Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1090Τ 55ε στς αγγελιες ...ΤΡΕΞΕ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕ...ειναι πραγματικα ευκαιρια.Αν ειχα λεφτα θα τν επερνα εγω.

Του έστειλα μήνυμα του παιδιού και περιμένω απάντηση. Μακάρι να μου τον δώσει γιατί πραγματικά έχω μείνει ταπί και πολύ δύσκολα θα βρω περισσότερα χρήματα για αναβάθμιση.

Τα ευχαριστώ μου τόσο σε σένα αλλά όσο και στον Cabdik για την υπόδειξη! Ούτε που το πρόσεξα... 

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την καρτα γιατι δεν τν πηρες απο σκρουτζομαγαζο 210 εχει ...θα πουλαγες τα παλια σαν σετ η ξεχωριστα κανα 100σταρι και θα πηγαινες σε 970 chipset + FX 6300.

Δημοσ.

Την καρτα γιατι δεν τν πηρες απο σκρουτζομαγαζο 210 εχει ...θα πουλαγες τα παλια σαν σετ η ξεχωριστα κανα 100σταρι και θα πηγαινες σε 970 chipset + FX 6300.

Η φθηνότερη 380 4gb(XFX) στο skroutz έχει 234ε χωρίς τα μεταφορικά σε ένα κατάστημα με κακές κριτικές απο τα Χανιά(Μένω Σέρρες) .

Μάλλον την μπέρδεψες με την έκδοση των 2gb.

Απο το eshop την πήρα τελικά με τη προσφορά απο το newsletter στα 256ε χωρίς επιπλέον έξοδα.

Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να δώσω +300 ευρώ μόνο για την κάρτα....

Τα λεφτά που θα πάρω σε περίπτωση που καταφέρω να δώσω την 5770, τις Corsair Rams και ίσως τον Athlon ii X4 620, αν καταφέρω να τον αντικαταστήσω, ήταν η αιτία της υπέρβασης στην κάρτα γραφικών. Πριν απο 2 εβδομάδες που ξεκίνησα να ψάχνομαι για GPU είχα μπάτζετ γύρω στα 150 ευρώ και αρχικούς στόχους μια εκ των 260Χ και 750ti χωρίς επιπλέον αναβάθμιση στο σύστημα..

Δεν πήγαινε άλλο..

Άσε που και στην περίπτωση που άλλαζα την 5770 με μια 970 αυτό που θα προκαλούσε bottleneck στο σύστημά μου θα ήταν το μυαλό μου.  :-D

Δημοσ.

Βλέπω πάντως οτι έχουν πέσει λίγο οι τιμές των 380 4gb σε κάποια σκρουτζομάγαζα.Εσύ βέβαια καλά έκανες αν σε βόλεψε το eshop και αν το εμπιστεύεσαι.Μάλλον βγαίνουν και στα ίσα οι τιμές με μεταφορικά (τουλάχιστον με κάποια).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής με την 380. Ακόμα και με τον Αthlon ότι έχω δοκιμάσει μπορώ και το παίζω στο full με πάνω απο 45 fps μέσο όρο με μερικά σπάνια spikes λόγω του επεξεργαστή τα οποία όμως δεν επηρεάζουν και πάρα πολύ το gameplay.

Witcher 3: (45-50 fps στις πόλεις και +55 fps σε άλλα μέρη) Ultra χωρίς τα Nvidia hairworks

Ryse Son of Rome: (+50 με cpu bottleneck. Νομίζω είναι κακό console port το παιχνίδι.) Maximum

Middle Earth Shadow of Mordor: (64 fps μ.ο στο benchmark του παιχνιδιού) Maximum

Δεν μπόρεσα να δοκιμάσω κάτι άλλο γιατί έχω φάει κόλλημα με το Witcher. :)

Ελπίζω να τρέξει και το Fallout 4 που θα βγει σε λίγες μέρες..

Η θερμοκρασία σε full load κυμαίνεται απο 62-66c. Είχα διαβάσει σε reviews για τις εκδόσεις των Saphire, MSI, XFX ότι φτάνουν μέχρι και τους 80c αλλά η ψύξη της Gigabyte είναι καταπληκτική. Επίσης είναι σχεδόν αθόρυβη!

Πολύ ευχαριστημένος και απο το Cooler( Raijintek Themis ). Απο τους 72c σε full load έχω κατέβει στους 46c!...

• Like 6
Δημοσ.

αφου εχεις καλες θερμοκρασιες, δεν προσπαθεις να ανεβασεις και λιγο τον επεξεργαστη...? και στα 3.0ghz να πας θα δεις διαφορα...!!

Δημοσ.

Πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής με την 380. Ακόμα και με τον Αthlon ότι έχω δοκιμάσει μπορώ και το παίζω στο full με πάνω απο 45 fps μέσο όρο με μερικά σπάνια spikes λόγω του επεξεργαστή τα οποία όμως δεν επηρεάζουν και πάρα πολύ το gameplay.

Witcher 3: (45-50 fps στις πόλεις και +55 fps σε άλλα μέρη) Ultra χωρίς τα Nvidia hairworks

Ryse Son of Rome: (+50 με cpu bottleneck. Νομίζω είναι κακό console port το παιχνίδι.) Maximum

Middle Earth Shadow of Mordor: (64 fps μ.ο στο benchmark του παιχνιδιού) Maximum

Δεν μπόρεσα να δοκιμάσω κάτι άλλο γιατί έχω φάει κόλλημα με το Witcher. :)

Ελπίζω να τρέξει και το Fallout 4 που θα βγει σε λίγες μέρες..

Η θερμοκρασία σε full load κυμαίνεται απο 62-66c. Είχα διαβάσει σε reviews για τις εκδόσεις των Saphire, MSI, XFX ότι φτάνουν μέχρι και τους 80c αλλά η ψύξη της Gigabyte είναι καταπληκτική. Επίσης είναι σχεδόν αθόρυβη!

Πολύ ευχαριστημένος και απο το Cooler( Raijintek Themis ). Απο τους 72c σε full load έχω κατέβει στους 46c!...

Ο athlon άκος είναι πολύ τίμιος επεξεργαστής.  Μιλάμε για επεξεργαστή των 80€  πενταετίας ....  Ισως από τις πιο καλές επιλογές που θα μπορούσε να έχει κάνει κάποιος σε χαμηλά budget τότε.

Ο συγκεκριμένος 620 είναι ο χαμηλότερα χρονισμένος της παρέας.

• Like 1
Δημοσ.

Γι αυτό ήταν vfm τότε. Γιατί είχε τον μικρότερο χρονισμό, τη χαμηλότερη τιμή των propus και την σχεδόν ίδια overclocking ability.

Ο 630 πχ που είναι 100Mhz ψηλότερα έχει το ίδιο overclocking ταβάνι με τον 620.

Δοκίμασα και τον έκανα overclock στα 3.25 Ghz. Ήταν πανεύκολο και χωρίς overvolt. Απλά άλλαξα το FSB απο το 200 στο 250 και άφησα τα υπόλοιπα στα default και το σύστημα είναι σταθερότατο. Ίσως έπαιξε ρόλο και η καλή μητρική μου. Η ανώτατη θερμοκρασία ανέβηκε μόλις 2-3 βαθμούς. Λογικά θα φτάνει με λίγο πείραγμα και τα 3.6Ghz αλλά η διαφορά δεν θα είναι τόσο ορατή στα μάτια μου και επίσης θέλω να τον κρατήσω σε τέλεια κατάσταση όπως είναι τώρα σε περίπτωση που αγοράσω έναν i3-4170 και τον πουλήσω.

Δεν είχα δοκιμάσει overclock μέχρι σήμερα γιατί πολύ απλά το bottleneck προέρχονταν πρώτα πάντα απο την προηγούμενη κάρτα γραφικών μου.

Γενικά μπορείς να πεις πολλά για τους AMD επεξεργαστές και την επίδοσή τους στα παιχνίδια αλλά στο overclock ήταν πάντα άρχοντες.

Δημοσ.

Γι αυτό ήταν vfm τότε. Γιατί είχε τον μικρότερο χρονισμό, τη χαμηλότερη τιμή των propus και την σχεδόν ίδια overclocking ability.

Δοκίμασα και τον έκανα overclock στα 3.25 Ghz. Ήταν πανεύκολο και χωρίς overvolt. Απλά άλλαξα το FSB απο το 200 στο 250 και άφησα τα υπόλοιπα στα default και το σύστημα είναι σταθερότατο. Ίσως έπαιξε ρόλο και η καλή μητρική μου. Η ανώτατη θερμοκρασία ανέβηκε μόλις 2-3 βαθμούς. Λογικά θα φτάνει με λίγο πείραγμα και τα 3.6Ghz αλλά η διαφορά δεν θα είναι τόσο ορατή στα μάτια μου και επίσης θέλω να τον κρατήσω σε τέλεια κατάσταση όπως είναι τώρα σε περίπτωση που αγοράσω έναν i3-4170 και τον πουλήσω.

Δεν είχα δοκιμάσει overclock μέχρι σήμερα γιατί πολύ απλά το bottleneck προέρχονταν πρώτα πάντα απο την προηγούμενη κάρτα γραφικών μου.

Γενικά μπορείς να πεις τα πάντα για τους AMD επεξεργαστές αλλά στο overclock ήταν πάντα άρχοντες.

αν δεν ανεβασεις ρευμα, κι εφοσον εχεις καλες θερμοκρασιες,  δεν εχει καμια διαφορα απο το να τον εχεις μαμα..!  στη ιδια ακριβως κατασταση θα ειναι..!    

αλλα δεν μας ειπες......μετα το ανεβασμα,  διαφορα στο gaming... ειδες?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά μπορείς να πεις πολλά για τους AMD επεξεργαστές και την επίδοσή τους στα παιχνίδια αλλά στο overclock ήταν πάντα άρχοντες.

Δεν μπορεί να είναι σταθερός με FSB 250 αν δεν έχεις κατεβάσει τον πολλαπλασιαστή του HT LINK.

Προσπάθησε για το πιο υψηλό overclock που μπορείς με όσο το δυνατόν υψηλότερο northbridge freq.

H διαφορά του 620 σε σχέση με τους 630/635/640 είναι ότι ο πολαπλασιαστής του είναι χαμηλότερος και κλειδωμένος οπότε για να πετύχεις υψηλό κλοκάρισμα (όσο οι άλλοι) πρέπει να ανεβάσεις υψηλότερα το fsb, το οποίο είναι δυσκολότερο και χρειάζεται και καλή μητρική.

Για εμένα το μόνο που πρεπει να κάνεις είναι να βρεις έναν PHENOM X6 . Με 20-30€ μόλις μετά την πώληση του 620 θα έχεις πλήρες σύστημα για το οτιδήποτε.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.

@cabdik 

Σορρυ που δεν ήμουν ξεκάθαρος. Το OC στα 3.25 δύο μέρες μετά την εγκατάσταση και ναι η διαφορά ήταν εμφανέστατη. Με στοκ ρολόι στις πόλεις του Witcher έπεφτα στα 30fps, στο benchmark του Shadow of Mordor είχα 45 fps μ.ο και το Ryse Son of Rome είχε περίπου 30-35 fps μ.ο με πυκνά cpu spikes. Οι διαφορές ήταν τεράστιες και στα δημοφιλής benchmarks όπως τα 3d mark, Catzilla κλπ. 

Τα σκορ ήταν παραπλήσια με έναν Phenom 955 stock. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα για overclock στους athlon και με ψύξη αέρα το μεγαλύτερο stable clock που μπορείς να φτάσεις είναι τα 3.5-3.6 GHz. Για μένα δεν αξίζει να πειραματιστώ με overvolt για επιπλέον 250-300 mhz...

@adtakhs

Τα άλλα τα άφησα στις default τιμές και όχι στο auto. ΗΤ και ΝΒ τα έβαλα(πειράζοντας το multiplier) ακριβώς στο 2000mhz. Voltage όλα στο normal. Τη Ram στα STP settings.

Το σκέφτηκα για τον Phenom X6 και παραλίγο να αγόραζα μια ευκαιρία για έναν 1090t και ίσως μπορώ να βρω απο ebay κάποιον 1090/1100 με 80-100ευρώ αλλά τελικά άλλαξα γνώμη μόνο και μόνο για τις επιλογές αναβάθμισης των intel με την φθηνές τους μητρικές. Ακόμη και με τον i3-4170 θα έχω καλύτερες επιδόσεις σε όλα τα games μέχρι σήμερα απο έναν overclocked phenom x6. Αυτό μπορεί να ισχύσει για 1-2 χρόνια επιπλέον μιας και δεν παίζω MMO ή Online RTS. Επίσης εκτός απο την εγγύηση που θα έχω με τον καινούργιο i3 θα έχω και την δυνατότητα να τον πουλήσω εύκολα στο μέλλον για μια αναβάθμιση σε έναν φθηνότερο( τότε) i5/i7 χωρίς αλλαγή της μητρικής. Πιστεύω θα πουληθεί εύκολα ο i3 γιατί ακόμη και στην μικρή πιθανότητα να χάσει εντελώς τις gaming δυνατότητες λόγω των multicore παιχνιδιών πιστεύω ότι θα παραμείνει ένας καταπληκτικός επεξεργαστής για γραφείο/casual gaming.

Όλα τα παραπάνω για μένα αξίζουν τα επιπλέον 100 ευρώ.

Δημοσ.

Επεξεργαστής και μητρική δεν παθαίνουν τίποτα με κλοκ στα 3.5ghz. Και ψύκτρα έχεις και όλα τα άλλα. Οπότε προχώρα ακόμα και αν είναι να πουλήσει.
Ο σχεδιασμός του πυρήνα είναι να αντέχει τα 3.8 ghz . σε έναν 980 phenom.
Ή μητρικη από την άλλη είναι σχεδιασμένη να αντέχει στα 4+ghz ακόμα και έναν X6.

Για εμένα είναι λάθος κίνηση να πας τώρα σε I3 σε μια πλατφόρμα η οποία έχει τελειώσει. Πας για 1151 πλατφόρμα με ddr4 και αλλά κόστη. Αν πας στην παλιά πλατφόρμα θα χάσεις στην μεταπώληση.

Αρα το σκεπτικό σου πρέπει να είναι ανάμεσα σε CPU-MOBO-RAM στο 1151 ή σε PHENOM II X6 , ποτ προσωπικά νομίζω πως δεν θα χάσεις καθόλου σε σχέση με άλλες επιλογές.

Δημοσ.

Ούτε που το σκέφτηκα για DDR4 και 1151. Νομίζω όσον αφορά το gaming και ειδικά με τα Windows 10 και τη Dx12 μπροστά μας ακόμη και ένα i5-h97 anniversary combo μαζί με 8-16gb ram στα 1600Mhz θα είναι αρκετά για καμιά 7-10 χρόνια ακόμα.

Multitasking, rendering κλπ δεν μ'ενδιαφέρουν. Άρα νομίζω ένα i3+H97 θα με κρατήσουν άνετα για 1-3 χρόνια ακόμα και και όταν χρειαστώ δυνατότερο επεξεργαστή για να κάνω αναβάθμιση την r9 380 τότε ένας μεταχειρισμένος i5-i7 με 100-150 ευρώ θα είναι ότι πρέπει..

Σύνολο 300 ευρώ για μητρική/cpu για ένα τεράστιο διάστημα χωρίς να υπολογίζω αυτά που θα βγάλω απο το x4 620/Gigabyte ga-ma790xt.

Δίνοντας 80-100 ευρώ για έναν καλό phenom x6 χωρίς εγγύηση συν τα λεφτά που θα χρειαστώ για νέα μητρική και επεξεργαστή όταν δεν θα μου παίρνει άλλο τότε το συνολικό κόστος θα πλησιάζει το δρόμο της Intel αλλά με συγχρόνως χειρότερες επιδόσεις στο gaming συνολικά..

Δημοσ.

Δίνοντας 80-100 ευρώ για έναν καλό phenom x6 χωρίς εγγύηση συν τα λεφτά που θα χρειαστώ για νέα μητρική και επεξεργαστή όταν δεν θα μου παίρνει άλλο τότε το συνολικό κόστος θα πλησιάζει το δρόμο της Intel αλλά με συγχρόνως χειρότερες επιδόσεις στο gaming συνολικά..

Όσο κοστίζει σήμερα το σετάκι AM3 + PHENOM X6 θα κοστίζει και σε 2 χρόνια. Η τιμή θα είναι ακριβώς ίδια.

Όπως πχ. η στάνταρ τιμή για Q6600- Q8200-Q9450-Q9550 είναι στα 50-55€ και η τιμή για Phenom X4 στα 60-65€.

Phenom Χ6 θα βρεις με 70€.

Από εκεί και πέρα, δέχομαι πως είναι θέμα επιλογών.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...