Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και πάλι παιδιά και να σου έδινε εγγύηση για 5 10 μέτρα για κινητά των 700 euro θα το διακινδυνεύατε να το βάλετε κατω απο το νέρο , προσωπικά εγώ οχι αν ήθελα υποβρύχιες λήψεις θα προτιμούσα να αγοράσω μια αδιάβροχη μηχανή για αυτον τον σκοπό αποκλειστικά , ειναι προσωπική μου άποψη βέβαια δεν θα το έκανα ποτε οτι και να μου έλεγε η εταιρία

Δημοσ.

Δεν λεει οτι, για να παρει την πιστοποιηση, ΠΡΕΠΕΙ να παιρνει τηλεφωνο και να στελνει μηνυματα και να τραβαει βιντεο και φωτο και να παιζει angry birds, υποβρυχιως. Απλα να ειναι στο "on" μεσα στο νερο, και οταν το βγαλεις μετα απο 30 λεπτα να λειτουργει κανονικα και τσουπ...παιρνεις IP68. Αυτο ξεκαθαριζει και η Sony.

Το πιο απλο που μου ερχεται ειναι για τη βροχη (δε μενουν ολοι στην Ελλαδα που βρεχει μια φορα το διμηνο για 5 λεπτα). Επισης πτωση σε λεκανη, σε πισινα, σε σιντριβανι, σε ποταμι, σε ρυακι, σε πλυμμηρισμενο δρομο, στον κηπο μετα απο ποτισμα, στη μπανιερα...

υ.γ. αν καποιο απο τα παραπανω σου φαινεται αστειο και αδυνατο να συμβει τοτε δεν εχεις παιδι/α...

Προφανως και δε μου φαινονται αστεια.

Αλλα σου βγαζει και αυτα απο εξω με αυτη τη δηλωση.Γιατι οτι νερο φαει στη λεκανη ,θα το φαει και στη πισινα.

Ενταξει δε μιλαω για περιπτωση να πας στη πισινα και το βουτηξεις 3 μετρα κατω.μιλαω για να το βαλεις ισα ισα κατω απο το νερο για τη φωτο.

Δημοσ.

Μεταξύ μας, δεν είναι ευκολο να αδιαβροχοποιήσεις μια συσκευή με τόσα ports. Και καθώς το χρησιμοποιούν οι χρήστες και λιώνουν/ξεραινονται οι κόλλες απο την υπερθέρμανση, γίνεται χειρότερο.

Αν δεν δούμε μονοblock κατασκευή από ένα κομμάτι πλαστικόυ (δηλαδή δυο συνενωμένα μεταξύ τους χωρίς κόλλες), και όλα τα ports ασύρματα (wireless charging, bluetooth) πραγματικά αδιάβροχη συσκευή δεν θα δούμε.

Αλλά γιατί να μπορούν διαφημίζουν ότι είναι immersible, και όχι απλώς "ανθεκτικό σε σταγόνες νερού"; Και αυτό το IP68 τι διάολα πιστοποιεί αν η συσκευή δεν μπορεί να είναι ανοιχτή;

ΥΓ: Η Sony δεν ήταν που έβγαλε κινητό που διαφημίστηκε οτι γράφει σε 4Κ χωρίς να μπορεί να γράψει σε 4Κ; (για πάνω απο λίγα δευτερόλεπτα λόγω υπερθέρμανσης) Αυτό δεν μπορούσαν να το ελέγξουν πριν το δώσουν στο marketing group; Και μετά απορούν για το μερίδιο αγοράς που έχουν.

Δημοσ.

αν το τηλεφωνο ειχε σοβαρη υλοποιηση δε θαθελε διευκρινησεις,η αν δεν βγαζαν τον αγλεωρα απο κερδη πουλωντας σου πριμιουμ συσκευες 700+ ευρω κ μετα απο 2 χρονια να κανουν 230 (πχ Ζ Ultra) 

τοτε θα δεχομουν οποια διευκρινηση-παραχωρηση.

αλλα αν σκας 700 πληρως λειτουργικα ευρω,απαιτεις να δουλευει γιαυτο ακριβως που το αγορασες χωρις μα μου σου του που.

οταν παιρνει πιστοποιηση κατι,να την παρει για την πληρη χρηση του σε νερο.τι παει να πει stand by.να στεγανοποιησιες κ τα πληκτρα να δουλευουν.γιαυτο ειναι εκει για να τα πατας.

αυτα ειναι δικηγορικα καραγκιοζιλικια για να γλυτωσουν τις φασαριες που σιγουρα θα εχουν πολλες ειτε λογω αδαων χρηστων ειτε λογω ελλατωματικης στεγανοποιησης (Z2)

• Like 2
Δημοσ.

Η ιστορία έγινε επειδή κάποιοι δεν ξέρουν τι πάει να πει το IP68 και χρησιμοποιούν το κινητό για υποβρύχιες φωτογραφίες στη θάλασσα. 

Σε αυτό βοήθησε μία αποτυχημένη διαφημιστική καμπάνια της Sony σε κάποια χώρα (δε θυμάμαι τώρα σε ποια) όπου έδειχνε σκηνές υποθαλάσσιες, με αποτέλεσμα να παρεξηγήσει ο κόσμος. Δεν ήταν παγκόσμια η διαφημιστική καμπάνια όμως.

Έχει γίνει θέμα και στο επίσημο φόρουμ της Sony και σε πολλά δημοφιλή ξένα φόρα.

Πάντως, πουθενά στον ορισμό του IP68 δεν αναφέρει χρήση για φωτογραφίες στα νερά της Ικαρίας.

Ως κάτοχος του Z3 compact με έχει βολέψει απίστευτα στο να το πλένω. Σωστά ακούσατε. Εκεί που αρχίζω και σιχαίνομαι τη λιγδα στην οθόνη το πάω στη βρύση με λίγο παλμολιβ και γίνεται καινούργιο :-)

Επίσης να ξέρετε ότι κάτω από το νερό, η οθόνη αφής αρχίζει και τρελαίνεται.

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά εσεις θα χρησιμοποιούσατε το κινητό σας (400, 500 , 700 euro κτλπ) κατω απο το νερό ? :)

εγω το έκανα με όλη την Ζ σειρά ναι. Ένας λόγος που το παίρνεις είναι αυτός. Επίσης όταν έπιανε σκόνες και κόλαγε η οθόνη, απλά το έβαζα κάτω απο το νερό και το ξέπλενα κι ετσι κάνεις και την φιγούρα σου.

Δημοσ.

Στις παρακατω δοκιμες φαινεται πως ειναι αδιαβροχα

Σε αυτη φαινεται οτι δεν ειναι

Παντα υπαρχει περιπτωση να υπαρχει αστοχια υλικου.

Οπως μπορει να αγορασεις κινητο με καμμενο pixel το ιδιο μπορει να συμβει με την αδιαβροχοποιηση. Η sony και η καθε εταιρια που φτιαχνει αδιαβροχα μοντελα, φτιαχνει πρωτα ενα μοντελο το δοκιμαζει στο νερο και στη σκονη και μετα φτιαχνει αντιγραφα. Τα αντιγραφα δεν τα δοκιμαζει ολα ενα ενα να δει αν οντως πετυχε η αδιαβροχοποιηση πριν τα πουλησει. Αυτο θα φανει στην πραξη.

Δημοσ.

Βασικά εσεις θα χρησιμοποιούσατε το κινητό σας (400, 500 , 700 euro κτλπ) κατω απο το νερό ? :)

Δηλαδή αν πάρεις μια φωτογραφική μηχανή που λέει ότι είναι αδιάβροχη, μπαίνει μες στη θάλασσα και κάνει 400€ θα την έχεις να την κοιτάς; 

Προσωπικά έχω μια τέτοια φωτογραφική (όχι κινητό) και την έχω λιώσει στις βουτιές στη θάλασσα. Μετά την αφήνω ένα βράδυ μέσα σε γλυκό νερό να φύγουν τα αλάτια κι είμαστε κομπλέ.

Όταν λέει αδιάβροχο, καταλαβαίνουμε αδιάβροχο!!!

• Like 2
Δημοσ.

Προφανως και δε μου φαινονται αστεια.

Αλλα σου βγαζει και αυτα απο εξω με αυτη τη δηλωση.Γιατι οτι νερο φαει στη λεκανη ,θα το φαει και στη πισινα.

Ενταξει δε μιλαω για περιπτωση να πας στη πισινα και το βουτηξεις 3 μετρα κατω.μιλαω για να το βαλεις ισα ισα κατω απο το νερο για τη φωτο.

Λεει να μη το χρησιμοποιουμε κατω απο το νερο. Αν πεσει στη λεκανη θα το βγαλεις εξω χωρις να το εχεις χρησιμοποιησει κατω απο το νερο. Αλλο το εχω στην πισινα μεσα και βγαζω φωτο και αλλο μου πεφτει καταλαθος στη λεκανη και το βγαζω εξω χωρις να το εχω χρησιμοποιησει οσο ηταν κατω απο το νερο. Φυσικα αν υπαρχει αστοχια υλικου μπορει να μπαζει νερα και χωρις να το κανεις τιποτα κατω απο το νερο.

Δημοσ.

Καλα ρε παιδιά οκ τη φωτο βγάζατε μεσα στο νερό της πισίνας;;;;;Η τη φωτο βγάζατε μεσα στο βυθό της θάλασσας;;; θα τρελαθούμε δηλαδή!!!

Sent from my RM-1045_1050

Κατα κάποιο τρόπο μας λέει ναι ειναι αδιάβροχο αλλα στο νερό απο τη καφετέρια στο νερό απο τη βροχή. Τωρα αν εγω παω και τραβαω βιντεο σε πισίνα με χλώριο ,που να ξερω εγώ αν αντέχει το ο ring του κινητου το χλώριο;;;; η αν τραβαω φωτι και βιντεο στη θάλασσα γτ να μη μπορεί να καψει το ο ring το αλάτι;

Sent from my RM-1045_1050

• Like 1
Δημοσ.

απο τη στιγμη που το διαφημιζει ως φωτογραφικο κατω απο το νερο, τι συζητατε ρε παιδες? Μιλαω για τις σειρες Ζ-Ζ1-Ζ2-Ζ3..

Αν τωρα αλλαξε με το Ζ5 ειναι αλλο, ομως οταν στο πουλαει και σου τα πρηζει οτι βγαζει υποβρυχιες, εννοειται οτι το παιρνεις και για αυτο! 

• Like 1
Δημοσ.

Ε τόσες μ@λ@κίες κάνουν οι άλλες εταιρίες είπε να συνεχίσει το hype και η Sony :P κινητά που στραβόνουν,spens που αν τα βάλεις ανάποδα κάνουν ζημιά,αδιάβροχα που είναι αδιάβροχα όσο δε τα βρέχεις..και όλα αυτά σε απόλυτα λογικές τιμές 400-800 ευρώ.Μετά τα κινέζικα είναι που δεν έχουν ποιότητα...Ε ρε trolling οι μεγαλοεταιρίες..

• Like 2
Δημοσ.

απο τη στιγμη που το διαφημιζει ως φωτογραφικο κατω απο το νερο, τι συζητατε ρε παιδες? Μιλαω για τις σειρες Ζ-Ζ1-Ζ2-Ζ3..

Αν τωρα αλλαξε με το Ζ5 ειναι αλλο, ομως οταν στο πουλαει και σου τα πρηζει οτι βγαζει υποβρυχιες, εννοειται οτι το παιρνεις και για αυτο! 

Μπορείς να μου υποδείξεις που το διαφημίζει ως φωτογραφικό κάτω από το νερό κάποιο από τα παλιότερα (Ζ1-Ζ3);

Άλλο αδιάβροχο IP68 και άλλο χρήση κάτω από το νερό.

Το πρώτο σημαίνει επιβίωση μετά από πτώση στο νερό, και όχι χρήση.

Ξαναλέω, μία διαφημιστική καμπάνια ήταν μόνο που έδειχνε σκηνές κάτω από τη θάλασσα και αυτή σε άλλη χώρα.

Εδώ το ελληνικό microsite:

http://www.sonymobile.com/gr/xperia/technologies/waterproof/

Το περισσότερο που δείχνει για τα κινητά σε χρήση είναι συνθήκες βροχής. Επίσης αναφέρει ρητά για επιβίωση σε γλυκό νερό. Όχι για χρήση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...