Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το καλό σε κανένα δεκαήμερο εγκαθίσταμαι επισήμως και μόνιμα στην Κομοτηνή. Ένα απο τα λίγα εναπομείναντα πράγματα που πρέπει να επιμεληθώ είναι η σύνδεση στο ιντερνετ. Εμπειρικά έχω παρατηρήσει ότι ανα την Ελλάδα καθώς διαφέρει η ποιότητα του δικτύου διαφέρουν και οι ταχύτητες, ενώ πάντα την καλύτερη ταχύτητα την έχει ο ΟΤΕ (και συνήθως την πιο ψηλή τιμή).

Ας θέσω λοιπόν τα ερωτήματα που με απασχολούν:

-Ποιός είναι ο καλύτερος πάροχος στην Κομοτηνή, λαμβάνοντας υπ'όψιν value for money και φοιτητικές προσφορές.

-Υπάρχει δυνατότητα VDSL, και αν ναι αξίζει τα έξτρα χρήματα; (Το αν αξίζει είναι υποκειμενικό, αλλά για μένα φερ ειπείν που κατεβάζω ανελλειπώς η ταχύτητα που έχω στο πατρικό (11 down / 0.8 up) μου φαίνεται οριακή προς χαμηλή.)  

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! ^_^

Δημοσ.

Η Κομοτηνή είναι από τις πρώτες περιοχές στην χώρα μας, όπου ο ΟΤΕ ξεκίνησε την διάθεση υπηρεσιών VDSL από υπαίθρια καμπίνα και οι ταχύτητες είναι εγγυημένες.

Μέσω δίοδος παρέχει φοιτητικές προσφορές.

Δημοσ.

Με το καλό σε κανένα δεκαήμερο εγκαθίσταμαι επισήμως και μόνιμα στην Κομοτηνή. Ένα απο τα λίγα εναπομείναντα πράγματα που πρέπει να επιμεληθώ είναι η σύνδεση στο ιντερνετ. Εμπειρικά έχω παρατηρήσει ότι ανα την Ελλάδα καθώς διαφέρει η ποιότητα του δικτύου διαφέρουν και οι ταχύτητες, ενώ πάντα την καλύτερη ταχύτητα την έχει ο ΟΤΕ (και συνήθως την πιο ψηλή τιμή).

Ας θέσω λοιπόν τα ερωτήματα που με απασχολούν:

-Ποιός είναι ο καλύτερος πάροχος στην Κομοτηνή, λαμβάνοντας υπ'όψιν value for money και φοιτητικές προσφορές.

-Υπάρχει δυνατότητα VDSL, και αν ναι αξίζει τα έξτρα χρήματα; (Το αν αξίζει είναι υποκειμενικό, αλλά για μένα φερ ειπείν που κατεβάζω ανελλειπώς η ταχύτητα που έχω στο πατρικό (11 down / 0.8 up) μου φαίνεται οριακή προς χαμηλή.)  

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! ^_^

γραφεις αυτο

ενώ πάντα την καλύτερη ταχύτητα την έχει ο ΟΤΕ (και συνήθως την πιο ψηλή τιμή).

για την πιο ψηλη τιμη συμφωνω για το αλλο διαφωνω.ο οτε δινει Margin 9 οταν αλλοι παροχοι δινουν 6 αρα και κερδιζουν σε sync πανω στον ιδιο χαλκο.

vdsl μπορεις ειτε αμα εισαι κοντα στο αστικο κεντρο είτε αμα εχουν μπει οι νεες καμπινες.

Δημοσ.

Υπάρχει όμως και αντίλογος.

Μπορεί λόγω SNR ο συγχρονισμός στη Forthnet να είναι καλύτερος, αλλά η πραγματική ταχύτητα στο διαδίκτυο να είναι χαμηλότερη.

Δεν έχουν το ίδιο bandwidth σε κυκλώματα, ούτε τις ίδιες διασυνδέσεις, ούτε ίδιο content ratio, άσε που η Forthnet εκτός του ΟΤΕ δεν έχει κυκλώματα peering με κανέναν άλλο πάροχο στο GR-IX.

Δημοσ.

ναι σωστα και ολα αυτα παιζουν ρολο αλλο τοσο και σε θεματα Pings (gamers πιο πολυ)που ο οτε φημιζεται για τα καλα Pings του.η μπορει και καποιος παροχος να εχει πιτα το dslam σε εκεινο το σημειο.απλα στο sync και μονο στο sync οσο πιο χαμηλο Margin τοσο καλυτερο συγχρονισμο.βεβαια οι πιο πολλοι παροχοι 

forthnet,hol,wind.,cyta δινουν 6αρι Margin οσο ξερω.ο οτε οσο ξερω οχι.

βεβαια αν καποιος παρει ρουτερ που μπορει να το πειραξει εκει ναι δεν χρειαζεται να περιμενει τον παροχο.

επισης αν καποιος εχει χαλια γραμμη και δεν θα κερδισει κατι με 6 margin αλλα μπορει και η γραμμη του να μην σηκωνει καν 6 margin.

γενικα το 6 margin εχει διαφορα σε καλες γραμμες που με σχεση το 9 αρι μπορει να δωσει και 2 Mbit Πανω.

επισης υπαρχει και μια εξαιρεση.σε περιπτωση που ο παροχος εχει καμπινα επειδη η αποσταση μεγαλωνει μπορει να εχει λιγο μικροτερο sync.εξαρτατε ποσο κοντα ειναι η καμπινα με το αστικο κεντρο του οτε.αν ειναι απεξω δεν υπαρχει θεμα αν ειναι ομως 100-200 μετρα πιο περα ναιε κει υπαρχει θεματακι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...