idomeneas7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Η απορια μου παραμένει πάντως...θα πάω σήμερα σε ένα γιατρό, αν δεν μου έχει λυθεί μέχρι τότε θα τον ρωτήσω στην ψύχρα γιατι θα σκάσω.
zio10 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Η απορια μου παραμένει πάντως...θα πάω σήμερα σε ένα γιατρό, αν δεν μου έχει λυθεί μέχρι τότε θα τον ρωτήσω στην ψύχρα γιατι θα σκάσω. Ποιο εύκολα θα μάθεις από ιατρικό επισκέπτη παρά από γιατρό πάντως...
The_Judas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Τι πάει να πει "δεν τα χρησιμοποιεί ο ίδιος"; Τα legrand κανάλια που βάζει ο ηλεκτρολόγος, τα χρησιμοποιεί αυτός ή ο κάτοικος του σπιτιού; Επίσης, γιατί είναι αθέμιτος ανταγωνισμός; Ανταγωνισμός μεταξύ ποιων; Των φαρμακευτικών; Προσφορές κάνουν και οι προσφορές είναι μέσα στα μέσα που έχουν όλες οι εταιρίες. Τέλος, εάν ένας γιατρός συνταγογραφεί χωρίς επιστημονικά κριτήρια, είναι θέμα του γιατρού και όχι της πολιτικής προώθησης της εταιρίας. Μόνο που όταν πηγαίνεις στον ηλεκτρολόγο, μπορείς να του πεις βάλε legrand ή στον πωλητή η/υ βάλε μου gigabyte ακόμη και αν δεν του αρέσει... στον ιατρό δεν μπορείς να του πεις να σου γράψει celebrex αντιφλεγμονώδες αντί για voltaren. Οι ιατροί στην Ελλάδα έχουν κάνει αγώνα για να μην γράφουν καν δραστική ουσία αλλά συγκεκριμένες μάρκες.
xgol Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Τώρα συγκρινεις τον ιατρό με τον ηλεκτρολόγο και θες να σε πάρουμε στα σοβαρά;
The_Judas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μάθε να διαβάζεις... δεν έγραψα εγώ το quote
TheAccountant Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μόνο που όταν πηγαίνεις στον ηλεκτρολόγο, μπορείς να του πεις βάλε legrand ή στον πωλητή η/υ βάλε μου gigabyte ακόμη και αν δεν του αρέσει... στον ιατρό δεν μπορείς να του πεις να σου γράψει celebrex αντιφλεγμονώδες αντί για voltaren. Οι ιατροί στην Ελλάδα έχουν κάνει αγώνα για να μην γράφουν καν δραστική ουσία αλλά συγκεκριμένες μάρκες. πράγμα το οποίο δεν είναι κακό καθόλου, εφόσον επιλέγετε με καλή πίστη. Παρόμοια φάρμακα ιδιων δραστικών ουσιών μπορεί να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα και αυτά μπορεί να τα διαπιστώσει εμπειρικά ένας γιατρός και να ρέπει προς το ένα η το αλλο φάρμακο. Δεν μιλαμε προφανως για μοναδικά σκευάσματα οπου δεν υπάρχει επιλογή. Απλά το να διαπιστώσει κανεις το αν κάποιο επιλέγεται γιατι όντως πιστεύει ο γιατρός οτι ειναι καλύτερο, δεν είναι κάτι που μπορούμε εγώ και συ να διαπιστώσουμε εύκολα.
abc Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Η απορια μου παραμένει πάντως...θα πάω σήμερα σε ένα γιατρό, αν δεν μου έχει λυθεί μέχρι τότε θα τον ρωτήσω στην ψύχρα γιατι θα σκάσω. Ρώτα γιατί εδώ δεν βγάζω ούτε εγώ άκρη Δεν μας τα εξηγεί κανείς καλά! lol
Ishmael Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Πρωτιά στη συνταγογράφηση αντιβιοτικών, τη δεύτερη θέση σε αξονικές τομογραφίες, την τρίτη θέση σε κατά κεφαλή φαρμακευτικές δαπάνες και μία από τις πιο υψηλές θέσεις σε μαγνητικές τομογραφίες έχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Μάλιστα στη χώρα μας όχι απλά υπερσυνταγογραφούνται τα αντιβιοτικά, αλλά συνταγογραφούνται σχεδόν αποκλειστικά αντιβιοτικά ευρέος φάσματος. Συγκεκριμένα οι κεφαλοσπορίνες (Zinadol), τα μακρολίδια (Klaricid), η αμοξυκιλλίνη + κλαβουλανικό οξύ (Augmentin) και η αμοκυκιλλίνη (Amoxil). Στις περισσότερες οδηγίες συνταγογράφησης τα εν λόγω αντιβιοτικά θεωρούνται θεωρούνται δεύτερης γραμμής και συνιστάται η αποφυγή της χρήσης του αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθόλου ή αντιβιοτικά πρώτης γραμμής (στενού φάσματος), καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο για σοβαρές λοιμώξεις που είναι δύσκολο να θεραπευτούν (πνευμονία από Στρεπτόκοκκο ανθεκτικό στην πενικιλίνη, Clostridium difficile, MRSA και ανθεκτικές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTIs) μέσω της μικροβιακής αντοχής που επιφέρουν. Επίσης συχνά προκαλούν διάρροια, εξανθήματα και άλλες παρενέργειες. Τα αντιβιοτικά δεν είναι καραμέλες.1,2,3,4,5,6,7 Γενικότερα το σύστημα υγείας (δηλαδή οι κατασκευαστές φαρμάκων και ιατρικών μηχανημάτων και οι επαγγελματίες υγείας (κυρίως οι γιατροί)) είναι η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου. Παρενέργειες φαρμάκων, νοσοκομειακές λοιμώξεις (σε μεγάλο βαθμό λόγω έλλειψης υγιεινής των χεριών από γιατρούς κυρίως αλλά και νοσοκόμους) και σφάλματα σε νοσοκομεία (φαρμακευτικές αγωγές, περιττές εγχειρήσεις και άλλα) οδηγούν σε πάρα πολλούς θανάτους.8
idomeneas7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Πήγα με τον άντρα που είναι ντροπαλός με αυτά τα θέματα οπότε τελικά δεν ρώτησα για να αποφύγω τη μουρμούρα αργότερα. Ντοκτωρ Κωστή που είσαι?
The_Judas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 πράγμα το οποίο δεν είναι κακό καθόλου, εφόσον επιλέγετε με καλή πίστη. Παρόμοια φάρμακα ιδιων δραστικών ουσιών μπορεί να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα και αυτά μπορεί να τα διαπιστώσει εμπειρικά ένας γιατρός και να ρέπει προς το ένα η το αλλο φάρμακο. Δεν μιλαμε προφανως για μοναδικά σκευάσματα οπου δεν υπάρχει επιλογή. Απλά το να διαπιστώσει κανεις το αν κάποιο επιλέγεται γιατι όντως πιστεύει ο γιατρός οτι ειναι καλύτερο, δεν είναι κάτι που μπορούμε εγώ και συ να διαπιστώσουμε εύκολα. Η δραστική ουσία έχει τις ίδιες ενδείξεις και αντενδείξεις σε οποιαδήποτε φίρμα φαρμάκου. Δεν υπάρχουν κρυφές παρενέργειες που τις ξέρει μόνο ο ιατρός «εμπειρικά». Αν τις ξέρει μπορεί να τις στείλει στους αρμόδιους φορείς.
doctorkostis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Πριν 10 χρονια που εκανα αγροτικο και οι αγελαδες ηταν παχιες, ερχοντουσαν καμια φορα στο χωριο φαρμακευτικοι αντιπροσωποι αποκλειστικα εταιρειων με γεννοσημα. Τα ονοματα των περισσοτερων φαρμακων αγνωστα ως αστεια. Ορισμενοι εξ αυτων, υποσχονταν ανταμοιβη με μαυρο χρημα αναλογα με τη συνταγογραφηση. Δεν εχω ιδεα πως γινοταν η καταγραφη, φανταζομαι επαιρναν στοιχεια απο τη φαρμακαποθηκη για το συγκεκριμενο φαρμακειο. Προσωπικα δεν πηρα φραγκο, ενας γνωστος μου εφερε μια φορα ενα βιβλιο των 30 ευρω, δεν ειχε γεννοσημα ομως. Σαφως και διαφοροι συναδελφοι το εκαναν, ειδικα οι παλιοι γενικοι γιατροι στα κεντρα υγειας εβγαζαν ζεστο μαυρο χρημα απο αυτη τη δουλεια. Σπανια εβλεπες συνταγη με πρωτοτυπο φαρμακο απο κεντρο υγειας τοτε. Η πολυφαρμακια εννοειται εδινε και επαιρνε. Στην ειδικοτητα σε μεγαλο νοσοκομειο των Αθηνων, τετοια καραγκιοζιλικια δεν ειδα. Απο την αλλη βεβαια, οταν υπαρχουν διευθυντες και υποδιευθυντες, ποιος τον χεζει τον ειδικευομενο. Αλλα απο το 2010 και μετα, νομιζω οτι ολα αυτα εχουν κοπει σε ποσοστο πανω απο 90% λογω των συνθηκων, οχι οτι εγινε κανας ελεγχος. Απο τη μια η κριση που οι φαρμακευτικες περιοριζουν τα εξοδα, απο την αλλη τα γεννοσημα που ειναι φθηνοτερα και τα προτιμουν οι ασθενεις επειδη δεν εχουν (και σωστα, αρκει το γεννοσημο να μην ειναι αλευρι), τα δωρακια, τα ταξιδια κλπ εχουν εξαφανιστει σχεδον. Εμας μας εγραφαν σε κανα ελληνικο συνεδριο το πολυ, αντε και ενα βιβλιο στα 5 χρονια. Αλλα χωρις πιεστικο παρε-δωσε. Ενημερωση για τα νεα φαρμακα στο 5λεπτο διαλλειμμα. 2
TheAccountant Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Η δραστική ουσία έχει τις ίδιες ενδείξεις και αντενδείξεις σε οποιαδήποτε φίρμα φαρμάκου. Δεν υπάρχουν κρυφές παρενέργειες που τις ξέρει μόνο ο ιατρός «εμπειρικά». Αν τις ξέρει μπορεί να τις στείλει στους αρμόδιους φορείς. Φυσικά και ξέρει ο γιατρός αν ένα φάρμακο ειναι ποιο δράστικο απο ένα αλλο και ας είναι ιδια η ουσια και αυτο το βλεπει εμπειρικά. Η δραστικη ουσία δεν ειναι μόνη της.... μπορεις να εχεις παρακεταμόλη με καφεινη η και χωρίς. Και επίσης ΝΑΙ... οι γιατροί, οσοι δεν βαριούνται τέλος πάντων, συντάσσουν αναφορές προς το ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με το τι παρατηρουν σε κάποιο φάρμακο. Οι παρενέργειες δεν ειναι κρυφές... αλλα άγνωστες ακομα και προς την ιδια την εταιρία και στην πορεία υπάρχουν διορθώσεις. Ακόμα και τα αντίγραφα φαρμάκων, δεν είναι πάντα ιδιας ποιοτητας με το πρωτοτυπο. Εχει σημασία ποιος και τι κατασκευαζει.
The_Judas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Αν εννοείς μάλλον φάρμακα τύπου panadol extra, η καφείνη είναι δραστική ουσία και αυτή. Το έκδοχο δεν θεραπεύει αλλά η δραστική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα