MoviemakerGr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 80 βαθμοί για ένα τόσο πουσαρισμενο πλέων chip είναι απολύτως λογικό,στο idle είσαι ψηλά κ μάλλον φταίει η καμπύλη ψύξης,δες για κανένα bios update μπας και .. πάντως δεν εχεις πρόβλημα,ειναι καινούρια κάρτα,η θερμοκρασία σου σε load ειναι οκ άρα θα το διορθώσουν αν υπάρχει θέμα.. Όχι αυτί ακριβώς δεν καταλαβαίνω γιατί να είμαστε οπαδοί!? Μπήκες στο ποστ γιατί? Έχεις να πεις τίποτα στο παιδί? Να τον βοηθήσει? Γιατί οι θερμοκρασίες του δεν είναι λογικές. Άσε λοιπόν το μάθημα σε εμάς και πες καμία βοήθεια στο παιδί. Τέλος Δεν σε είπα βλακα. Είπα γιατί να γράφουμε βλακιες δηλαδή άσχετα... Είσαι εδώ να κρίνεις την επιλογή του? Η να βοηθήσεις? Εξακολουθείς να μην διαβάζεις.. το έκανα κόκκινο να το δεις,νομίζω αυτό του ανέλυσες και εσύ πιο κάτω,να μπει κ να φτιάξει την καμπύλη ψύξης στο afterburn.. Αλλά θα πω κατι ακόμα πιο χρήσιμο σε όλους μας.. Τα φορουμς δεν είναι γήπεδα,ετσι η γνώση χάνετε,σε ατέρμονες κόντρες και ασήμαντα ποστς για τους υπόλοιπους,ακομα και διαφορετική άποψη να έχετε πρέπει να βρείτε - πάντα με επιχειρήματα κ σκέψεις - να την γεφυρώσετε.. δεν εχει σημασία ποιος εχει δίκιο,σημασία εχει ολοι να μάθουμε κατι ακόμα και απο την διαφορετική άποψη.. 1
Millennium Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Και εγώ έχω το ακόμα πιο "πουσαρισμένο" 390Χ chip, και load είμαι στους 64 και είναι και καλοκαίρι, ακόμα Μη λέμε ότι θέλουμε... "Πουσαρισμένο" chip σε άλλο process tech,με άλλα voltages στις αντίστοιχες συχνότητες,άλλο powertune και με κάποια διαφορετικά pcb.Αν εσύ είσαι εντάξει, ασε τον καθένα να λέει οτι θέλει. 1
MoviemakerGr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 ε,ναι αν ήταν ίδια με την 290x δεν θα μπορούσε να πάρει 500 το κομμάτι.. έβαλε και 8 vRam. Μια χαρά είναι για τα 4Κ τα παει καλύτερα από την 970 γι'αυτο μόλις φτάσει 350 το πολύ θα την σκεφτώ..
Millennium Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Από 440ε βρίσκεις 390Χ και αυτό στην κακή ελληνική αγορά και υπό αυτές τις συνθήκες.Δεν υπάρχει σύγκριση με την 970.
galanos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 η συγκριση ειναι 980.... πειτε μου της διαφορες 760/770 με 960... 970...
manoslol13 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Σας ευχαριστω ολους για την ανταποκριση σας και την βοηθεια σας επαιξα λιγο με το afterburner (μετα απο πολλα tutorials που ειδα γιατι ειμαι λιγακι noob σε αυτα ) τωρα idle ειναι 43-47c και σε games load 67-75c σταθερα 1
galanos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Σας ευχαριστω ολους για την ανταποκριση σας και την βοηθεια σας επαιξα λιγο με το afterburner (μετα απο πολλα tutorials που ειδα γιατι ειμαι λιγακι noob σε αυτα ) τωρα idle ειναι 43-47c και σε games load 67-75c σταθεραΕ λογικό ήσουν με 30 %fan speed! Νσε καλά μαν
tiltevros Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 απλά να επισημάνω ότι AMD Radeon R9 290X AMD Radeon R9 390X Stream Processors 2816 2816 Texture Units 176 176 ROPs 64 64 Core Clock 727MHz 1050MHz Memory Clock 5GHz GDDR5 6GHz GDDR5 VRAM 4GB 8GB FP64 1/8 1/8 TrueAudio Yes Yes Transistor Count 6.2 Billion 4.31 Billion Typical Board Power 300W 275W Manufacturing Process 28nm 28nm Architecture GCN 1.1 GCN 1.1 GPU Hawaii XT Grenada XT μπερδεβόμαστε με την 390 απλή που είναι rebranded 290x... όπως είπε και ο φίλος MoviemakerGR τα φόρουμ είναι για να ανταλλάζουμε γνώμες και να μαθαίνουμε και τίποτα άλλο το hawaii XTκαι άλλο το Grenada XT.... δεν μπορεί κάτι που είναι επανέκδοση να έχει διαφορετικό και μικρότερο αριθμό κυκλωμάτων, δεν μπορεί το rebrand να έχει μικρότερο βαθμό κατανάλωσης απότι το παλαιό. οι διαφορές είναι πολλές σε πολλά επίπεδα σχεδίασης αλλά και υλοποίησης. 1
galanos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δηλαδή έχουμε 290χ=390 με της διαφοροες +ραμ Όσον αφορά την R9 390X, αποτελεί επί της ουσίας έναν από τους πρώτους πυρήνες (αν και όχι ο πρώτος) που σχεδιάστηκε με την GCN 1.1 αρχιτεκτονική. Κάτι το οποίο σημαίνει πως η R9 390X δεν έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει τις βελτιώσεις που φέρει η GCN 1.2 αρχιτεκτονική που συναντάμε στον Tonga πυρήνα της R9 285 καθώς και R9 Fury X. Μερικές από τις "απώλειες" είναι το βελτιωμένο instruction set, το delta color compression, η βελτιωμένη multimedia engine, ενώ το βελτιωμένο tesselation θα παρουσιαστεί μέσω tweaks σε επίπεδο driver. Η επιφάνεια του πυρήνα αγγίζει πλέον τα 438mm^2 και καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να "στριμώξει" περί τα 6.2 δισεκατομμύρια transistors. Οι Stream Processors αυξήθηκαν στους 2816 έναντι 2048 των Tahiti, με τα texture units φτάνουν τα 176 και τα ROPs τα 64, ενώ όσον αφορά την απόδοση της κάρτας, έχουμε μέγιστα θεωρητικά των 2,56 TFLOPS double precision floating point, με το pixel fillrate να αγγίζει τα 66,6 GPixel/s και το texture fillrate τα 183 GTexel ανά δευτερόλεπτο. Όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία της μνήμης, το bus width έχει αυξηθεί στα 512-bit, την ίδια στιγμή που οι default χρονισμοί είναι στα 1500MHz, δίνοντας έτσι ένα ουσιαστικό 6000MT Πηγήhttp://www.hwbox.gr/content/381-msi-r9-390x-gaming-8g-review-page2.html
MoviemakerGr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Σου έκανε like αλλα σου έβαλε και το link που γράφει παρακάτω.. (πλην όμως Τίμιος) Συνεπώς, όσον αφορά τον Grenada XT αποτελεί ένα απλό rebrand του Hawaii XT που συναντήσαμε στην R9 290X. Συνεπώς, τα specs δεν αλλάζουν δραματικά - με μερικές εξαιρέσεις. Ποιος ο λόγος που η AMD προχώρησε σε μετονομασία ενός ήδη υπάρχοντος πυρήνα; Σύμφωνα με την εταιρία, οι αλλαγές έρχονται στην βελτίωση του κομματιού της VRAM της GPU, η οποία πλέον εξ' ορισμού θα έρχεται στα 8GB GDDR5, ενώ επίσης θα έρχονται με ελάχιστη ταχύτητα τα 1500MHz έναντι των 1250 MHz που συναντούσαμε στην έκδοση της R9 290X. Ταυτόχρονα, τα βαθιά tweaks που έχει υποστεί το BIOS της κάρτας όσο και σε επίπεδο drivers, επιφέρουν μερικές μικρές βελτιώσεις όσον αφορά την διαχείριση και την κατανάλωση ενέργειας. αλλά ειμαι σίγουρος οτι το ειχες δει αφού ο πινακας που ανάρτησες και αυτος απο το ιδιο ποστ μάλλον είναι .. ..και επαναλαμβανω για οσους δεν διάβασαν .. η καρτουλα ειναι μια χαρά,αλλα λιγο ακριβή για αυτα που προσφέρει και μιλαμε για μια υλοποίηση απο αυτές με τα 3 χρονια εγγύηση που μας αρέσουν γιατι οπως σωστά έγραψε παραπάνω 'το αφεντικό" βρισκεις και φτηνότερες,από 500 (δεν το έψαξα αλλα τον εμπιστεύομαι). Όπως άλλωστε και η GTX 980
Occultist Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 ..και παραπάνω θα μπορούσε να είναι η διαφορά,φυσικά αυτό είναι ένα μάθημα για πιο έμπειρους. και θα μπορούσα να βάλω άλλους 5 παράγοντες του γιατί αλλά θα τους άφηνες αναπάντητους και αυτούς βάζοντας απλά μια λέξη "παρόμοιο".. ... για να μην μπούμε στο κομμάτι αμφισβήτησης του Load σου κ των θερμοκρασιών σου που δεν καταγράφονται σε καμιά υλοποίηση.. αλλά είμαι στις καλές μου.. 88c η Strix 78c η Μsi R9 390x http://www.pcworld.com/article/2947294/components-graphics/asus-strix-radeon-r9-390x-review-keeping-up-with-the-high-performing-joneses.html?page=2 http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_390x_gaming_8g_oc_review,9.html Ότι να'ναι και αυτοί ? ..και για να μην παρεξηγηθώ λουκούμι είναι η καρτουλα μόλις βγάλει η nvidia τις επόμενες και ρίξουν την τιμή,θα την σκεφτώ αν εχει φτιάξει και τις συμβατότητες της με το osX Ναι, με κατάλαβες, πάλι, ανάμεσα στα διδακτορικά σου περί gpu. Έκανα και εγώ υπερεντατικά μαθήματα δίπλα σε μύστες του επιπέδου σου και έμαθα να φορτώνω ένα BF4 και να αλλάζω μια καρτέλα στο gpuz για να κάνω quote δυο νουμεράκια. Με συγχωρείς που κάνω leak την υπέρτατη γνώση... Όσα "παρόμοιο" και να βάλω εγώ, 20 βαθμούς Κελσίου διαφορά στο idle, την ίδια εποχή, στην ίδια κάρτα, ΔΕ βλέπεις - εκτός και αν εκεί στους pixel-ομασόνους τυλίγετε το hardware σε κουβέρτες, για να έχετε να λέτε... 1
galanos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μα καλά είμαι πολύ χαζός τελικά... Δεν είδα το Apple από την αρχή... Είσαι από αυτός που λένε ότι ios γαμαει δεν κολλάει ποτέ δεν θέλει ραμ ούτε επεξεργαστή!!! Σκουπίδια Android xaxaxaa τι να συζητήσουμε λοιπόν?? Να σε καλά φίλε τα λέμε
MoviemakerGr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μα καλά είμαι πολύ χαζός τελικά... Δεν είδα το Apple από την αρχή... Είσαι από αυτός που λένε ότι ios γαμαει δεν κολλάει ποτέ δεν θέλει ραμ ούτε επεξεργαστή!!! Σκουπίδια Android xaxaxaa τι να συζητήσουμε λοιπόν?? Να σε καλά φίλε τα λέμε Με κατάλαβες βρε μπαγάσα, τελικά σε τίποτα δεν έχεις πέσει έξω σε αυτό το νήμα.. να εδώ τα έχω γράψει όλα αυτά που ανέφερες.. > http://www.insomnia.gr/topic/563519-mac-os-x-%CF%83%CE%B5-non-apple-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/page-179?do=findComment&comment=54266913 Τουλάχιστον εσύ το παλεύεις,ο άλλος φυσάει την κάρτα να πέσει σε 62c απο 65c σε load.. 1
priamosss Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Καλημέρα παιδιά θα ήθελα τη βοήθεια σας εχω μια asus strix r9 390 3 fan εχω θερμοκρασία δωματίου 29 βαθμούς και χτυπάει θερμοκρασία 90 ΣΕ tomp raider & sleeping dogs στο tomp raider v sync παιζει από 75 ΕΩΣ 80 βαρια οταν το βγαζω εκτινασεται στους 88-90 αν ανοιξω καπακι πέφτει 1-2 βαθμοι σκέφτομαι για υδροψυξη arctic hybrid iii να βαλω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα