Προς το περιεχόμενο

Νεα Ψηκτρα

Souleeipan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καλησπερα πριν καμια βδομαδα ανοιξα το κουτι να καθαρισω την ψυκτρα γτ εκανε πολυ θορυβο την εβγαλα την καθαρισα και και εκει που παω να την βαλω βγαινει ενα τετραγωνο σιδερο απο την ψυκτρα την βαζω στο pc και οταν το ανοιγω δεν κραταει πανω απο 5-10 δευτερα ανοιχτω το pc

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν εχετε να μου προτεινετε καμια καλη ψυκτρα; εχω ψαξει για την evo 212 και την Thermalright TRUE Spirit 120M αλλα δεν τις βρισκω

Επεξεργαστη εχω τον amd fx 8320, και κουτι το cooler master k350 

Διαστάσεις Μέγεθος Midi Tower Τύπος ATX, micro ATX (mATX) Ύψος 424,6 mm Πλάτος 200 mm Βάθος 479,5 mm

Επεξ/σία από Souleeipan
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κουτί σου παίρνει ψύκτρα μέχρι 148,5 mm, 14,85 εκατοστά δηλαδή. Το οποίο σημαίνει ότι για οτιδήποτε μεγαλύτερο αναγκαστικά θα έχεις ανοιχτό το καπάκι, ή ψάχνεις για ψύκτρα στο αντίστοιχο ύψος.

http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/k350-rc-k350-kwn2-en/

Εμ για αυτό λέμε για καλύτερα κουτιά..

Καλή είναι αλλά όχι στις τιμές που τη βλέπεις εκεί.

Εμ για αυτό λέμε για καλύτερα κουτιά..

Καλή είναι αλλά όχι στις τιμές που τη βλέπεις εκεί.

εχεις να μου προτεινεις κατι καλυτερο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνε καρφί για CoolerMaster Hyper T4.Ότι καλύτερο στα λεφτά του.Την έχω πάνω σε fx 8320 και ποτέ μα ποτέ δεν πήγα πάνω από 50 βαθμούς.Συνήθως είμαι στους 34-38 βαθμούς ανάλογα και την θερμοκρασία δωματίου.

Φυσικά όπως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη  ,έτσι και εδώ μια Τ4 από μόνη της δεν μπορεί να τα κάνει όλα.Πρέπει να έχεις σωστό airflow στο κουτί σου...Για πολύ βασικό airflow θες έναν ανεμιστήρα μπροστά να εισάγει αέρα στο κουτί και έναν πίσω να αποβάλει.

Για κάτι παραπάνω θα πρότεινα το εξής:

• 1 x 120mm ανεμιστήρα μπροστά να εισάγει αέρα.
  • 1 x 120mm ανεμιστήρα στο πλαστικό καπάκι(τζάμι) να εισάγει.
  • 1 x 120mm ανεμιστήρα στο κάτω μέρος να εισάγει.
  • 1 x 120mm ανεμιστήρα πίσω να εξάγει.
  • 1 x 120mm ανεμιστήρα στο πάνω μέρος να εξάγει.Το κουτί σου δεν έχει υποδοχή για ανεμιστήρα πάνω,αλλά έχει τρύπες για να βγαίνει ο αέρας.Μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις εκεί έναν 90mm ή 120mm ανεμιστήρα είτε με ειδικά βιδάκια του ανεμιστήρα,είτε με κοινά δεματικά.
  • O ανεμιστήρας της ψύκτρας να κοιτάει κάτω.
  • Το κουτί πάντα μα πάντα κλειστό.Αν το έχεις ανοιχτό δεν κάνεις τίποτα.

Το κόστος της ψύκτρας είναι στα 35 ευρώ+τα ανεμιστηράκια δεν νομίζω να ξεπεράσεις το 55άρι και θα έχεις τρομερό αποτέλεσμα στο εγγυώμαι.

Αν θες να βάλεις και μια καλύτερη πάστα υπολόγιζε κάτι τις παραπάνω...Καλή και πολύ οικονομική είναι η arctic ceramique 2 καθώς και η coolermaster e1.

***Τώρα αν το κουτί σου δεν χωράει την συγκεκριμένη ψύκτρα κοίτα και την COOLERMASTER RR-TX3E-22PK-R1 HYPER TX3 EVO...δεν είναι Τ4 αλλά είναι οικονομική και πιο συμμαζεμένη.Στην συγκεκριμένη βέβαια καλο είναι να βάλεις και ένα δεύτερο ανεμιστηράκι 92mm επάνω της για να πετύχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα***

Επεξ/σία από nikοs

Πάνε καρφί για CoolerMaster Hyper T4.Ότι καλύτερο στα λεφτά του.Την έχω πάνω σε fx 8320 και ποτέ μα ποτέ δεν πήγα πάνω από 50 βαθμούς.Συνήθως είμαι στους 34-38 βαθμούς ανάλογα και την θερμοκρασία δωματίου.Φυσικά όπως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη  ,έτσι και εδώ μια Τ4 από μόνη της δεν μπορεί να τα κάνει όλα.Πρέπει να έχεις σωστό airflow στο κουτί σου...Για πολύ βασικό airflow θες έναν ανεμιστήρα μπροστά να εισάγει αέρα στο κουτί και έναν πίσω να αποβάλει.

Για κάτι παραπάνω θα πρότεινα το εξής:

• 1 x 120mm ανεμιστήρα μπροστά να εισάγει αέρα.
  • 1 x 120mm ανεμιστήρα στο πλαστικό καπάκι(τζάμι) να εισάγει.
  • 1 x 120mm ανεμιστήρα στο κάτω μέρος να εισάγει.
  • 1 x 120mm ανεμιστήρα πίσω να εξάγει.
  • 1 x 120mm ανεμιστήρα στο πάνω μέρος να εξάγει.Το κουτί σου δεν έχει υποδοχή για ανεμιστήρα πάνω,αλλά έχει τρύπες για να βγαίνει ο αέρας.Μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις εκεί έναν 90mm ή 120mm ανεμιστήρα είτε με ειδικά βιδάκια του ανεμιστήρα,είτε με κοινά δεματικά.
  • O ανεμιστήρας της ψύκτρας να κοιτάει κάτω.
  • Το κουτί πάντα μα πάντα κλειστό.Αν το έχεις ανοιχτό δεν κάνεις τίποτα.

Το κόστος της ψύκτρας είναι στα 35 ευρώ+τα ανεμιστηράκια δεν νομίζω να ξεπεράσεις το 55άρι και θα έχεις τρομερό αποτέλεσμα στο εγγυώμαι.

Αν θες να βάλεις και μια καλύτερη πάστα υπολόγιζε κάτι τις παραπάνω...Καλή και πολύ οικονομική είναι η arctic ceramique 2.

***Τώρα αν το κουτί σου δεν χωράει την συγκεκριμένη ψύκτρα κοίτα και την COOLERMASTER RR-TX3E-22PK-R1 HYPER TX3 EVO...δεν είναι Τ4 αλλά είναι οικονομική και πιο συμμαζεμένη.Στην συγκεκριμένη βέβαια καλο είναι να βάλεις και ένα δεύτερο ανεμιστηράκι 92mm επάνω της για να πετύχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα***

Πες όμως τι επεξεργαστή έχεις;;;

ευχαριστω για την απαντηση σου να σαι καλα φιλε λογικα αυτη θα παρω καθως δεν βρισκω αλλη ο επεξεργαστης μου ειναι ο amd 8320 

θα ηθελα να ρωτησω και κατι ακομα αν μπορεις να μου απαντησεις διαβασα σε ενα αρθρο οτι αυτη εδω 

CoolerMaster Seidon 120V RL-S12V-24PK-R1

η υδροξυξη αξιζει τα λεφτα της και ειναι πολυ καλυτερη απο καθε ψυχτρα

Μετά είδα ότι έχεις και εσύ fx 8320 και το διόρθωσα στο ποστ μου αλλά δεν σε πρόλαβα φαίνεται. Έγραψα και 2-3 ακόμα πραγματάκια.

Λοιπόν η άποψή μου είναι να μην πας σε υδρόψυξη.

Αν είναι να δαπανήσεις λεφτά για την ψήξη του υπολογιστή σου κοίτα να ξεκινήσεις από πιο ουσιαστικά πράγματα όπως το κουτί σου.Ένα πολύ καλό κουτί σχετικά οικονομικό που μοιάζει αρκετά με το δικό σου αλλά σου επιτρέπει να βάλεις μια ψύκτρα σαν την Τ4 είναι το collermaster K380.

Αν επενδύσεις σε κουτί,βάλεις την Τ4 και βάλεις τους ανεμιστήρες όπως σου είπα τότε θα δεις ότι όχι μόνο θα ψύχεις αποτελεσματικά τον υπολογιστή σου αλλά και οι υπόλοιπες συσκευές σου,όπως η κάρτα γραφικών,θα έχουν σημαντικές διαφορές στις θερμοκρασίες.Μην εστιάζεις μόνο στην ψύξη του επεξεργαστή.Όλο το μηχάνημα πρέπει να διατηρείται δροσερό.

Ε όχι και από το CM Κ350 να πάει στο CM K380 :-D . Σιγά την διαφορά που θα δει. Αν είναι να αλλάξει κουτί θα πάει σε κατηγορία τιμής 60-80 όπως

http://www.skroutz.gr/s/6633735/Corsair-Carbide-Series-100R.html

http://www.skroutz.gr/s/4815887/Corsair-Carbide-Spec-01.html

Το δίνει κανα 30αρι το Κ350 και πάει σε ένα από αυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...