Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θεμα ομως ειναι για ποιο λογο να δωσει καποιος 600ευρω για 5930κ οταν τον καλυπτει ο φθηνοτερος 4790K ή i7 6600k??

Μη σου πω οτι και αυτοι οι επεξεργαστες υπερβολη ειναι γιατι ουτως ή αλλως αναθεμα ποσοι(στην Ελλαδα παντα)ασχολουνται σοβαρα με το overclocking και γενικα με το overclocking(αλλιως θα ξερανε τι να αγορασουν εξ αρχης)σε σχεση με την μαζα(αν σκεφτουμε ποια παιχνιδια παιζονται περισσοτερο/πωλιουνται περισσοτερο).

Εγω καταλαβαινω την λογικη σου(οπως εν μερη ηταν και με Gtx 970 vs gtx 980 και gtx 980 σε σχεση με 980ti απο πλευρας επιδοσεων και τιμων,ή τα σκας μια και εξω για 980ti ή πας σε 970 ενα πραγμα).

Επισης ασχετο αλλα σε ποιον να κανεις το κομματι σου με  τον 8πυρηνο για παιχνιδια???

Δεν ειπα να παρει τον 5930k απαντησα στο σχολιο σου για τον 5930k και ειπα οτι δεν βλεπω κανενα απολυτως λογο να το κανει αυτο. Η να παρει τον 5820k ή να παει all in για τον extreme αν παει στο x99.

Τωρα οσο αφορα το υπολοιπο ποστ και την χρησιμοτητα του επεξεργαστη εννοειται οτι εχουν περασει ανεπιστρεπτι οι εποχες που οι επεξεργαστες εκαναν την διαφορα. Και οι αναλυσεις μεγαλωσαν αρκετα στο gaming πλεον για να παιζει ρολο η cpu συχνα (πλην συγκεκριμενων μονο παιχνιδιων που απαιτουν επεξεργαστικη ισχυ) αλλα και γενικοτερα η αυξηση των επιδοσεων ελλειψει ανταγωνισμου μενει πισω τα τελευταια χρονια ειδικα στους 4πυρηνους.

Ειπα εξ αρχης αλλωστε οτι αν μονο τον ενδιαφερει το gaming πας σε 6600/6700k ή το πολυ σε 5820k αν θες να πας σε x99. Και αυτο επειδη κανεις τωρα την αναβαθμιση.

Το κομματι του δεν θα το κανει για τα παιχνιδια βρε, ποσες φορες θα το πω διαβαζετε τι γραφουμε μην απανταμε στα ιδια. Ειπα οτι αν ειναι να πεταξει λεφτα και να παει πανω απο 500 ευρω για cpu δεν εχει νοημα για εμενα κανεις αλλος επεξεργαστης απο τον κορυφαιο. Σχημα λογου ειναι οχι επιχειρηματολογια.. :D

Εγω πηρα 5820k τωρα που αναβαθμισα. Οχι τοσο για gaming αλλα σαν πιο λογικη λυση στα ματια μου αυτη την στιγμη απο το να ξαναπαρω 4πυρηνο και να τον κρατησω αλλα 3-4 χρονια εκτος απροοπτου.

Αυτο εβλεπα λογικο αλλα ξαναλεω δεν θεωρω και λανθασμενη επιλογη να παρει καποιος ενα 6700k,ειδικα αν αναβαθμιζει cpu/mobo καθε 1 με 2 χρονια.

Ειναι πιο ισορροπημενη cpu στα ματια μου για ολες τις δουλειες (δεν παιζω μοναχα φυσικα) και κανει περισσοτερα πραγματα καλυτερα, δινοντας μου ταυτοχρονα access στην κορυφαια πλατφορμα x99 με οτι αυτο συνεπαγεται..

• Like 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ειπα να παρει τον 5930k απαντησα στο σχολιο σου για τον 5930k και ειπα οτι δεν βλεπω κανενα απολυτως λογο να το κανει αυτο. Η να παρει τον 5820k ή να παει all in για τον extreme αν παει στο x99.

Τωρα οσο αφορα το υπολοιπο ποστ και την χρησιμοτητα του επεξεργαστη εννοειται οτι εχουν περασει ανεπιστρεπτι οι εποχες που οι επεξεργαστες εκαναν την διαφορα. Και οι αναλυσεις μεγαλωσαν αρκετα στο gaming πλεον για να παιζει ρολο η cpu συχνα (πλην συγκεκριμενων μονο παιχνιδιων που απαιτουν επεξεργαστικη ισχυ) αλλα και γενικοτερα η αυξηση των επιδοσεων ελλειψει ανταγωνισμου μενει πισω τα τελευταια χρονια ειδικα στους 4πυρηνους.

Ειπα εξ αρχης αλλωστε οτι αν μονο τον ενδιαφερει το gaming πας σε 6600/6700k ή το πολυ σε 5820k αν θες να πας σε x99. Και αυτο επειδη κανεις τωρα την αναβαθμιση.

Το κομματι του δεν θα το κανει για τα παιχνιδια βρε, ποσες φορες θα το πω διαβαζετε τι γραφουμε μην απανταμε στα ιδια. Ειπα οτι αν ειναι να πεταξει λεφτα και να παει πανω απο 500 ευρω για cpu δεν εχει νοημα για εμενα κανεις αλλος επεξεργαστης απο τον κορυφαιο. Σχημα λογου ειναι οχι επιχειρηματολογια.. :D

Εγω πηρα 5820k τωρα που αναβαθμισα. Οχι τοσο για gaming αλλα σαν πιο λογικη λυση στα ματια μου αυτη την στιγμη απο το να ξαναπαρω 4πυρηνο και να τον κρατησω αλλα 3-4 χρονια εκτος απροοπτου.

Αυτο εβλεπα λογικο αλλα ξαναλεω δεν θεωρω και λανθασμενη επιλογη να παρει καποιος ενα 6700k,ειδικα αν αναβαθμιζει cpu/mobo καθε 1 με 2 χρονια.

Ειναι πιο ισορροπημενη cpu στα ματια μου για ολες τις δουλειες (δεν παιζω μοναχα φυσικα) και κανει περισσοτερα πραγματα καλυτερα, δινοντας μου ταυτοχρονα access στην κορυφαια πλατφορμα x99 με οτι αυτο συνεπαγεται..

Βρε συ αφου το ξερεις ομως οτι στον γραπτο λογο ειναι πιο δυσκολα τα υπονοουμενα απο οτι στον προφορικο πες το ετσι να το καταλαβουμε :) (γιατι να σου πω την αληθεια δεν εχω πετυχει μεχρι σημερα ατομο που να εχει πει οτι κοιταζει σε 5930k επεξεργαστη πχ για παιχνιδια απο τοτε που βγηκανε :P).

• Like 1
Δημοσ.

Λυγισα τελικα και παρειγγειλα

ASUS X99-A

I7 5820K

PHANTEKS ENTHOO PRO

1TB WD BLUE

16GB DDR4

CM NEPTON 240M

EVGA 750W G2

Η gtx 980 ti εχει φτασει ηδη

• Like 1
Δημοσ.

Καλο το τροφοδοτικο, και εγω αυτο εχω! Οπως και η πλατφορμα Χ99 πολυ καλη επιλογη! Εγω ειχα παρει την ακριβοτερη μητρικη, αλλα νομιζω στην ουσια διαφορες δεν υπαρχουν εκτως απο τα φρου φρου που προσφερουν οι πολυ ακριβες. Καλη επιλογη το ξαναλεω, οταν χωραει 6πυρηνος δεν πας σε 4πυρηνο.

Καλοδουλευτο και εντυπωσεις οταν ερθει. SSD εβαλες? Θα βαλεις? Η ειχες?

Δημοσ.

Καλο το τροφοδοτικο, και εγω αυτο εχω! Οπως και η πλατφορμα Χ99 πολυ καλη επιλογη! Εγω ειχα παρει την ακριβοτερη μητρικη, αλλα νομιζω στην ουσια διαφορες δεν υπαρχουν εκτως απο τα φρου φρου που προσφερουν οι πολυ ακριβες. Καλη επιλογη το ξαναλεω, οταν χωραει 6πυρηνος δεν πας σε 4πυρηνο.

Καλοδουλευτο και εντυπωσεις οταν ερθει. SSD εβαλες? Θα βαλεις? Η ειχες?

Ευχαριστω!Εχω ηδη SSD, εναν crucial m4 απο το laptop μου!

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια προεκυψε προβλημα και δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα καθολου στο evga

Τι μπορώ να πάρω τελικα?

http://www.skroutz.gr/products/show/13906673  Είναι καλο τροφοδοτικό και αξιοπιστο το καταστημα?Εχει μεγαλη διαφορα τιμης!

http://www.skroutz.gr/s/5130155/Super-Flower-Leadex-Gold-750W.html?from=drop Με το RMA τι γινεται?Δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για το καταστημα

http://www.skroutz.gr/products/show/19019631 Το καταστημα δεν το γνωρίζω αλλα με ανησυχει οτι ειναι semi modular

http://www.e-shop.gr/psu-seasonic-x-750-gold-750w-p-PER.642403 η http://www.e-shop.gr/psu-seasonic-x-750-gold-750w-p-PER.642403 Δίνω λιγο παραπάνω αλλα μπλέκω με rma e-shop?

Περιμένω τις προτάσεις σας!!!!

Δημοσ.

Για το δευτερο δεν το πολυ προτεινω επειδη εχει μονο 3 χρονια εγγυηση και για το πρωτο γιατι απο οτι θυμαμαι σε αρκετα απο αυτα εβγαιναν και οι εκδοσεις G2.

Δημοσ.

Το EVGA μου ειπαν απο αρχες Νοεμβρη....
Θελω ποιοτικο 750  γιατι απο τεστ στο pc φιλου με 5930k και custom bios 980ti σε full load τραβουσε γυρω στο 630 και θελω να έχω και λιγο "κενό"
Σε σχέση με αυτά που είπα και αυτο http://www.skroutz.gr/s/7593616/Corsair-RMx-Series-750W.html

Εχω ακουσει καλα λογια για ολα πανω κάτω απλά δεν ξέρω πχ με το superflower τι γινεται με το rma....

Γίνεται να μου προτίνεται ενα απο αυτά που ανεφερα πάνω η το corsair?

Δημοσ.

πχ η corsair και η seasonic και coolermaster εχουν δικα τους site .Ομως επειδη η superflower ειναι OEM πρεπει να το στείλω στο κατάστημα....Το κατάστημα ειναι το digital-master και δεν εχω ακουσει τα καλυτερα λογια για το πως χειριζονται τα RMA για αυτό δισταζω....

5930Κ 4.6 με 1.3 vcore και classified με custom bios για extra TDP  1520mhz και 7900 memory καπου εκει επιανε

• Like 1
Δημοσ.

Και το καινούργιο RMx είναι εξαιρετικό (και ησυχάζεις από RMA γιατί η Corsair είναι κορυφή στον τομέα αυτό), αλλιώς κοίτα και το Coler Master V750S που ανέφερες. Έχω καλή εμπειρία από Cooler Master και στο θέμα RMA. Μη σε προβληματίζει που είναι semi-modular. Τα καλώδια που έχει κολλημένα θα τα χρησιμοποιήσεις ούτως ή άλλως (24-pin, cpu και pcie). 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...