MariosX Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα Ψάχνω να βρω ένα σωστό router το οποίο να κάνει τα ακόλουθα σε σωστή τιμή Θέλω να: Να έχει ταχύτητες WiFi τουλάχιστον 300Mbps και να χει τουλάχιστον μέτριο προς καλό σήμα ανάμεσα σε 4 τοιχους στον ίδιο όροφο Να χει Gigabit Ethernet Θύρες Να χει υποστίριξη dd-wrt Να χει Wake ON Lan via Internet Να χει USB Θύρα για να βάλω Σκλήρο Και με το Σκληρό να έχω FTP/Cloud Server και Download Manager για HTTP/FTP/BT Downloads/Uploads Να χει VPN Server Να χει QoS ώστε να μπορεί να δίνει προτεαιρεότητα σε Web Surfing και μετά σε Downloading Όλα τα παραπάνω για τους εξής λόγους: Κατεβάζω γενικά πάρα πολλά πράγματα και δεν θέλω να χω μόνιμα κάποια συσκευή για να κατεβάζει, εφόσον μπορεί και το router ας το κάνει το router. Επίσης η κεντρική μου συσκευή είναι desktop με Ethernet καλώδιο για 0 απώλειες αλλά χρησιμοποιώ chromecast σε μία TV στο σαλόνι και το τωρινό μου router υποστηρίζει ταχύτητες έως 56 Mbps και laggarei αρκετά και οπωσδήποτε χρειάζομαι κάτι πιο γρήγορο καθώς το chromecast και το κινητό μου υποστηρίζουν 802.11b/g/n. Για το FTP και Cloud, έχει τύχει να φτιάχνω κάτι φακέλους με drivers, μουσική, φωτογραφίες κτλ και να τους θέλω συγχρονισμένους σε όλες μου της συσκευές. Δεν θέλω υπηρεσίες στυλ dropbox, onedrive κτλ γιατί με της ταχύτητες της Ελλαδός είναι τραγικά αργές Επίσης πάρα πολλές φορές χρειάζεται να τραβήξω κάποιο αρχείο από το PC μου και να μην είμαι σπίτι.. ευτυχώς το Router που έχω το Netgear DG834PN με Modified Firmware μου επιτρέπει να κάνω Wake on LAN από τις ρυθμίσεις του Router και θεωρώ αυτή την λειτουργία απαραίτητη γιατί με έχει σώσει άπειρες φορές, (Wake On Lan, Teamviewer και καθάρισα) Το VPN το θέλω ώστε όποιος συνδέεται να νομίζουν ότι οι συσκευές ανήκουν στο ίδιο τοπικό δίκτυο Και το QoS για πρωτοφανές λόγους Μάλλον με βλέπω να ουδευώ σε κανένα ASUS-RT68u αλλά θεωρώ το κόστος πολύ τσουχτερό... Υ.Γ. Ζητάω Router όχι Modem-Router. Ευχαριστώ
jkoukos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά ψάχνεις για κάποιο ασύρματο router που να παίρνει DD-WRT ή OpenWRT, μέσω του οποίου θα καλύπτεις όλες τις απαιτήσεις. Στο θέμα του WiFi, κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει ότι κάποια συσκευή σίγουρα θα σε καλύψει. Κάθε περίπτωση (εγκατάσταση) είναι μοναδική, καθώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν την κάλυψη του χώρου, όταν μάλιστα υπάρχουν τόσα (και διάφορα άλλα) φυσικά εμπόδια. Το Asus που αναφέρεις είναι ακριβό λόγω των αυξημένων χαρακτηριστικών. Πέραν του Gigabit, που υπάρχουν πολλές συσκευές με αυτό, έχει Dual Band WiFi και μάλιστα AC. Επίσης το USB είναι v3, πέραν της επεξεργαστικής ισχύος. Οπότε είναι απόλυτα λογικό το ανεβασμένο κόστος. Έχω ένα TP-Link TL-WDR3600, που νομίζω ότι καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σε λογική τιμή, καθώς καλύπτει όλες τις απαιτήσεις εκτός ίσως της κάλυψης του WiFi.
mad-proffessor Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Πάρε κάποιο tp-link η το archer η το wdr4300, είναι με τσιπ που υποστηρίζεται από τα wrt/linux. Κ όλα τα mid/high range priced της tp-link έχουν καλό vfm για οικιακό δίκτυο. * Πουλάω στις αγγελίες αυτο που σου προτείνει ο jkoukos αν είσαι Θεσ/νίκη ίσως σε βοηθήσω κιόλας αν θες σε openwrt. Για τη κάλυψη ανάμεσα σε τοίχους εγω να σου πω περνάει 2 τοίχους με ακετά καλό σήμα στον ίδιο όροφο. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2015 από mad-proffessor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα