Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδη εχεις καλη βαση (=μητρικη), θα συμφωνησω με την απαντηση του adtakhs στο ποστ 2..!

βρες εναν PHENOM II X6, βαλε αλλα 4gb μνημη και παρε οποια καρτα μπορεις....!!!  

οι μνημες σου γιατι ειναι 1066?  DDR3 δεν παιρνει η μητρικη σου....????   

• Like 2
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι ένας Phenom X6.

Όπως είπε και ο cabdik έχεις καλή μητρική και αυτό κάνει τα πάντα εύκολα.

Βάλε έναν phenom x6 πάρε την δυνατότερη κάρτα που μπορείς, φόρτωσε με Ραμ και είσαι κομπλέ για πολύ καιρό με ελάχιστο κόστος στην πλατφόρμα.

Είναι η πιο έξυπνη κίνηση.

Αν τρώγεται να ρίξεις λίγο παραπάνω χρήμα , βάλε έναν ssd να δεις αποκρισιμότητα.

• Like 4
Δημοσ.

επειδη εχεις καλη βαση (=μητρικη), θα συμφωνησω με την απαντηση του adtakhs στο ποστ 2..!

βρες εναν PHENOM II X6, βαλε αλλα 4gb μνημη και παρε οποια καρτα μπορεις....!!!  

οι μνημες σου γιατι ειναι 1066?  DDR3 δεν παιρνει η μητρικη σου....????   

Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί καινούργιος η να το παραγγείλει κάποιο κατάστημα για μένα γιατί δεν νομίζω να γίνεται να παραγγείλεις ακόμα απο εξωτερικό(ebay) και γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι μέσω google;

Μεταχειρισμένο δεν νομίζω να υπάρχει γιατί τώρα που τσέκαρα στις αγγελίες το έχει ζητήσει πρόσφατα και κάποιος άλλος χωρίς απόκριση...

Γενικά πόσα θα αξίζει να δώσω για έναν απο αυτούς του Χ6 κι θεωρείτε ότι με ή χωρίς overclock θα μπορούν να ματσάρουν έναν i3 π.χ έχοντας όμως τους αναγκαίους και πραγματικούς 4 cores?;

Cabdik τις μνήμες μου τις έχω τελικά στα 1066mhz γιατί παρά τα spec της στα οποία γράφει ότι χρειάζεται 1.5v για να λειτουργήσουν στην πραγματικότητα θέλει να τις βάλεις εσύ μέσω του bios στο 1.7v. για να λειτουργούν σταθερά. Αυτό δεν το ήξερα το 2010 όταν τις αγόρασα και απλά τις έκανα underclock sta 1066mhz κι όταν είδα ότι λειτουργούσε ομαλά το σύστημα τις άφησα έτσι γιατί δεν είχε και καμιά σπουδαία διαφορά στην απόδοση τότε.

Μόλις πριν απο λίγες μέρες κατάλαβα το γιατί όταν ψάχτηκα να κάνω overclock τον επεξεργαστή για πρώτη φορά σε 5 χρόνια. Το βρήκα στα comments στο newegg και στο forum της corsair. Ενώ λειτουργούν απροβλημάτιστα είτε στο 1.5v στα 1066mhz είτε στο 1.7v στα 1333mhz θα μπορούσα,

αν είχα την απόδειξη απο την αγορά,  ακόμη και τώρα να τις κάνω RMA απλά και μόνο επειδή έκανε μακακία η Corsair πάνω στην επιγραφή. 

Πρωτόγνωρο λάθος για μια εταιρία του επιπέδου τους ειδικότερα γιατί το έκανε το λάθος σε ολόκληρη την πρώτη παρτίδα. Κανένα παράπονο

φυσικά απο την ποιότητα της   ram!

THIS MEMORY WILL NOT WORK AT [email protected] VOLTS Unstable!!!!!

The ram came up as 7-7-7-20 at 1066Mhz and 1.5V. Had to manually set to 9-9-9-24 at 1333 MHz and 1.7V. At the lower voltage/speed, the memory was unstable, but it has been rock solid since.

Δημοσ.

ωραια..!   τοτε, αν θες, ξεκινα απο τις μνημες, τις αλλαγες.   

πουλα αυτες που εχεις, και παρε ΧΤΕΣ.... 2x4GB..!   ετσι.., και θα ξεφορτωθεις τις μνημες που εχεις, και θα παρεις πιο γρηγορες, και διπλασια χωρητικοτητα..!  

επειτα, εχε το νου σου και στις αγγελιες για τους επεξεργαστες που σου ειπε ο Τακης, αλλα ψαξε και στο e-bay, γιατι....μολις χτες εκανα αγορα απο το Ε-bay, και εκτελεστηκε....!!!      

Δημοσ.

ωραια..!   τοτε, αν θες, ξεκινα απο τις μνημες, τις αλλαγες.   

πουλα αυτες που εχεις, και παρε ΧΤΕΣ.... 2x4GB..!   ετσι.., και θα ξεφορτωθεις τις μνημες που εχεις, και θα παρεις πιο γρηγορες, και διπλασια χωρητικοτητα..!  

επειτα, εχε το νου σου και στις αγγελιες για τους επεξεργαστες που σου ειπε ο Τακης, αλλα ψαξε και στο e-bay, γιατι....μολις χτες εκανα αγορα απο το Ε-bay, και εκτελεστηκε....!!!      

Αυτές http://www.e-shop.gr/ram-kingston-hx324c11t3k2-8-hyperx-beast-8gb-2x4gb-ddr3-2400mhz-dual-channel-kit-p-PER.550964

είναι χειρότερες παρά τη 2400mhz ταχύτητα λόγω του C.Latency 11 και του υψηλότερου voltage;

Με τα μεταφορικά ακριβότερες θα μου βγουν οι δικές σου.

Δημοσ.

Βασικά όμως τώρα που έψαχνα για μπάτζετ μητρικές ακόμη και οι καινούργιες H97 asrock anniversary δεν υποστηρίζουν πάνω απο 1600mhz χρονισμό αλλά ούτε και overclock στη ραμ. Άρα χαμένη θα πάει η ταχύτητα όσο μηδαμινή κι αν είναι η διαφορά στη πραγματικότητα. Σιγά μην δώσω 40 ευρώ παραπάνω για μια Z97 μόνο και μόνο γι αυτο σε περίπτωση δε που θα πάρω και κλειδωμένο i5...

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα αν πάρεις 2400mhz και τις τρέξεις αναγκαστικά στα 1600mhz θα είναι αργότερες του Cabdik αφού θα έχουν cl11 σωστά; Εκτός κι αν με το αυτόματο underclock κατεβαίνει και η cl..

Δημοσ.

Βασικά όμως τώρα που έψαχνα για μπάτζετ μητρικές ακόμη και οι καινούργιες H97 asrock anniversary δεν υποστηρίζουν πάνω απο 1600mhz χρονισμό αλλά ούτε και overclock στη ραμ. Άρα χαμένη θα πάει η ταχύτητα όσο μηδαμινή κι αν είναι η διαφορά στη πραγματικότητα. Σιγά μην δώσω 40 ευρώ παραπάνω για μια Z97 μόνο και μόνο γι αυτο σε περίπτωση δε που θα πάρω και κλειδωμένο i5...

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα αν πάρεις 2400mhz και τις τρέξεις αναγκαστικά στα 1600mhz θα είναι αργότερες του Cabdik αφού θα έχουν cl11 σωστά; Εκτός κι αν με το αυτόματο underclock κατεβαίνει και η cl..

πολυ το σκεφτεσαι, για κομματια που δεν εχει ουσια...!!  

οι μνημες ειτε cl10 ειναι, ειτε cl11, ειτε 1600, ειτε 1866, διαφορες με το ματι, δεν θα δεις..!   ποσοτητα παρε απο 1600 και πανω, οποια βρεις ποιο φθηνη...!!!  αυτο σε ενδιαφερει..! μην καθεσαι και ασχολεισαι με λεπτομερειες, λες και θα κανεις EXTREME OVERCLOCKING..........!!!!!!!!!

• Like 3
Δημοσ.

Στην σελίδα της μητρικής μου,          http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3010                             είδα σήμερα στους υποστηριζόμενους επεξεργαστές(τέρμα κάτω στη σελίδα) και τον FX-4130 παρά το ότι είναι AM3+ και η μητρική μου AM3 σκέτο. To googlara όμως λίγο και μάλλον απ'ότι κατάλαβα δεν ισχύει. Έστειλα μήνυμα πάντως στην Gigabyte και περιμένω απάντηση για να το ξεκαθαρίσω το θέμα. Ποιος ο λόγος να το αναφέρουν στην επίσημη σελίδα της μητρικής άραγε;;

Στην απίθανη περίπτωση που μου το επιβεβαιώσουν θα σας ενημερώσω.

Αύριο θα παραγγείλω την κάρτα γραφικών απο το eshop και για καμιά εβδομάδα θα την δοκιμάσω μαζί με τον Athlon II X4 620 για να δω πως τα πάει. Όταν καταλάβω το μέγεθος του Bottleneck θα ψαχτώ για λύση. 

Επειδή δυσκολεύομαι να βρω τα έξτρα 300 ευρώ για τον i5-h97 και επειδή ο διπύρηνος i3-h97 πιθανότατα να μην κρατήσει για +3 χρόνια που τον θέλω, το πιθανότερο θα είναι να ψάξω για κάποιον μεταχειρισμένο Phenom X4-X6 με ένα ποσό κάτω των 90-100 ευρώ.

Αν ισχύει αυτό το κουλό με τον FX-4130 νομίζω θα είναι μια ακόμα καλή λύση για μένα.

Δημοσ.

ξεχασε τους FX... και βρες εναν απο αυτους που προτεινε ηδη ο Adtakhs...!    

οσο ψαχνεις, τοσο θα μπερδευεσαι..!  

2 ειναι οι καθαρες λυσεις που εχεις.

1. αυτα που σου προτεινε ο adtakhs, Phenom II X6 +RAM+ GPU, που ειναι και η πιο οικονομικη προταση, και

2. αλλαγη ολης της πλατφορμας, που σημαινει διπλασιο κοστος....!!

εσυ αποφασιζεις....!! 

καλα κανεις και παιρνεις καρτα, να δεις ποσο "σηκωνει" και ο 620....!  αλλα να ξερεις οτι θα σε μπουκωσουν και οι μνημες, σε καποια παιχνιδια, που θελουν πανω απο 4gb RAM...!  

γι αυτο σου ειπα ηδη, αλλαξε και τις μνημες, οπως εισαι, και θα παρει κι αλλη ανασα το συστημα...!!!  

ποια καρτα παραγγειλες..?  δεν ειπες..!!!

Δημοσ.

Λοιπόν μόλις παρήγγειλα τα:

http://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-radeon-r9-380-gv-r938g1-gaming-4gd-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516563

http://www.e-shop.gr/ram-crucial-bls2c4g3d169ds3ceu-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-ballistix-sport-xt-dual-channel-kit-p-PER.554349

http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-p-PER.811685

http://www.e-shop.gr/arctic-ceramique-2-thermal-compound-27g-p-PER.641204

Το μπάτζετ πραγματικά το ξεχείλισα. Δεν πάει παραπάνω. Ελπίζω να μην έκανα καμιά κουταμάρα. Η τιμή της 380 είναι όντως τσιμπημένη αλλά δεν θέλω να αγοράσω ακριβό hardware απο μη εγγυημένο μαγαζί ή χωρίς υποκατάστημα στην πόλη μου.

Η ψύκτρα νομίζω δεν θα είναι του πεταματού και πιστεύω θα με βοηθήσει να κάνω ένα ουσιαστικό OC στον Athlon μου με ικανοποιητική θερμοκρασία σε full load ενώ στην περίπτωση που αλλάξω motherboard θα μπορώ να την ξαναχρησιμοποιήσω μιας και στα specs της υποστηρίζει σχεδόν όλους τους τύπους. Το stock cooler του Athlon την παλεύει ακόμη και σήμερα αλλά νομίζω ότι ακόμα και με μια φθηνή aftermarket ψύκτρα θα έχει διαφορά.

Τσέκαρα το μέγεθός της και το πολύ πολύ να μου φάει μία θέση μνήμης απο την μεριά του CPU. Τις καινούργιες Crucial θα τις βάλω απο την άλλη μεριά και τις Corsair μου αν και τουμπανοrams θα τις πουλήσω. 8 gb θα μου παραφτάσουν. Οι μνήμες είναι σε προσφορά γι αυτό τις διάλεξα.

Τέλος πήρα και μια αλοιφή γιατί δεν είχα καλής ποιότητας.

Μόλις τα παραλάβω θα κάνω benchmarks και θα σας ενημερώσω για το bottlenecking με OC και χωρίς.

Αν προτείνετε κάποια άλλη λύση πείτε μου να το αλλάξω. Προτιμώ να είναι πάντως απο το Eshop.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...