seismic Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα, Διαβάζω αρκετό και το forum και μιας και ήρθε ο καιρός να αγοράσω νέο μηχάνημα είπα να γραφτώ να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας. Ποσό που διαθέτουμε : Μέχρι 2.000€Χρήση υπολογιστή : Gaming/Video EditingΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: GTA V - Adobe CC κυρίως Premier Photoshop και ίσως λίγο After EffectsΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Όχι πρόσφατα αγοράστηκε η Dell U2415 1920x1200Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΌχιΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΑθήναΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από έναΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Ιδανικά επιθυμώ να είναι συναρμολογημένο και να συνοδεύετε και με κάποια εγγύηση σαν σύστημα, όπως πχ Turbo-XΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10 Γενικά το σύστημα προορίζεται για 80% gaming κυρίως GTA V αυτή την περίοδο και 20% video editing αφού θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι για να φτιάχνω κανένα video για youtube. Ψάχνω να αγοράσω μια έτοιμη σύνθεση που ιδανικά να συνοδεύεται και με κάποιου είδους εγγύηση έτσι ώστε αν πάθει κάτι να μην έχω να τρέχω σε 10 διαφορετικά μαγαζιά. Έχω βρει λοιπόν τα παρακάτω: Site: ΠλαίσοTurbo X Storm Site: E-shopINNOVATOR BLACK DAHLIA EXTREME - ΜΕ WINDOWS 10 Site: e-shopINNOVATOR 7 GAMER 5820K ULTIMATE - ΜΕ WINDOWS 10 Site: PolytopeEpik Legions Site: MsystemsPC Knight Και Για το τέλος μήπως να πάρω ένα alienware? πχ αυτό: Site: e-gateDell Alienware X-51 Ή Υπολείπεται πολύ σε χαρακτηριστικά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
mpalakis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) φίλε δεν έχω να σου πω πιο ειναι το καλύτερο.. το μόνο που έχω να σου πω ότι έχτισα περίπου το ίδιο σύστημα το Δεκέμβριο του 2013 γύρω στα 1100 € με της εξής διάφορες ( CPU: i5-4670K , ψυκτρα: Cooler Coolermaster Hyper 212 Evo , Μητρικη : ASUS MAXIMUS VI HERO, Μνημη: Kingston Hyper X Beast 16GB DDR3 στα 2133 Mhz ,κάρτα γραφικων : Gigabyte Radeon R9 280 3GB OC , Κουτι : CORSAIR Carbide Series 400R Midi) χωρίς τροφοδοτικό και ssd γιατί είχα ήδη δεν ξερω αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά , αν το ψάξεις παραπάνω θα πάρεις καλύτερα πράγματα με αυτά τα λεφτά.. και που λέει ο λόγος δώσε 30 € σε κάποιον να στο στήσει το σύστημα πχ. παρε μνημες τουλάχιστον στα 2133Mhz για να μη σου πω στα 2400Mhz, οι 1600 σε 2 χρονιά το πολύ θα θεωρούνται παλιές.. με μια πολύ πρόχειρη σύνθεση είσαι στα 1950.. Asus Rampage V Extreme/U3.1 = 470€ Intel Core i7-5820K 3.30GHz = 420€ CORSAIR CPU COOLER HYDRO H110 = 135€ G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-2400MHz = 135€ Samsung 850 Pro 256GB = 150€ Corsair RM Series RM750 = 140€ Corsair Carbide 500R Midi Tower = 135€ Sapphire Radeon Nitro R9 390 8G = 370€ αλλα by far καλύτερη από αυτά που κοιτας Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2015 από mpalakis
Raiko Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Gtx 970 για cuda cores αντι για ρ9.Γενικα μακρια απο ετοιμα ειναι ακριβα και δεν αξιζουν
Millennium Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Και σε amd μπορεί να πάει και μπορεί να έχει και καλύτερες επιδόσεις σε gaming.
seismic Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 φίλε δεν έχω να σου πω πιο ειναι το καλύτερο.. το μόνο που έχω να σου πω ότι έχτισα περίπου το ίδιο σύστημα το Δεκέμβριο του 2013 γύρω στα 1100 € με της εξής διάφορες ( CPU: i5-4670K , ψυκτρα: Cooler Coolermaster Hyper 212 Evo , Μητρικη : ASUS MAXIMUS VI HERO, Μνημη: Kingston Hyper X Beast 16GB DDR3 στα 2133 Mhz ,κάρτα γραφικων : Gigabyte Radeon R9 280 3GB OC , Κουτι : CORSAIR Carbide Series 400R Midi) χωρίς τροφοδοτικό και ssd γιατί είχα ήδη δεν ξερω αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά , αν το ψάξεις παραπάνω θα πάρεις καλύτερα πράγματα με αυτά τα λεφτά.. και που λέει ο λόγος δώσε 30 € σε κάποιον να στο στήσει το σύστημα πχ. παρε μνημες τουλάχιστον στα 2133Mhz για να μη σου πω στα 2400Mhz, οι 1600 σε 2 χρονιά το πολύ θα θεωρούνται παλιές.. με μια πολύ πρόχειρη σύνθεση είσαι στα 1950.. Asus Rampage V Extreme/U3.1 = 470€ Intel Core i7-5820K 3.30GHz = 420€ CORSAIR CPU COOLER HYDRO H110 = 135€ G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-2400MHz = 135€ Samsung 850 Pro 256GB = 150€ Corsair RM Series RM750 = 140€ Corsair Carbide 500R Midi Tower = 135€ Sapphire Radeon Nitro R9 390 8G = 370€ αλλα by far καλύτερη από αυτά που κοιτας Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Αρχικά θα ήθελα να πω πως θα προτιμούσα μια κάρτα της nvidia γιατί μου έχουν πει πως στο premier στο rendering λειτουργεί πολύ καλύτερα. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος. Επίσης όπως προτείνεις και εσύ προσανατολίζομαι τελικά στον 5820K γιατί είναι 6πύρινος και θα βοηθήσει και αυτό στο video editing χωρίς να υστερεί στο gaming Η σύνθεση που μου προτείνεις δεν έχει λειτουργικό και αν δώσω και 30€ που λες και εσύ για να μου το συναρμολογήσει κάποιος τότε το σύνολο με λειτουργικό και συναρμολόγηση θα πάει στα 1950+110+30= 2100€ Άσε που αυτές οι τιμές είναι οι χαμηλότερες του skroutz με ότι συνεπάγεται αυτό στο πόσο άμεσα θα τα βρω διαθέσιμα οπότε εγώ θα υπολόγιζα τουλάχιστον και κανένα 50€ έξτρα αν δεν ήθελα να περιμένω πάρα πολύ Αυτό πχ https://polytopesystems.gr/epik-avatar/builder με 970, 750W τροφοδοτικό και 250GB SSD βγαίνει σύνολο 2130€ και αυτό http://www.e-shop.gr/innovator-7-gamer-5820k-ultimate-me-windows-10-p-PER.912168 με σαφώς χειρότερο κουτί, τροφοδοτικό, μνήμες και ψύκτρα βγαίνει στα 1930€ Οπότε πέραν του ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή η εγγύηση που δίνουν τα συστήματα προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο από το να γλιτώσω 50-100€ και να πρέπει αν πάθει κάτι το pc να τρέχω σε 5 διαφορετικά μαγαζιά για να βρω αν φταίει η μνήμη ή ο δίσκος. Πιστεύετε πως ένα σύστημα σαν αυτό που συζητάω θα με κρατήσει για 3-4 χρόνια? Δεδομένου και πως μόλις πήρα την οθόνη που είναι 1920x1200 και δεν σκοπεύω να την αλλάξω ούτε αυτή σύντομα? Η μήπως θα πρέπει να δω για κάτι πιο δυνατό? 980? 980TI?
