Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό πως ακριβώς το επιτυγχάνει σε ένα προϊόν που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη; Η επίσημη κυκλοφορία του είναι στις 25/9. Αυτό λέγεται "προπώληση" (δηλαδή το ίδιο που κάνει και η Samsung) και όχι "πώληση".

Πηγή:

https://en.wikipedia.org/wiki/IPhone_6S

Η επίσημη κυκλοφορία είναι για 25/9 για τα retail stores. Η Apple και η κάθε Apple δέχεται pre-orders(προπαραγγελίες). Φυσικά και θα ξέρει πόσες προπαραγγελίες έχει.

Εάν ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από το προηγούμενο μοντέλο τότε γιαυτό βγαινει και ανακοινώνει το νέο νούμερο των (προ) πωλήσεων της.

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε μου, μεγαλομέτοχε της αγαπητής Apple , που κάνει τις καλύτερες και ποιοτικότερες συσκευές από καρφίτσα έως διαστημόπλοιο με υλικά άλλων εταιριών ( samsung κτλ κτλ ) , μπορείς να μου δόσεις την ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της εταιρίας ( που είσαι μέτοχος ) ότι υπολογίζει τις πωλήσεις για ένα προϊόν που θα κυκλοφορήσει σε 10 μέρες βάση των τελικών χρηστών που απολαμβάνουν της συσκευή και όχι των καταστημάτων που έχουν το stock ? 

Θες να μου πεις ότι το iphone 4s ,που αν κάνεις αναζήτηση  Source.png Πηγή: iphone4s ( δεν βάζω amazon - ebay γιατί θα γεράσεις και θα μετράς συσκευές) θα σου βγάλει 7 μαγαζιά που το πουλάνε ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ , δεν το έχει υπολογίσει η apple σαν επίσημη πώληση? Αν μου το πεις αυτό ok κάνω λάθος .

Είναι απλή λογική. Μια εταιρία κατασκευάζει ένα αρχικό stock συσκευών ( μπορεί να είναι τηλέφωνο, μπορεί να είναι αμάξι ) και ανάλογος με το ενδιαφέρον που θα έχει από το κοινό το προϊόν, ανάλογος αυξάνει - μειώνει ή κρατα σταθερή την παραγωγή του. Αυτός είναι και ο λόγος παρουσιάσεων. 
Μετά εταιρίες με εμπορικά καταστήματα - online καταστήματα , κάνουν ενημέρωση ότι θα κυκλοφορήσει την τάδε ημερομηνία με την τάδε τιμή ( η τιμή δεν είναι πάντα στην ενημέρωση) και γίνονται προπαραγγελίες. Έτσι υπολογίζει μια εταιρία τις πωλήσεις τις. Αν εσύ θεωρείς ότι η apple έχει στο προσωπικό της τον Κάλχα και τον Καζαμία και υπολογίζει τις πωλήσεις πριν καν κατασκευάσει το πρώην ,τότε ναι είσαι μέτοχος!

Τέλος θέλω να σου πω ότι απλός σου κάνω λίγο "πλάκα" ( περί μετοχών) γιατί μου απάντησες με περίεργο ύφος χωρίς καν να κράζω.

Φίλε μου δεν έχω καμιά διάθεση για κόντρα. Άλλα η Apple ΠΑΝΤΑ ανακοινώνει πωλήσεις και όχι αποστολές. Αυτό που λες στο ότι μπαίνεις και βλέπεις διαθέσιμο το 4s πχ, η Apple δεν το έχει υπολογίσει στους επισήμους αριθμούς που ανακοινώνει. Όταν ακούς αυτούς τους αστρονομικούς αριθμούς πωλήσεων του iPhone, μην ζαλίζεσαι και ψάχνεις τρόπο να τους αμφισβητήσεις, γιατί είναι πωλήσεις, είναι κομμάτια, είναι συσκευές που αγοράσαν οι καταναλωτές. Όσον αφορά την παρούσα είδηση, η Apple δεν ανακοίνωσε κανέναν αριθμό χθες, μα το μονό που είπε ότι οι προ παραγγελίες από τους χρήστες είναι πάρα πολλές και πάει για να σπάσει το περσινό ρεκόρ. Όλα θα ξεκαθαρίσουν βέβαια τη δευτέρα 28/9 που θα ανακοινώσουν τις πωλήσεις πρώτου τριημέρου. Όσο για το "μέτοχος" και "μέγαλομέτοχος" που ανέφερες, δεν σου κρατάω κακία, γιατί όντως έχω μετοχές :-) 

• Like 1
Δημοσ.
Καλά κάνουν. Μπράβο στην Apple. Εφόσον κάνουν κάτι καλά, δικαιούται να βγάλουν όσα λεφτά γουστάρουν.

Αυτό όμως καταντάει εσχροκέρδια. Το τελευταίο με 1 Gram !!

θα είναι η χειρότερη αγορά γιατί θα κολλήσει γρήγορα. Το σωστό δεν είναι να σε βλέπουν κρέας! !!

Το σωστο είναι να βγάζει κάτι που να βαστάει καιρό και να σου δίνει την επιλογή να το αντικαταστησεις ΑΝ ΘΕΣ Ή ΑΝ ΕΧΕΙΣ.Και όχι καθε 3 χρόνια να κολαει κλπ.

Για την μπαταρία να μην μιλήσω. Κοροϊδία.

Τέλος τα κανάλια κάνουν προπαγάνδα!

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό όμως καταντάει εσχροκέρδια. Το τελευταίο με 1 Gram !! θα είναι η χειρότερη αγορά γιατί θα κολλήσει γρήγορα. Το σωστό δεν είναι να σε βλέπουν κρέας! !! Το σωστο είναι να βγάζει κάτι που να βαστάει καιρό και να σου δίνει την επιλογή να το αντικαταστησεις ΑΝ ΘΕΣ Ή ΑΝ ΕΧΕΙΣ.Και όχι καθε 3 χρόνια να κολαει κλπ. Για την μπαταρία να μην μιλήσω. Κοροϊδία. Τέλος τα κανάλια κάνουν προπαγάνδα!

Άντε πάλι με το 1GB Ram.2GB έχει και έχει επιβεβαιωθεί.Άλλο επιχείρημα έχετε??

Μας τα κάνατε τσουρέκια απο τις 09 του μήνα που ανακοινώθηκαν...

http://9to5mac.com/2015/09/13/iphone-6s-2gb-ram-ipad-pro-4gb-ram/

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου δεν έχω καμιά διάθεση για κόντρα. Άλλα η Apple ΠΑΝΤΑ ανακοινώνει πωλήσεις και όχι αποστολές. Αυτό που λες στο ότι μπαίνεις και βλέπεις διαθέσιμο το 4s πχ, η Apple δεν το έχει υπολογίσει στους επισήμους αριθμούς που ανακοινώνει. Όταν ακούς αυτούς τους αστρονομικούς αριθμούς πωλήσεων του iPhone, μην ζαλίζεσαι και ψάχνεις τρόπο να τους αμφισβητήσεις, γιατί είναι πωλήσεις, είναι κομμάτια, είναι συσκευές που αγοράσαν οι καταναλωτές. Όσον αφορά την παρούσα είδηση, η Apple δεν ανακοίνωσε κανέναν αριθμό χθες, μα το μονό που είπε ότι οι προ παραγγελίες από τους χρήστες είναι πάρα πολλές και πάει για να σπάσει το περσινό ρεκόρ. Όλα θα ξεκαθαρίσουν βέβαια τη δευτέρα 28/9 που θα ανακοινώσουν τις πωλήσεις πρώτου τριημέρου. Όσο για το "μέτοχος" και "μέγαλομέτοχος" που ανέφερες, δεν σου κρατάω κακία, γιατί όντως έχω μετοχές :-)

Την επίσημη απάντηση από την Apple θέλω. Αλλιώς ο καθένας λέει και γραφει ότι θέλει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η επίσημη κυκλοφορία είναι για 25/9 για τα retail stores. Η Apple και η κάθε Apple δέχεται pre-orders(προπαραγγελίες). Φυσικά και θα ξέρει πόσες προπαραγγελίες έχει. Εάν ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από το προηγούμενο μοντέλο τότε γιαυτό βγαινει και ανακοινώνει το νέο νούμερο των (προ) πωλήσεων της.

ο χρήστης alexandros4 έγραψε :

Πάμε πάλι από την αρχή. Η Apple σε αντίθεση με τους άλλους αντιπάλους της, όταν ανακοινώνει αριθμούς, ανακοινώνει πωλήσεις, δηλαδή συσκευές που έφτασαν στα χέρια των καταναλωτών.

το οποίο είναι εκ των πραγμάτων λάθος. Γι αυτό και το σχολίασα. Κατηγόρησε τη Samsung για κάτι που το κάνουν όλες οι εταιρείες. Δεν το έκανα για να υποστηρίξω τη Samsung, αλλά για αποκατάσταση της αλήθειας.

Δεύτερον: ένα κατάστημα παραγγέλνει πολύ περισσότερα κομμάτια από τς προπαραγγελίες των τελικών καταναλωτών, οπότε τα νούμερα αυτά δε λένε τίποτα για την εμπορική επιτυχία και βασίζονται στην πρόβλεψη των λιανικών πωλητών ότι το κινητό θα πουλήσει, στηριζόμενοι στη διαφήμιση και στο brand της Apple.

Τρίτον: ο λόγος που βγάζει τα νούμερα αυτά είναι για να παρασύρει τον κόσμο στην αγορά του κινητού προβάλοντας ότι πολλοί άνθρωποι το θέλουν, άρα είναι μόδα. Στην πραγματικότητα είναι μια επιθυμία ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα από την Apple και μια ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί από τη μεριά των καταστημάτων. Φυσικά παίζουν και πολλοί άλλοι παράγοντες όπως το κόστος/τεμάχιο, που στην μεγάλη παραγωγή μπορεί να μειωθεί. Κατά την απλή εκδοχή:

κάθε προϊόν έχει δύο μέρη του κόστους: το σταθερό κόστος και το μεταβλητό κόστος. Το πρώτο παραμένει σταθερό όσες μονάδες του προϊόντος κι αν παραχθούν (πχ αμοιβή διευθυντή προσωπικού) και το άλλο μεταβάλεται σύμφωνα με τις παραγόμενες μονάδες (πχ ρεύμα παραγωγής). Σε κάποιο σημείο υπολογίζεται ότι το κόστος είναι δυσανάλογο της παραγόμενης ποσότητας (οριακό προϊόν) και στο σημείο αυτό πρέπει να σταματήσει η παραγωγή των επιπλέον κομματιών. Πιο πριν, όμως, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο το κόστος, σε σχέση με την παραγόμενη ποσότητα, είναι βέλτιστο και ΕΚΕΙ ακριβώς σταματούν την παραγωγή των επιπλέον κομματιών.

Περίληψη: η Apple υπολόγισε ότι τη συμφέρει να παράγει αρχικά 10.000.000 κομμάτια και προσπαθεί να τα προωθήσει στην αγορά με διαφήμιση και ειδήσεις τέτοιου τύπου. Πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρει να τα πουλήσει όλα, αλλά ο σκοπός της είδησης είναι καθαρά θέμα marketing.

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 3
Δημοσ.

offtopic: γελασα λιγο που ο voldemort εκανε like το παραπανω ποστ.

Αφου παρακολουθεις και τα like μου εισαι σε καλο δρομο... :-D

Πες μας ομως και γιατι γελασες για να γελασουμε ολοι μαζι.

Δημοσ.

fake , κόλπο του μάρκετινγκ από την εταιρεία που αποτελεί την επιτομή του marketing promotion , τί να λέμε τώρα οι άνθρωποι είναι επιστήμονες στο είδος τους , 

ξεστοκάρουν κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο  την αποθήκη τους και σου πλασσάρουν average προϊόντα σε τιμή που δέν αξίζει, πουλάνε brandname καλά κάνουν , το κάνουν και άλλοι , (έχω iphone  καί imac), μήν πιστεύετε το hype , ο φόβος και ο τρόμος της Apple είναι να μην πέσει η μετοχή της και χάσουν λεφτά οι επενδυτές , οι εταιρείες σήμερα αγοράζουν οι ίδιες τίς μετοχές τους ή τα προιόντα τους για να κρατήσουν την αξία στα υψη , δέν έχουν ανάγκη τόσο τους καταναλωτές

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν όλο αυτό με το θέμα "hater" ξεκίνησε από τους χρήστες με συσκευές apple. Εάν είμαι υπερβολικός τσεκάρετε τα πολύ παλιά άρθρα για να το διαπιστώσετε (από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το iphone).

Το αν η apple είναι καλύτερη ή όχι απ`την samsung ( και αντίθετα ) είναι σχετικό. Ο καθένας έχει μια προσωπική άποψη, είναι γούστα ρε παιδί μου πως να το κάνουμε!

Γιατί κανείς δεν βλέπει και τα αρνητικά της apple ( σαφώς έχει αρνητικά και η samsung και η lg και όλες ) δεν έχω καταλάβει ακόμη...

Υ.Γ το γελοιότερο απ`όλα είναι να διαπιστώνεις moderator με ΚΑΡΑhater ύφος ο οποίος προσπαθεί να σώσει την κατάσταση μέσα σε μια συζήτηση. 

• Like 1
Δημοσ.

Την επίσημη απάντηση από την Apple θέλω. Αλλιώς ο καθένας λέει και γραφει ότι θέλει.

Ακόμα περιμένω την επίσημη απάντηση της Apple ......  Μάλλον το έχεις διαβάσει σε κανένα apple fun page :P

Δημοσ.

<p>Κάθε χρόνο τα ίδια μια για τα spec μια για την ram μια για το ένα μια για το άλλο θα μπορούσε κάτι καλύτερο κλπ.Και καθε χρόνο κάνει τζίρους που θα ζήλευαν κατασκευαστές αυτοκινήτων.πες το μαγκιά πέστο πουστια όπως και να εχει αυτός που γράφει πιο πολύ μετρητό τέλος σεζόν ειναι ο μάγκας.τελος.οποιο όνομα κι οποία φίρμα εχει.</p>

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά θα βλέπει η Samsung και θα κυκλοφορήσει το Note 5 στην Ευρώπη το Νοέμβριο.

και αν το βγαλει  θα το  αγορασει ενα μικρο ποσοστο..  . δεν θα εδινα  σε καμια περιπτωση 890 ευρω για κηνιτο που σε  ενα χρονο θα αρχισει να κρασαρει.. και δεν θα μπορει να  μου κανει τιποτα η εταιρια. μηδενικη  υποστιριξη . οτι πληρωνεις παιρνεις. παντα παει ετσι το θελουμε η οχι. :)

Δημοσ.

Εγώ που έχω το 5άρι τι να κάνω;

Δουλεύει μια χαρά, δεν έχω προβλήματα.

το  κρατας απλα. αυτη ειναι η απλ. πληρωνεις αλλα ειναι κηνιτα που δε χαλανε και απο αξιοπιστια και υποστιριξη ειναι 1η στον κοσμο.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...