idomeneas7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 'Εχω πολλές ιατρικές απορίες, να η σημερινη: Λοιπόν, από παιδάκι ακούω πως οι γιατροί παίρνουν ποσοστά, δωράκια κλπ από φαρμακευτικές και παραφαρμακευτικές για να συνταγογραφούν συγκεκριμένα προϊόντα. Από παιδάκι επίσης δεν καταλαβαίνω πως στο καλό λειτουργεί αυτό. Πως καταλαβαίνει δηλαδή η εταιρεία ποιός γιατρός σπρώχνει τα προϊόντα της ώστε να τον επιβραβεύσει? 1
zio10 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Εννοείται ότι γίνεται. Αυτή είναι η κύρια δουλειά των ιατρικών επισκεπτών, πλασιέ συγκεκριμένων φαρμάκων είναι 3
Joshua21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Με τη σφραγίδα-υπογραφή του γιατρού πάνω στη συνταγή.
abc Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Με τη σφραγίδα-υπογραφή του γιατρού πάνω στη συνταγή. Ναι και τι; Ούτε εγώ το έχω καταλάβει ρε παιδιά. Όταν η συνταγή δεν είναι ηλεκτρονική και είναι από το απλό μπλοκ του γιατρού, ούτε ο γιατρός έχει αντίγραφο αυτού που έγραψε. Επίσης, ο ασθενής πάει σε ένα οποιοδήποτε φαρμακείο και απλά επιδεικνύει στιγμαία την συνταγή.... Ούτε ο τυχαίος φαρμακοποιός κρατά αρχείο ποιος έγραψε τι και πότε... Όταν πάλι είναι ηλεκτρονική η συνταγή ο γιατρος τι κάνει; Δείχνει το λογαριασμό του στο ίντερνετ κάθε μήνα και τσεκάρει ο ιατρικός επισκέπτης ότι όντως έγραψε το φάρμακο;
Joshua21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι και τι; Ούτε εγώ το έχω καταλάβει ρε παιδιά. Όταν η συνταγή δεν είναι ηλεκτρονική και είναι από το απλό μπλοκ του γιατρού, ούτε ο γιατρός έχει αντίγραφο αυτού που έγραψε. Επίσης, ο ασθενής πάει σε ένα οποιοδήποτε φαρμακείο και απλά επιδεικνύει στιγμαία την συνταγή.... Ούτε ο τυχαίος φαρμακοποιός κρατά αρχείο ποιος έγραψε τι και πότε... Όταν πάλι είναι ηλεκτρονική η συνταγή ο γιατρος τι κάνει; Δείχνει το λογαριασμό του στο ίντερνετ κάθε μήνα και τσεκάρει ο ιατρικός επισκέπτης ότι όντως έγραψε το φάρμακο; Που το ξέρεις αυτό στα bold?
angmar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Λεφτά δεν παίρνουν, είναι παράνομο, αλλά αν ένας γιατρός σπρώξει το φάρμακο μπορεί η φαρμακευτική να του πληρώσει τα έξοδα για να παρακολουθήσει ένα συνέδριο της ειδικότητάς του στο εξωτερικό (δεν είναι λίγα λεφτά btw). Σχετικά με το πως ξέρουν οι φαρμακευτικές τί φάρμακα φεύγουν, ακριβώς όπως ξέρει η agb τι κανάλια παρακολουθούν οι έλληνες.
xpapias Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μια χαρά ισχύει. Κυρίως συνέδρια στο εξωτερικό ή και Ελλαδα ή και βιβλία. Το ίδιο γίνεται και στο εξωτερικό όσο περίεργο και αν ακούγεται.
groot Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Σε όλους τους κλάδους εάν ένας επαγγελματίας χρησιμοποιεί τα προϊόντα μίας εταιρίας, η εταιρία του δίνει bonuses. Πού είναι το παράξενο;
abc Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Που το ξέρεις αυτό στα bold?Δεν το ξερω ρε συ αλλα αν δεν σου κραταει το χαρτι τοτε τι να πω, λες ο καθε τυχαιος φαρμακοποιος να κραταει λιστα με τα φαρμακα που εδωσε ενας αγνωστος σε αυτον γιατρος για να τα δωσει στις φαρμακευτικες;Καλα ενας που ξερει δεν υπαρχει να μας λυσει την απορια κ εμας;
angmar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Απάντησα παραπάνω σχετικά με το πως μαθαίνουν τι προωθεί και ποιος.
Joshua21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν το ξερω ρε συ αλλα αν δεν σου κραταει το χαρτι τοτε τι να πω, λες ο καθε τυχαιος φαρμακοποιος να κραταει λιστα με τα φαρμακα που εδωσε ενας αγνωστος σε αυτον γιατρος για να τα δωσει στις φαρμακευτικες; Καλα ενας που ξερει δεν υπαρχει να μας λυσει την απορια κ εμας; Ούτε εγώ ξέρω, απλά το point μου ήταν να σου δείξω ότι παίρνεις σαν δεδομένο κάτι που δεν γνωρίζεις. Δεν θα μου έκανε εντύπωση πάντως αν μάθαινα ότι κρατάνε αρχείο οι φαρμακοποιοί. Ίσως οι φαρμακευτικές να γνωρίζουν μόνο για τις συνταγογραφήσεις μέσω ταμείων, τα συνταγολόγια του ΙΚΑ πχ τα είχαν οι γιατροί. Τώρα πλέον με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαίνονται τα πάντα.
xpapias Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Το πιο αστείο και τραγικό ήταν όταν είχα δει ενα παθολόγο να βγαζει φωτογραφια τη συνταγή που μόλις ειχε γραψει. Αλα James Bond. Ο βλακας, το 1ο πράγμα που σκεφτηκα ηταν οτι το εκανε για να μην παραποιηθει η συνταγη. Μετά συνειδητοποιησα τι εκανε. Οτι να ναι. 1
12mats Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχει η ims health που δίνει στοιχεία πωλήσεων στις φαρμακευτικές...ολα τα φαρμακεία ειναι συνδεδεμένα με τους servers της και βλέπουν μερίδια στην αγορα Sent from my iPhone using Insomnia
vasman15 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Γνωριζω προσωπικα γιατρο,που ηταν χρονια επιμελητης και τωρα διευθυντης σε κ.υ επαρχιας ,του οποιου το σπιτι εξοπλισε με ηλεκτρικα και επιπλα φαρμακευτικη εταιρια... 1
The_Judas Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Σε όλους τους κλάδους εάν ένας επαγγελματίας χρησιμοποιεί τα προϊόντα μίας εταιρίας, η εταιρία του δίνει bonuses. Πού είναι το παράξενο; Δεν τα χρησιμοποιεί ο ίδιος. Τα φορτώνει στον ασθενή. Επίσης είναι: 1) Αθέμυτος ανταγωνισμός 2) Επιβάρυνση της κρατικής δαπάνης 3) Συνταγογράφηση χωρίς επιστημονικά κριτήρια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα