Galis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν το αντέχω καθόλου το backlight bleeding και προτιμώ να πάω σε va. Έχω αλλάξει 3 ips σε ένα χρόνο
Millennium Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν το αντέχω καθόλου το backlight bleeding και προτιμώ να πάω σε va. Έχω αλλάξει 3 ips σε ένα χρόνο Δεν έχει λογική πάντως να πας σε 1080p 27αρι για excel... Κοιτα, η μονη 29αρα που βρισκω σε καλη τιμη ειναι αυτη https://www.alza.co.uk/29-lg-29um67-ultrawide-d2429434.htm#foto η οποια βγαινει 300 κατι. Η S2415h 230 με σημερινη ισοτιμια, και 193 η P2414H. Να σου πω την αληθεια εχω μπερδευτει τρελα, αλλα εχει αρχισει να παραξεφευγει και η τιμη... Δεν ανοίγει το λινκ αλλά βλέπω οτι είναι η LG 29UM67-P .Αν βλέπεις πολλές ταινίες στο pc,κάνεις και video editing αν την αντέχεις πάρτην.Είναι η καλύτερη επιλογή από αυτές που χουν αναφερθεί.
XMorsX Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν το αντέχω καθόλου το backlight bleeding και προτιμώ να πάω σε va. Έχω αλλάξει 3 ips σε ένα χρόνο Δεκτό, αλλά τι ips είχες? Οι 1200p περνάνε καλύτερο qc σε σχέση με τις 1080p.
Mountzouris Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Πηγα μια βολτα σε αρκετα καταστηματα ηλεκτρονικων εδω κοντα, αλλα βρηκα μονο μια 25αρα lg, ultra wide. Καλη φαση, αλλα πολυ περιεργη. Δεν ξερω. Βρηκα εν τω μεταξυ μια HP Pavilion 27xi σε προσφορα καποια κομματια. Ωραια μου φανηκε. Την πλησιασα και στα 90 cm - 1 m, μια χαρα την ειδα. Καμια γνωμη με αυτη. Επισης μια 27αρα 1080p, γιατι ειναι τοσο τζιζ-κακο?
Raiko Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 27 1080p ειναι το οριο στο οποιο αρχιζουν να φαινονται τα πιξελ.Εγω που εχω δει απο κοντα παντως δεν ειναι τιποτα.Απλα και ο mil και ο xmorsx ειναι απαιτητικοι στα μονιτορ και τους ξενιζει λιγο.Εγω σου προτεινω να το δεις απο κοντα
Galis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Και τώρα 27 Samsung pls έχω (27590ew) και πριν LG ips. Δεν έχω θέμα με την ανάλυση, ούτε pixel βλέπω. Αλλά στα σκοτεινά παιχνίδια, ταινίες δεν βλέπω τίποτα. Ένα γκρι πράγμα. Μακάρι να υπήρχε 27 1440p VA να πάω εκεί. Αλλά δεν έχει. Πιο ευχαριστημένος από μια 24 LG mva που είχα δεν έχω μείνει από οθόνη
XMorsX Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Πηγα μια βολτα σε αρκετα καταστηματα ηλεκτρονικων εδω κοντα, αλλα βρηκα μονο μια 25αρα lg, ultra wide. Καλη φαση, αλλα πολυ περιεργη. Δεν ξερω. Βρηκα εν τω μεταξυ μια HP Pavilion 27xi σε προσφορα καποια κομματια. Ωραια μου φανηκε. Την πλησιασα και στα 90 cm - 1 m, μια χαρα την ειδα. Καμια γνωμη με αυτη. Επισης μια 27αρα 1080p, γιατι ειναι τοσο τζιζ-κακο? Οι 25" 21:9 είναι μικρότερες απο τις 24" 16:9 και έχουν ακόμη μικρότερη κάθετη έκταση. Δεν τις προτείνω. Η 27xi είναι glossy με ίδιο panel σαν της dell s2715h, αλλά χρησιμοποιεί PWM dimming, οπότε δε μπορώ να στην προτείνω. Εναλλακτικητης s2715h στις 27" 1080p είναι και οι HP 27cw και 27xw. Οι 27" 1080p έχουν μικρότερο ppi και δεν εχουν μεγαλυτερο real estate από μια μικρότερη 1080p. Αυτό σημαίνει ότι ο μόνος λόγος να τις προτιμήσεις έναντι μιας μικρότερης ίδιας ανάλυσης η μιας ίδιου μεγέθους μεγαλύτερης ανάλυσης είναι επειδή σκοπεύεις να την έχεις σε μεγαλύτερη απόσταση από τα μάτια σου. Τέτοια απόσταση είναι λίγο πάνω από ένα μέτρο, όπως είχα υπολογίσει παλιότερα. Και τώρα 27 Samsung pls έχω (27590ew) και πριν LG ips. Δεν έχω θέμα με την ανάλυση, ούτε pixel βλέπω. Αλλά στα σκοτεινά παιχνίδια, ταινίες δεν βλέπω τίποτα. Ένα γκρι πράγμα. Μακάρι να υπήρχε 27 1440p VA να πάω εκεί. Αλλά δεν έχει. Πιο ευχαριστημένος από μια 24 LG mva που είχα δεν έχω μείνει από οθόνηΟι νέες ips είναι καλυτερες από τις παλιες. Προσπάθησε να δεις μια τέτοια σύγχρονη ips από κοντά. Οι dell σειράς p, u, S και όλες οι νέες LG είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Άποψη μου είναι ότι οι σύγχρονες ips είναι καλύτερες λύσεις από τις VA για ολες τις ασχολίες πλην της παρακολουθησης ταινιών, όπου το υψηλότερο contrast με το βαθύτερο μαύρο είναι πιο σημαντικά από τα καλύτερα χρώματα και το λιγότερο ghosting.
