Fii Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλημέρα στο forum. Ποσό: ~1100-1400 (με οθόνη) ή ~900-1200 (χωρίς οθόνη) Χρήση: Ψιλοαπαιτητική χρήση και gaming Ειδικά προγράμματα: Κανένα Οθόνη: Ναι,θέλω να αγοράσω οθόνη Πληκτρολόγιο,ποντίκι,ηχεία: Όχι,ποντίκι έχω. Πληκτρολόγιο και ηχεία όχι ακόμα. Καταστήματα: Θα βόλευε καταστήματα Λαμίας (κυρίως κοιτάω e-shop), αλλά για την οθόνη (λόγω τιμής) θα μπορούσα και από άλλα εκτός Λαμίας Συναρμολόγηση: Αν και rookie θα το κάνω εγώ. Λειτουργικό: Για κανένα λόγο Αναβαθμίσεις στο μέλλον: Είναι πιθανό (δηλ. αν δεν με πάει off budget δε θα ηταν κακο να εχω την επιλογη για Crossfire/SLI). Για OC: Κατ'αρχάς παίρνω K επεξεργαστή,άρα προφανώς έχω την επιλογή. Παρά ταύτα δεν προβλέπω τίποτα το extreme (μικρό). Στην gpu δεν νομίζω. Στη ram δεν εχω ιδεα (εχω τη δυνατοτητα απο τη μητρικη, αλλα δεν το ειχα ξανακουσει) Κομμάτι από παλιό σύστημα: Τίποτα πλην ποντικιού Σκέφτομαι ότι αφού βγήκαν (πρόσφατα) οι επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel θα άξιζε, διότι έτσι θα πάρω μητρική με socket 1151 και όχι 1150 -που σιγά σιγά θα εγκαταλειφθεί- + μνήμη DDR4. Μετά από μία έρευνα και ερωτήσεις σε γνωστούς έχω οδηγηθεί (μάλλον) σε μία σύνθεση την οποία ως πιο έμπειροι,ψαγμένοι και ειδήμονες θα ήθελα να κρίνεται,να παρατηρήσετε,να διορθώσετε. https://www.diigo.com/item/image/204kr/e08q και Οθόνη: https://www.skroutz.gr/s/5631263/LG-25UB55-B.html Πρόσθετα για την οθόνη: Σκεφτόμουνα και την https://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html αλλά αναρωτιέμαι τι το παραπάνω μπορεί να μου δώσει (δεδομένου ότι εχει 40-50€ διαφορά από την προηγούμενη). Η ανάλυση ίσως να μην κάνει τρελή διαφορά σε αυτά τα μεγέθη αλλά....γιατί όχι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2015 από Fii
Millennium Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Ποιά είναι η ψιλοαπαιτητική χρήση; Δε φαίνεται τόσο ισορροπημένη η σύνθεση για τα λεφτά που θα δώσεις.+Οτι οι οθόνες είναι λίγες για κάτι τέτοιο (με την dell σε κακή τιμή και με καλύτερες με λίγα παραπάνω €).
Fii Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Εννοω ότι ίσως χρειαστεί να τρέξω και πιο βαρια προγραμματα ή games (απο μια απλη χρηση υπολογιστη) και ας πουμε σε υψηλα γραφικα -καπου εκει προσδιοριζω τις απαιτησεις μου απο το pc. Όταν λες δεν είναι ισορροπημένη τι εννοείς; Θέλει πιο ακριβό κάποιο άλλο εξάρτημα (πχ μητρικη) δεδομένου της καρτας γραφικων ή του επεξεργαστή που εχω; Α και οι οθονες ειναι λιγες;; Ως προς τι; Αναλυση,μεγεθος; Μπορεις να μου προτεινεις καποια οθονη (και να μου εξηγησεις αν γινεται τι εννοεις καλυτερες) ; Γενικά γίνε λιγο πιο συγκεκριμενος αν γινεται, θα ειναι τεραστια βοηθεια!! edit: Οπως καταλαβαινεις δεν χτιζω τον υπολογιστη για να κανω κατι συγκεκριμενο. Θελω ενα δυνατο μηχανημα (στα λεφτα που μπορω να διαθεσω), ωστε να το κρατησω και να μην «μασησει» ακομα και αν του βαλω καποιο βαρυ game ή καποιο βαρυ προγραμμα που ισως χρειαστω.
Millennium Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι,για ποιά προγράμματα μιλάς...Τι απαιτήσεις έχεις από τα παιχνίδια και ποιά είδη παίζεις περισσότερο; Μη ισορροπημένη σημαίνει πως δίνεις δυσανάλογα ποσά σε parts που δεν παίζουν μεγάλο ρόλο και δεν έχεις και τόση χρηματική και ποιοτική ισορροπία μεταξύ τους.Παίρνεις καλύτερες οθόνες σε σύστημα των 1200-1400€.
Fii Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μα αυτο ειναι το θεμα δεν ειναι κατι συγκεκριμενο. Βασικα για αυτο δεν βαζω κατι στα ειδικα προγραμματα. Μπορει να βαλω το photoshop,το premiere ή αλλα. Ενα pc ακομα και να μην ειναι χτισμενο καθαρα γυρω απο αυτα λογικα θα ειναι σε θεση να ανταπεξελθει. Περα απο αυτο, games παιζω moba,mmo και fps. Παλι ενα καλο pc λογικα θα μπορει να ανταπεξελθει και σε υψηλα γραφικα (εδω μπορει ο 5ετιας του αδερφου μου). Και για μια ακομη φορα δεν μου απαντας συγκεκριμενα. Ποια parts προκαλουν τη δυσαναλογια; Τι πρεπει να ειναι πιο ακριβο; Τι πιο φτηνο; Τι πρεπει να εχει η καλυτερη οθονη που λες; Αναλυση,frequency; Μπορεις να μου προτεινεις μια;
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 για μενα κουτι και ψυκτρα ειναι κακα και το κουτι πολυ ακριβο για αυτο που ειναι...Η καρτα κλασσικα πανακριβη απο το eshop...στο σκρουτζ παιζει 30 ευρο φθηνοτερα!οποτε αν μπορεις εστω καρτα και οθονη παρε απο αλλο καταστημα!Ωστε να παρεις κανα καλο κουτακι πχ enthoo pro Επισης το τροφοδοτικο περα του οτι ειναι πολυ μεγαλο για την χρηση που το θες ειναι και αυτο πανακριβο...οταν μπορεις να παρεις κατι τετοιοα τουμπανα με λιγοτερα η ιδια λεφτα https://www.skroutz.gr/s/5624890/XFX-TS-Series-750W-Gold.html https://www.skroutz.gr/s/6390242/Super-Flower-Golden-Green-HX-650W.html Για οθονη θα σου μιλησει ο Millennium γτ εγω δεν σκαμπαζω απο τετοια πραγματα...
Fii Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Κοιτα αυτο που λες για το πανακριβο εχει πιο πολυ να κανει οτι ειναι απο e-shop. Αλλα και παλι αμα υπολογισεις μεταφορικα απο τα καταστηματα οι διαφορες δεν ειναι τραγικες (αν και πραγματι υπαρχουν). Eρωτησεις: Εφ'οσον θεωρεις τα 730W πολλα,παω για 650; Γιατι να παρω τοσο ακριβο κουτι; Αλλωστε αυτο που λες ειναι full tower και νομιζω οτι δεν χρειαζομαι κατι παραπανω απο το midi. Για ψυκτρα τι πρεπει να κοιταξω; Και οσο για την καρτα μπορω να την παρω απο αλλου. Πιο πολυ τωρα με ενδιαφερει να καταληξω στα εξαρτηματα και μετα θα δω τι μπορω να εξοικονομησω, τι να αλλαξω (πχ αν βγαινει πολυ πιο ακριβα μπορω να παρω την καρτα με 2 Gb)
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 το full tower στο λεω με την προοπτικη οτι θα το κρατησεις και 10 χρονια αμα θες..το mid δυσκολα...και δεν ειναι και κανα αξιολογο mid...ειναι απλα καλο...μπορεις να δεις κ αυτο σε mid https://www.skroutz.gr/s/5834882/NZXT-Source-340.htmlαλλα για τα 20 ευρο θα πηγαινα στο enthoo για τα watt Που λες στο calculator http://outervision.com/power-supply-calculatorμε το συστημα που εχεις πιο πανω μου βγαζει load watt 370 και reccomended psu 413!οποτε αντιλαμβανεσαι οτι τα 730 ειναι ΠΑΡΑ πολλα...αλλα επειδη υπαρχει παλι ο σκοπος των μελλοντικων αναβαθμισεων θα λεγα πως ναι ενα 630αρι η 650αρι θα σε καλυπτε στο επακρο και θα κερδιζες και μερικα ευροπουλα! για ψυκτρα πρεπει να σκεφτεις θα κανεις OC?και αν ναι ποσο...αν θες απλα να παιξεις λιγο να τον πας στα 4.0 4.2 τοτε https://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.htmlαυτη ειναι οτι πρπ...αν παλι θες να δεις τα ορια του επεξεργαστη μαλλον πρεπει να το σκεφτεις για υδροψυξη αλλα ξεφευγει το πραμα...
Fii Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Ωραια! (και ty). Αλλωστε αρχικα για 650 W μου ειχαν προτεινει (https://www.skroutz.gr/s/348198/XFX-ProSeries-650W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html). Οσο για την ψυκτρα δεν θα χρειαστω τπτ ιδιαιτερο (δεν σκεφτομαι να κανω μεγαλο overclock). Για το κουτι παντως με προβληματισες .
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Πολυ καλο το τροφοδοτικο!για την ψυκτρα τοτε πας για μια αεροψυξη στα 40 αυτη που σου χω βαλει παραπανω κατα προτιμηση!για το κουτι σκεψου το σοβαρα Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2015 από Αλεξανδρος A.92
Millennium Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μα αυτο ειναι το θεμα δεν ειναι κατι συγκεκριμενο. Βασικα για αυτο δεν βαζω κατι στα ειδικα προγραμματα. Μπορει να βαλω το photoshop,το premiere ή αλλα. Ενα pc ακομα και να μην ειναι χτισμενο καθαρα γυρω απο αυτα λογικα θα ειναι σε θεση να ανταπεξελθει. Περα απο αυτο, games παιζω moba,mmo και fps. Παλι ενα καλο pc λογικα θα μπορει να ανταπεξελθει και σε υψηλα γραφικα (εδω μπορει ο 5ετιας του αδερφου μου). Και για μια ακομη φορα δεν μου απαντας συγκεκριμενα. Ποια parts προκαλουν τη δυσαναλογια; Τι πρεπει να ειναι πιο ακριβο; Τι πιο φτηνο; Τι πρεπει να εχει η καλυτερη οθονη που λες; Αναλυση,frequency; Μπορεις να μου προτεινεις μια; Αν δεν είναι κάτι συγκεκριμένο δυσκολεύει το πράγμα και για τις προτάσεις.Ο ακριβός επεξεργαστής και η πλατφόρμα προκαλεί δυσαναλογία και σου δεσμεύει μεγάλο μέρος του budget,εγώ θα άλλαζα.Το κουτί είναι οκ,αλλά περισσότερο vfm κουτί και βάζεις καλύτερα σε αυτό το budget-συμφωνώ με τον αλέξανδρο -όπως και για την ψύκτρα και το τροφοδοτικό.Η κάρτα μπορεί να είναι λίγη γιατί δεν έχεις ξεκαθαρίσει σε τι επίπεδο παίζεις (κυρίως τα σύγχρονα fps,3d person) και πρέπει να κοιτάξεις την επιλογή της οθόνης (η συγκεκριμένη είναι κακή επιλογή για το σύστημα).Προτάσεις όσες θες αν είσαι ανοιχτός..Εξαρτάται και από το πως θα πάει το build και κυρίως αν μπορείς να αγοράσεις και από αλλού. το full tower στο λεω με την προοπτικη οτι θα το κρατησεις και 10 χρονια αμα θες..το mid δυσκολα...και δεν ειναι και κανα αξιολογο mid...ειναι απλα καλο...μπορεις να δεις κ αυτο σε mid https://www.skroutz.gr/s/5834882/NZXT-Source-340.htmlαλλα για τα 20 ευρο θα πηγαινα στο enthoo +1
Fii Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν εχω προβλημα να παω σε πιο φτηνο επεξεργαστη (Πλατφορμα (εκει σε εχασα λιγο συντακτικα,θα αλλαζες εννοεις τον επεξεργαστη; αν ναι θελω τη γνωμη σου για το αν βλεπεις καλυτερα να παρω καποιο skylane -cor i5 6400,6500,6600- ή αλλης γενιας) Για καρτα γραφικων να παρω πιο ακριβη δεν νομιζω να χρειαζομαι (ασε που μετα ειναι που δε θα βγαινω με τπτ). Για προτασεις ειμαι πολυ ανοιχτος: Αν μπορεις προτεινε μου 1-2 καλες οθονες (τιμη αν γινεται μεχρι 300). Δεν εχω προβλημα να παρω απο αλλα καταστηματα. Οπως ειπα και στην αρχη μπορει να βολευει το e-shop αλλα δεν ειμαι με παρωπιδες...μονο εκει και πουθενα αλλου. edit: Για καλυτερη καρτα γραφικων ποια θα μου προτεινες;
Millennium Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Εννοούσα πως θα άλλαζα πλατφόρμα.Αν δεν πηγαίνεις για συγκεκριμένη χρήση και setup δεν χρειάζεσαι skylake.Τσάμπα θα δώσεις τόσα λεφτά.Kατά τη γνώμη μου καλύτερα να ξεκινήσεις από οθόνη 27'' 1440p αν δίνεις το μέγιστο των χρημάτων που γράψες.Και πιο ξεκούραστη είναι, με μεγαλύτερο clarity και μεγάλη επιφάνεια εργασίας + οτι θα κάνει και τη διαφορά σε καθημερινή βάση.Αν μπορείς να πάρεις από Eu σκέψου το. Μια επιλογή για mmo και moba είναι μια 21:9 σαν την LG 29UM67-P ή αντίστοιχη. Για καλύτερη και δυνατότερη κάρτα δες προς R9 290.
Fii Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Στην αρχη κοιταγα για επεξεργαστη i5 4690. Ομως η διαφορα τιμης με τον i5 6600 ειναι μικρη. Το πιο βασικο ομως ειναι οτι παιρνοντας skylake εχω chip στην μητρικη 1151 οποτε μπορω πιο ευκολα να κανω μια αναβαθμιση στο μελλον. Αλλα εστω οτι δεν παω για τον 6600,εσυ τι προτεινεις; Για τη μητρικη η 290 ειναι αρκετα πιο ακριβη (330€ και πανω)...+ οτι στα 360€ ξεκιναει και η 390. Αλλα και παλι δεν ξερω κατα ποσο θα χρειαστω τετοια καρτα γραφικων... η οθονη που μου προτεινεις στο skroytz (τουλαχιστον) δεν ειναι διαθεσιμη και ειναι 29αρα (λιγακι μεγαλη).Παντως αν καταλαβα καλα προτεινεις 1440p,27 και πανω και ultra wide. edit: skroutz στα λεφτα που λεω μονο αυτη εχει http://www.skroutz.gr/s/6683011/LG-29UM57-P.html.
Millennium Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Η διαφορά στις δύο πλατφόρμες είναι υπολογίσιμη (με τα parts που διάλεξες τουλάχιστον) χωρίς να είναι ανταποδοτική για τέτοια χρήση.290 αν ψάξεις βρίσκεις και πιο φθηνές και κατά καιρούς βγαίνουν και σε προσφορά αλλά αν πιστεύεις οτι δεν σου χρειάζεται κάνε άλλη επιλογή.Πάντως δε γίνεται να σου χρειάζεται ο επεξεργαστής περισσότερο από τη κάρτα στα παιχνίδια,ούτε και από την οθόνη. Η 29UM67-P υπάρχει και στο eshop.Δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ακούγεται,μη σε ξεγελά ο αριθμός γιατί είναι ultra wide.Αν θες να φτιάξεις σωστό σύστημα σε μεγάλο budget καλό είναι να μη τσιγγουνευτείς τα χρήματα για οθόνη.Αν έβαζες στο τραπέζι και την επιλογή αγοράς οθόνης από εξωτερικό θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα