Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνεις λάθος. Αναφερόμουν στις πωλήσεις μεν, αλλά όχι στα πλαίσια της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας, αλλά σε ακραίες καταστάσεις, όπου προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση κάποιες εταιρείες, χωρίς να αυξήσουν ανάλογα και το κόστος διευρύνοντας την παραγωγική βάση, προβαίνουν σε μέτρα που δημιουργούν ακραίες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους με στόχο την επίτευξη υπερκέρδους. Δεν αναφερόμουν απλά στις πωλήσεις, αλλά σε μια ακραία κατάσταση, που έχει να κάνει με τις πωλήσεις. Η γενικότητα οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.

Άλλη μια γενικότητα. Εδώ δε μιλάμε γενικά για αυτοκτονίες, αλλά για αυτοκτονίες στα εργοστάσια παραγωγής της Apple. Δεν έχουν απλωμένα δίχτυα έξω από τα παράθυρα των εργοστασίων της Foxconn για πλάκα...
Ορίστε και μερικά άρθρα, αν σε ενδιαφέρει να μάθεις την αλήθεια:
Όσο για το "προσωπικό ζήτημα" που οδηγεί σε αυτοκτονία παραπέμπω ένα απόσπασμα:

πηγή:

http://www.lifo.gr/guide/cultureblogs/magic-circus/3034

αυτοί είναι οι "προσωπικοί λόγοι" του καθενός...

Τέλος, μετά τις αυτοκτονίες, η εταιρεία έβαλε δίχτυα ασφαλείας στις εστίες διαμονής και αύξησε κατά 30% το μισθό των εργαζομένων ( 1,200 renminbi ($176) per month) .(2) και δημιούργησε μόνιμη μονάδα ψυχιατρικής στήριξης και προσέλαβε την εταιρεία Burson-Marsteller να για διαχειριστεί μια επικοινωνιακή στρατηγική...

πηγή:

http://librebytes.gr/?page_id=829

Στο μυαλό σου με έχεις μπερδέψει με κάποιον που μισεί ή αγαπάει κάποια εταιρεία. Δε σε κατηγορώ, γιατί δε με ξέρεις προσωπικά. Όσοι με ξέρουν δε μου έχουν αφήσει ούτε καν υπονοούμενο ότι εφαρμόζω τέτοια συμπεριφορά.

Δεν ξέρω αν το κάνεις από άγνοια ή από τακτική, για να υποβαθμίσεις τα λεγόμενά μου. Θέλω να πιστεύω ότι το κάνεις από άγνοια, για να έχει περισσότερο νόημα η συζήτησή μας.

Προσωπικά εξετάζω ότι λέει (ή γράφει) ο καθένας χωρίς ταμπέλες. Κρίνω αυτό που διαβάζω κι όχι αυτό που νομίζω ότι είναι ο άλλος. Έτσι έχω διορθώσει πολλά από τα λάθη του παρελθόντος. Δεν χαρακτήρισα κάποιον συγκεκριμένα και δεν θα βρεις ποτέ και πουθενά μήνυμά μου που να περιέχει εκφράσεις του τύπου "isheep" κτλ. Αντιθέτως σε κάποιο θέμα είχα διαφωνίσει με κάποιον που χαρακτήριζε συνεχώς τους άλλους με τέτοια επίθετα (isheep) και επίσης δεν κάνω ποτέ like σε τέτοια σχόλια, εκτός κι αν γίνονται με σκοπό το χιούμορ και όχι για να προσβάλουν. Ακόμα και τότε, όμως, προσέχω. Δε λέω ότι είμαι τέλειος, αλλά αυτή είναι η γενικότερη φιλοσοφία μου.

Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, αλλά αν δεν ανήκεις πραγματικά σε τέτοιες ομάδες, τότε δεν έχεις λόγο να τους υποστηρίξεις.

Μιλάμε για εργοστάσια στο μέγεθος και τον πληθυσμό μιας πόλης. Δεν δικαιολογώ την αυτοκτονία αλλα έτσι οπως το παρουσιάζεις δεν είναι αυτοκτονία  αλλα φόνος.

Αυτοκτονίες ξαναλέω υπάρχουν και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους ,χωρίς τις αντιξοες συνθήκες που τις παρουσιάζεις ως δικαιολογία για αυτοκτονία. Ξαναλέω η αυτοκτονία ειναι κατι πολύ λεπτο γιανα το χρησιμοποιούμε κατα το δοκούν. Οταν σε "αυτοκτονάει" κάποιος αυτό λεγεται φόνος, ασχετα αν καποιοι το γενικεύουν και το αφήνουν σε μια απλή αυτοκτονία γιατί δεν μπορούν να τον δικαιολογήσουν. Βάση των όσων λές η Foxcon αποδεδειγμένα σκοτώνει κόσμο και το παρουσιάζει αυτοκτονία?

Αν κάποιος αυτοκτονεί στον επαγγελματικό του χώρο δεν έχει προσωπικούς λόγους αλλα επαγγελματικούς? Σε λιγο θα μου πεις οτι κάνανε και χαρακιρι.Αν είναι έτσι τα iPhone δεν τα φτιάχνουν Κινέζοι αλλα Ιαπωνέζοι....

Οσο για τις ακραίες καταστάσεις , παντα υπάρχουν αλλα δεν είναι λογος να οδηγούν στο υπερκέρδος.Αν είναι έτσι φαντάσου πόσο ακραία μπορεί να γίνει μια κατάσταση οταν δεν υπάρχει υπερκέρδος αλλα ζημία. Εταιρείες με ζημιές θα έχουν χειρότερες συνθήκες εργασίας αν το πάμε ετσι. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται η Apple άλλα υπερκέρδη ωστε να το κάνει συστημα κάθε χρόνο. Δεν μιλάμε για μια εταιρεία που κάνει αρπάχτες...

Μαλλον εσύ εχεις μπερδεψει καποια πράγματα και ανθρώπους για τους δικούς σου προσωπικούς λογους. Αυτά που γράφεις δειχνουν έντονα, σημάδια ενοχλησης από συγκεκριμένη εταιρεία που τυγχάνει να έχει υπερκέρδη μετα απο κάποια χρόνια στο χώρο και προφανώς αγνοούσες ή κοροίδευες τοσα χρόνια. Αν έκανες το δεύτερο δικαιολογείται απόλυτα η προσπάθεια να επικεντρωθείς στα αρνητικα της και να τα παρουσιάσεις σαν το υπέρτατο κακό,

Αν εκανες το πρώτο και απλώς τωρα απλα σε ενοχλεί κατι και ξεσπάς σε οτι βρίσκεις μπροστα σου, που προφανώς ειναι οτι είναι επικαιρο και διασημο τοτε ειναι κατι που θα μεταφερθεί σε οτιδηποτε είναι επικαιρο. Αλλά επειδή βλέπω συστηματικά σου σχόλια σε συγκεκριμένη εταιρεία μάλλον έχεις προβλημα με την συγκεκριμένη εταιρεία....

Δημοσ.

...στα εργοστάσια παραγωγής της Foxconn σε μια χώρα που οι κανόνες στα εργασιακά κλπ ΔΕΝ καθορίζονται από την apple. 

Γι αυτό η Apple πήρε "μέτρα" κατά του φαινομένου... Αν και το πρόβλημα δεν είναι η Apple, αλλά η φιλοσοφία που αντιπροσωπεύει και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό. Δεν είναι η μόνη, αλλά μία από τις λίγες που το κάνουν σε αυτό το βαθμό και μια και το θέμα αναφέρεται σε αυτή....

Μιλάμε για εργοστάσια στο μέγεθος και τον πληθυσμό μιας πόλης. Δεν δικαιολογώ την αυτοκτονία αλλα έτσι οπως το παρουσιάζεις δεν είναι αυτοκτονία  αλλα φόνος.

Δεν το παρουσιάζω εγώ, αλλά ένα σωρό μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον πλανήτη. Μια έρευνα σε μια μηχανή αναζήτησης θα σε πείσει.

Φυσικά πιστεύω ότι είναι φόνος, αλλά στη χώρα εκείνη, αυτό το είδος φόνου, "κουκουλώνεται". Εξάλλου, σε παγκόσμιο επίπεδο, το δίκιο του ισχυρού επικρατεί (σε αυτή την περίπτωση ο "ισχυρός" δεν είναι ο εργαζόμενος...). Το χειρότερο στην υπόθεση είναι, ότι εν μέρει, ηθικός αυτουργός του φόνου είναι ο κάθε καταναλωτής που δημιουργεί αυτή την κατάσταση, όπως και εκείνος που τη γνωρίζει και αδιαφορεί, όπως και εκείνος που δηλώνει άγνοια, γιατί δε θέλει να το πιστέψει...

Αυτοκτονίες ξαναλέω υπάρχουν και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους ,χωρίς τις αντιξοες συνθήκες που τις παρουσιάζεις ως δικαιολογία για αυτοκτονία. Ξαναλέω η αυτοκτονία ειναι κατι πολύ λεπτο γιανα το χρησιμοποιούμε κατα το δοκούν. Οταν σε "αυτοκτονάει" κάποιος αυτό λεγεται φόνος, ασχετα αν καποιοι το γενικεύουν και το αφήνουν σε μια απλή αυτοκτονία γιατί δεν μπορούν να τον δικαιολογήσουν. Βάση των όσων λές η Foxcon αποδεδειγμένα σκοτώνει κόσμο και το παρουσιάζει αυτοκτονία?

Δεν υπάρχει δικαιολογία για την αυτοκτονία, αλλά υπάρχουν συνθήκες που οδηγούν κάποιους ανθρώπους σε αυτή. Όταν έχεις κάποιον άνθρωπο εσώκλειστο σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, κάθε πρωΐ τον αναγκάζεις να τραγουδάει τον ύμνο της εταιρείας, τον χτυπάς με το παραμικρό και τον βάζεις να δουλεύει 36 ώρες συνεχόμενες, τότε αυτός ο άνθρωπος, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, δεν στέκει στα καλά του. Είναι γνωστό ότι η κούραση αποδυναμώνει της πνευματικές άμυνες (θολώνει τη σκέψη) και το υποκείμενο γίνεται ποιο δεκτικό σε κάθε είδους προπαγάνδα. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν στην αυτοκτονία. Οι εργαζόμενοι της foxconn παρουσίασαν την εταιρεία ως ηθική αυτουργό, όχι εγώ. Η Apple γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να προσλάβει επαγγελματίες των δημοσίων σχέσεων για να καλύψει το θέμα.

Το θέμα είναι αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια ή να δικαιολογήσεις το γεγονός. Σε κάθε περίπτωση οι ζωές χάθηκαν και μπορείς είτε να το φορτώσεις το φταίξιμο στους θανόντες, είτε να τους παρουσιασεις ως θύματα μιας γενικότερης κατάστασης (αυτό κάνεις μέχρι τώρα), είτε να εξετάσεις την συγκεκριμένη περίπτωση και να προσπαθήσεις να δεις τις συνθήκες που τους οδήγησαν εκεί και το αν φταίει τελικά η Apple ή όχι. Όταν βρεις την αλήθεια είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ξαναπανηγυρίσεις με άρθρα παρόμοιου τίτλου...

Αν κάποιος αυτοκτονεί στον επαγγελματικό του χώρο δεν έχει προσωπικούς λόγους αλλα επαγγελματικούς? Σε λιγο θα μου πεις οτι κάνανε και χαρακιρι.Αν είναι έτσι τα iPhone δεν τα φτιάχνουν Κινέζοι αλλα Ιαπωνέζοι....

Έχεις κάποιο πρόβλημα με την ανάγνωση; Σου έχω παραθέσει πολλά άρθρα (αν ψάξεις θα βρεις και άλλα τόσα) και ακόμα αναφέρεσαι σε μένα λες και είναι δικιά μου άποψη οι αυτοκτονίες μισθωμένα στα εργοστάσια της Apple, ενώ υπάρχουν πάραπολλές μαρτυρίες εργαζομένων, που το επιβεβαιώνουν. Αν δε θέλεις να μάθεις την αλήθεια είναι δικό σου πρόβλημα.

Αυτό που έγραψες θα το χαρακτηρίσω "φαιδρο" και δεν θα μπω στον κόπο να το απαντήσω.

Οσο για τις ακραίες καταστάσεις , παντα υπάρχουν αλλα δεν είναι λογος να οδηγούν στο υπερκέρδος.Αν είναι έτσι φαντάσου πόσο ακραία μπορεί να γίνει μια κατάσταση οταν δεν υπάρχει υπερκέρδος αλλα ζημία. Εταιρείες με ζημιές θα έχουν χειρότερες συνθήκες εργασίας αν το πάμε ετσι. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται η Apple άλλα υπερκέρδη ωστε να το κάνει συστημα κάθε χρόνο. Δεν μιλάμε για μια εταιρεία που κάνει αρπάχτες...

Αυτό είναι δική σου λογική, έξω από κάθε οικονομική πραγματικότητα, τουλάχιστον όπως την διδάχτηκα και την δίδαξα... Τα λογικά κενά είναι χαοτικά και τα συμπεράσματα αποκαλούνται "λογικά παράδοξα". Αν θέλεις να στηρίξεις μια πολιτική που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν ζώο είναι "λογικό"... Αρκεί να μην αφορά εσένα βέβαια... Αν ήταν κάποιος συγγενής σου ή το παιδί σου μέσα σε αυτούς που αυτοκτόνησαν θα είχες την ίδια άποψη; Αν, ναι, τότε σταμάτησε τη συζήτηση εδώ. Γιατί αρνούμαι να ανταλλάσω απόψεις με ανθρώπους που έχουν τέτοια φιλοσοφία. (δεν τους κατηγορά, απλά δεν έχουμε κανένα κοινό τόπο συζήτησης). Αν όχι, τότε ψάξε να βρεις μόνος σου τί ισχύει και έλα να μου πεις τί ανακάλυψες... Πρόσεχε όμως, γιατί η κάθε έρευνα πρέπει να γίνεται χωρίς προκαταλήψεις για να είναι σωστή...

Μαλλον εσύ εχεις μπερδεψει καποια πράγματα και ανθρώπους για τους δικούς σου προσωπικούς λογους. Αυτά που γράφεις δειχνουν έντονα, σημάδια ενοχλησης από συγκεκριμένη εταιρεία που τυγχάνει να έχει υπερκέρδη μετα απο κάποια χρόνια στο χώρο και προφανώς αγνοούσες ή κοροίδευες τοσα χρόνια. Αν έκανες το δεύτερο δικαιολογείται απόλυτα η προσπάθεια να επικεντρωθείς στα αρνητικα της και να τα παρουσιάσεις σαν το υπέρτατο κακό,

Αν εκανες το πρώτο και απλώς τωρα απλα σε ενοχλεί κατι και ξεσπάς σε οτι βρίσκεις μπροστα σου, που προφανώς ειναι οτι είναι επικαιρο και διασημο τοτε ειναι κατι που θα μεταφερθεί σε οτιδηποτε είναι επικαιρο. Αλλά επειδή βλέπω συστηματικά σου σχόλια σε συγκεκριμένη εταιρεία μάλλον έχεις προβλημα με την συγκεκριμένη εταιρεία....

"Επίθεση στο ήθος του αντιπάλου"... Πολύ καλή τακτική όταν δεν έχεις επιχειρήματα...

πηγή:

http://ekthesilikeiou.blogspot.gr/2010/09/blog-post_8600.html

Αυτά που γράφει η παραπάνω πηγή, μάλλον, σε καλύπτουν απόλυτα...

Όταν αποφασίσεις να ανεβάσεις επίπεδο στη συζήτηση, μου ξαναγράφεις... Λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να σε ακολουθήσω σε αυτό το δρόμο... B)

• Like 1
Δημοσ.

Γι αυτό η Apple πήρε "μέτρα" κατά του φαινομένου... Αν και το πρόβλημα δεν είναι η Apple, αλλά η φιλοσοφία που αντιπροσωπεύει και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό. Δεν είναι η μόνη, αλλά μία από τις λίγες που το κάνουν σε αυτό το βαθμό και μια και το θέμα αναφέρεται σε αυτή....

Δεν το παρουσιάζω εγώ, αλλά ένα σωρό μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον πλανήτη. Μια έρευνα σε μια μηχανή αναζήτησης θα σε πείσει.

Φυσικά πιστεύω ότι είναι φόνος, αλλά στη χώρα εκείνη, αυτό το είδος φόνου, "κουκουλώνεται". Εξάλλου, σε παγκόσμιο επίπεδο, το δίκιο του ισχυρού επικρατεί (σε αυτή την περίπτωση ο "ισχυρός" δεν είναι ο εργαζόμενος...). Το χειρότερο στην υπόθεση είναι, ότι εν μέρει, ηθικός αυτουργός του φόνου είναι ο κάθε καταναλωτής που δημιουργεί αυτή την κατάσταση, όπως και εκείνος που τη γνωρίζει και αδιαφορεί, όπως και εκείνος που δηλώνει άγνοια, γιατί δε θέλει να το πιστέψει...

Δεν υπάρχει δικαιολογία για την αυτοκτονία, αλλά υπάρχουν συνθήκες που οδηγούν κάποιους ανθρώπους σε αυτή. Όταν έχεις κάποιον άνθρωπο εσώκλειστο σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, κάθε πρωΐ τον αναγκάζεις να τραγουδάει τον ύμνο της εταιρείας, τον χτυπάς με το παραμικρό και τον βάζεις να δουλεύει 36 ώρες συνεχόμενες, τότε αυτός ο άνθρωπος, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, δεν στέκει στα καλά του. Είναι γνωστό ότι η κούραση αποδυναμώνει της πνευματικές άμυνες (θολώνει τη σκέψη) και το υποκείμενο γίνεται ποιο δεκτικό σε κάθε είδους προπαγάνδα. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν στην αυτοκτονία. Οι εργαζόμενοι της foxconn παρουσίασαν την εταιρεία ως ηθική αυτουργό, όχι εγώ. Η Apple γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να προσλάβει επαγγελματίες των δημοσίων σχέσεων για να καλύψει το θέμα.

Το θέμα είναι αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια ή να δικαιολογήσεις το γεγονός. Σε κάθε περίπτωση οι ζωές χάθηκαν και μπορείς είτε να το φορτώσεις το φταίξιμο στους θανόντες, είτε να τους παρουσιασεις ως θύματα μιας γενικότερης κατάστασης (αυτό κάνεις μέχρι τώρα), είτε να εξετάσεις την συγκεκριμένη περίπτωση και να προσπαθήσεις να δεις τις συνθήκες που τους οδήγησαν εκεί και το αν φταίει τελικά η Apple ή όχι. Όταν βρεις την αλήθεια είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ξαναπανηγυρίσεις με άρθρα παρόμοιου τίτλου...

Έχεις κάποιο πρόβλημα με την ανάγνωση; Σου έχω παραθέσει πολλά άρθρα (αν ψάξεις θα βρεις και άλλα τόσα) και ακόμα αναφέρεσαι σε μένα λες και είναι δικιά μου άποψη οι αυτοκτονίες μισθωμένα στα εργοστάσια της Apple, ενώ υπάρχουν πάραπολλές μαρτυρίες εργαζομένων, που το επιβεβαιώνουν. Αν δε θέλεις να μάθεις την αλήθεια είναι δικό σου πρόβλημα.

Αυτό που έγραψες θα το χαρακτηρίσω "φαιδρο" και δεν θα μπω στον κόπο να το απαντήσω.

Αυτό είναι δική σου λογική, έξω από κάθε οικονομική πραγματικότητα, τουλάχιστον όπως την διδάχτηκα και την δίδαξα... Τα λογικά κενά είναι χαοτικά και τα συμπεράσματα αποκαλούνται "λογικά παράδοξα". Αν θέλεις να στηρίξεις μια πολιτική που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν ζώο είναι "λογικό"... Αρκεί να μην αφορά εσένα βέβαια... Αν ήταν κάποιος συγγενής σου ή το παιδί σου μέσα σε αυτούς που αυτοκτόνησαν θα είχες την ίδια άποψη; Αν, ναι, τότε σταμάτησε τη συζήτηση εδώ. Γιατί αρνούμαι να ανταλλάσω απόψεις με ανθρώπους που έχουν τέτοια φιλοσοφία. (δεν τους κατηγορά, απλά δεν έχουμε κανένα κοινό τόπο συζήτησης). Αν όχι, τότε ψάξε να βρεις μόνος σου τί ισχύει και έλα να μου πεις τί ανακάλυψες... Πρόσεχε όμως, γιατί η κάθε έρευνα πρέπει να γίνεται χωρίς προκαταλήψεις για να είναι σωστή...

"Επίθεση στο ήθος του αντιπάλου"... Πολύ καλή τακτική όταν δεν έχεις επιχειρήματα...

πηγή:

http://ekthesilikeiou.blogspot.gr/2010/09/blog-post_8600.html

Αυτά που γράφει η παραπάνω πηγή, μάλλον, σε καλύπτουν απόλυτα...

Όταν αποφασίσεις να ανεβάσεις επίπεδο στη συζήτηση, μου ξαναγράφεις... Λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να σε ακολουθήσω σε αυτό το δρόμο... B)

Ωραία ...οταν λέω οτι έχω αυτοκτονήσει ανθρωποι και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους νομίζεις οτι είναι κατι που διάβασα μόνο σε αρθρα?

Ωραίος τρόπος να ξεφύγεις απο την πραγματικότητα και να υπεκφεύγεις από την λογική χρησιμοποιώντας την λογική των άρθρων. Σε πληροφορώ λοιπον οτι υπάρχουν αυτοκτονίες ανθρώπων σε επαγγελματικούς χώρους ,που δεν έχουν δημοσιευτεί και ουτε προκειται...

Καλα θα κανεις να βγείς και λιγο από τον κόσμο των "αρθρων" και να ζήσεις στον πραγματικό κοσμο. Εχουν δουλέψει και άλλοι σε αντιξοες συνθήκες , εκτος από εσένα αλλα αυτοι δεν εχουν την λογική που σου ταιριάζει. Πολύ ωραία λοιπον κατσε διάβασε αυτά που σου ταιριάζουν και διδαξε τα , γιατί προφανώς δεν μπορείς να τα ζήσεις...

Αν η ζωή μαθαίνεται στα σχολιά τοτε δεν είναι παράξενο που οι μισοι Ελληνες είναι ανεργοι. Δεν διδάσκουν στα πανεπιστήμια πως βγαίνει πραγματικά το ψωμί δυστυχώς...  

Δημοσ.

Ωραία ...οταν λέω οτι έχω αυτοκτονήσει ανθρωποι και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους νομίζεις οτι είναι κατι που διάβασα μόνο σε αρθρα?

...Άρα δεν πειράζει που αυτοκτονούν και ταυτόχρονα συνάδελφοί τους καταγγέλουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας... Ωραία λογική...

Ωραίος τρόπος να ξεφύγεις απο την πραγματικότητα και να υπεκφεύγεις από την λογική χρησιμοποιώντας την λογική των άρθρων. Σε πληροφορώ λοιπον οτι υπάρχουν αυτοκτονίες ανθρώπων σε επαγγελματικούς χώρους ,που δεν έχουν δημοσιευτεί και ουτε προκειται...

Αναφέρεσαι στα άρθρα που περιέχουν μαρτυρίες ανθρώπων που δουλεύουν εκεί μέσα και λες "λογική των άρθρων"; Τί να πω;..

Το ότι υπάρχουν εργατικά ατυχήματα τί σχέση έχουν με αυτό που έγραψα; Εννοείται, βέβαια, ότι υπάρχουν και άλλοι "επιχειρηματίες" που εξασφαλίζουν τέτοιες συνθήκες εργασίας. Στο έγραψα και προηγουμένως. Φέρε μου στοιχεία και έλα να τους κράξουμε μαζί. Δε με νοιάζει ποιος είναι, αλλά τί κάνει. Τώρα το άρθρο αναφέρεται στην Apple και γι αυτό μιλάω γι αυτήν.

Καλα θα κανεις να βγείς και λιγο από τον κόσμο των "αρθρων" και να ζήσεις στον πραγματικό κοσμο. Εχουν δουλέψει και άλλοι σε αντιξοες συνθήκες , εκτος από εσένα αλλα αυτοι δεν εχουν την λογική που σου ταιριάζει. Πολύ ωραία λοιπον κατσε διάβασε αυτά που σου ταιριάζουν και διδαξε τα , γιατί προφανώς δεν μπορείς να τα ζήσεις... 

Έχω δουλέψει και σε εργοτάξιο για κάποια χρόνια, με το πρώτο μου πτυχίο, οπότε ξερω πολύ καλά πως είναι η ζωή "εκεί έξω"...

Σου είναι δύσκολο να κατανοήσεις ότι κάποια από τα προϊόντα, που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, είναι "φτιαγμένα με αίμα", γιατί η συνείδησή σου δε σε αφήνει. Το καταλαβαίνω. Αυτό δείχνει ότι έχεις συνείδηση (άλλοι δεν έχουν τέτοιες "αδυναμίες")... Ο "κόσμος των άρθρων" λέγεται και "εντυπη" ή "ηλεκτρονική" ενημερωση. Αν δε τη θέλεις, τότε μην τη διαβάζεις, αλλά δεν μπορείς να την αρνήσε κιόλας. Μπορείς να πιστεύεις σε ένα παραμύθι, που σε βοηθάει να κοιμάσαι το βράδυ, το οποίο περιλαμβάνει "καλές εταιρείες" και "κακούς λασπολόγους" όπου οι δεύτεροι προσπαθούν να παρουσιάσουν τις πρώτες ως "κακές" ή μπορείς να ενημερωθείς και να δεις την πραγματικότητα: καμία εταιρεία δεν είναι καλή, καμία εταιρεία δεν είναι τίμια, καμία εταιρεία δε τη νοιάζει αν υπάρχεις καν, καμία εταιρεία δεν έχει εντελώ λευκό ποινικό μητρώο... Κάποιες είναι ποιο αδίστακτες από κάποιες άλλες, μέσα σε αυτές ανήκει η Apple, η foxconn, η facebook κ.α. Με το να υποστηρίζεις το έργο τους, παίρνουν "λευκή επιταγή" για να το συνεχίσουν και να το επεκτείνουν... Έχες υπόψη σου ότι κάποια στιγμή θα φτάσει και έξω από την πόρτα σου, αλλά μπορεί να μην είσαι εσύ μέσα αλλά το παιδί ή το εγγόνι σου. Σε κάθε περίπτωση σου αντιστοιχεί ένα μερίδιο ηθικής ευθύνης. Μπορείς να το αναλάβεις ή μπορείς να κλείσεις αυτιά και μάτια...

Αν η ζωή μαθαίνεται στα σχολιά τοτε δεν είναι παράξενο που οι μισοι Ελληνες είναι ανεργοι. Δεν διδάσκουν στα πανεπιστήμια πως βγαίνει πραγματικά το ψωμί δυστυχώς...  

Η μόρφωση και η εμπειρία είναι δύο διαφορετικά κομμάτια του ίδιου πάζλ. Η μόρφωση διευρύνει του πνευματικούς σου ορόζοντες και αλλάζει την οπτική με την οποία βλέπεις τα πράγματα. Όπως, χαρακτηριστικά, έχω αναφέρει και στο παρελθόν : η εμπειρία σε φτάνει μέχρι το σημείο, που της επιτρέπει το θεωρητικό σου υπόβαθρο. Κοινώς αυτός που έχει και γνώση και εμπειρία φτάνει πιο ψηλά από αυτόν που έχει μόνο εμπειρία, άρα τόσο η ζωή, όσο και η εκπάιδευση, προσφέρουν η κάθεμία το δικό τους μάθημα.

• Like 2
Δημοσ.

Οι αντίξοες συνθήκες δεν είναι απαραίτητες για να αυτοκτονήσει κάποιος. Μπορεί να τα έχει όλα, αλλά προσπαθώντας να πιάσει την επιτυχία με τον τρόπο που του έχουν διδάξει στο πανεπιστήμιο, θεωρεί τον εαυτό του αποτυχημένο επαγγελματικά και αυτοκτονεί.

Η εκπαίδευση έχει πολλά καλά αν είναι σωστή. Αν είναι κακή διδάσκοντας τον άλλον οτι επιτυχία είναι μονο τα πολλά χρήματα και οι αριθμοί, είναι καταστροφική. Εκπαιδευμένοι ήταν και οι γενιτσαροι επι Τουρκοκρατίας.

Η μόρφωση είναι δύναμη, αλλά αν χρησιμοποιηθεί με λάθος τροπο δημιουργεί αποξενωμένους με την πραγματικότητα ανθρώπους.

Δεν είναι εργατικό ατύχημα η αυτοκτονία, μην τα μπερδεύουμε. Μπορεί κάποιος να έχει μεγαλώσει με αυστηρές αρχές και να μην μπορεί να προσαρμοστεί στη πραγματικότητα και να αυτοκτονήσει γιατί πιστεύει οτι η ζωή που έχει μάθει δεν υπάρχει ή υπάρχει αλλού(βλέπε καμικάζι ή τζιαχαντιστες που ανατινάζονται).

Η κατάλληλη μόρφωση μπορεί να αποτρέψει κάποιον από την αυτοκτονία, αλλά η ακατάλληλη μόρφωση μπορεί και να τον οδηγήσει στην αυτοκτονία.

Από τα φαινόμενα αυτοκτονίας που είχαμε στην Ελλάδα , συμπεραίνω οτι η Ελληνες ειναι εκπαιδευμένοι με λάθος πρότυπα.

Βέβαια περισσότερο σημασία για σένα έχουν οι συνθήκες αλλά δεν είναι νόμος αυτό, οτι όπου υπάρχουν αντίξοες συνθήκες αυξάνονται οι αυτοκτονίες. Υπάρχουν χώρες όπως στην Ινδία που οι άνθρωποι παρόλο οτι ζουν σε αντιξοες συνθήκες δεν αυτοκτονούν στον αντίστοιχο, με τις συνθήκες βαθμό edited και συγκριτικά με τον πληθυσμό της. Έρευνες δειχνουν οτι οι αυτοκτονίες αυξάνονται στις πόλεις της, όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες.

Τελος παντων ελπίζω να μην συδέσεις την αυτοκτονία με τις αντιξοες συνθήκες,γιατί αν εισαι έτσι εκπαιδευμένος να τις χρησιμοποιείς ως δικαιολογία για να αυτοκτονήσεις και όχι για να παλέψεις για το καλυτερο,με τα δεδομένα που ερχονται για την Ελλάδα και την εκπαίδευση που έχει ο κόσμος της ,προβλέπω να αυξάνονται δραματικά...

Βέβαια σε έχω ικανό να κατηγορήσεις ακόμα και για αυτές που γίνονται στην Ελλάδα , την Apple...H εκπαίδευση που φαίνεται οτι έχεις , δείχνει οτι για κάθε προβλημα που έχει κάποιος ,το αίτιο είναι το περιβάλλον , οι συνθήκες , οι άλλοι κτλ. και όχι ο ιδιος που έχει το προβλημα. Κλασσική Ελληνική νοοτροπία και παιδεία δηλαδή ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι αντίξοες συνθήκες δεν είναι απαραίτητες για να αυτοκτονήσει κάποιος.

Συμφωνώ, αλλά αυτή η περίπτωση δεν είναι αυτή που αναφέρεις. Είσαι εκτός θέματος.

Μπορεί να τα έχει όλα, αλλά προσπαθώντας να πιάσει την επιτυχία με τον τρόπο που του έχουν διδάξει στο πανεπιστήμιο, θεωρεί τον εαυτό του αποτυχημένο επαγγελματικά και αυτοκτονεί.

Δηλαδή, η γνώση της τριτοβάθμιας εκαπίδευσης μπορεί να αδηγήσει σε αυτοκτονία;... :blink:

Η εκπαίδευση έχει πολλά καλά αν είναι σωστή. Αν είναι κακή διδάσκοντας τον άλλον οτι επιτυχία είναι μονο τα πολλά χρήματα και οι αριθμοί, είναι καταστροφική.

Ποια εκπαίδευση κάνει αυτό που λες; Το τί θεωρεί ο καθένας επιτυχία δεν διδάσκεται, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και εξαρτάται από τους στόχους και τις επιδιώξεις του στη ζωή.

Εκπαιδευμένοι ήταν και οι γενιτσαροι επι Τουρκοκρατίας.

Αυτό που κολλάει με τα προηγούμενα που γράφεις; Τους μάθαιναν ότι η επιτυχία είναι τα πολλά χρήματα και οι αριθμοί, που γράφεις ακριβώς παραπάνώ ή αυτοκτονούσαν λόγω λανθασμένης παιδείας;... :blink:

Εδώ μπλέκεις την παιδεία με τη προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου. Είσαι εκτός θέματος.

Μπορεί κάποιος να έχει μεγαλώσει με αυστηρές αρχές και να μην μπορεί να προσαρμοστεί στη πραγματικότητα και να αυτοκτονήσει γιατί πιστεύει οτι η ζωή που έχει μάθει δεν υπάρχει ή υπάρχει αλλού(βλέπε καμικάζι ή τζιαχαντιστες που ανατινάζονται).

Αυτό τί σχέση έχει με τους εργαζόμενους που καταγγέλουν απάνθρωπες συνθήκες εργασία στα εργοστάσια της Apple; Είναι καμικάζι ή τζιχαντιστές; Ή μήπως ήταν μεγαλωμένοι με αυστηρές αρχές και δεν μπορούσαν να "προσαρμοστούν" στο ξύλο που έτρωγαν στο χώρο εργασίας τους; Διάβασε λίγο τα άρθρα που σου παράθεσα παραπάνω πριν αρχίσεις να σχολιάζεις σε παρακαλώ.Και εδώ είσαι εκτός θέματος.

Η κατάλληλη μόρφωση μπορεί να αποτρέψει κάποιον από την αυτοκτονία, αλλά η ακατάλληλη μόρφωση μπορεί και να τον οδηγήσει στην αυτοκτονία.

:blink: :blink: :blink:

Από τα φαινόμενα αυτοκτονίας που είχαμε στην Ελλάδα , συμπεραίνω οτι η Ελληνες ειναι εκπαιδευμένοι με λάθος πρότυπα.

... αυτό είναι μια πολύ πρωτότυπη διαπίστωση... Δε συμφωνώ, αλλά είναι άποψή σου...

Βέβαια περισσότερο σημασία για σένα έχουν οι συνθήκες αλλά δεν είναι νόμος αυτό, οτι όπου υπάρχουν αντίξοες συνθήκες αυξάνονται οι αυτοκτονίες.

Οι κακές συνθήκες δημιουργούν σταδιακή κατάθλιψη και αυξάνονται οι αυτοκτονίες. Είναι νόμος.

Ορίστε και άρθρο ψυχολόγου, που εξηγεί γιατί οι συνθήκες στην Ελλάδα οδηγούν σε αυτοκτονίες :

http://www.life2day.gr/2012/12/%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B5/

Υπάρχουν χώρες όπως στην Ινδία που οι άνθρωποι παρόλο οτι ζουν σε αντιξοες συνθήκες δεν αυτοκτονούν στον αντίστοιχο, με τις συνθήκες βαθμό edited και συγκριτικά με τον πληθυσμό της.

Άρα οι συνθήκες είναι καλές στην Ινδία;

Γιατί, να θυμίσω, ότι οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια παραγωγής της Apple καταγγέλουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ταυτόχρονα υπάρχουν και αυτοκτονίες.

Έρευνες δειχνουν οτι οι αυτοκτονίες αυξάνονται στις πόλεις της, όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες.

Άρα εξαρτώνται από τις συνθήκες... Από τις ακραίες συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση λές οι εργαζόμενοι της Apple να αυτοκτόνησαν επειδή περνούσαν πολύ καλά ή επειδή περνούσαν πολύ άσχημα;...

Τελος παντων ελπίζω να μην συδέσεις την αυτοκτονία με τις αντιξοες συνθήκες,γιατί αν εισαι έτσι εκπαιδευμένος να τις χρησιμοποιείς ως δικαιολογία για να αυτοκτονήσεις και όχι για να παλέψεις για το καλυτερο,με τα δεδομένα που ερχονται για την Ελλάδα και την εκπαίδευση που έχει ο κόσμος της ,προβλέπω να αυξάνονται δραματικά...

Αυτό δεν έχει καν λογική συνέχεια...

Βέβαια σε έχω ικανό να κατηγορήσεις ακόμα και για αυτές που γίνονται στην Ελλάδα , την Apple...H εκπαίδευση που φαίνεται οτι έχεις , δείχνει οτι για κάθε προβλημα που έχει κάποιος ,το αίτιο είναι το περιβάλλον , οι συνθήκες , οι άλλοι κτλ. και όχι ο ιδιος που έχει το προβλημα. Κλασσική Ελληνική νοοτροπία και παιδεία δηλαδή ....

Κλασσική παγκόσμια ψυχολογία το λένε. Πριν γράψεις, κάτι τόσο απόλυτο, καλό είναι να διαβάζεις. Πιο πάνω σου παράθεσα και άρθρο από ψυχολόγο. Πάρε και ένα από το Βήμα:

http://www.tovima.gr/health-fitness/article/?aid=534611

και είμαι σίγουρος ότι αν ψάξεις στο internet θα βρεις εκατοντάδες παρόμοια άρθρα. Το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι οι εργαζόμενοι της Apple αυτοκτονούσαν επειδή είχαν λάθος παιδεία, που τους έμαθε ότι το χρήμα είναι το παν ή έπειδή περνούσαν πολύ καλά, τότε τί να πω...

Προσπαθείς να διακιολογήσεις μια κατάσταση, που θα έπρεπε να καταδικάσεις. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο πόστ μου: ότι σε βοηθάει να κοιμάσαι πιο ήσυχος το βράδυ...

Κατσε, λοιπόν, και χειροκρότησε όταν οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν απάνθρωπα τους εργαζόμενους και προσπάθησε να κατηγορήσεις την παιδεία, την κοινωνία κτλ. Προσωπικά, δε θεωρώ ότι αυτό είναι ένα μέλλον, που θα ήθελα για τα δικά μου παιδιά και λυπάμαι τους ανθρώπους αυτούς που η φτώχεια τους σπρώχνει στο να αποδεχτούν αρχικά τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες εργασίας... :(

Πάντως, η επιχειρηματολογία σου σε αυτό το μήνυμα ήταν το λιγότερο απαράδεκτη... Στην ουσία ήταν ανύπαρκτη. Το μήνυμά σου είναι ένας σωρός από λογικά άλματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Τουλάχιστον με τον τρόπο που την αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι άνθρωποι...

Να θυμήσω ότι οι εργαζόμενοι περιέγραψαν τα εργοστάσια σαν απέραντα στρατόπεδα εργασίας, με το 18% να δηλώνει ότι έχει λυποθυμήσει εν ώρα εργασίας, και το 16% να δηλώνει ότι έχει υποστεί ξυλοδαρμό.

... οποτε αντιλαμβάνεσαι πόσο άκυρα φαντάζουν αυτά που έγραψες... Θα μπορούσα να γράψω μόνο τις 4-5 παραπάνω γραμμές και να καλύψω απόλυτα την επιχειρηματολογία σου, αλλά προτίμησα να την απαντήσω γραμμή-γραμμή για να κάνω σωστό διάλογο και όχι απλά αντιπαράθεση.

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ, αλλά αυτή η περίπτωση δεν είναι αυτή που αναφέρεις. Είσαι εκτός θέματος.

Δηλαδή, η γνώση της τριτοβάθμιας εκαπίδευσης μπορεί να αδηγήσει σε αυτοκτονία;... :blink:

Ποια εκπαίδευση κάνει αυτό που λες; Το τί θεωρεί ο καθένας επιτυχία δεν διδάσκεται, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και εξαρτάται από τους στόχους και τις επιδιώξεις του στη ζωή.

Αυτό που κολλάει με τα προηγούμενα που γράφεις; Τους μάθαιναν ότι η επιτυχία είναι τα πολλά χρήματα και οι αριθμοί, που γράφεις ακριβώς παραπάνώ ή αυτοκτονούσαν λόγω λανθασμένης παιδείας;... :blink:

Εδώ μπλέκεις την παιδεία με τη προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου. Είσαι εκτός θέματος.

Αυτό τί σχέση έχει με τους εργαζόμενους που καταγγέλουν απάνθρωπες συνθήκες εργασία στα εργοστάσια της Apple; Είναι καμικάζι ή τζιχαντιστές; Ή μήπως ήταν μεγαλωμένοι με αυστηρές αρχές και δεν μπορούσαν να "προσαρμοστούν" στο ξύλο που έτρωγαν στο χώρο εργασίας τους; Διάβασε λίγο τα άρθρα που σου παράθεσα παραπάνω πριν αρχίσεις να σχολιάζεις σε παρακαλώ.Και εδώ είσαι εκτός θέματος.

:blink: :blink: :blink:

... αυτό είναι μια πολύ πρωτότυπη διαπίστωση... Δε συμφωνώ, αλλά είναι άποψή σου...

Οι κακές συνθήκες δημιουργούν σταδιακή κατάθλιψη και αυξάνονται οι αυτοκτονίες. Είναι νόμος.

Ορίστε και άρθρο ψυχολόγου, που εξηγεί γιατί οι συνθήκες στην Ελλάδα οδηγούν σε αυτοκτονίες :

http://www.life2day.gr/2012/12/οι-λόγοι-που-αυξάνονται-οι-αυτοκτονίε/

Άρα οι συνθήκες είναι καλές στην Ινδία;

Γιατί, να θυμίσω, ότι οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια παραγωγής της Apple καταγγέλουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ταυτόχρονα υπάρχουν και αυτοκτονίες.

Άρα εξαρτώνται από τις συνθήκες... Από τις ακραίες συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση λές οι εργαζόμενοι της Apple να αυτοκτόνησαν επειδή περνούσαν πολύ καλά ή επειδή περνούσαν πολύ άσχημα;...

Αυτό δεν έχει καν λογική συνέχεια...

Κλασσική παγκόσμια ψυχολογία το λένε. Πριν γράψεις, κάτι τόσο απόλυτο, καλό είναι να διαβάζεις. Πιο πάνω σου παράθεσα και άρθρο από ψυχολόγο. Πάρε και ένα από το Βήμα:

http://www.tovima.gr/health-fitness/article/?aid=534611

και είμαι σίγουρος ότι αν ψάξεις στο internet θα βρεις εκατοντάδες παρόμοια άρθρα. Το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι οι εργαζόμενοι της Apple αυτοκτονούσαν επειδή είχαν λάθος παιδεία, που τους έμαθε ότι το χρήμα είναι το παν ή έπειδή περνούσαν πολύ καλά, τότε τί να πω...

Προσπαθείς να διακιολογήσεις μια κατάσταση, που θα έπρεπε να καταδικάσεις. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο πόστ μου: ότι σε βοηθάει να κοιμάσαι πιο ήσυχος το βράδυ...

Κατσε, λοιπόν, και χειροκρότησε όταν οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν απάνθρωπα τους εργαζόμενους και προσπάθησε να κατηγορήσεις την παιδεία, την κοινωνία κτλ. Προσωπικά, δε θεωρώ ότι αυτό είναι ένα μέλλον, που θα ήθελα για τα δικά μου παιδιά και λυπάμαι τους ανθρώπους αυτούς που η φτώχεια τους σπρώχνει στο να αποδεχτούν αρχικά τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες εργασίας... :(

Πάντως, η επιχειρηματολογία σου σε αυτό το μήνυμα ήταν το λιγότερο απαράδεκτη... Στην ουσία ήταν ανύπαρκτη. Το μήνυμά σου είναι ένας σωρός από λογικά άλματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Τουλάχιστον με τον τρόπο που την αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι άνθρωποι...

Να θυμήσω ότι οι εργαζόμενοι περιέγραψαν τα εργοστάσια σαν απέραντα στρατόπεδα εργασίας, με το 18% να δηλώνει ότι έχει λυποθυμήσει εν ώρα εργασίας, και το 16% να δηλώνει ότι έχει υποστεί ξυλοδαρμό.

... οποτε αντιλαμβάνεσαι πόσο άκυρα φαντάζουν αυτά που έγραψες... Θα μπορούσα να γράψω μόνο τις 4-5 παραπάνω γραμμές και να καλύψω απόλυτα την επιχειρηματολογία σου, αλλά προτίμησα να την απαντήσω γραμμή-γραμμή για να κάνω σωστό διάλογο και όχι απλά αντιπαράθεση.

Αν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Apple στην Κίνα είχα την δικία σου παιδεία μπορεί να έκαναν επανάσταση....

Αν είχαν την δικιά μου απλά θα έφευγαν....Μη μου πεις οτι τους κρατάνε με το ζόρι....

Απαράδεκτη άποψη θα μου πεις αλλά πίστεψε με ειναι πραγματική.

Δυστυχώς η παιδεία τους και οι κοινωνικές αντιλήψεις τους οδηγούν ακόμα και εκτός εργοστασίων της Apple, σε αυτοκτονίες .

Αλλά δεν σε ενδιαφέρουν εσένα τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Κίνα και στις γύρω χώρες αλλά μονο στο εργοστάσιο της Apple, που  οι εργαζόμενοι ειναι φυλακισμένοι και κάνουν καταναγκαστικά έργα.... :unsure: 

Οκ προτιμώ να ειμαι απαράδεκτος παρα φανατισμένος και κολλημένος βλέποντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος....

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Το κουράσατε όμως, φτάνει.

Εγώ θέλω κι άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες: Πόσοι απ' όσους αυτοκτονούν το κάνουν βουτώντας στο κενό, πόσοι κόβουν τις φλέβες τους, πόσοι τινάζουν τα μυαλά τους...

...άντε, ένα ξερό «αυτοκτονούν» και τελειώσαμε; Είναι ενημέρωση αυτή;

Δημοσ.

καταλαβαινεται οτι μιλατε για "το δικιο του εργατη" σε θρεντ για κινητο ετσι?

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δύσκολα θα σπάσει το ρεκόρ πωλήσεων του 6. Θα σπάσει, όμως, εύκολα από το 7άρι.

Δεν θα σπασει ,δεν μπορει να σπασει και δεν ειναι φυσιολογικο να σπασει....

Ειναι δυο διαφορετικα λειτουργικα οπου το ενα το παραγει ΜΙΑ εταιρεια η οποια βγαζει ΔΥΟ μοντελα, Και το αλλο ειναι free οπου το εκμεταλευονται εταιρειες περισσοτερες απο τα δαχτυλα των χεριων και των ποδιων σου οι οποιες παραγουν πληθωρα μοντελων η καθεμια(μονο οι ναυαρχιδες εχουν πλεον 3,4 εκδοσεις).

Η κοντινοτερη συγκριση που θα μπορουσες να κανεις οσων αφορα sales ειναι οι πωλησεις των iphone 6 k 6 plus και οι πωλησεις ολων των μοντελων τα οποια οποια αφορουν την φετινη "σεζον" ανα εταιρεια.

Εαν και η apple εβγαζε 5-6-7 μοντελα ετησιως μπορει να μην υπηρχε καν ρεκορ πωλησεων αυτη την στιγμη.Εννοειται πως δεν προκειτε να βγαλει κατι τετοιο καθως θα σπασει το exclusivity το οποιο εχει δημιουργησει και την κατεμε χωρις λογικη αισθηση "κοινωνικου status" αφου πλεον ο καθε "φτωχος" θα ειχε προιον apple.

Αυτη ειναι η στρατιγικη που ακολουθησαν ολες απο την δημιουργεια τους εαν καποια προσπαθησει να αλλαξει target group σημαινει πως δεν παει καλα

Συγνωμη που σας κουρασα (οσοι διαβασατε το σχολιο)

• Like 1
Δημοσ.

Στον πάτο της λίστας για λήψη σήματος το αηφον 6s,σε αντίθεση με την τιμή του.
Αλλά στο κάτω-κάτω, τηλέφωνο ειναι,τι να το κάνεις το σήμα?fb να μπαίνει και καλές φωτό.
:lol:  :lol: 

"Τα τεστ διεξάγονται σε περιβάλλον προστατευμένο από ραδιοκύματα και βρήκε ότι από τις 37 συσκευές που ελέγχθηκαν το iPhone 6s βρέθηκε τριακοστό με -93.0dBm. Το Samsung Galaxy S6 είναι σχεδόν στην κορυφή με -97.8dBm και το Sony Xperia Z5 Compact είναι δέκατο.

Παρόλο που τα νούμερα μοιάζουν να είναι αρκετά κοντά, δεν ισχύει. Το Decibel είναι λογαριθμική κλίμακα, με το -100dBm να είναι 10 φορές καλύτερο από το -90dBm. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ του Galaxy S6 και του iPhone 6s είναι 3 φορές περίπου."

1445501838_web_grafik_med_1.png

Source.png Πηγή: πηγη

• Like 2
Δημοσ.

Δε θα το πάρω γιατί θέλω να είμαι πάντοτε στην αιχμή της τεχνολογίας. Δεν μπορεί, λοιπόν, η συσκευή μου να πατώνει σε 2G, που είναι το μέλλον!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...