισαι και εσυ. Αμφιβαλλω επισης αν οι περισσοτεροι αλλαζουν κινητα ναυαρχιδες οπως πχ αλλαζουν σε forum τυπου insomnia. Σιγα πχ μην δωσει ο αλλος τα διπλασια χρηματα για να παει απο το G3 στο G4. Εμενα πχ τα 16gb χωρου μου ειναι υπεραρκετα γιατι ουτε video βλεπω,ουτε παιχνιδια παιζω στο κινητο(εκτως του Hearthstone)???Γιατι??Γιατι πολυ απλα δεν μπορω να απολαυσω τα video ή τα παιχνιδια σε ενα smartphone(ασε που τα περισσοτερα παιχνιδια για κινητα ειναι για γελια αν εισαι console ή Pc gamer πχ Mortal Kombat σε κινητα και σε κονσολες). Στην τελικη ο καθενας αγοραζει αυτο που γουσταρει(και οχι αυτο που πανε να του επιβαλουν οι αλλοι,οι οποιοι δεν θα του δωσουν ουτε φραγκο). Γιατι ειχα πετυχει πχ πιο παλια ατομα να λενε οτι ψαχνουν για κινητο μονο για Internet,facebook,καμια φωτογραφια και τηλεφωνα και να του προτεινανε τις τοτε ναυαρχιδες απο Android των 600ευρω ενω με ενα κινητο των 150-170ευρω εκανε μια χαρα την δουλεια του και του εμεναν και παρα πολλα λεφτα στην ακρη. Θες να παρεις Iphone 6 16gb ή 128gb απλα επειδη το θεωρεις ομορφο παρτο. Θες να παρεις Windows phone γιατι δεν θες να δωσεις πολλα λεφτα και σε καλυπτει,παρτο. Θες να παρεις Android γιατι σου αρεσει να ασχολεισαι πολυ με το κινητο παρτο. Θες να παρεις Blackberry γιατι εισαι χρονια ικανοποιημενος με την εταιρια παρτο. Τι το κουραζουμε συνεχεια το θεμα λες και δεν εχουμε με σημαντικοτερα πραγματα να ασχοληθουμε απο το αν το ταδε κινητο ειναι 1δευτερο πιο γρηγορο στο ανοιγμα εφαρμογης απο το αλλο,τι score βγαζει στο Antutu κλπ. Παρτε το κινητο που σας αρεσει και τελος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα