Προς το περιεχόμενο

i7 5960x & gtx 970 combo ή i7 5820k & gtx 980ti combo για 4k video editing

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην ξεχνάς ότι το osX κάνει software raid με μεγάλη επιτυχία,αν σχεδιάζεις όμως στο μυαλό σου να βλέπεις όλα τα Raid από παντού απλά ξέχνα το.. όχι ότι στο αποκλείω εντελώς αλλά φαντάζομαι ότι ένα workstation μηχάνημα πρώτα απ'ολα πρέπει να το χαρακτηρίζει η αξιοπιστία του.. αν ανακατέψεις την τράπουλα τόσο πολύ "τα πάντα από παντού" χάνεις μεγάλο κομμάτι αυτής..

Υπάρχουν όμως λύσεις για όλα,αρκεί να προσεγγίζουμε το ζητούμενο αξιόπιστα και όχι με ενθουσιασμό.. ;)

Ισχυει οτi αμα παρεις το ιδιο ακριβως hardware και το δουλεψεις με apple OS θα ειναι πιο γρηγορο απο τι στα windows 7/10 ? 

Το hackintosh ειναι μια εκδοχη στην πισω ακρη του μυαλου μου ... αν ειναι να χασω σταθεροτητα του setup, θα επελεγα να μεινω στα windows χαλαρα σκετα... αλλα να μεινω σκετο  σε apple OS λιγο δυσκολο.

Δημοσ.

Ισχύει ναι και έχει να κάνει με την λογική του oS ..

Διάβαζε προσεκτικά τι γράφω για το Hackint0sh ίσως είμαι υπερ αναλυτικός και μπερδεύω λίγο τον συνομιλητή.

Δεν θα ασχολούμουν καν αν το Hackintosh ήταν ασταθές,είναι πολύ σταθερό,αρκεί να φτιαχτεί σωστά,αυτό που έγραψα είναι ότι,

εμείς θα δημιουργήσουμε αναξιοπιστία αν το ζητούμενο μας είναι τα "πάντα από παντού" και έχει να κάνει με τα διαφορετικά συστήματα στους δίσκους που χρησιμοποιεί το κάθε λειτουργικό. Εξου κ ο διαφορετικός σχεδιασμός που έγραψα,πρέπει να βρεις κοινά σημεία όπως ένα από αυτά είναι το xFat.

To hackint0sh κάνει ακριβώς το αντίθετο λοιπόν δεν σε βάζει να επιλέξεις πιο από τα δυο oS,έχεις απλά και τα δυο,αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο κέρδος λοιπόν, απλά όπως τα πάντα γύρω μας και αυτό δεν είναι "no limits"..  :)

Δημοσ.

Πλεον δεν υπάρχει προβλημα με unsupported καρτες. μπορεις να τις δουλεψεις κανονικά απλα σου πεταει το premere ενα warning και ολα δουλευουν κανονικα.

Κοιταζω να αποφύγω την sli λυση και για λογους κατανάλωσης ρεύματος, αλλα και λογω δυσκολίας setup (περιορισμοι μητρικης οταν χρησιμοποιειται m.2,pci express, nvme).

Επίσης η maxwell αρχιτεκτονικη (980) ειναι 40% πιο γρηγορη απο την kepler (780), αυτο σημαινει οτι ο ίδιος αριθμος cuda δεν αντικατροπτιζει και την ιδια αποδοση μεταξυ των gpu.

Αφού για το θέμα support είσαι σίγουρος, ΟΚ. Ελάχιστα έχω ασχοληθεί με PP και AE και με την 780 που έχω δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα. 

Δεν μίλησα για sli λύση (απλή τοποθέτηση της κάρτας στην μητρική χρειάζεται χωρις sli config), αλλά όπως και να είχε το θέμα, ο 5820Κ δεν σε περιορίζει. Πάλι 16 γραμμές θέλεις για 2 gpu (x8/x8) και το x8 gen 3.0 έχει τεράστιο bandwidth και δεν σε περιορίζει πουθενά, δηλαδή δεν θα αποτελέσει bottleneck. Επίσης, το ίδιο το chipset X99 νομίζω ότι δίνει extra 8xpcie gen 2.0 που διαμοιράζονται στα sata και sata express ports. Οπότε υπάρχει και καβάτζα. 

Για το θέμα της διαφοράς απόδοσης λόγω αρχιτεκτονικής, δεν ξέρω από που προκύπτει το 40% που λες. Σε κάποιους τομείς μόνο υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά με τις Κepler, όπως το OpenCL. Όπως και να έχει, 5300 πυρήνες cuda Kepler αρχιτεκτονικής δεν νομίζω να χάνουν σε απόδοση από 2800 Maxwell για αυτό έκανα και την πρόταση.

Όσο για αυτό που λέει ο Movie:

Το έχουμε ξανασυζητήσει με τον φίλο @pnick στο παρελθόν,και ναι έχεις εν μέρη δίκιο ότι όσο πάει αυξάνεται η συμμετοχή της GPU αλλά όχι ακόμα τόσο ώστε να χρειάζεται τέτοιες κινήσεις,εξ'αλλου η κάρτα είναι κάτι που αλλάζει πιο συχνά κ σύντομα..

Δεν διαφωνώ γενικώς, και για αυτό πρότεινα εξαρχής τον 5960Χ, δηλαδή να πέσει το βάρος στην cpu (το ξαναβάζω με bold):

Για μένα, πάνε στον 5960Χ αν μπορείς και ξεκίνα με μια 970 (ή όποια άλλη επιλέξεις) και προσθέτεις και άλλη κάρτα στο μέλλον όταν υπάρξει το budget, και αν φυσικά σου δουλέψει το acceleration καλά

Και νομίζω ότι στο video edititng γενικώς έτσι είναι, αν και δεν έχω ασχοληθεί πολύ γιατί δεν είναι ο τομέας ενδιαφέροντός μου. Γνωρίζω λίγο-πολύ δηλαδή, ότι το βάρος πέφτει από τους περισσότερους στην cpu ακόμα, παρότι υπάρχει πολλή πρόοδος στο gpu acceleration.

Τα multi-gpu στησίματα, όμως, να πληροφορήσω ότι αρχίζουν να δουλεύουν αρκετά στο εξωτερικό, ειδικά για gpu rendering, για τον απλούστατο λόγο που λέγεται software licences. Εμείς εδώ λίγο-πολύ τα προγράμματα τα παίρνουμε από τον θείο, στο εξωτερικό όμως δεν είναι έτσι. Τα πάντα πληρώνονται και αδρά. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ενδιαφέρονται πλέον να συγκεντρώσουν rendering power σε ένα single Workstation (εδώ μπαίνει το gpu rendering), γιατί ο διαμοιρασμός του rendering σε πολλούς κόμβους (το κλασικό cpu rendering) σημαίνει και επιπλέον κόστος αδειών software για κάθε κόμβο (για την πλειοψηφία των προγραμμάτων χρειάζεται ξεχωριστή άδεια για κάθε κόμβο).

Edit: Κάτι ακόμα προς τον Movie περί Hackintosh. To στήσιμο με 5960Χ είναι περισσότερο δύσκολο σε σχέση με ένα που έχει σαν βάση τον 5820Κ; Και μιλάω βασικά για τον αριθμό πυρήνων. 

Τέλος, προς τον TS. Δεν είχα την δυνατότητα να δοκιμάσω τους καινούργιους nvme, αλλά επειδή πρόσφατα ασχολήθηκα λόγω άλλης συζήτησης σε forum του εξωτερικού, οι δύο τρέχουσες λύσεις είναι ο Samsung 951 και ο Intel 750. Από τους δύο, παρότι ο Samy είναι πιό οικονομικός, χαίρει μεγαλύτερης προτίμησης ο Intel και ο λόγος είναι ότι ο Samy είναι άψυκτρος με μικρο form factor (νομίζω 2280) και θερμαίνεται υπερβολικά και όσοι τον αγοράζουν καταλήγουν τελικά να παίρνουν pcie adaptor με ψύκτρα ώστε να τον κρατάνε κρύο. Αυτός που "κινείται" περισσότερο είναι ο Intel ο 400άρης. Βγαίνει και σε pcie και σε 2.5" που με κάποιον αντάπτορα-αποστάτη (Asus Hyper Kit) μπαίνει και στις καινούργιες μητρικές. Προσωπικά, έχω αρχίσει και διαβάζω για αυτόν από τώρα για το επόμενο σύστημα που σκέφτομαι να φτιάξω (αν υπάρξει ρευστό). Γνωρίζω ότι μπουτάρει κανονικά στα καινούργια chipset X99, Ζ97 και εσχάτως Ζ170. 

Αυτά έτσι για συμπλήρωμα σχετικά με τις επιλογές που αναφέρθηκαν. 

Δημοσ.

Αφού για το θέμα support είσαι σίγουρος, ΟΚ. Ελάχιστα έχω ασχοληθεί με PP και AE και με την 780 που έχω δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα.

Δεν μίλησα για sli λύση (απλή τοποθέτηση της κάρτας στην μητρική χρειάζεται χωρις sli config), αλλά όπως και να είχε το θέμα, ο 5820Κ δεν σε περιορίζει. Πάλι 16 γραμμές θέλεις για 2 gpu (x8/x8) και το x8 gen 3.0 έχει τεράστιο bandwidth και δεν σε περιορίζει πουθενά, δηλαδή δεν θα αποτελέσει bottleneck. Επίσης, το ίδιο το chipset X99 νομίζω ότι δίνει extra 8xpcie gen 2.0 που διαμοιράζονται στα sata και sata express ports. Οπότε υπάρχει και καβάτζα.

Για το θέμα της διαφοράς απόδοσης λόγω αρχιτεκτονικής, δεν ξέρω από που προκύπτει το 40% που λες. Σε κάποιους τομείς μόνο υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά με τις Κepler, όπως το OpenCL. Όπως και να έχει, 5300 πυρήνες cuda Kepler αρχιτεκτονικής δεν νομίζω να χάνουν σε απόδοση από 2800 Maxwell για αυτό έκανα και την πρόταση.

Όσο για αυτό που λέει ο Movie. Δεν διαφωνώ γενικώς, και για αυτό πρότεινα εξαρχής τον 5960Χ, δηλαδή να πέσει το βάρος στην cpu (το ξαναβάζω με bold):

Και νομίζω ότι στο video edititng γενικώς έτσι είναι, αν και δεν έχω ασχοληθεί πολύ γιατί δεν είναι ο τομέας ενδιαφέροντός μου. Γνωρίζω λίγο-πολύ δηλαδή, ότι το βάρος πέφτει από τους περισσότερους στην cpu ακόμα, παρότι υπάρχει πολλή πρόοδος στο gpu acceleration.

Τα multi-gpu στησίματα, όμως, να πληροφορήσω ότι αρχίζουν να δουλεύουν αρκετά στο εξωτερικό, ειδικά για gpu rendering, για τον απλούστατο λόγο που λέγεται software licences. Εμείς εδώ λίγο-πολύ τα προγράμματα τα παίρνουμε από τον θείο, στο εξωτερικό όμως δεν είναι έτσι. Τα πάντα πληρώνονται και αδρά. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ενδιαφέρονται πλέον να συγκεντρώσουν rendering power σε ένα single Workstation (εδώ μπαίνει το gpu rendering), γιατί ο διαμοιρασμός του rendering σε πολλούς κόμβους (το κλασικό cpu rendering) σημαίνει και επιπλέον κόστος αδειών software για κάθε κόμβο (για την πλειοψηφία των προγραμμάτων χρειάζεται ξεχωριστή άδεια για κάθε κόμβο).

Κανω copy paste κειμενο.

As I discussed in my earlier Maxwell post, the heart of Maxwell’s power-efficient performance is it’s Streaming Multiprocessor, known as SMM. Maxwell’s new datapath organization and improved instruction scheduler provide more than 40% higher delivered performance per CUDA core, and overall twice the efficiency of Kepler GK104.

εδω το λινκ: http://devblogs.nvidia.com/parallelforall/maxwell-most-advanced-cuda-gpu-ever-made/.

Οπως βλεπω θα κοιταξω για τον 5960x(να δω τι παίζει και με το hackintosh βεβαια), μαζι με την gtx 970 ή τιποτα μεταχειρισμενο προηγούμενης γενιας για αρχη. Το ζητουμενο ηταν αν αξιζει ο 5820k με μια δυνατη gpu, αλλα μαλλον δεν ειναι η πιο σοφη λυση.

Οσο για το θείο δυστυχώς η κυρια adobe μετα απο 1.5 χρονο συνδρομητης της, δεν ενδιαφερθηκε να μου βρει μια λυση επειτα απο συζητησεις με 3 διαφορετικους υπαλληλους της, για το πως θα συνεχισω να την πληρωνω νομιμα (λογω καπιταλ κοντρολ), οποτε παλι καλα που εχουμε τον θειο και μπορω να κανω την δουλεια μου προσωρινά εως οτου βρεθει λύση και με αυτο το σκατο θεμα.

Εν κατακλειδι η πιο σοφη λυση ειναι 5960x+gtx 970(προσωρινα) +asus x99 pro+32gb ram.

Να ετοιμαζω να παω την ραβδο χρυσού για εξαργηρωση :)

Δημοσ.

As I discussed in my earlier Maxwell post, the heart of Maxwell’s power-efficient performance is it’s Streaming Multiprocessor, known as SMM. Maxwell’s new datapath organization and improved instruction scheduler provide more than 40% higher delivered performance per CUDA core, and overall twice the efficiency of Kepler GK104.

εδω το λινκ: http://devblogs.nvidia.com/parallelforall/maxwell-most-advanced-cuda-gpu-ever-made/.

Δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο στο link πέρα από το marketing της Nvidia. Το 40άρι % που γράφουν είναι πολύ αόριστο και έχει διαφημιστικούς σκοπούς (βγάζει μάτι). Σε real life εφαρμογές συζητούμε πού και πόση βελτίωση προσφέρει. Χαρακτηριστικό είναι ότι για gpgpu χρήσεις (ένα παράδειγμα αναφέρω) με double precision floating points, οι νεώτερες αρχιτεκτονικές είναι όλο και χειρότερες. Οι Kepler είναι πολύ καλύτερες από τις Maxwell σε αυτό το κομμάτι. Σε άλλους τομείς, όπως διάφορα API (direct3d, OpenGL) πάλι η διαφορά με τίποτα δεν είναι τόσο μεγάλη. Διαφορά μεγάλη έγινε στο OpenCL αλλά και αυτό δεν πέτυχε να έχει τόσο ευρεία χρήση ακόμα ώστε να επηρεάζει αποφάσεις αγοράς (γνώμη μου). Εκεί που έγινε πραγματικό άλμα είναι το power efficiency, και αυτό είναι γεγονός που αξίζει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν στο στήσιμο ενός workstation. Άρα εδώ ναι. Maxwell με 1000. 

Όσο για τον "θείο" και εγώ από κεί ψωνίζω. Δεν το είπα όμως για σένα. Το ανέφερα σαν διαφορά στην λογική που υπάρχει στα στησίματα του εξωτερικού που κοιτάνε να χωρέσουν την μεγαλύτερη ιπποδύναμη μέσα σε ένα pc για να έχουν 1 άδεια ανά software, και αυτό μόνο με gpu farm γίνεται.

Τέλος, συμφωνώ με την λογική των κομματιών που λές και που πρότεινε ο Movie. 5960Χ με μια Asus X99-A θα σου έλεγα εγώ (έχει όλα όσα χρειάζεσαι, με τις Pro και Deluxe να διαφέρουν σε πιό εξειδικευμένα κομμάτια) και 32gb 4x8gb στα 2400 τις φθηνότερες που θα βρείς π.χ. http://www.skroutz.gr/s/5689840/Crucial-Ballistix-Sport-XT-32GB-DDR4-2400Mhz-BLS4C8G4D240FSA.html. Οι μνήμες κλοκάρονται εύκολα και στο encoding ίσως σε βοηθήσει ελάχιστα αυτό. Γνώμη μου πάντως μη ξοδευτείς για μνήμες. 

Δημοσ.

Δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο στο link πέρα από το marketing της Nvidia. Το 40άρι % που γράφουν είναι πολύ αόριστο και έχει διαφημιστικούς σκοπούς (βγάζει μάτι). Σε real life εφαρμογές συζητούμε πού και πόση βελτίωση προσφέρει. Χαρακτηριστικό είναι ότι για gpgpu χρήσεις (ένα παράδειγμα αναφέρω) με double precision floating points, οι νεώτερες αρχιτεκτονικές είναι όλο και χειρότερες. Οι Kepler είναι πολύ καλύτερες από τις Maxwell σε αυτό το κομμάτι. Σε άλλους τομείς, όπως διάφορα API (direct3d, OpenGL) πάλι η διαφορά με τίποτα δεν είναι τόσο μεγάλη. Διαφορά μεγάλη έγινε στο OpenCL αλλά και αυτό δεν πέτυχε να έχει τόσο ευρεία χρήση ακόμα ώστε να επηρεάζει αποφάσεις αγοράς (γνώμη μου). Εκεί που έγινε πραγματικό άλμα είναι το power efficiency, και αυτό είναι γεγονός που αξίζει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν στο στήσιμο ενός workstation. Άρα εδώ ναι. Maxwell με 1000. 

Όσο για τον "θείο" και εγώ από κεί ψωνίζω. Δεν το είπα όμως για σένα. Το ανέφερα σαν διαφορά στην λογική που υπάρχει στα στησίματα του εξωτερικού που κοιτάνε να χωρέσουν την μεγαλύτερη ιπποδύναμη μέσα σε ένα pc για να έχουν 1 άδεια ανά software, και αυτό μόνο με gpu farm γίνεται.

Τέλος, συμφωνώ με την λογική των κομματιών που λές και που πρότεινε ο Movie. 5960Χ με μια Asus X99-A θα σου έλεγα εγώ (έχει όλα όσα χρειάζεσαι, με τις Pro και Deluxe να διαφέρουν σε πιό εξειδικευμένα κομμάτια) και 32gb 4x8gb στα 2400 τις φθηνότερες που θα βρείς π.χ. http://www.skroutz.gr/s/5689840/Crucial-Ballistix-Sport-XT-32GB-DDR4-2400Mhz-BLS4C8G4D240FSA.html. Οι μνήμες κλοκάρονται εύκολα και στο encoding ίσως σε βοηθήσει ελάχιστα αυτό. Γνώμη μου πάντως μη ξοδευτείς για μνήμες. 

Για τον Θειο δε το πηρα προσωπικα, απλα σαν πατημα να αναφερω την εμπειρια μου..και οτι οσοι ζηταμε βοηθεια απο τον Θειο δεν ειναι παντα για αθεμιτο λογο.

Η καταναλωση ειναι το μεγαλο plus για μενα στην τωρινη γενια gpu . 

εχοντας το pc ανοιχτο τουλαχιστον 14ωρες την μερα μπορω να πω οτι ο λογαριασμος της ΔΕΗ ποναει....

Ειχα κανει και παλαιοτερα ερευνα στις μητρικες.

Asus x99 pro , εχει οτι εχει η Asus x99-A συν:

- τις αισθητικες παρεμβασεις

- 1 wifi/bluetooth module(το οποιο βεβαια κουτσουρευει μια PCIe)

- 1 thunderbolt header

- 1 m.2 x4 PCie add on card

Ισως να εχεις και δικιο...μπαινει στα υποψην 80ευρω διαφορα εχουν.

μνημες αυτες θα προτιμησω. 

https://www.skroutz.gr/s/6267059/Kingston-HyperX-Fury-32GB-DDR4-2666MHz-HX426C15FBK4-32.html

230ευρω για 20 ευρω παιρνεις ελαφρως καλυτερα timings και ομορφοτερη αισθητικη , για τα mhz  αμελητεο ενδιαφερον.

• Like 1
Δημοσ.

Όσο για αυτό που λέει ο Movie:

Δεν διαφωνώ γενικώς, και για αυτό πρότεινα εξαρχής τον 5960Χ, δηλαδή να πέσει το βάρος στην cpu (το ξαναβάζω με bold):

Edit: Κάτι ακόμα προς τον Movie περί Hackintosh. To στήσιμο με 5960Χ είναι περισσότερο δύσκολο σε σχέση με ένα που έχει σαν βάση τον 5820Κ; Και μιλάω βασικά για τον αριθμό πυρήνων. 

Ναι αρκετά δυσκολότερο σε σχέση με τους δυο μικρότερους,αλλά και το hackint0sh στο x99 σε καλό βαθμό,τώρα αρχίζει να παίρνει σάρκα κ οστά,φαντάσου ότι κανείς δεν είχε τολμήσει το EL_Capitan,και αν εγώ δεν είχα "αυτοκτονικές τάσεις" να το δοκιμάσω κ ν'ανακαλυψω ότι δεν θέλει πια kernel patching και να τους το πω,θα περίμεναν .. το καλοκαίρι ! :P

Τέλος, προς τον TS. Δεν είχα την δυνατότητα να δοκιμάσω τους καινούργιους nvme, αλλά επειδή πρόσφατα ασχολήθηκα λόγω άλλης συζήτησης σε forum του εξωτερικού, οι δύο τρέχουσες λύσεις είναι ο Samsung 951 και ο Intel 750. Από τους δύο, παρότι ο Samy είναι πιό οικονομικός, χαίρει μεγαλύτερης προτίμησης ο Intel και ο λόγος είναι ότι ο Samy είναι άψυκτρος με μικρο form factor (νομίζω 2280) και θερμαίνεται υπερβολικά και όσοι τον αγοράζουν καταλήγουν τελικά να παίρνουν pcie adaptor με ψύκτρα ώστε να τον κρατάνε κρύο. Αυτός που "κινείται" περισσότερο είναι ο Intel ο 400άρης. Βγαίνει και σε pcie και σε 2.5" που με κάποιον αντάπτορα-αποστάτη (Asus Hyper Kit) μπαίνει και στις καινούργιες μητρικές. Προσωπικά, έχω αρχίσει και διαβάζω για αυτόν από τώρα για το επόμενο σύστημα που σκέφτομαι να φτιάξω (αν υπάρξει ρευστό). Γνωρίζω ότι μπουτάρει κανονικά στα καινούργια chipset X99, Ζ97 και εσχάτως Ζ170. 

Αυτά έτσι για συμπλήρωμα σχετικά με τις επιλογές που αναφέρθηκαν. 

Υπολογίστε τις στο XMP η εμπειρία μου λέει ότι θέλουν πολύ ψάξιμο με το ρεύμα για παραπάνω.

Για τον Θειο δε το πηρα προσωπικα, απλα σαν πατημα να αναφερω την εμπειρια μου..και οτι οσοι ζηταμε βοηθεια απο τον Θειο δεν ειναι παντα για αθεμιτο λογο.

Η καταναλωση ειναι το μεγαλο plus για μενα στην τωρινη γενια gpu . 

εχοντας το pc ανοιχτο τουλαχιστον 14ωρες την μερα μπορω να πω οτι ο λογαριασμος της ΔΕΗ ποναει....

Ειχα κανει και παλαιοτερα ερευνα στις μητρικες.

Asus x99 pro , εχει οτι εχει η Asus x99-A συν:

- τις αισθητικες παρεμβασεις

- 1 wifi/bluetooth module(το οποιο βεβαια κουτσουρευει μια PCIe)

- 1 thunderbolt header

- 1 m.2 x4 PCie add on card

Ισως να εχεις και δικιο...μπαινει στα υποψην 80ευρω διαφορα εχουν.

Ναι έχεις δίκιο αν δεν σ'ενδιαφερουν εγώ νόμιζα ότι της λείπει κ το 5 way optimization

μνημες αυτες θα προτιμησω. 

https://www.skroutz.gr/s/6267059/Kingston-HyperX-Fury-32GB-DDR4-2666MHz-HX426C15FBK4-32.html

230ευρω για 20 ευρω παιρνεις ελαφρως καλυτερα timings και ομορφοτερη αισθητικη , για τα mhz  αμελητεο ενδιαφερον.

• Like 2
Δημοσ.

Μιλαμε για την δυσκολια του el_capitan.. τι γινεται ομως για το yosemite? μήπως εκει ειναι ολα οκ με τον 5960x?

δεν θα με χαλαγε yosemite hackintosh.

αν εχεις 'movie' κανα link με καποιο tutorial δε μας το δινεις να το εχουμε για το προσεχή μελλον.

επίσης διάβασα καπου σε ενα post σου οτι ειστε ακομα με beta drivers για την gtx 9 series... εχει αλλαξει αυτο;

Δημοσ.

Όταν καταλήξεις στην μητρική και κάνεις την αγορά θα έρθουν και τα links όπως και οι drivers θα έχουν προχωρήσει τωρα το μόνο που θα καταφέρω ειναι να σε μπερδέψω και να μιλάμε λιγο στον 'αέρα" και με πιθανότητες..  .. είναι αυτονόητο σε ενα Beta λειτουργικό η nVidia να έχει γι'αυτο Beta drvrs αλλά όπως σου είπα πιο πάνω και επειδή στο X99 γίνονται ακόμα καταλυτικές αλλαγές,ελπίζω μέχρι την αγορά σου και την επίσημη κυκλοφορία του EL_Capitan στο τέλος του μήνα να έχουμε και καλύτερα πράγματα να πούμε..  

• Like 1
Δημοσ.

Όταν καταλήξεις στην μητρική και κάνεις την αγορά θα έρθουν και τα links όπως και οι drivers θα έχουν προχωρήσει τωρα το μόνο που θα καταφέρω ειναι να σε μπερδέψω και να μιλάμε λιγο στον 'αέρα" και με πιθανότητες.. .. είναι αυτονόητο σε ενα Beta λειτουργικό η nVidia να έχει γι'αυτο Beta drvrs αλλά όπως σου είπα πιο πάνω και επειδή στο X99 γίνονται ακόμα καταλυτικές αλλαγές,ελπίζω μέχρι την αγορά σου και την επίσημη κυκλοφορία του EL_Capitan στο τέλος του μήνα να έχουμε και καλύτερα πράγματα να πούμε..

Λοιπον επεσε η παραγγελία και μετα την συζήτηση-συμβουλες που είχαμε εδώ.

Το setup.

i7 5930k

Asus X99-S

kingston hyper X fury 32gb{4x8gb} 2666mhz CL15.

Για αρχη θα παραμεινω με την παλιά gtx 580(ελπιζω να μην ειναι τρελο bottleneck)

εως οτου μπορεσω να παρω 980 ή 980ti ή καμια καλη ευκαιρία σε μεταχειρισμενη 780ti.

Movie? επειδή απο δω και περα θα ειναι εντελως off topic το thread, αν τυχον βρεις καθόλου χρόνο και μπορείς να μου εστελνες ενα pm εστω με καποια λινκ για το θεμα του hackintosh ώστε να μπορεσω να προχωρήσω σιγά σιγά διαβάζοντας.

info: εχω ενα macbook pro retina για οτιδήποτε χρειαστει για τα βήματα εγκατάστασης που χρειάζονται.

ευχαριστώ ολους για τις συμβουλές.

Δημοσ.

Περίμενε το EL_Capitan στο τέλος του μήνα στο 2011-3 για δυο λόγους.

Πρώτον όλοι οι οδηγοί στο Yosi έχουν patching kernel το οποίο ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι δεν χρειάζεται,

παρ'ολα αυτά όμως το power management - step της Apple είναι απαράδεκτο σε αυτούς τους επεξεργαστές.

Αντίθετα το EL_Capitan έχει άλλες δυσκολίες στην εγκατάσταση,αλλά δουλεύει ρολόι.. (από αυτό σε Beta σου γράφω)

Θα σου στείλω όμως ένα link να πάρεις κάποια ιδέα, ;)

• Like 1
Δημοσ.

Περίμενε το EL_Capitan στο τέλος του μήνα στο 2011-3 για δυο λόγους.

Πρώτον όλοι οι οδηγοί στο Yosi έχουν patching kernel το οποίο ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι δεν χρειάζεται,

παρ'ολα αυτά όμως το power management - step της Apple είναι απαράδεκτο σε αυτούς τους επεξεργαστές.

Αντίθετα το EL_Capitan έχει άλλες δυσκολίες στην εγκατάσταση,αλλά δουλεύει ρολόι.. (από αυτό σε Beta σου γράφω)

Θα σου στείλω όμως ένα link να πάρεις κάποια ιδέα, ;)

Ευχαριστω movie!.

Εννοειται θα κανουμε υπομονη πριν την οποιαδηποτε κινηση....μεχρι να γινει πιο ευκολη η διαδικασια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...