xrist0s4 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Εχτες πηρε ο αδερφος μου απ το πλαισιο ενα μακ προ στα 2150 απο 2449,σου κανουν εκπτωση με πασο.Ειμαι κ εγω των γουιντοους αλλα ασχοληθηκα μαζι του μια μερα κ πραγματικα πεταει.Δεν το περιμενα με τιποτα τοσο γρηγορος κ ωραιο λειτουργικο.Ασχολειτε κ αυτος με adobe προγραματα κ τα δουλευει σφαιρα.Σκεψου το αλλιως αφου θα δωσεις τοσα πηγαινε σε dell workstation
fylatos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Πήρε macbook pro εννοείς γιατί mac pro σε αυτά τα λεφτά δεν παίζει. Και το σύστημα που προτείνεται παραπάνω είναι αρκετά καλύτερο από οποιοδήποτε macbook pro και ίσως και από το entry level mac pro.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Ενα πραγμα θα πω...ΟΧΙ ΕΤΟΙΜΟ!Θα σου πιασουν τον απ'αυτο... να σου φτιαξουμε ενα συστημα σε αυτα τ λεφτα απο ενα καταστημα και να εισαι κομπλε!να μην μπλεξεις εσυ...γτ οχι δλδ? 1
seismic Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας. Για να σας εξηγήσω λίγο το σκεπτικό μου γιατί θέλω να αγοράσω έτοιμο υπολογιστή. Μου λέτε να μην πάρω έτοιμο γιατί θα μου βγει πιο ακριβά. Εγώ σε μια γρήγορη ματιά που έριξα είδα ότι το να τα πάρω από ένα μαγαζί με συναρμολόγηση με το να το πάρω έτοιμο είναι μια διαφορά αν υπάρχει γύρω στα 50-100€ και ίσως λίγο παραπάνω αν τα πάρω όλα από το φθηνότερο μαγαζί στο skroutz και τα συναρμολογήσω μόνος μου με την βοήθεια σας και κάποιου φίλου. Τα 50-100€ όμως σε ένα μηχάνημα των 2000€ το οποίο σκοπεύω να κρατήσω για τα επόμενα 3-4 χρόνια είναι το 2,5-5% τις αξίας του μηχανήματος, είμαι διατεθειμένος να το πληρώσω για μια παραπάνω εγγύηση για να έχω το κεφάλι μου λίγο πιο ήσυχο... Θα προτιμούσα να με βοηθήσετε στο να μου πείτε πχ μην αγοράσεις από το χ μαγαζί γιατί δεν έχει καλό service ή να μου πείτε πχ αυτό το μοντέλο έχει χάλια μητρική μην το πάρεις. Τα Dell workstation πχ που αναφέρει ο φίλος για να το πάρεις και να έχει αξιοπρεπή κάρτα γραφικών και εξαπύρινο επεξεργαστή θα πρέπει να δώσω ένα μπορεί και δύο χιλιάρικα παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και για το mac pro... Εκεί η διαφορά είναι μεγάλη στην τιμή για να την δικαιολογήσει η χρήση του μηχανήματος που όπως είπα είναι κυρίως για gaming. Εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρει η γνώμη σας για το αν ένα μηχάνημα τις παραπάνω δυναμικότητας 5820K-gtx970 θα αντέξει για 3-4 χρόνια να μπορώ να παίζω κανένα παιχνιδάκι χωρίς να τα βάζω όλα low και να μπορώ να δουλεύω και αξιοπρεπώς την σουίτα της adobe, όλα αυτά σε ανάλυση 1920x1200
mpalakis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Αρχικά θα ήθελα να πω πως θα προτιμούσα μια κάρτα της nvidia γιατί μου έχουν πει πως στο premier στο rendering λειτουργεί πολύ καλύτερα. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος. Επίσης όπως προτείνεις και εσύ προσανατολίζομαι τελικά στον 5820K γιατί είναι 6πύρινος και θα βοηθήσει και αυτό στο video editing χωρίς να υστερεί στο gaming Η σύνθεση που μου προτείνεις δεν έχει λειτουργικό και αν δώσω και 30€ που λες και εσύ για να μου το συναρμολογήσει κάποιος τότε το σύνολο με λειτουργικό και συναρμολόγηση θα πάει στα 1950+110+30= 2100€ Άσε που αυτές οι τιμές είναι οι χαμηλότερες του skroutz με ότι συνεπάγεται αυτό στο πόσο άμεσα θα τα βρω διαθέσιμα οπότε εγώ θα υπολόγιζα τουλάχιστον και κανένα 50€ έξτρα αν δεν ήθελα να περιμένω πάρα πολύ Αυτό πχ https://polytopesystems.gr/epik-avatar/builder με 970, 750W τροφοδοτικό και 250GB SSD βγαίνει σύνολο 2130€ και αυτό http://www.e-shop.gr/innovator-7-gamer-5820k-ultimate-me-windows-10-p-PER.912168 με σαφώς χειρότερο κουτί, τροφοδοτικό, μνήμες και ψύκτρα βγαίνει στα 1930€ Οπότε πέραν του ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή η εγγύηση που δίνουν τα συστήματα προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο από το να γλιτώσω 50-100€ και να πρέπει αν πάθει κάτι το pc να τρέχω σε 5 διαφορετικά μαγαζιά για να βρω αν φταίει η μνήμη ή ο δίσκος. Πιστεύετε πως ένα σύστημα σαν αυτό που συζητάω θα με κρατήσει για 3-4 χρόνια? Δεδομένου και πως μόλις πήρα την οθόνη που είναι 1920x1200 και δεν σκοπεύω να την αλλάξω ούτε αυτή σύντομα? Η μήπως θα πρέπει να δω για κάτι πιο δυνατό? 980? 980TI? φίλε μου ήταν μια πρόχειρη πρόταση που σου έστειλα να δεις, όχι για να την ακολουθησης απαραίτητα .άπλα για να σου πω ότι στη αρχική πρόταση που κοιτούσες πλήρωνες πολλά λεφτά σε σχέση με αυτά που έπαιρνες από τη σύνθεση μπορείς να πας πχ. σε λίγο πιο φθηνό κουτί , φθηνότερο ssd, ,φθηνότερο motherboard, που θα σου κατεβάσουν τη τιμή συνολικά γυρω στα 150 ευρω και μπορεισ να κατέβεις κ αλλο με λιγο ψάξιμο όπως, είπαν και προλαλησαντες μακριά από έτοιμα δεν έχει θέμα εγγύησης και το pc θα σε βγάλει τουλάχιστον 5 χρονιά ...αα και τα windows 10 ειναι τζαμπα (σπασμενα η οχι) οσο αναφρα για τα παραπάνω θα παίζεις παιχνίδια στο full και η σουίτα θα πηγαίνει σφαίρα η ταπεινή μου γνώμη φιλικα πάντα
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 εκανα την συνθεστη του Polytopesystems με την r9 380 και i5 6600k...στο polytope εκανε 1535 περιπου...απο σκρουτζ 1270...260 ευρο κατω δλδ η συνθεση του Msystems απλα κλαιω...στο σκρουτζ κοντα στα 1500 στο καταστημα 1940...440 ευρο διαφορα...ασε που η συνθεση ειναι χαλια με τετοια μητρικη και τροφοδοτικο... νμζ καταλαβαινεις λοιπον τι διαφορες παιζουν...διαλεξα 2 τυχαιες απο τις πολλες που ειχες των μαγαζιων που θεωρω πιο εμπιστα και εχω συνεργαστει μαζι τους...σκεψου να κοιταζα και του πλαισιου τι θα γινοταν... ΦΤΙΑΞΕ PC μονος απο το eshop εστω που ειναι λιγο τσιμπημενο και θα στο συναρμολογησουν αυτοι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα