^BOOMBOOM Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2003 Εδώ και πάνω απο ενα χρόνο χρησιμοποιούσα ενα pc και μετά απο μικροαλλαγές το έδωσα στους γονείς μου. Απο την πρώτη στιγμή που έκανα την αλλαγή μου παρουσιάζει το εξής παρανοικό πρόβλημα. Κάθε φορά που ξεκινάει βγάζει μύνημα πως δεν βλέπει τον σκληρό δίσκο και μόνο αν μπώ στο bios και κάνω auto detection τον ξαναβρίσκει και κάνει boot. Αν το κλείσω και το ξαναανοίξω πάλι τα ίδια. Επίσης ακόμα και αν το βρεί στο auto detection στο boot sequence δεν τον εμφανίζει (βγάζει μόνο την δισκέτα) και ξεκινάει επειδή έχω ενεργοποιήσει μια επιλογή που ψάχνει τα IDE. καμια φορά το βγάζει στο boot sequence μονο αν έχω κανει auto detection και κάνω επανεκκίνηση χωρίς να το κλείσω όμως. Ο υπολογιστής είναι Athlon XP1600+ με μητρική MSI K7T266Pro2, 128MB RAM, δίσκο 40άρη WD καινούριο και κάρτα γραφικών MSI GeF2Ti. Οι αλλαγές που έκανα απο το σύστημα που είχα πρίν ήταν να βγάλω 256 ram (είχα 2 τσιπάκια πρίν και τώρα άφησα μόνο το 128άρι) και αλλάξω τον δίσκο (πριν είχα 2 80άρηδες maxtor και ενα 40αρη IBM). Επίσης άλλαξα το plextor που είχα και έβαλα ένα παλιο recoh scsi με την κάρτα του. Οποιος μπορεί να βοηθήσει θα του είμαι ευγνόμων , έχω δοκιμάσει τα πάντα και κοντεύω να τρελαθώ .
mkonti Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2003 ta jumber sto skliro ftaine psaxe sto site tou kai tha katalabeis!!!!!!!!!!!
^BOOMBOOM Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2003 το jumperaki είναι σε θέση master, παω να δω και το site
kostas_crete Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2003 dokimase na deis an yparxei epilogh reset configuration data h kati tetoio kai kanthn yes. Mou fainetai pws etsi to bios anakatanhmei toys porous kai anixnevei oles tis siskeves apo thn arxh para na ths diavazei apo to ESCD. 8a ka8isterei ligo sto boot alla isos kaneis douleia.
Bspus Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 An o WD einai monos sto IDE channel den prepei na einai se master mode. Auto einai otan einai master kai yparxei kai slave. Einai i paraxenia ton WD. Nomizo prepei na vgaleis entelos to jumper i na to valeis kapou orizontia sti thesi single drive. Dokimase kai pes mas. Episis sto site tous exoun ena utility gia tous diskous tous pou perilambanei to EZ-BIOS extension. Merikes fores to xreiazetai kai auto yia na lythoun ta problimata
^BOOMBOOM Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μέσα στην εβδομάδα θα το δοκιμάσω αυτό με τα jumperakia γιατι δεν τον έχω σπίτι τον υπολογιστή.μακάρι να είναι αυτό. Πάντως ήδη έχω εκπαιδεύσει την μάνα μου να μπαίνει στο BIOS και να κάνει HDD Auto detection σε λίγο θα γράφει και κώδικα σε assembly
paizei_rolo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 Exei dikio o Bspus! Oloi oi WD eixan to idio problima me ta jumper... Otan itan master, eite monoi eite me slave den theloun jumper!!!!
paravatis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 molis i mitera sou modarei to bios gia na vriskei kanonika ta drives let me know!! mporo na tis gnoriso kai ti dikia mou pou tin eixa valei mia fora na moirasei IRQs se win98 apo to tilefono!!! :P :P :P :P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.