Galis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Και στα παιχνίδια για μένα πιο σημαντικό είναι το μαύρο από τα χρώματα. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία για πολλοστή φορά να λέω στο service LG και Samsung ότι η οθόνη φεγγει γύρω γύρω και να μου λένε είναι φυσιολογικό των ips. Και αυτή που έχω τώρα ips είναι ενός έτους. Σε φίλο μου που την είδε του φαίνεται μηδενικό το backlight bleeding. Εμένα με τρελαίνει. Οπότε μονόδρομος το va. Μάλλον liyama τελικά ή Asus 27 άρα. Ευχαριστώ τα παιδιά
Millennium Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Galis κάποιες καινούριες (ακριβότερες) VA έχουν βελτιωθεί πάντως.Πέρα από το μαύρο έχουν και το καλό οτι σε εναλλαγές χρωμάτων έχουν έντονο "pop effect" απλά εγώ θα κοίταγα και για το σωστό ppi. Πηγα μια βολτα σε αρκετα καταστηματα ηλεκτρονικων εδω κοντα, αλλα βρηκα μονο μια 25αρα lg, ultra wide. Καλη φαση, αλλα πολυ περιεργη. Δεν ξερω. Βρηκα εν τω μεταξυ μια HP Pavilion 27xi σε προσφορα καποια κομματια. Ωραια μου φανηκε. Την πλησιασα και στα 90 cm - 1 m, μια χαρα την ειδα. Καμια γνωμη με αυτη. Επισης μια 27αρα 1080p, γιατι ειναι τοσο τζιζ-κακο? Υπάρχει αυτή σε σχετικά καλή τιμή για ελλάδα https://polytopesystems.gr/lg-monitor-25um57-p Οι 27'' 1080p θυμίζουν άλλες εποχές.Αν κοιτάξει κανείς τι κυκλοφορεί γενικά στην αγορά στον χώρο της τεχνολογίας είναι να απορεί κανείς που τις ζητάνε αρκετοί για pc χρήση.
Galis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) παιδια ξερει κανεις τι διαφορα εχoυν η Iiyama X2783HSU, ΧΒ2783ΗSU ΚΑΙ XB2783HSU-B1DP? Υπαρχει αντιπροσωπεια Iiyama στην Ελλαδα? Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2015 από Galis
XMorsX Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 παιδια ξερει κανεις τι διαφορα εχoυν η Iiyama X2783HSU, ΧΒ2783ΗSU ΚΑΙ XB2783HSU-B1DP? Υπαρχει αντιπροσωπεια Iiyama στην Ελλαδα? Εσυ θελεις την ΧΒ2783ΗSU-Β1. http://www.prad.de/new/monitore/test/2014/test-iiyama-xb2783hsu-b1.html
Galis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Σε ευχαριστώ αλλά ποια η διαφορά με τις άλλες; Η βάση;
XMorsX Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Σε ευχαριστώ αλλά ποια η διαφορά με τις άλλες; Η βάση; Η X απο οσο ξερω ειναι φθηνοτερο μοντελο απο την XB. Η Β1DP νομιζω οτι ειναι το ιδιο μονιτορ με το σκετο B1.
Mountzouris Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα και πάλι, επανέρχομαι μετά από καιρό, μην έχοντας αγοράσει οθόνη και μην ξέροντας τι να πάρω. Η αλήθεια είναι ότι σε πρόσφατο ταξίδι είχα την τύχη να δω πολλές οθόνες από κοντά. Σε γενικές γραμμές, έμεινα αρκετή ώρα μπροστά από 27αρες 1080p και να πω την αλήθεια δεν ήταν και κακη η εικόνα. Ούτε ξεχωρισα pixel κτλ. Η οθόνη που χάζευα ήταν η P2714h. Είδα και την S2715h που φαινόταν πιο όμορφη και με σχετικά καλύτερη εικόνα αλλά με τα φώτα που είχαν την αδικησαν και με τρομάξαν, γιατί είχε πολλές ανακλασεις. Απλά είδα την U2515h κι ερωτεύτηκα. Κι εκεί που ετοιμαζόμουν να τη χτυπήσω διαπίστωσα πως βγαίνει πιο ακριβή από το να την αγόραζα Ελλάδα. WTF? Υπάρχει κανένας φίλος που να ζει Βρετανία ή γενικά εξωτερικό και να έχει καμία ιδέα πως μπορούμε να τη βρούμε φτηνότερα ή αν παίζουν εκπτώσεις για φοιτητές κλτ? Επίσης επειδή ενδιαφέρεται και φίλος ανάμεσα σε U2414h και S2415h ποια προτείνετε ή τι άλλο προτείνετε? Ευχαριστώ και πάλι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα