nifas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 υπάρχουν και στο carrefour Ηρακλείου Κρήτης στην Αμμουδάρα για όποιον ενδιαφέρεται
vactirio Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 από ότι φαίνεται υπάρχει και καλύτερο μοντελο (ισως στην Γαλλία) 2
anikologr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 https://www.youtube.com/watch?v=zhi_x6sqMv8 από ότι φαίνεται υπάρχει και καλύτερο μοντελο (ισως στην Γαλλία) https://www.youtube.com/watch?v=ol43p5DUFKk Βέβαια πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και τις τιμές τους. 39 ευρώ θεωρώ πολύ ικανοποιητική τιμή..
vactirio Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Σήμερα το πρωί έκανα μία 1η δοκιμή. Προγραμμάτισα την σκούπα για 1/2 ωρα και την εβαλα στο παιδικό δωμάτιο. Το δωμάτιο γενικώς καθαρό. Η σκούπα μεθοδικά το καθάρισε και φανηκε να μην κολλαει πουθενα και να μην αφηνει κενα. Στο τέλος της 1/2 ώρας άρχισε να ψαχνει την βάση για φόρτιση την οποία δεν βρήκε ποτέ οπότε το σταμάτησα με το χειριστήριο. Και ιδού τι μαζεψε. Νομίζω ότι έκανε πολύ καλή δουλειά αν εξαιρέσουμε ότι δεν επέστρεψε στην Βάση. Νομίζω ότι ειναι καλή αλλά το πρόβλημα της θα είναι τα ανταλλακτικά και ειδικά η μπαταρία η οποία σίγουρα σε κανένα χρόνο θα θέλει αλλαγή. 1
harisman Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν το ήξερα για το διακόπτη, έχει τόση σημασία? Πάντως ακόμα δεν έχει τελειώσει η φόρτιση, αυριο θα τη δω σε δράση. Την πήρα κ εγώ, αν κ είχα πάρει και το μικρό μοντέλο, από το οποίο έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος - πάντα για τα λεφτά της αλλά και για χρήση εργένη = 1 σκούπισμα γενικό ανά εβδομάδα. Σημειωτέον, το manual του - αντίθετα με το μικρότερο μοντέλο - νομίζω ότι λέει για φόρτιση με τον διακόπτη ανοιχτό!! Εμένα πάντως δεν φόρτιζε η μπαταρία. Φόρτιζε 2 λεπτά κ ακολούθως την "εβλεπε" ως "FL"=full, αν και άδεια.
Antonis_Sp Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 To 1o πέρασμα κυριλέ (μέχρι που μπλέχτηκε σε ένα utp, ξήλωσε ένα καναλάκι και κόλησε μέχρι που έμεινε από μπαταρία). Κοινώς, προσοχή στα ξέμπαρκα καλώδια.
vactirio Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 To 1o πέρασμα κυριλέ (μέχρι που μπλέχτηκε σε ένα utp, ξήλωσε ένα καναλάκι και κόλησε μέχρι που έμεινε από μπαταρία). Κοινώς, προσοχή στα ξέμπαρκα καλώδια. Περίεργο.... Το manual αναφέρει ότι αν τα ροδάκια κολλήσουν για > 10" σταματαει. Σίγουρα πάντως θελει μία μικρή προετοιμασία πριν την βάλεις στο δωμάτιο....
anikologr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 To 1o πέρασμα κυριλέ (μέχρι που μπλέχτηκε σε ένα utp, ξήλωσε ένα καναλάκι και κόλησε μέχρι που έμεινε από μπαταρία). Κοινώς, προσοχή στα ξέμπαρκα καλώδια. Το μεγάλο της πρόβλήμα είναι τα χαλιά και τα καλώδια. Αν έχεις κάνει μια σχετική προετοιμασία στο σπίτι είναι μια χαρά. Σας τα λέει πρώην κάτοχος της πανάκριβης irobot roomba 581 η οποία κόστιζε 400 και πλέον ευρώ. Φυσικά ήταν καλύτερη με περισσότερη ευφυία αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξιζει την διαφορά τιμής. Επίσης η συγκεκριμένη έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με την roomba πως δεν έχει τις βούρτσες οι οποίες στο καθάρισμα είναι αρκετά μπελαλίδικες. Βέβαια εκεί ο κάδος έβγαινε και καθάριζε πιο εύκολα. Επίσης τα πανάκια και η τοποθέτησή τους είναι κουραστική. Σκέφτομαι με την πρώτη ευκαιρία να αγοράσω swiffer πανάκια τα οποία είναι πραγματικά κορυφή. Άραγε χωρίς πανάκι θα κάνει καλή δουλειά? Στην ουσία πρόκειται για ένα σκουπάκι χειρός το οποίο γυρίζει το σπίτι και κάνει πολύ καλή δουλειά... Ειδικά κάτω από κρεβάτια...
MakisCE Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Σημειωτέον, το manual του - αντίθετα με το μικρότερο μοντέλο - νομίζω ότι λέει για φόρτιση με τον διακόπτη ανοιχτό!! Εμένα πάντως δεν φόρτιζε η μπαταρία. Φόρτιζε 2 λεπτά κ ακολούθως την "εβλεπε" ως "FL"=full, αν και άδεια. κι εμένα το ίδιο μου κάνει.. απο την αρχή μου έλεγε F.L. (Full Load), αλλά με το που πήγαινε να κουνηθεί, έσβηνε. Τη φόρτισα κι όλο το βράδυ (με το διακόπτη στο Off) και το πρωί λειτούργησε για 10 δευτερόλεπτα. Τώρα φορτίζω με τον διακόπτη στο ΟΝ, έκανε για λίγο γύρω-γύρω η ένδειξη (οτι φορτίζει) και μετά γραφει F.L. θα το αφήσω μερικές ώρες έτσι, και μετά πάει για επιστροφή.
harisman Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 κι εμένα το ίδιο μου κάνει.. απο την αρχή μου έλεγε F.L. (Full Load), αλλά με το που πήγαινε να κουνηθεί, έσβηνε. Τη φόρτισα κι όλο το βράδυ (με το διακόπτη στο Off) και το πρωί λειτούργησε για 10 δευτερόλεπτα. Τώρα φορτίζω με τον διακόπτη στο ΟΝ, έκανε για λίγο γύρω-γύρω η ένδειξη (οτι φορτίζει) και μετά γραφει F.L. θα το αφήσω μερικές ώρες έτσι, και μετά πάει για επιστροφή. Επειδή το έψαξα με μετρήτη W στην πρίζα κατά την φόρτιση: - με κλειστό διακόπτη κατά την φόρτιση "τράβαγε" 0,6W. - μόλις άνοιγες τον διακόπτη και οι ενδείξεις στην σκούπα έτρεχαν κυκλικά, τραβούσε 13,6W. Όταν μετά από 2 λεπτά έλεγε F.L., τραβούσε και πάλι 0,6W. Ενδεχόμενα λόγω άδειας μπαταρίας, να πρέπει να μείνει σε αργή φόρτιση (0,6W) για ώρες, για να μπει στην συνέχεια σε "γρήγορη" (διακόπτης ανοιχτός, κατανάλωση 13,6W). Νομίζω αυτό έκανες χωρίς αποτελέσματα. Το άλλο ενδεχόμενο είναι προβληματική - νεκρή μπαταρία φαντάζομαι, που αφού δεν μπορεί να τραβήξει ρεύμα - φορτίσει και την "βλέπει" ως Full Load.....
Antonis_Sp Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Περίεργο.... Το manual αναφέρει ότι αν τα ροδάκια κολλήσουν για > 10" σταματαει. Μάλλον έχεις δίκιο. Η ένδειξη για εξαντλημένη μπαταρία είναι ίδια με την ένδειξη για κολλημένα ροδάκια.
vactirio Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Επειδή το έψαξα με μετρήτη W στην πρίζα κατά την φόρτιση: - με κλειστό διακόπτη κατά την φόρτιση "τράβαγε" 0,6W. - μόλις άνοιγες τον διακόπτη και οι ενδείξεις στην σκούπα έτρεχαν κυκλικά, τραβούσε 13,6W. Όταν μετά από 2 λεπτά έλεγε F.L., τραβούσε και πάλι 0,6W. Ενδεχόμενα λόγω άδειας μπαταρίας, να πρέπει να μείνει σε αργή φόρτιση (0,6W) για ώρες, για να μπει στην συνέχεια σε "γρήγορη" (διακόπτης ανοιχτός, κατανάλωση 13,6W). Νομίζω αυτό έκανες χωρίς αποτελέσματα. Το άλλο ενδεχόμενο είναι προβληματική - νεκρή μπαταρία φαντάζομαι, που αφού δεν μπορεί να τραβήξει ρεύμα - φορτίσει και την "βλέπει" ως Full Load..... Σε εμενα δεν έκανε τετοια.... Αναβαν τελιτσες όλο το βραδυ. Τσεκαρε την πολικοτητα της μπαταρίας.
Agathoklis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 μας εχει καταστρεψει το ινσομνια... πηρα και γω μια... αντε να δουμε... 2
vdeseris Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 μας εχει καταστρεψει το ινσομνια... πηρα και γω μια... αντε να δουμε... Χαχα μία από τα ίδια. Βέβαια πρώτα πήρε την έγκριση της γυναίκας που ζαχάρωνε την roomba 1
anikologr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικά το μεγάλο της μειονέκτημα είναι τα χαλιά. Μπερδεύετε και κολλάει με το παραμικρό. Εκείνοι οι ρυθμιστές που έχει στο κάτω μέρος έχει κατάλαβει κάνεις τι χρειάζονται? Ποια η διαφορά να τους ρυθμίσω στην 0 η στην 3? Το εγχειρίδιο δεν βοηθά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις