Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, stefan123 είπε

Δεν το πας σε κανενα μαστορα γιατι τα megane ειναι περιεργα..?Εχω παθει το ιδιο στην κλειδαρια του συνοδηγου μονο που δεν κλειδωνει...Κοστος 200 ευρω θελουν οποτε το αφησα ετσι 2 με 3 χρονια...Οταν χαλασουν ολες οι κλειδαριες τις αλλαζω ολες μαζι....

Εννοείς δεν λειτουργεί η ηλεκτρομαγνητική; Ή γενικά δεν κλειδώνει η κλειδαριά;;; 

Φαντάζομαι το πρώτο.

Αν είναι το πρώτο το κόστος του ανταλλακτικού είναι γύρω στα 8-10 ευρώ.

10 ώρες πριν, Εξαρχος είπε

Καλησπέρα. Νέος στο φόρουμ, εγώ έχω βρει το auto doc εφαρμογή για ανταλλακτικα σε πολύ καλές τιμές.  Αλλά θέλω να ρωτήσω για ένα θέμα που έχω. Megane 2007 καραβάν, δεν μου ανοίγει το πορτ μπαγκαζ, άλλαξα κλειδαριά, τίποτα! (αν και μόλις κουμπωσα τη φυσά έκανε θυρυβο άρα έχει ρεύμα η κλειδαριά) αλλάξα και το διακοπτη(χουφτα) τίποτα πάλι! Γνωριζει κάποιος η έχει πάθει το ίδιο?  Ευχαριστώ 

Δεν κλειδώνει με το χειριστήριο;

Άλλαξες ηλεκτρομαγνητική; Αν κ από τα λεγόμενα σου για τη φίσα φαντάζομαι άλλαξες.

Παίζει να είναι ελαττωματική κ η νέα.

Αλλιώς μέτρα την τάση στη φίσα.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

10 ευρω η κλεδαρια και αλλα 200 για να σου λυσουν δεσουν την πορτα..τοσα τους λειπουν,τοσα θελουν....Αλλιως φτιαξτο μονος σου η αστο ετσι....

Δημοσ.

Στο clio της γυναίκας μου είχαν χαλάσει οι δύο πίσω και δεν ανοιγοκλειναν από το χειριστήριο.

Μου ζητούσαν 40 ευρώ για κάθε πόρτα.

Αγόρασα κ εγώ 2 ηλεκτρομαγνητικές από ebay και έκατσα κ έλυσα τις πόρτες.

Έφαγα ένα δίωρο βέβαια γτ πρώτη φορά την ελυνα αλλά τις άλλαξα κ δουλεύουν μια χαρά.

Βέβαια αν το μάθεις η άλλη πόρτα είναι υπόθεση μισής ώρας.

Extra tip.

Αν αποφασίσετε να το επιχειρησετε αγοραστε ανταλλακτικά από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες εκτός της Αγγλίας διότι για κάποιο απροσδιόριστο λόγο οι αγγλικές ηλεκτρομαγνητικές έχουν διαφορετική πολικότητα, οπότε θα πρέπει να αλλάξετε κ την πολικότητα της φισας.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 12/9/2019 στις 1:45 ΜΜ, bill999r είπε

Στο clio της γυναίκας μου είχαν χαλάσει οι δύο πίσω και δεν ανοιγοκλειναν από το χειριστήριο.

Έφαγα ένα δίωρο βέβαια γτ πρώτη φορά την ελυνα αλλά τις άλλαξα κ δουλεύουν μια χαρά.

Extra tip.

Αν αποφασίσετε να το επιχειρησετε αγοραστε ανταλλακτικά από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες εκτός της Αγγλίας διότι για κάποιο απροσδιόριστο λόγο οι αγγλικές ηλεκτρομαγνητικές έχουν διαφορετική πολικότητα, οπότε θα πρέπει να αλλάξετε κ την πολικότητα της φισας.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Λες?? Τη κλειδαριά και τον διακόπτη τα αγόρασα από το ebay γερμανικο. Λες να μην δίνει ρεύμα? Αλλά όταν κουμπωσα τη φισα στην νέα κλειδαριά έκανε θόρυβο, δούλεψε  αλλά δεν κλειδώνει ούτε ξεκλείδωνει, από τη κάρτα, αλλά οταν πατάω το κουμπί στην κάρτα του πορτ μπαγκαζ ανάβουν τα φλας, χωρίς τίποτα άλλο βέβαια. 

Δημοσ.
Στις 12/9/2019 στις 1:45 ΜΜ, bill999r είπε

Extra tip.

Συγνώμη που ξαναρωτάω,  αλλά μήπως γνωρίζεις αν έχει χωριστή  ασφάλεια για το πορτ μπαγκαζ στην ασφαλειοθηκη κάτω από το τιμόνι? Μήπως κάηκε και γ αυτό  δεν δουλεύει. Τι να πω. Εντωμεταξύ είμαι Γερμανία, και εδώ φοβάσαι Ν Α πας συνεργείο.. Λόγω τιμών, αντιπροσωπεία.? . Φωτιά!!  Και όχι ότι είναι και 'τσακαλια'.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θέλεις πες μου το μοντέλο κ χρονολογία κ να ψάξω να το βρω.

Edit

Απ' ότι είδα το κεντρικό κλείδωμα σου έχει μόνο μια ασφάλεια άρα δεν έχει ξεχωριστή το Πορτ μπαγκαζ.

Δες στο που γράφει ο @kiko33gr λογικά κάτι παίζει με τα ρεύματα. 

Δεύτερο edit 

Με πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτή την απάντηση που ίσως σε βοήθησει. Βέβαια δεν ξέρω πόσο πιάνουν τα χέρια σου αλλά γενικά είναι πολύ απλή διαδικασία.

hi, ive just had the same problem with my megane, my demister and lock wouldnt worker,after changing locks and stressing for ages i took it to a car electricians,he found the fault in under an hour, where the open you boot and in the top left you will see a black pipe,this pipe contains the wires that go into the boot and operate various things, two wires in this pipe had broke due to the boot being used, the two black wires in mine were broke,the thick black one does the demister and the thinner one the boot lock,a dead easy fix and i could have done it myself if i didnt have fingers like bananas. hope this helps

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.

Έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα σε Megane Hatchback του 2004 - πατώντας το κουμπί από την κάρτα ανάβουν τα φλας, αλλά το πορτμπαγκαζ δεν ανοίγει. Σε συνεργείο της Renault χωρίς πολλούς ελέγχους μου είπαν είναι η κεντρική μονάδα που ελέγχει τα διάφορα αξεσουάρ της καμπίνας με κόστος αλλαγής 400 ευρώ.

Για τώρα το έχω αφήσει, γιατί ο προηγούμενος είχε συνδέσει την κλειδαριά με τα φωτάκια της πινακίδας. Οπότε όταν ανοίγω τα φώτα, ξεκλειδώνει και το πορτμπαγκαζ. Δεν είναι ιδανικό, αλλά δουλεύει. Έχω πει ότι θα το ψάξω κάποια στιγμή και υποπτεύομαι ότι είναι κομμένο καλώδιο, αλλά δεν έχω βρει χρόνο.

Δοκίμασε να δώσεις ρεύμα κατευθείαν στην κλειδαριά και αν δουλέψει μπορείς να το κάνεις και εσύ έτσι, έστω προσωρινά. Θέλει απλά ένα μικρό καλώδιο να συνδεθεί από το + στα φωτάκια στο + για το ξεκλείδωμα. Νομίζω δεν έχει μεγάλη διαφορά το hatch  με το δικό σου.

• Like 1
  • 9 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...