kospas12345 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα, απέκτησα πριν λίγες μέρες την Nikon D3200 με τον φακό 18-55 και μου δημιουργήθηκε η ανάγκη για περισσότερο ζουμ. Ο Φακός αυτός είναι μια χαρά για απλή χρήση αλλά σκέφτομαι μήπως αγοράσω κάποιον για να μπορώ να φέρνω τα μακρυνά θέματα πιο κοντά. Επειδή είμαι λίγο άσχετος από φακούς, έχω δει τον ΝΙΚΚΟR 55-200mm. Κάνει για αυτό που θέλω? Μπορώ να βρώ κάποιον aftermarket συμβατό χωρίς πολλές απώλειες σε ποιότητα για πιο οικονομικά? Έχετε κάτι να μου προτείνετε? Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Ξεκινα να φωτογραφιζεις και μην αγορασεις τιποτα για κανενα 2μηνο. Στην αρχη νομιζεις πως τα χρειαζεσαι ολα και πιθανοτατα να κανεις λαθος αγορες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜίλαμουγιαΜήλα Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Συμφωνω με τον προλαλήσαντα, συμβαίνει στην αρχή σε όλους τους αρχάριους αυτό, στη συνέχεια μαθαίνεις να συμβιβάζεσαι με τον εξοπλισμό σου και να κάνεις φόκους (pun intended) στο χόμπι καθεαυτό ώστε να γίνεις καλύτερος. Εγώ ήθελα να ρωτήσω τον kospas12345 σε περίπτωση που ήταν καινούρια πόσο την πήρε κι από πού αν επιτρέπεται (σε περίπτωση που ήταν ονλάιν το κατάστημα) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vkarfis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Συμφωνω με τον προλαλήσαντα, συμβαίνει στην αρχή σε όλους τους αρχάριους αυτό, στη συνέχεια μαθαίνεις να συμβιβάζεσαι με τον εξοπλισμό σου και να κάνεις φόκους (pun intended) στο χόμπι καθεαυτό ώστε να γίνεις καλύτερος. Εγώ ήθελα να ρωτήσω τον kospas12345 σε περίπτωση που ήταν καινούρια πόσο την πήρε κι από πού αν επιτρέπεται (σε περίπτωση που ήταν ονλάιν το κατάστημα) Eτσι ακριβως εχω παθει και εγω φιλε μου. Εχω την d5200 λιγες μερες με τον 18-55 και εγω τρελαθει στο τι φακο θα παρω. Εναν ευρυγωνιο για τοπια...??? εναν zoom για πορτραιτα ....??? εναν δεν ξερω εγω τι αλλο ....Οποτε θα ηρεμησω και θα προσαρμοστω με τον κιτ 2-3 μηνες μεχρι να μαθω 5 πραγματα στην φωτογραφια και μετα αποφασιζω.... Υ.Γ. Σχετικα με τον 35 mm στα 1.8 της nikon λενε ολοι οτι ειναι καλος και ειναι ενας φακος που μπορεις να ξεκινησεις, απ οτι καταλαβα ειναι οξυς φακος πολυ καλος σε συνθηκες χαμηλουφωτισμου ,κανει λιγο απ ολα και για zoοm εχεις τα ποδια σου...!! τα λεω καλα...??? Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2015 από vkarfis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 αρχικα πρεπει να μαθεις φωτογραφια, και κυριως τι ειναι το ζουμ. οταν τα μαθεις αυτα θα καταλαβεις απο μονος σου αν χρειαζεσαι αλλο φακο. αν επιμενεις να παρεις κατι αλλο θα παρεις τον 35mm 1.8g Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis88 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 O 35mm f1.8G είναι must για κατόχους dx μηχανών. Καλός ο τηλεφακός, φέρνει τα μακρινά κοντά κλπ αλλά όταν παίρνεις dslr θες πρώτα απ'όλα ποιότητα. Και εκεί είναι που σε σχέση με τον kit ένας prime φακός σαν αυτόν δίνει το κάτι παραπάνω σε καλή τιμή. Συμφωνώ οτι δεν χρειάζεται βιασύνη στην αγορά εξοπλισμού. Με τον καιρό καταλαβαίνεις καλύτερα τι θέλεις και τις ανάγκες πάνω στο στυλ που φωτογραφίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Υ.Γ. Σχετικα με τον 35 mm στα 1.8 της nikon λενε ολοι οτι ειναι καλος και ειναι ενας φακος που μπορεις να ξεκινησεις, απ οτι καταλαβα ειναι οξυς φακος πολυ καλος σε συνθηκες χαμηλουφωτισμου ,κανει λιγο απ ολα και για zoοm εχεις τα ποδια σου...!! τα λεω καλα...???Αρχικα να εξηγησω πως δεν θελω να θιξω σε καμια περιπτωση των vkarfis.Οποτε ξεκιναω...Οποτε ακουω απο οποιονδηποτε πως εχεις τα ποδια για ζουμ ΔΙΑΟΛΙΖΟΜΑΙ. Ο 35αρης δεν θα εχει ποτε την ιδια προοπτικη με 50αρη οσο πισω/μπροστα και εαν πας στον τρισδιαστατο κοσμο που ζουμε.Κατασκευαστικος ειναι ο λογος που δεν ονομαζοντε οι 35αρηδες dx 50ρηδες για να μην μπερδευομαστε.Ειναι 35αρηδες και παντα θα εχουν την προοπτικη των 35αρηδων. Τωρα εαν τεινουν να εχουν το καδρο των 50αρηδων ειναι αλλη ιστορια. Εν ολιγης,τα mm τα χρησιμοποιουμε οχι μονο σε σχεση με το ευρους του καδρου αλλα και για να συσχετισουμε αποστασεις μεταξυ αντικειμενων.. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2015 από @topos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkdragon Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Σχετικό με τη προοπτική και όχι μόνο http://www.dpgr.gr/index.php?page=fa2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hunter2000 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Έχω πάρει τον 35mm της Nikon, τρομερός φακός και οικονομικός αλλά σε περιορίζει αρκετά, το να πάς μπροστά πίσω με τα πόδια είναι οκ αλλά δεν βολεύει σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτός ο φακός είναι για ποιό προχωρημένους να ξέρεις με τι θέλεις να ασχοληθείς και να έχεις δυο τρεις φακούς μαζί σου. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα ποιό καλό φακό από του κιτ all around που θα σε καλύψει στα ποιό πολλά πράγματα σαν αρχάριος και όταν κατασταλάξεις τι σου αρέσει να φωτογραφίζεις θα πάρεις και τους ανάλογους εξειδικευμένους φακούς οι οποίοι θα είναι πολύ ποιό ακριβοί. Δες για ένα sigma ή tamron σε ζουμ 18- με εκατον κάτι και με σταθεροποιητή ,πιστεύω να σε καλύψει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα