Προς το περιεχόμενο

Απο mint σε manjaro


Rage_unseen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

χρηστης εδω κ ενα μηνα+ περιπου linux mint κ ειμαι απολυτα ευχαριστημενος αλλα θα ηθελα να δοκιμασω manjaro που ειναι rolling distro k παιζει με τα repos του arch

 

system backup του mint παιρνω με clonezilla ?

 

λεω να δοκιμασω net install για να το σεταρω οπως θελω 

 

https://wiki.manjaro.org/index.php?title=Installation_Guide_for_Experienced_Users_0.8.2

 

διαβασα διαφορα για το manjaro κ θελω να το ξεκινησω με cinnamon που μ αρεσει,φανταζομαι στην net install δεν ξεκινω με xfce οπως φαινεται στον οδηγο

 

αν επιλεξω cinnamon θα πρεπει να εγκαταστησω κ display manager? k αν ναι ποιος συνισταται ?

 

γενικοτερα ζητω τα φωτα σας η καποιον λεπτομερη οδηγο 

 

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Netinstal, γενικα, σημαινει πως στο τελος της εγκαταστασης θα σε βγαλει σε γραμμη εντολων. Εκει θα μπορεις να κανεις login σαν απλος χρηστης ή root και μετα να βαλεις οτι θες με τον pacman (με τον package manager της εκαστοτε διανομης βασικα).

Μπορεις να βαλεις cinnamon ή xfce ή οτι αλλο θες και τον display manager που θες, πχ lightdm, αλλα πριν απο αυτα θα πρεπει να βαλεις τον ιδιο τον xorg.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι δυσκολο, απλα θελει υπομονη. Πχ θα βαλεις τον xorg, μετα θα τσεκαρεις αν οντως μπαινει σε γραφικο περιβαλλον με startx, μετα θα βαλεις ενα de > θα δεις οτι τα δειχνει χαλια > θα βαλεις ενα θεμα, μετα εναν browser για να ψαξεις για βοηθεια στο ιντερνετ > θα δεις οτι οι γραμματοσειρες φαινονται αθλιες > θα βαλεις τις γραμματοσειρες της ms και παει λεγοντας.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

ok, full system backup το mint για να εχω πισι οτι κ να γινει με το clonezilla?

 

δεν ειμαι dual boot ,μονο linux

1. Μπορείς να κρατήσεις την υπάρχουσα εγκατάσταση και να βάλεις και την νέα δίπλα-δίπλα ως dual boot.

2. Μιας κι έχει περάσει ένας μήνας: Πες μας τι έγινε τελικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω περασει σε manjaro cinnamon αποκλειστικα χωρις dual boot με win η οτιδηποτε αλλο κ ειμαι μια χαρα

 

δεν εχω καταφερει ακομα να παρω backup τον gtp ssd δισκο με το manjaro που να μπορω να το επαναφερω με το clonezilla αλλα σταματησα να ασχολουμαι γιατι δεν εχει κ πολυ νοημα σε ρεουσα διανομη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το νόημα θεωρητικά είναι το εξής: αν χαλάσεις το λειτουργικό σύστημα (για παράδειγμα μετά από κάποιο update ή μετά την εγκατάσταση κάποιου πακέτου κλπ) τότε επαναφέρεις μια προηγούμενη κατάσταση που ξέρεις ότι λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα σας πω κι εγώ την εμπειρία μου με το manjaro (arch)... Τα βρήκα σκούρα από debian σε manjaro! Τρομερή τεκμηρίωση, λεπτομέρειες για όλες τις περιπτώσεις και αναφορές χρηστών, σε αντίθεση με το ubuntu! Ωστόσο εκεί κάπου χάθηκα, γιατί απλά τα wikis του δε σε παίρνουν από το χεράκι να σε καθοδηγήσουν βήμα βήμα! Τελικά αποφάσισα να μείνω σε debian, καθώς τα μηχανήματά μου συμπεριφέρονται καλύτερα με stretch... respect πάντως σε όσους χτίζουν τα συστήματά τους με arch γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη θέλει πολύ δουλειά και διάβασμα, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα πλήρως προσαρμοσμένο σύστημα στις απαιτήσεις τους...

 

Σας το πα ε; τέρμα *buntu για μένα :-P

 

Κ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@noa ενταξει αλλα δεν ειναι windows για να θες χρονο κ κοπο για να το σεταρεις κ να περασεις τα προγραμματα σου 

 

@k_antoni που σε δυσκολεψε το manjaro? γιατι για παραδειγμα το να περασεις προγραμματα ειναι απειρως ευκολοτερο απο οποιοδηποτε linux εχω δοκιμασει ,μιλαμε για ετοιμο iso ,οχι net install

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ευκολία εξαρτάται και άμεσα από την εξοικείωση... μπορεί από windows σε κάποιο ubuntuοδειδές η μετάβαση να είναι εύκολο (που για μένα είναι πιο εύκολο να στήσεις και να συντηρήσεις ένα μηχάνημα σε ubuntu/mint από το να ρυθμίσεις τα windows 10, ωστόσο από debian να πας σε μια διανομή που εκείνη την ώρα κατεβάζει και κάνει compile τις εφαρμογές στο pc της δουλειάς είχε το εξής αποτέλεσμα για μένα: ω ρε π@στη, άμα χαλάσει κάτι μπλέξαμε! Γιατί πολύ απλά οι γνώσεις που είχα μέχρι τώρα, είναι ελλιπής για να αντιμετωπίσω οποιοδήποτε πρόβλημα σε αυτή τη διανομή... και ο χρόνος περιορισμένος! Όπως είπα, ΤΕΛΕΙΟ documentation! Γι' αυτό και στο σπίτι έχουμε μείξη από λειτουργικά: android, windows 10, ο file server είναι με ubuntu 14.04 server edition απλά γιατί δε βρήκα το χρόνο να βάλω debian 8, debian stretch σε ακόμα έναν σταθερό, φορητό και netbook... αλλά στην οικογένεια κανέναν δεν τον ενδιαφέρει, γιατί τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι cross platform:chromium, kodi, vlc, banshee, thunderbird και 9/10 εφαρμογές!

 

Εκεί που με κέρδισε το manjaro είναι στην εμφάνιση και στην οικονομία των πόρων, είναι στην κυριολεξία πανέμορφο με το xfce που έχει! Εκεί που με έχασε ήταν ότι απαιτούσε πολύ χρόνο (κατά την ταπεινή μου άποψη) για να κάνω κάποια πράγματα που σε debian ήταν υπόθεση λίγων εντολών!

 

@ Rage_unseen δε διαφωνώ με την ευκολία του manjaro, ίσα ίσα, εάν είχα παραπάνω χρόνο να περνούσα σε αυτή τη διανομή... αλλά από τη στιγμή που η debian μου κάνει την ίδια δουλειά, δε μπαίνω ακόμα στη διαδικασία... δε μου αρέσει το dual boot, οπότε μπορεί να στήσω ένα vmware να μάθω κάποια πράγματα εν καιρό!

 

Κ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημερα ,οτι βολευει τον καθενα ,δεν θα διαφωνησω ,οταν εχεις μαθει κατι κ σε ικανοποιει δυσκολα αλλαζεις

 

εννοειται οτι δεν καθομαι να κανω compile ,το κανει ο pamac κ φυσικα compile μονο αν δεν βρω ετοιμο πακετο (οχι παρα πολλα δλδ)

 

παντως κανα μηνα+ τωρα ουτε το λειτουργικο μου εχει σπασει ,ουτε καποια εφαρμογη ,θα δουμε

 

να δοκιμασεις mint debian αν δεν το εχεις κανει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ δεν μου έχει σπάσει εμένα εδώ και 3 περίπου χρόνια το Arch. Το Manjaro δεν πρόκειται να πάθει τίποτα αν δεν κάνεις κάτι χοντρό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...