kukukali Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Γεια σας Στο θεμα μας Αγορα υπολογιστη Ποσο:1200 (+-) Xρηση:Photoshop/video editing Υπαρχει:πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι Επιθυμια να ειναι απο ενα καταστημα Λειτουργικο:Λεω να μεινω στα 7αρια εκτος και αν υπαρχουν αντιθετες αποψεις Υ.Γ1.Μια προταση για αγορα οθονης 24"-27"(υπαρχει ηδη μια Dell ) εκτος του budget μεχρι 350 Υ.Γ2.Να μπορει να κρατησει τουλαχιστον 4 χρονια το συνολο και να μην χρειαζεται στη 2ετια αναβαθμιση Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2015 από kukukali
kukukali Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Εχω αυτο στα υποψη η τιμη βεβαια του eshop φτανει στα 1450 αλλα με ψαξιμο στο skroytz η τιμη κατεβενει στα 1200.Μονο η καρτα γραφικων ειναι +100 ευρω... 1
pnick Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μιας και δεν ασχολείσαι με παιχνίδια από ό,τι βλέπω, μπορείς να φτιάξεις ένα πλήρες σύστημα με 6700Κ, Ζ170, 32gb ddr4, 250άρη ssd και 1ΤΒ hdd, χωρίς όμως κάρτα γραφικών για αρχή, αφού μπορείς να δουλεύεις με την ενσωματωμένη έστω και στοιχειωδώς. Βγαίνει 1050-1100€ αν τα πάρεις μεμονωμένα και μένουν 450-500€ για οθόνη. Μπορείς να δείς άνετα μια 27άρα στα 1440p. Υπάρχουν αξιοπρεπείς προτάσεις από dell, BenQ, Iiyama, AOC και Asus για να το ψάξεις περισσότερο. Εν καιρώ παίρνεις και μια κάρτα γραφικών. Η άλλη λύση είναι να δουλέψεις προς το παρόν με την οθόνη που έχεις και να αφιερώσεις το budget σου σε ένα s2011-3 σύστημα με έναν 5820Κ που θα σου προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στο video editing κυρίως. Υπολόγισε κανά 100-150άρι παραπάνω για μητρική και άλλα 150€ για μια ας πούμε gtx 750Ti. Περίπου στα 1350-1400€ βγαίνει. Και παίρνεις 2η οθόνη εν καιρώ. Σκέψου και αυτή την λύση.
kukukali Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Για τον 5820Κ ειμαι οκ....αλλα Oι μητρικες ειναι ακομα ακριβες λιγο που κοιταξα ειδικα αυτες που αξιζουν ειναι πανω απο 350-400.... Μπλεξαμε... Καρτα γραφικων θα παρω την 970 γιατι ειναι μεσα στο budget και αν δεν την παρω τωρα μετα δεν..(παιχνιδια παιζω απλα δεν λιωνω) Η οθονη ειναι ενα κομματι ξεχωριστο εχω χρονο να μαζεψω κατι παραπανω
pnick Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Oι μητρικες ειναι ακομα ακριβες λιγο που κοιταξα ειδικα αυτες που αξιζουν ειναι πανω απο 350-400.... Μπλεξαμε... Όχι δα. Δεν αξίζουν μόνο αυτές. Αυτή έχει ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει ο μέσος προς απαιτητικός χρήστης χωρίς να κοστίζει μια περιουσία (αναλογικά με το socket). Αν πας σε 5820Κ δεν νομίζω η 970 να είναι μέσα στο budget, εκτός αν πάρεις όπως λές την οθόνη αργότερα. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2015 από pnick
Millennium Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Ποιά οθόνη έχεις τώρα; Αν ασχοληθείς πολύ με εικόνα και gaming αξίζει να κοιτάξεις για 27'' 1440p αλλά υπολόγισε παραπάνω χρήματα για μια καλή (500-600ε).
kukukali Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Dell U2311 αλλα δουλευω και ενα imac 24" με 16:10 το οποιο βρισκω πολυ ανετο Απο οτι βλεπω εχει εγκαταληφθει το 16:10 στα μεγαλα monitor αλλα και στα μικρα οι επιλογες ειναι λιγες Asus και Dell Μονοδρομος η 27αρα Περισσοτερο με ενδιαφερει να ειναι ξεκουραστο το μονιτορ παρα να εχει καλυτερη αποδοση στα games
kukukali Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Λοιπον εχω καταληξει σε 2 επιλογες Μετα απο προτροπη του φιλου pnick εβαλα και το socket 2011-v3 Φυσικα οποιαδηποτε αποψη δεκτη! Την GTX 970 την βαζω στις συνθεσεις αλλα επειδη εχει 100 ευρω διαφορα με το σκρουτζ θα την παρω απο εξω,εκτος και αν μου την δωσει το eshop στην ιδια τιμη(σε τηλεφωνικη επικοινωνια υπονοηθηκε απο πλευρα τους) 1....socket 1150 ,κοστος 1468 (χωρις την GTX 970,,,,992 ευρω) 2.....socket 2011-v3 ,κοστος 1820 (χωρις την GTX 970,,,1344 ευρω) Ερωτησεις: 1.τα 16 ειναι λιγα για το photoshop/autocad ?? 2.Ειναι καλυτερα να παω σε 2 ζευγαρια 2Χ8GB και οχι σε XMP??? 3.Διαβαζω για bugs στις Χ99 .... 4.Το συστημα προοριζεται για :Photoshop/video editing και ....gaming 5.Δυστυχως το eshop ειναι το μοναδικο καταστημα που εχει σχεδον ολα τα πραγματα με εξαιρεση τη motherboard που εχει την ASUS X99-A αντι της Asus X99-A/USB 3.1 που προτεινε ο pnick 6.Στο σκρουτζ εχουν διαφορά αν τα αγορασω ξεχωριστα και στα 2 ... γυρω στα 150 ευρω Το θεμα ειναι οτι το eshop δινει και 3 χρονια εγγυηση και αποκατασταση βλαβης σε 4 ωρες (οκ λεμε τωρα) αλλα δεν τρεχεις το καθε εξαρτημα ξεχωριστα απο εκει που το πηρες. υ.γ.Οι συνθεσεις που εβαλα η που θα μου προτεινεται παρακαλω να καλυπτουν τις αναγκες για τουλαχιστον 3-4 χρόνια. Φυσικα αν μου υποδειξεται αλλο καταστημα θα το κοιταξω. Η παραγγελια πρεπει να γινει το αργοτερο μεχρι το τελος της εβδομαδας. Ξεφυγαμε απο budget 1200 που ειχα βαλει στοχο το ξερω αλλα θα το ζορισουμε για παραπανω Ευχαριστω για το χρονο σας
xoxlasae Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 κατεβασε μνημη σε 16gb και καρτα γραφικων σε 960 ti η σκετη ή 770 και δωσε σημασια στους σκληρους! Ρε δεν πα να εχεις δυναμιτη υπολογιστη....οταν ο σκληρος σου δεν θα μπορει να διαβασει ενα αρχειο πιο γρηγορα απο γιαγια με Π και οταν ειναι να γραψει θα πηγαινει πιο αργα και απο χελωνα .... τι θα σου κανουν τα γραφικα στο render και η cpu σε ολα τα αλλα tasks ??? θα καθονται με φραπε και θα περιμενουν τα δεδομενα και θα βλεπεις κατι usage 10-15% και θα λες μα γιατι δεν εκμεταλλευται την μνημη μου γιατι δεν παει η cpu 100% χρηση .
pnick Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Λοιπον εχω καταληξει σε 2 επιλογες Μετα απο προτροπη του φιλου pnick εβαλα και το socket 2011-v3 Φυσικα οποιαδηποτε αποψη δεκτη! ..... Ευχαριστω για το χρονο σας Πες μου κάτι. Σε ποιό επίπεδο δουλεύεις video editing; Αυτό είναι το πιό βαρύ που θα κάνεις. Για Photoshop και Autocad βολεύεσαι και με πολύ φτηνότερα συστήματα (με έναν i5 θα ήσουν παραπάνω από καλυμμένος). Αν το video editing σου τρώει λίγο χρόνο σε σχέση με τις υπόλοιπες εργασίες τότε δεν είναι ανάγκη να πας σε 2011-3. Με τα χρήματα που δίνεις δεν υπήρχε περίπτωση να τα πάρω όλα από e-shop και να πληρώσω κερατίστικα. Θα τα έπαιρνα από διαφορετικά καταστήματα. Και μη νομίζεις (άσε τί λένε στο e-shop), αν κάτι σου πάθει ένα εξάρτημα το ίδιο θα περιμένεις τόσο στο e-shop όσο και αλλού. Αποκατάσταση σε 4 ώρες δεν θα σου κάνουν, εκτός αν σου δώσουν κανένα σαπάκι προσωρινά για να κάνεις την δουλειά σου μέχρι να έρθει η εγγύησή σου. Έχει ταλαιπωρηθεί αρκετός κόσμος με το support τους.
kukukali Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 κατεβασε μνημη σε 16gb και καρτα γραφικων σε 960 ti η σκετη ή 770 και δωσε σημασια στους σκληρους! Υπαρχει ενας 850 EVO250GB ξεχασα να το αναφερω.... Πες μου κάτι. Σε ποιό επίπεδο δουλεύεις video editing; Αυτό είναι το πιό βαρύ που θα κάνεις. Για Photoshop και Autocad βολεύεσαι και με πολύ φτηνότερα συστήματα (με έναν i5 θα ήσουν παραπάνω από καλυμμένος). Αν το video editing σου τρώει λίγο χρόνο σε σχέση με τις υπόλοιπες εργασίες τότε δεν είναι ανάγκη να πας σε 2011-3. Με τα χρήματα που δίνεις δεν υπήρχε περίπτωση να τα πάρω όλα από e-shop και να πληρώσω κερατίστικα. Θα τα έπαιρνα από διαφορετικά καταστήματα. Και μη νομίζεις (άσε τί λένε στο e-shop), αν κάτι σου πάθει ένα εξάρτημα το ίδιο θα περιμένεις τόσο στο e-shop όσο και αλλού. Αποκατάσταση σε 4 ώρες δεν θα σου κάνουν, εκτός αν σου δώσουν κανένα σαπάκι προσωρινά για να κάνεις την δουλειά σου μέχρι να έρθει η εγγύησή σου. Έχει ταλαιπωρηθεί αρκετός κόσμος με το support τους. Το Photoshop/Autocad ειναι τα κυρια προγραμματα ,το video editing ειναι σε ερασιτεχνικο επιπεδο για προσωπικη χρηση. Σε i5 μετα απο 1-2 χρονια θα σερνεται γιαυτο θελω να παω σε i7. Αρα με την πρωτη συνθεση ειμαστε οκ???Χρειαζεται να αλλαχθει κατι? Για την μνημη πες μου 1.τα 16 ειναι λιγα για το photoshop/autocad ?? 2.Ειναι καλυτερα να παω σε 2 ζευγαρια 2Χ8GB και οχι σε XMP???
pnick Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Υπαρχει ενας 850 EVO250GB ξεχασα να το αναφερω.... 1.τα 16 ειναι λιγα για το photoshop/autocad ?? 2.Ειναι καλυτερα να παω σε 2 ζευγαρια 2Χ8GB και οχι σε XMP??? Ωραία. Η πρώτη σύνθεση δεν είναι καλή για το budget που διαθέτεις. Πήγαινε στο καινούργιο socket, το 1151 εφόσον μπορείς. Από την στιγμή που η χρήση είναι τέτοια, δεν χρειάζεται να κοιτάς σε 2011-3 σύστημα. Για Autocad τα 16gb είναι υπερβολικά ίσως, για Photoshop καλά είναι, μιας και η χρήση σου δεν είναι επαγγελματική. Θα πας κατά την γνώμη μου σε 2x8gb. Το XMP που λες και πιό πάνω είναι το Extreme Memory Profile και δεν έχει να κάνει με τον αριθμό dimms που βάζεις (googlaρέ το λίγο, να μη κάθομαι να γράφω). Ο i7 είναι παραπάνω από ό,τι χρειάζεσαι κατά την γνώμη μου. Αφού τον θεωρείς επένδυση, προχώρα. Σεβαστό. Σου επαναλαμβάνω. Πάρε τα κομμάτια ξεχωριστά. Θα πληρώσεις πολλά λεφτά τσάμπα στο e-shop. Το θέμα της εγγύησης ούτως ή άλλως μπορεί να μπλέξει, από όπου και να αγοράσεις (να μη σου τύχει είναι). Σου κάνω μια σύνθεση και αν θέλεις άκουσέ με (αν δεν ακούσεις, απλά συνεχίζεις με την βοήθεια άλλων...). Πάρε κάτι τέτοιο: https://www.skroutz.gr/s/7289844/Intel-Core-i7-6700K-Box.html https://www.skroutz.gr/s/7299789/Asus-Z170-A.html https://www.skroutz.gr/s/6313478/Kingston-HyperX-Fury-Black-16GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FBK2-16.html https://www.skroutz.gr/s/4056004/CoolerMaster-V550-Semi-Modular.html https://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.html(δες και το http://www.e-shop.gr/fractal-design-define-r5-white-window-p-PER.911848 αν θέλεις, εξαιρετικό κουτί) https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html https://www.skroutz.gr/s/3313527/Noctua-NH-U14S.html https://www.skroutz.gr/s/5579878/Gigabyte-GeForce-GTX970-4GB-WindForce-3X-OC-GV-N970WF3OC-4GD.html ΣΥΝΟΛΟ: 1336€ (χωρίς μεταφορικά) Αν πας να πάρεις παρόμοια κομμάτια από το e-shop θα δώσεις πάνω από 1500€ και δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό σαν καταναλωτής και άνθρωπος που θέλησε να σε βοηθήσει. Καλή συνέχεια λοιπόν. 1
xoxlasae Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Υπαρχει ενας 850 EVO250GB ξεχασα να το αναφερω.... Το Photoshop/Autocad ειναι τα κυρια προγραμματα ,το video editing ειναι σε ερασιτεχνικο επιπεδο για προσωπικη χρηση. Σε i5 μετα απο 1-2 χρονια θα σερνεται γιαυτο θελω να παω σε i7. Αρα με την πρωτη συνθεση ειμαστε οκ???Χρειαζεται να αλλαχθει κατι? Για την μνημη πες μου 1.τα 16 ειναι λιγα για το photoshop/autocad ?? 2.Ειναι καλυτερα να παω σε 2 ζευγαρια 2Χ8GB και οχι σε XMP??? Εχω i7 920 x58 chipset(1η γενια i7) ,gtx 580 24gb ram ειναι 4 χρονων υπολογιστης με 2 ssd...και στο photoshop κανω επεξεργασια raw d800(36mp) αρχεια για πλακα! Με αυτο θελω να σου οτι το photoshop δεν ειναι υπερβολικα βαρυ task για εναν υπολογιστη. η γυναικα μου σε imac 27ρι 2011 μοντελο...i7 με μια γελοια καρτα γραφικων ati radeon και 8gb ram καναμε upgrade με ssd's και αυτος πλεον πηγαινει σφαιρα στο photoshop...πριν ειχε κλασσικο σκληρο και σερνοταν. 2
kukukali Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 @pnick βρηκα για το ειναι το XMP (ΟC) στις μνημες που θα πρεπει να υποστηριζεται απο τη μητρικη.Θα ακολουθησω τη συνθεση σου,ευχαριστω. @xoxlasae το ιδιο εκανα και σε imac 24" 4gb και εναν ssd και το τρεχει αλλα εχω το budget για να παρω κατι καλυτερο και να τρεναρω τις μελλοντικες αναβαθμισεις. Σας ευχαριστω για τη βοηθεια και σορρυ που δεν απαντησα νωριτερα αλλα ειχα μπλεξει ασχημα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα