BILL5 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Εαν σου ελεγε οτι ειναι αδιαβροχο γιατι οχι? Για φωτογραφια ναι θα το χρησιμοποιουσα. Τοτε ποιος ο λογος εξαρχης για να ειναι αδιαβροχο? Για το νερο που θα σου πεσει στη καφετερια? μα για το πολυ απλο λογο να ειναι στεγανοποιημενη η μπαταρια και να μην μπορεις να την αλαξεις ειτε με αυθεντικη ητε με συνβατη τυχαιο ? δεν νομιζω
xifiassamsung Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Η ιστορία έγινε επειδή κάποιοι δεν ξέρουν τι πάει να πει το IP68 και χρησιμοποιούν το κινητό για υποβρύχιες φωτογραφίες στη θάλασσα. Σε αυτό βοήθησε μία αποτυχημένη διαφημιστική καμπάνια της Sony σε κάποια χώρα (δε θυμάμαι τώρα σε ποια) όπου έδειχνε σκηνές υποθαλάσσιες, με αποτέλεσμα να παρεξηγήσει ο κόσμος. Δεν ήταν παγκόσμια η διαφημιστική καμπάνια όμως. Έχει γίνει θέμα και στο επίσημο φόρουμ της Sony και σε πολλά δημοφιλή ξένα φόρα. Πάντως, πουθενά στον ορισμό του IP68 δεν αναφέρει χρήση για φωτογραφίες στα νερά της Ικαρίας. Ως κάτοχος του Z3 compact με έχει βολέψει απίστευτα στο να το πλένω. Σωστά ακούσατε. Εκεί που αρχίζω και σιχαίνομαι τη λιγδα στην οθόνη το πάω στη βρύση με λίγο παλμολιβ και γίνεται καινούργιο Επίσης να ξέρετε ότι κάτω από το νερό, η οθόνη αφής αρχίζει και τρελαίνεται. το ξερεις οτι δε κανει να χρησιμοποιεις απορρυπαντικα ετσι?το λεει στο σαιτ της κ αυτο καπου γιατι χαλαει η στεγανοποιηση.. βουρτσες μπλε. Κατα κάποιο τρόπο μας λέει ναι ειναι αδιάβροχο αλλα στο νερό απο τη καφετέρια στο νερό απο τη βροχή. Τωρα αν εγω παω και τραβαω βιντεο σε πισίνα με χλώριο ,που να ξερω εγώ αν αντέχει το ο ring του κινητου το χλώριο;;;; η αν τραβαω φωτι και βιντεο στη θάλασσα γτ να μη μπορεί να καψει το ο ring το αλάτι; δε λεει splash proof (οπως πχ ενα handsfree της το sbh20) λεει αδιαβροχο μεχρι 1μιση μετρο για μιση ωρα.συγκεκριμενα στο εχει μεσα στο νερο να βλεπεις απτην καμερα.τοσο καλο ειναι.μετα πας στο σερβις κ σου λενε εχει παρει υγρασια.παρολα αυτα αλλαζαν αρκετα μοντελα αποσο ξερω,εχει βελτιωθει το σερβις της παρα πολυ.αλλα μαλλον η μαμα παει για φαληρισμα απτις πολλες καλοσυνες. 1
toyo73 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Η sony λεει αδιαβροχο, οχι υποβρυχιο. Εναν φιλο μου το επιασε καταρακτωδη βροχη με την μηχανη και παπαλα τα πανακριβο κινητο του, που το ειχε στην τσεπη. Η μικρη μου, παλια μου ειχε πεταξη κινητο σε ποτηρι με νερο.Προφανως τετοιες αδιαβροχοποιησεις εννοει η sony.Απο ατυχημα, η απροσεξια και οχι να γινεις Ζακ Κουστω 1
AzaZyL Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Το lenovo A660 μου,των 100 ευρώ, έχει γράψει αρκετές φορές μέσα στη θάλασσα...
SeNNinhA Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πρεπει και τα κουμπιά να εχουν κατάλληλη αδιαβροχοποίηση. Το ιδιο ισχυει και με τα ρολόγια. Μπορει να ειναι αδιάβροχα και για 50μ βάθος αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι μπορεις να πατήσεις τα κουμπιά τους. Ελάχιστα ρολόγια εχουν πιστοποιημένη αδιαβροχοποίηση για την χρηση των κουμπιών τους μεσα στο νερό. Το ιδιο και για το κινητό. Εχω αντιστοιχα VHF αδιάβροχα για 2 μετρα βάθος. Ουτε και αυτά τα χρησιμοποιεις. Απλα ειναι ασφάλεια σε περιπτωση που σου πέσουν μεσα. Το κύριο προβλημα εκτος απο τα κουμπιά ειναι η μεμβράνη του ηχείου και του μικροφώνου η οποια και θέτει τα ορια. Δεν μπορει να γινει εντελως αδιάβροχη. Και όσο την ενισχύεις χάνεις και απο αποδοση σε ήχο και ένταση. Φανταστείτε να πρεπει να λειτουργει κι όλας ποσο ζόρι θα τραβάει. Δεν ξέρω εαν το διαφημίζει για χρηση η Sony αλλα σας λεω οτι αυτες οι πιστοποιήσεις μεχρι εκει φθάνουν να σας καλύψουν. Δεν θα την πάθετε απαραίτητα με την πρωτη αλλα αυτο δεν το ξέρετε. Όλες οι πραγματικα για υποβρύχια χρηση συσκευές εχουν housing χοντρό και και πολυ προσεγμένο. Καθε αλλο παρα λεπτεπίλεπτο. Θαλασσινό νερό ή πισινας και παλι για συνεχόμενη χρηση δεν ενδείκνυνται γιατι θα σας ξεραίνει το αλατι και το χλώριο της μεμβράνες και τις τσιμούχες οποτε κάποια στιγμή παπαλα η αδιαβροχοποίηση. Αν θέλετε κράξτε την Sony αλλα δεν θα έχετε δίκιο. Εγω θελω ενα για να το εχω μαζι μου στην πισίνα. Οχι μεσα αλλα διπλα. Εχω 1,5 χρονο ενα κινεζικό με ανοιγόμενο μαλιστα το πισω καπάκι και δεν εχει πάθει τίποτε απο τα νερά. Θα προτιμούσα βεβαια το Sony.
georgemathios Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 στο θέμα εγγυησης δηλαδη (στην ελλαδα του αρβατου) εισαι μαζι με ολους τους αλλους που δεν πηραν αδιάβροχο. "-πηρε υγρασια κυριε, δεν σας καλύπτει...." Μεχρι και πριν 2 μηνες θα συμφωνουσα μαζι σου.... Ετυχε ομως να παω το Ζ3 στην Arvato επειδη πηρε νερα χωρις να ξερω απο που και μου το εβγαλαν DOA. Μου εξηγησαν οτι ειχε ξεκολλησει το τζαμακι πανω δεξια και απο κει εμπαιναν. Δεν ξερω αν ηταν αστοχια υλικου αλλα μου κανει εντυπωση που δεν το εριξαν σε εμενα και να μου ζητανε κερατιατικα για επισκευη. Μπορει να ειναι και θεμα της συσκευης και να εχει ερθει οδηγια απο την SONY. οπως και να εχει εμεινα ιδιεταιρα ευχαριστημενος.
GoldMik3 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά εσεις θα χρησιμοποιούσατε το κινητό σας (400, 500 , 700 euro κτλπ) κατω απο το νερό ? Εγω το S5 το ειχα λιωσει σε πισινα και θαλασσα , δεν επαθε τιποτα απολυτος.
CyanBlue Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Προβλέπω στο Αμέρικα να αρχίσουν οι μαζικές μηνύσεις για αποζημίωση - παραπλάνηση καταναλωτή. Δε θα έχουν και άδικο. Ένα προϊόν οφείλει να κάνει αυτό που λέει (κι ας είναι πρόταση μάρκετινγκ) χωρίς 3 σελίδες ψιλά γράμματα. Αγοράζεις πχ την χχχ αδιάβροχη φοτογραφική, και βγάζεις φωτό κάτω από το νερό. Γιαυτό την πήρες και πλήρωσες τη διαφορά από μια μη-αδιάβροχη. Αν δεν το κάνει αυτό, πρέπει να σου δώσουν τα λεφτά σου πίσω. Απλά.
iliasbass Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 δεν το εχω ψαξει (και δεν με ενδιαφερει) αλλα αλλο να γραφει water resistant και αλλο waterproof
Nikolas7_7 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορείς να μου υποδείξεις που το διαφημίζει ως φωτογραφικό κάτω από το νερό κάποιο από τα παλιότερα (Ζ1-Ζ3); Άλλο αδιάβροχο IP68 και άλλο χρήση κάτω από το νερό. Το πρώτο σημαίνει επιβίωση μετά από πτώση στο νερό, και όχι χρήση. Ξαναλέω, μία διαφημιστική καμπάνια ήταν μόνο που έδειχνε σκηνές κάτω από τη θάλασσα και αυτή σε άλλη χώρα. Εδώ το ελληνικό microsite: http://www.sonymobile.com/gr/xperia/technologies/waterproof/ Το περισσότερο που δείχνει για τα κινητά σε χρήση είναι συνθήκες βροχής. Επίσης αναφέρει ρητά για επιβίωση σε γλυκό νερό. Όχι για χρήση. απο το site της sony: http://www.sonymobile.com/gr/products/phones/xperia-z1/features/#durability διαφημιση σονυ Ζ1: https://www.youtube.com/watch?v=innTjcPz0eY Διαφημιση Ζ3: https://www.youtube.com/watch?v=-xgyDCcHut0 Η τελευταια, στο 1:40-1:50 δειχνει τον τυπο να πεφτει στο νερο με το κινητο στο χερι, για να δειξει ποσο καλα στεγανοποιημενο ειναι, διοτι αν διαβασετε τι σημαινει ΙΡ68 θα δειτε οτι περιλαμβανει και την αντοχη σε νερο με πιεση!! Αρα λοιπον μη μου λετε βλακειες για C3 Που πηδαει 1 μετρο στις διαφημισεις κτλ. Η σονυ εδω διαφημιζει ενα τεχνικο χαρακτηριστικο που ειναι ξεκαθαρο, αντοχη σε νερο στο 1,5 μετρο και χρηση κινητου μεσα σε αυτο, το λεει στα SPECS και το διαφημιζει! Δεν το δειχνει μεσα σε θαλασσα, το δειχνει σε πισινες και γλυκο νερο, το δειχνει να το πλενεις στη βρυση ή να τρωει σταγονες βροχης κτλ κτλ.. Ολα αυτα, ειναι ολα αυτα για τα οποια μας αρεσει και το προτιμαμε μερικοι, και τα εχουμε κανει αν θελετε.. Το οτι τωρα τα πηρε πισω και μας λεει οτι ναι μεν εχει πιστοποιηση αλλα οκ, αμα σου βραχει κιολας δεν θα σε καλυψω εφοσον χαλασει ειναι γελοιο. Πειτε ο,τι θελετε λοιπον, τα δεδομενα ειναι συγκεκριμενα.. και το nissan qashqai το δειχνει να πεταει στη διαφημιση...ελεος ομως, καθε διαφημιση περναει αλλο μηνυμα, στη σονυ τονιζαν ξεκαθαρα ενα τεχνικο χαρακτηριστικο!! Ειδατε κανα αι φον να το βρεχουν στις διαφημισεις? Αμα αντεχε μες το νερο θα το εδειχνε ομως.
SeNNinhA Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Σε κανενα βιντεο δεν δειχνει να πατανε κουμπια για την λειτουργια του. Οποτε δεν βλεπω καμια εξαπάτηση. Εννοειται οτι το κινητο θα λειτουργει οταν πεσει μεσα στο νερο. Απλα η διατυπωση θα επρεπε να ειναι: "μην πατατε κουμπια οσο ειστε κατω απο το νερο για να το λειτουργησετε"
Nikolas7_7 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Σε κανενα βιντεο δεν δειχνει να πατανε κουμπια για την λειτουργια του. Οποτε δεν βλεπω καμια εξαπάτηση. Εννοειται οτι το κινητο θα λειτουργει οταν πεσει μεσα στο νερο. Απλα η διατυπωση θα επρεπε να ειναι: "μην πατατε κουμπια οσο ειστε κατω απο το νερο για να το λειτουργησετε" μαλλον δεν βλεπεις καλα. στο 2ο βιντεο (του Ζ1 δηλαδη) πηγαινε στο 1:20) και πες μου αν το παταει..αν ξερεις απο σονυ ειδικα ειναι αστειο, φαινεται οτι ξεκιναει να γραφει βιντεο αφου γινει η βουτια και προφανως ενω το κινητο ειναι μεσα στο νερο. 1ον γιατι φευγει απο πανω δεξια το αλμπουμ, και γιατι κατω αριστερα αρχιζει και μετραει ο χρονος εγγραφης..Επισης μιλαει για waterproof! Τα ιδια στο βιντεο του Ζ3, που σου λεει οτι εχεις το καλυτερο αδιαβροχο καμεροκινητο στον κοσμο για να βγαζεις υποβρυχιες φωτογραφιες..λιγα απλα αγγλικα ειναι, ακουστε τα. στο 1:40.. παρε κιαλλο: https://www.youtube.com/watch?v=x09iroEd63Y Δεν μιλαω στην τυχη, ξερω πολυ καλα τι λεω. Βαριεμαι να ψαξω το αλλο διαφημιστικο που ελεγε οτι προσθεσαμε κουμπι καμερας για να τραβατε πιο ευκολα υποβρυχιες φωτο, θα το βρω ομως..
Kostasspil Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 φιλε μου ναι, εγω το λεω και μαλιστα το θεωρω αυτνοητο οτι μολις παρεις το κινητο το βαζεις μες το νερο να δεις αν ειναι σωστα στεγανοποιημενο οσο εχεις DOA.. Σε καλύπτει το DOA άμα το βουτήξεις στο νερό?? Δεν ξέρω, αλήθεια ρωτάω
Nikolas7_7 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Σε καλύπτει το DOA άμα το βουτήξεις στο νερό?? Δεν ξέρω, αλήθεια ρωτάω δεν μου χρειαστηκε, εχω παρει σχεδον ολη τη σειρα Ζ και απο 2-3 φορες την καθε συσκευη (αλλαζω χρωματα κτλ) και κανενα δεν επαθε το παραμικρο στο νερο. Ομως απο τη στιγμη που στο φορουμ που παρακολουθω τα Ζ βλεπω οτι 9 στους 10 που επαθαν ζημια, τους εκαναν αντικατασταση, θεωρω οτι με doa θα ηταν ακομα πιο σιγουρη... Απλα επειδη μπορει να σου πεσει στο νερο μετα απο 5 μηνες, ή να σε πιασει βροχη ή να χρειαστει ή ρε παιδι μου να στη βαρεσει να βγαλεις στην πισινα φωτογραφια, προτιμω να ξερω οτι ειναι οκ απο την 1η ημερα, παρα να κανω το πειραμα 1η φορα τοτε. Απο εκει και περα, το οτι δεν εχεις προβλημα την 1η μερα δε σημαινει οτι δε θα εχεις μετα απο 5 μηνες, ειδικα αν το παρατας στον ηλιο, αν το ιδρωνεις στην πλατη σου (πχ ποδηλατες) και γενικα αναλογα με την ταλαιπωρια που θα φαει μπορει να χαλασει μερος της στεγανοποιησης. Κατα τα αλλα, οσο αφορα τα Ζ5, απλα η σονυ διαπιστωσε οτι αντικαθιστα παρα πολλες συσκευες και γιαυτο αλλαξε πολιτικη, δεν ειναι οτι μειωσε την αντοχη τους. Οσο για αυτους που λενε, παρε αδιαβροχη καμερα, εχω για θαλασσιες ληψεις αλλα δεν εχει τοσο καλη ποιοτητα οσο το κινητο, καθως ειναι φθηνη αλλα αντεχει μεγαλα βαθη...ΟΜΩΣ με το ιδιο σκεπτικο, να μην χρησιμοποιουμε και την καμερα του κινητου γιατι ειναι τηλεφωνο, και να εχουμε μονο ψηφιακες..και να μην μπαινουμε και FB απο εκει γιατι πρεπει να μπαινουμε απο υπολογιστη. Οταν σου δινει 5 πραγματα, στα δινει για να τα χρησιμοποιεις με οποιο τροπο θες, μεσα στα ορια που σου βαζει. Εγω γουσταρω να εχω το Ζ5 χωρις σιμ, μονο για ιντερνετ μεσω wifi, δηλαδη επειδη ειναι τηλεφωνο δεν μπορω?
mimitzon Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 απατη ειναι δεν ειδα πουθενα να το λεει ομως οταν τα αγορασε ο κοσμακης μετα απο 4 χρονια το λεει... μονο κινεζικα απο δω και περα τερμα η μεγαλες εταιριες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα