Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Έχω μία ιδέα για το στήσιμο ενός σαιτ και ψάχνω κάποιον IT expert ώστε ν αναλάβει το τεχνικό κομματι. Προτιμώ απλό επαγγελματία και όχι team γιατί πρέπει να τηρηθεί άκρα μυστικότητα μέχρι το προιόν να βγει στην αγορά. Αντί χρημάτων, θα λάβει ένα ικανοποιητικό ποσοστό της εταιρίας, έτσι ώστρ αν η ιδέα δουλέψει τα ωφέλη θα είναι υπερπολλαπλάσια μιας απλής αμοιβής. Τα εκτιμώμενα κέρδη είναι δυσθεώρητα.

Ξέρετε πως να κινηθώ για να βρω τον κατάλληλο άνθρωπο; Πως νπορώ να διασφαλίσω περαιτέρω την εμπιστευτικότητα πέρα από τα συνήθη έγγραφα-συμφωνητικά εχεμύθειας κλπ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

βασικά για αρχή έπρεπε να περιμένεις την Παρασκευή να ανοίξεις το θέμα

Κλάμα

Φίλε, έστω για τον κόπο του κάτι πρέπει να πάρει και αυτός, δε νομίζεις? Κάτι χειροπιαστό εννοώ

Δημοσ.

Πολλές μετοχές startup εταιριών αποδείχτηκαν χρυσάφι αργότερα. Πίστεψε με αν περιγράψω το προτζεκτ σε 10 ατομα οι 8-9 θα δεχτουν με κλειστα ματια. Το κακο ειναι οτι δεν μπορω πριν κατωχυρωυει πατεντα. Γι αυτο και εχει μεγσλη σημασια η εχεμυθεια. Τα λίγα χιλιάρικα που θα παιρνε στο χερι μπροστα σε ενα 10% μιας εταιριας που πιθανο θα καλπαζει στο μελλον (πρωτοποριακο προιον σε αγορα με ετησιο τζιρο 1.6 δις) θα του φανουν στο μελλον αστεια

Δημοσ.

Ας πούμε ότι κάποιος δέχεται να τρώει αέρα μέχρι να ετοιμαστεί, δεν έχει καμμία οικονομική υποχρέωση και δουλεύει τσάμπα. Εκτός από την ιδέα, έχεις φτιάξει κάποιο business plan με χρονοδιάγραμμα του πότε θα γίνει τι? και βέβαια έχεις βρει επενδυτές που θα υποστηρίξουν τις ανάγκες που θα προκύψουν μέχρι να γίνει κάτι που θα φέρει κέρδη? (τα έξοδα δεν είναι μόνο ένας developer).

Παιδιά, δεν γίνεται να υλοποιηθεί έτσι καμμία ιδέα. Φοργκέτ αμπάουτ ιτ ή δες το ΠΟΛΥ πιο σοβαρά και οργανωμένα.

Αν τα κέρδη (μπορεί να) είναι δυσθεώρητα, μην τσιγκουνεύεσαι. Δώσε ποσοστό σε επενδυτή και πλήρωσε κάποιον για να στο φτιάξει, αφού βέβαια έχεις κάνει κάτι πιο σοβαρό από ενα post εδώ ή αλλού.

• Like 1
Δημοσ.

Δελαπόρτας.

μπα, δεν νομίζω.. δεν το παρατράβηξε το παλικάρι. μην βγάζεις τόσο απότομα συμπεράσματα (ή τουλάχιστον δικαιολογήσου πρώτα)

Δημοσ.

Έχει γίνει σοβαρή δουλειά εδώ και 2 χρόνια. Όλες οι πτυχες λεχουν εξεταστεί (πατέντες, copyrights, tradesecrets, trademarks, confidential and no disclosure aggreements, co founders, business angels, venture capitals, κλπ). Με δικηγόρους εχω μιλήσει με πανω απο 20 ακομη και με Αμερικη. Με εταιρίες το ιδιο. Το προβλημα παραμενει παντα ενα και μοναδικο. Οτι δε μπορεις να ανοιξεις ευκολα το τσουβαλι γιατι απαξ και η γατα πηδηξει απο μεσα και φυγει, την εχασες δια παντος. Τελικά κατεληξα στην πιο απλη και παραδοσιακη λυση. Έναν καλό και εμπιστο προγραμματιστη που θα γινει ο μονος συνεργατης μεχρι η ιδεα να παρει υλικη μορφη. Λογιστής δικηγορος ακομα και ο επενδυτης, θα μαθουν λεπτομερειες αργοτερα οσο παραξενο και αν ακουγεται αυτο. Και οπως γινεται ευκολα κατανοητό, ένας προγραμματιστης υπο αυτες τις συνθηκες δε μπορει να δουλεψει με πεντοχιλιαρο μισθο η δεκα εικοσαχιλιαρο κλπ. Μόνο με ποσοστό μιας πιθανως σουπερ κερδοφορας μελλοντικα επιχειρησης μπορει. Το ιδιο και ο δικηγορος.

Αυτλα. Ήδη εχω πει πολλά..

Δε θα πλατιασω αλλο στο θρεντ. Εχω φαει πολλες ωρες σε φορουμ και ξερω οτι ως θαμωνες με βλεπεται με τη λογικη "τι φρουτο ειν αυτο παλι; τι αλλο θα διαβασουμε σε αυτο το φορουμ;" κλπ.

Γι αυτο το κλεινω εδώ. Αν καποιος IT θελει να ρισκαρει λιγο χρονο με την πιθανότητα να ξεφυγει απ το "μια ζωη μεροκαματο" ας ερθει σε επαφη. Ηδη εχω παρει καποια πμ και ευχαριστώ. Καλή συνλεχεια σε όλους

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...