Προς το περιεχόμενο

Windows 10 vs 7

MatNina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://arstechnica.co.uk/information-technology/2015/08/even-when-told-not-to-windows-10-just-cant-stop-talking-to-microsoft/

Tους κωδικούς όχι,δεν τους κλέβει εννοώ,συμφωνείς να τους έχει,αλλά τι στέλνει στο bing το ξέρουμε.

Τώρα αν είσαι χαρούμενο εν δυνάμει πρόβατο,εγώ δε θα σε πείσω για το αντίθετο.

Ουφ ευτυχως τα τελευταια μου κιλα σε πλουτωνιο τα πουλησα χρησιμοποιωντας windows xp

• Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν δίνει κανεις εγγύηση για το λειτουργικό.

Εγγύηση ΜΟΝΟ για hardware σε οτι παρεις απο όπου και να το πάρεις.(Αρκεί να μην ξεβιδώσεις ουτε βιδα πχ αλλαγή σε SSD ΚΤΛΠ......)

Ας με επιβεβαιώσουν τα υπόλοιπα μέλη εδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα νέο λαπτοπ και είχε τα 8, έβαλα τα 10 αλλα δεν ναρεσουν. Επισης τα 7 ειναι πιο συμβατά με τα περισσότερα προγράμματα γραφιστικής που χρησιμοποιώ. Ο προηγούμενος υπολογιστής είχε 7 αρα εχω ενα αυθεντικό κλειδί. Θέλω να βάλω τα 7 αλλα φοβάμαι απτά torrent που κυκλοφορούν αν θα ειναι οκ τα windows η οχι. Ποια η άποψη σας ;

Αν τα 7 είναι πιο συμβατά με τη δουλειά που τα θες, τότε είναι η ιδανική λύση για σένα.

Όμως όλοι ΔΕ συμφωνούμε πως τα 10 είναι ο βελζεβούλης που σε παρακολουθεί περισσότερο από το smartphone σου ας πούμε,

ούτε καν για το ότι σε παρακολουθούν με την έννοια της κατασκοπείας.

Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Ασφαλώς και είμαστε ενάντιοι σε κάθε παραβίαση της ιδιωτικότητας. Πρόκειται άραγε περί αυτού όμως;

Το σιγουρο είναι πως παίζονται πολλά συμφέροντα στον τρόπο με τον οποίο διαδίδονται οι φήμες, άλλοτε έγκυρες κι άλλοτε λιγότερο έγκυρες.

Τό ότι για παράδειγμα στο προσκήνιο εμφαντικά έρχεται η νεόκοπη και εικαζόμενη 'κατασκοπεία' της Microsoft και αποσιωπάται εκκωφαντικά - και στο παρελθόν αλλά αναπάντεχα ακόμα και σήμερα - η παλαιόθεν εικαζόμενη κατασκοπεία της κάθε Apple και της κάθε Google,

μάλλον δείχνει πως τα πρόβατα πρέπει να κρατούν άλλο καλάθι αναλόγως της προέλευσης και της στόχευσης των φημών.

Μαζί με όλα αυτά παίζουν και οι παραδοσιακοί haters και fans του κάθε πικραμένου.

Μόνο μυαλό μικρού παιδιού δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση.

Θα έλεγα πως το θετικό θα ήταν η ευαισθητοποίηση πάνω στα θέματα προάσπισης της ιδιωτικότητας, αλλά φαίνεται ότι τελικά δεν το έχουμε ούτε αυτό.

Μάλλον ευκαιριακά και προσχηματικά χρησιμοποιείται τεχνητά η δικαιολογία αυτή κάτω από συνωμοσιολογικά σενάρια που θέλουν όλα τα λειτουργικά καθαρά πλην - όλως τυχαίως - ενός (Windows 10)...

(Αυτό το λειτουργικό by the way - Windows 10 - καθαρά σε θέματα απόδοσης είναι ευχάριστο.)

Επεξ/σία από xpera_x
  • Like 1
Δημοσ.

δεν ξερω τι κολληματα η σκοπιμοτητες παιζουν απο διαφορους υπερμαχους αλλα ειναι η πρωτη φορα που καταναλωτικο προιον ευρειας κυκλοφοριας σε βαθμο μονοπωλιου ζητα τοσες πολλες πληροφοριες για σενα κ κατω απο το καπω συλλεγει ακομα περισσοτερες απο αυτες που ισχυριζεται

μυαλό δεν θα βαλουμε σε κανεναν ,επιλογες υπαρχουν οπως παντα για οσους ακομα μπορουν να σκεφτονται

ειμαι ενα μηνα + αποκλειστικα με linux mint χωρις να μου εχει λειψει τπτ κ τωρα θα παω σε manjaro μπας κ γλιτωσω κ τα αραια format 

Δημοσ.

Εγω επειδη ειχα ερωτα με τα 7 τα κρατησα στον 1 ssd, αλλα στον 2ο περασα τα 10 γιατι πρεπει να προχωραμε και εμπρος!!

Οποτε οταν bootαρω για 6 δευτερολεπτα εχω την επιλογη να διαλεξω αν θα μπω στα 7 ή στα 10.

Δημοσ.

Βλέπω Apple, βλέπω Google, γενικά τους τσουβαλιασαμε όλους για να το παίξουμε "έλα μωρέ σιγα".

Καμία δεν σέβεται την ιδιωτικοτητα αλλα η Microsoft πλέον το πάει σε άλλο επίπεδο, όποιος έχει λογαριασμο mail σ αυτους (outlook.com) ας δοκιμάσει να επισυναψει ενα κλειδωμένο word, excel, rar, zip whatever να μου πει αν γινεται.

Μετα ας δοκιμάσει το ίδιο στο gmail, icloud (Google και Apple αντίστοιχα) να μου πει αν γινεται.

Επισης ισως ειναι η πρώτη φορά που ενω επιλέγεις να μην στελνει δεδομένα καθε είδους, το λειτουργικό συνεχίζει να στέλνει, οι κρυμμενες διασπαρτες ρυθμισεις που χρειάζεται να βρεις για να το κανεις ειναι πιο παλιό κολπο.

Επισης αντε να δει τι ψαχνω, που σερφαρω, τι τσόντες βλεπω, τι ομαδα ειμαι, απο που ειμαι, τι κομμα ψηφιζω, τι εφημεριδες διαβάζω, που θα παω διακοπες κτλ για να βελτιωσει τις υπηρεσιες της, πχ το Bing (lol)

Το τι περιεχόμενο εχω τοπικα στον δίσκο μου τι την βοηθαει να βελτιωσει;

Το ποσοτο των Windows 10 θα πρεπε να ναι <1%, αλλα τι να κάνουμε εχομεν τους "προοδευτικους"

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά κι ας μην τα παρουσιάζουν ορισμένοι δύσκολα.

Καταλαβαίνω πως τη δήθεν αφέλεια των επικριτών δε γίνεται εύκολα κανείς να την ερμηνεύσει πίσω από την ανωνυμία

ιδίως όταν πρόκειται για επιχειρηματικό πόλεμο.

Λοιπόν αυτό που έχει ουσία για τον απλό χρήστη.

Όταν νοιάζεσαι για την ιδιωτικότητα που αναφέρεται σε συνδρομητικές υπηρεσίες (Google, Microsoft, Apple κοκ)

κόβεις κάθε σχέση με όλες τις υπηρεσίες αυτές.

Δε λες, προτιμώ κάποιες.

Ούτε αναζητάς υπεκφυγές πίσω από εικασίες για το αν η τάδε επιχείρηση κατασκοπεύει λίγο ή πολύ σε σχέση με άλλες.

Αν δεχτούμε πως η εγγραφή σε συνδρομητικές υπηρεσίες σημαίνει κατασκοπεία. Ο άλλος έκραζε για το advertising id...

Το πώς ο καθένας έχει βάλει τη μεζούρα και έχει βγάλει και συμπέρασμα για τη διαρροή των προσωπικών του δεδομένων,

είναι δε άλλη υπόθεση.

Μια φορά οι πιο προσωπικές συσκευές είναι εκείνες που μάς συνοδεύουν όλο το 24ωρο.

Τόσο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα,

που δε χρειάζεται ορισμένοι να κρύβονται πίσω από λέξεις (fans, haters, μυαλωμένοι, άμυαλοι κλπ).

• Like 2
Δημοσ.

Τα χεις μπλεξει λιγακι!

Επιλεγω την υπηρεσια της Microsoft για να στέλνω mails.

Δεν έχω πρόβλημα να δει ποσα στελνω καθε μερα, ποσα contacts έχω κ λοιπες γενικες απροσωπες πληροφοριες.

Έχω προβλημα ομως να διαβαζει το περιεχόμενο των mails, επισης εχω πρόβλημα να μου απαγορευει να στείλω κατι κλειδωμενο επειδη δε μπορει να το διαβασει.

Με χαλαει να κανω τοπικο search και να το στελνει στο net, why?

Επισης το να καταγραψει τ αρχεια μου που εχω τοπικα, ας ερθει να δει κ πόσα φουτερ εχω στη ντουλαπα να βελτιωσει τις υπηρεσίες της.

Δεν ειναι δυσκολο να καταλάβει καποιος τη διαφορα,και το ΟΚ αλλα με μέτρο.

Τες πα, οπως βολευεται ο καθενας

Δημοσ.

Τα χεις μπλεξει λιγακι!

Επιλεγω την υπηρεσια της Microsoft για να στέλνω mails.

Δεν έχω πρόβλημα να δει ποσα στελνω καθε μερα, ποσα contacts έχω κ λοιπες γενικες απροσωπες πληροφοριες.

Έχω προβλημα ομως να διαβαζει το περιεχόμενο των mails, επισης εχω πρόβλημα να μου απαγορευει να στείλω κατι κλειδωμενο επειδη δε μπορει να το διαβασει.

Με χαλαει να κανω τοπικο search και να το στελνει στο net, why?

Επισης το να καταγραψει τ αρχεια μου που εχω τοπικα, ας ερθει να δει κ πόσα φουτερ εχω στη ντουλαπα να βελτιωσει τις υπηρεσίες της.

Δεν ειναι δυσκολο να καταλάβει καποιος τη διαφορα,και το ΟΚ αλλα με μέτρο.

Τες πα, οπως βολευεται ο καθενας

Καλά αυτό που θα αποφανθείς τελεσίδικα για την ευθυκρισία της άποψης με την οποία διαφωνείς

με ξεπρνάει.

Το ' τα έχεις μπλέξει ' θα μπορούσε και μάλλον θα έπρεπε να λείπει.

Αλλιώς θα το έλεγε ο καθένας, όσο προσβλητικά ακούγεται.

Στον πραγματικό κόσμο όταν θέλεις ανωνυμία, είσαι offline.

Πρώτος κανόνας απαράβατος.

Όποιο λειτουργικό κι αν έχεις.

Όποια συσκευή κι αν μεταχειρίζεσαι, smartphone ή σταθερό.

Και όταν φροντίζεις τα προσωπικά σου δεδομένα

δε σε ενδιαφέρει το κανάλι από το οποίο θα διαρρεύσουν.

Σε ενδιαφέρει να μη γίνεται από πουθενά η διαρροή γενικώς και ειδικώς.

Μετά για τα δεδομένα που σε αφορούν,

δεν είσαι ποτέ σίγουρος τη στιγμή που υπεισέρχεται τρίτος διαχειριστής,

Είτε πρόκειται για τον πάροχο, ειτε για το server του οποιουδήποτε email service που χρησιμοποιείς.

Είτε για το browser, είτε για τα add-ons και τα cookies της κάθε σελίδας.

Σε οποιοδήποτε λειτουργικό.

Δυο πολύ απλά πράγματα, για να μην επεκταθούμε.

Και φυσικά για να νοιάζεσαι και να αποφαίνεσαι,

έχεις προηγουμένως απαραίτητα ελέγξει σχολαστικά και κάθε γραμμή κώδικα sw και κάθε hw που παρεμβαίνει στις χρήσεις σου.

Και έχεις καταλήξει σε ένα συμπερασμα για το ποιός είναι ο μόνος τρόπος για να είσαι καλόπιστος

και να προασπίζεις την ιδιωτικότητά σου.

ΥΓ: Τα σενάρια που περιγράφεις,

φαντάζομαι τα πειγράφεις επειδή σε αφορά η ιδιωτικότητα με την ίδια ένταση σε κάθε ανάλογη περίπτωση.

Ας πούμε δεν ασχολείσαι με την ίδια λογική ούτε με υπηρεσίες των έτερων πολυεθνικών Google-Apple,

έχεις μονάχα βρει τρόπους για να διασφαλίσεις την ανωνυμία σου σε κάθε χρήση (email, browing κλπ)

τους οποίους και είμαι πραγματικά ανοιχτός να τους ακούσω...

Δημοσ.

προκειται να βγάλουμε ακρη, ας τ αφησουμε κι ας κρατησει ο καθενας την αποψη του. :)

Οσο για το τελευταιο σου ερώτημα, οπως φαινεται κιολλας ειμαι χρηστης OSX.

Απο default το spotlight στελνει κάποια πραγματα στο net (λογω predictions, wiki search etc).

Τα απενεργοποιησα(2 σημεια ολα κι ολα) , με το wireshark βλέπω οτι οντως δεν στέλνει οταν ψαχνω τα τοπικά μου αρχεία,δεν στελνει τπτ παραπανω απ αυτα που του λεω εγω να στειλει.

Αυτα στο OSX...

Τωρα,

αν κάποιος χρήστης των Windows 10, αφου ψαξει και βρει τις κρυμμενες επιλογες (πέρα απ αυτες στο setup), μπορει να πει το ιδιο τοτε πασο :D

Επίσης δεν εχω ανωνυμία στο internet, το προστατευομαι και δεν δινω τησυγκαταθεση μου χωρίς να συντρεχει λογος η απλα χωρις να με πειθει το γιατι πρεπει με το ξεβρακωνομαι στο internet εχει διαφορά.

Δημοσ.

Guys θα ηθελα λιγο τα φωτα σας. Εχω ενα λαπτοπ HP αγορασμενο με μαμισια 8.1 τα οποια εχω απεγκαταστησει (τελικα εχω κανει upgrade σε Win10), προσπαθησα να βαλω Win 7 ομως οταν εγκαταστησω τους drivers για καρτα γραφικων κ.ο.κ. ο υπολογιστης συχνα πυκνα καταρρεει και κανει επανεκκινηση. Φταιει η ασυμβατοτητα των drivers με το λειτουργικο ή κατι αλλο;

Συγγνωμη αν θεωρηθει off topic, αν το δει καποιος mod ας το μετακινησει οπου κρινει σωστο...

Δημοσ.

προκειται να βγάλουμε ακρη, ας τ αφησουμε κι ας κρατησει ο καθενας την αποψη του. :)

Οσο για το τελευταιο σου ερώτημα, οπως φαινεται κιολλας ειμαι χρηστης OSX.

Απο default το spotlight στελνει κάποια πραγματα στο net (λογω predictions, wiki search etc).

Τα απενεργοποιησα(2 σημεια ολα κι ολα) , με το wireshark βλέπω οτι οντως δεν στέλνει οταν ψαχνω τα τοπικά μου αρχεία,δεν στελνει τπτ παραπανω απ αυτα που του λεω εγω να στειλει.

Αυτα στο OSX...

Τωρα,

αν κάποιος χρήστης των Windows 10, αφου ψαξει και βρει τις κρυμμενες επιλογες (πέρα απ αυτες στο setup), μπορει να πει το ιδιο τοτε πασο :D

Επίσης δεν εχω ανωνυμία στο internet, το προστατευομαι και δεν δινω τησυγκαταθεση μου χωρίς να συντρεχει λογος η απλα χωρις να με πειθει το γιατι πρεπει με το ξεβρακωνομαι στο internet εχει διαφορά.

α εντάξει... Apple OSX

ε, δεν έχει νόημα να ρωτήσω μετά ποιόν email provider έχεις

:ph34r:

• Like 1
Δημοσ.

Ωραιος ο νιτζα αλλα δεν μου απαντησες.

Στο OSX οταν επιλεξω να μην στέλνει αυτά που γράφω τοτε δεν στέλνει

Εσύ στα Windows 10 μπορείς να πεις το ιδιο;

Ωραιος ο νιτζα αλλα δεν μου απαντησες.

Στο OSX οταν επιλεξω να μην στέλνει αυτά που γράφω τοτε δεν στέλνει

Εσύ στα Windows 10 μπορείς να πεις το ιδιο;

Δημοσ.

Microsoft vs Apple επομένως...

γιατί προς στιγμήν είχα καταλάβει πως μιλάγαμε για την ιδιωτικότητα

:-D

:X

case closed

χωρίς απόφαση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...