Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα!

Ενας φιλος θελει να αγορασει μια καινουρια οθονη για το pc του.

Προοριζεται για gaming (κυριως dota 2) και ταινιες.

Σκεφτεται για 27αρα και το ποσο που μπορει να διαθεσει κυμαινεται απο 300 - 350€.

Πιστευω πως σε αυτα τα χρηματα μπορει να παρει μια αξιοπρεπη αλλα θα ηθελα τις προτασεις σας και στο τι να προσεξει στα χαρακτηριστικα.

Σας ευχαριστω.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα. Σε αυτό το budget βρίσκετε 25" 1440p, 27" 1080p, 24" 1200p και 29" 21:9 1080p. Υπάρχουν και 144hz tn 1080p, αλλά είναι σχετικά υπερβολικες για Mobas και χειρότερες για ταινίες.

Τις 27" 1080p τις προτιματε μόνο αν κάθεστε σε απόσταση τουλάχιστον 1.2 μέτρα από την οθόνη. Σε αυτή την περίπτωση, δείτε την Dell S2715H.

Από 1200p δείτε την Asus VS24AH(L). Είναι οι καλύτερες αν θέλετε μεγάλη κατακόρυφη διάσταση.

Από 29" 21:9 δείτε την LG 29UM67 από e-shop αν έχει AMD GPU για το Freesync, αλλιώς μπορειτε και την um65 / ub67. Για ταινίες είναι οι πιο κατάλληλες, με εξαίρεση τις VA όπου έχουν άλλα μειονεκτήματα όμως. Μάλλον τέτοια θα προτιμούσα.

Από 25" 1440p δείτε την Dell U2515H. Ίσως να την προτιμούσα από τις 21:9 αν δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το Freesync + έχετε δυνατή GPU για καλές επιδόσεις στα 1440p, έστω και για Mobas (970 και πάνω).

Δημοσ.

Θα ακουστω σπαστικος γιατι λεω συνεχεια τα ιδια  :-)  . Λοιπον αν πας σε 144hz θα το καταευχαριστηθεις. Τα 144hz + χαμηλο input lag θα δεις οτι και στην dota ακομα το mouse θα ειναι πραγματικα επεκταση του χεριου σου. Η κινηση ειναι τοσο smooth οπου αν παιξεις λιγο καιρο, μετα σε 60 hz θα σου φενετε οτι  κολαει. 

• Like 1
Δημοσ.

Θα τη χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή για desktop γιατί με τέτοιο hardware (αν και μιλάει για κάτι light) δεν έχουν νόημα κάποιες οθόνες που αναφέρθηκαν.

Δημοσ.

Ότι οθόνη και να πάρει, gaming δεν κάνει με το παραπάνω laptop. Οπότε ας πάρει κάτι για ταινίες. Σε αυτή την περίπτωση, δες και αυτή την va: https://www.skroutz.gr/s/4046467/Iiyama-ProLite-XB2783HSU.html

Είναι 27" 1080p οπότε θέλει την απόσταση της, αλλά αφενός για ταινίες δεν έχει νόημα μεγαλύτερη ανάλυση, αφετέρου μετράει το γεγονός ότι έχει μεγάλο contrast και βαθύ μαύρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποθέτω ότι άλλη ανάλυση έχει το λεπτό και άλλη οι οθόνες που προτείνουμε.

Το λέω για να μην απογοητευτείτε αν δεν τρέχει το παιχνίδι αρκετά καλά.

Επεξ/σία από XMorsX
Δημοσ.

Ακριβώς. Η hd4400 μπορεί να τα καταφέρνει οριακά να τρέξει dota 2 σε αυτή την ανάλυση, αλλά αμφιβάλλω αν θα κάνει το ίδιο στις full HD οθόνες. Από εκεί και πέρα καλές αγορές.

Δημοσ.

Επειδη ξαναμιλησα μαζι του, τον ενδιαφερει πιο πολυ η γενικοτερη ποιοτητα της οθονης και ειναι ok στο να κανει συμβιβασμο για την dota προς το παρον.

Προτεινατε ηδη μερικες εδω και επειδη εγω δεν ειμαι πολυ σχετικος με hz κλπ αν μπορειτε εξηγηστε λιγο τι σημαινουν πρακτικα και προς ποια να προσανατολιστουμε.

Αποκλειονται οι οθονες μικροτερες των 27''.

Δημοσ.

Στο δευτερο post μου εξηγω συνοπτικα για ποιον λογο μπορει να προτιμησει καθε οθονη, και σε επομενο προσθετω και μαι επιλογη με VA panel, ιδανικη για προβολη ταινιων λογω του βαθυ μαυρου.

Με λιγα λογια, τι θα εκανα εγω.

Αν εχει 1,2m και παραπανω αποσταση απο το monitor, ας παει σε 27" VA, σαν αυτη: https://www.skroutz.gr/s/6139478/Iiyama-ProLite-XB2783HSU-B1DP.html

Aλλιως ας παει σε μια 21:9 29" LG, σαν αυτη: https://www.skroutz.gr/s/6965432/LG-29UB67-B.html

Δημοσ.

Επειδη ξαναμιλησα μαζι του, τον ενδιαφερει πιο πολυ η γενικοτερη ποιοτητα της οθονης και ειναι ok στο να κανει συμβιβασμο για την dota προς το παρον.

Προτεινατε ηδη μερικες εδω και επειδη εγω δεν ειμαι πολυ σχετικος με hz κλπ αν μπορειτε εξηγηστε λιγο τι σημαινουν πρακτικα και προς ποια να προσανατολιστουμε.

Αποκλειονται οι οθονες μικροτερες των 27''.

Γιατί 27'' σε αυτά τα λεφτά; Δε παίρνει κάτι καλό εκτός από 1080p και εφόσον θα τη χρησιμοποιήσει αργότερα και σε desktop υπό φυσιολογικές συθήκες είναι ξεκάθαρα κακή επιλογή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...