Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα xtrmsnpr , θα σου προτεινα και έναν Amd A10 7860k μαζί με μια A88 μητρική

Το όφελος είναι οτι η 7860 έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών r7 series που είναι ποιο καλός σε σχέση με το gt710 και θα σου βγει στα ίδια χρήματα , αλλιώς βάλε μερικά ευρώ παραπάνω και πάρε μια καλύτερη κάρτα

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πήγαινε σε g4560 χωρίς δεύτερη σκέψη μισά λεφτά από 4170 ίδια επίδοση 

πιστεύω πως εδώ είσαι! πουλάς και τα παλιά σαν σετ και παίρνεις αυτά

https://www.skroutz.gr/s/10787786/Intel-Pentium-Dual-Core-G4560-Box.html?from=catspan

https://www.skroutz.gr/s/10790042/Gigabyte-B250M-D2V.html

https://www.skroutz.gr/s/6524187/Corsair-Value-Select-8GB-DDR4-2133MHz-CMV8GX4M1A2133C15.html

https://www.skroutz.gr/s/8453840/Gigabyte-GeForce-GT730-1GB-GV-N730D5OC-1GI.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/9077202/Kingston-SSDNow-UV400-120GB.html?from=catspan

βγαίνει λίγο παραπάνω από το άλλο 10-20 ευρώ αλλά αξίζει πίστεψε με 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη: Περίπου διπλάσια αποδοση με τη μισή κατανάλωση ρεύματος...

Αν, μάλιστα, συνυπολογίσεις και το όφελος από τη χρήση sata3 και usb3 δεν έχει νόημα να ψάχνεσαι...

Σε ευχαριστώ

Από απορία ρωτάω..Και για να μάθω τίποτα έξτρα πληροφορία.

η μανήσια fan του κάνει φασαρία ή μπα;

@thebigdaddy

αναφέρω ότι έχω ξεπεράσει το διαθέσιμο κεφάλαιο..Με βγάζει κατά πολύ εκτός ήδη το προηγούμενο σεταπ που ανέφερα και το δικό σου επίσης μας πάει πιο μακριά :P ,δεν με ενδιαφέρει ο g4560 να σου πω την αλήθεια(δε νομίζω να χει την διάρκεια ζωής που χει ο q6600)..!

Πόσο μάλλον να βάλω ddr4 μνήμες σε ένα μηχάνημα που θα έχει τόσο απλή χρήση!(πεταμένα φράγκα)

Όμως θα τσιμπήσω αν είναι την κάρτα και τον ssd..(είδα ότι ούτε 50gb δεν είναι πιασμένα στον τωρινό σκληρό). Βέβαια με την αλλαγή του ssd πάμε πιο κάτω λίγο.

Το να τα πουλήσω μια ιδέα είναι..δε νομίζω να πιάσουν πάνω από 200€ και άμεσα..

φίλε @Fp84

καλώς ήρθες,δεν ενδιαφέρομαι καθόλου να πάω σε AMD..

Εφόσον μετά από 5+ χρόνια και ΔΕΝ με του ryzen,λεφτά δε θα δει η εταιρία αυτή από μένα σε θέμα cpu..

Για κάρτα αυτή που προτείνει ο μεγάλος μπαμπάς μου είναι μια χαρά..Δε θα χρειαστεί να τρέξει τίποτα τρομερό ο πατέρας μου.

Θα προτιμούσα να δεχτώ πληροφορίες για τον i3 που ρώτησα και όχι για τις προσωπικές επιλογές του καθενός..Αλλιώς θα πήγαινα στις προτάσεις για στήσιμο pc.

Μη γίνεται σε κάθε θέμα αυτό,παρακαλώ!

Δημοσ.

Γιατί να μην έχει την διάρκεια ζωής του Q6600 ο G4560;

Η μόνη διαφορά μεταξύ του i3-4170 και Pentium G4560 είναι ότι ο πρώτος είναι 4ης γενιάς και κοστίζει 125€ ενώ ο δεύτερος είναι 7ης γενιάς και κοστίζει 70€. Από επιδόσεις είναι ίσοι όπως ήδη ειπώθηκε.

• Like 3
Δημοσ.

Γιατί να μην έχει την διάρκεια ζωής του Q6600 ο G4560;

Η μόνη διαφορά μεταξύ του i3-4170 και Pentium G4560 είναι ότι ο πρώτος είναι 4ης γενιάς και κοστίζει 125€ ενώ ο δεύτερος είναι 7ης γενιάς και κοστίζει 70€. Από επιδόσεις είναι ίσοι όπως ήδη ειπώθηκε.

Δε ξέρω,φοβάμαι ότι δεν θα κρατήσει τόσο όσο τα ψωμιά ..

Μπορεί να λέω και βλακεία.

Εννοείται ότι ναι αν είναι να κερδίσω τα 60€ γιατί όχι.

Δεν έχω ψάξει τις επιδόσεις του..γιαυτό και είπα δεν ενδιαφέρομαι και είμαι επιφυλακτικός.

ναι το ξέρω για τις γενίες τους

(να γιαυτό δε θέλω άλλες προτάσεις,πάει το βράδυ θα ψάχνω για τον επεξεργαστή τώρα :P )

Και λέτε θέμα με multitasking δεν θα έχω;

Διαβάζω για 90% ίδιες επιδόσεις με i3.

g4560 vs Q6600

(με πιάσατε πολύ αδιάβαστο)

η απορία παραμένει και για τον i3 και τον pentium πώς γίνεται με πολύ λιγότερο cache memory τέτοιους παπάδες;

Δημοσ.

Νέα αρχιτεκτονική CPU 14nm ενώ ο άλλος ειναι 22nm και άλλος 65nm μιλάμε για τη μέρα και την νύχτα

Όπως επίσης αυτό που είπες για το αν θα σου κρατήσει όσο ο άλλος μην αγχώνεσαι και να δεις μετά από κάποια χρόνια ότι δεν πάει άλλο θα μπορείς να βάλεις μέχρι και 7700k σε μια τέτοια μητρική

• Like 3
Δημοσ.

Νέα αρχιτεκτονική CPU 14nm ενώ ο άλλος ειναι 22nm και άλλος 65nm μιλάμε για τη μέρα και την νύχτα

Όπως επίσης αυτό που είπες για το αν θα σου κρατήσει όσο ο άλλος μην αγχώνεσαι και να δεις μετά από κάποια χρόνια ότι δεν πάει άλλο θα μπορείς να βάλεις μέχρι και 7700k σε μια τέτοια μητρική

με πιάσατε τελείως τελείως αδιάβαστο!

(εε το θέμα είναι να πιάσουμε τα 10 χρόνια λέμε τώρα,και όχι σε 4 χρόνια να πουμε,θέλουμε άλλο cpu :P ,δεν είναι φαν να αλλάζει πράγματα ο πατέρας μου,εαν δε σταματήσουν να λειτουργούν :P _oldschool)

Μέχρι τις 7 το πρωί έψαχνα και διάβαζα για τον g4560 :-D ..οκ του λείπουν κάποιες λειτουργίες από τα core μοντέλα.(όπως τα AVX, AVX2, & Turbo Mode),αλλά νομίζω είμαι οκ με αυτόν!

Από τις αλλαγές και τις νέες προσθήκες κατέληξα σε αυτό το setup..

Όπως είπα,δεν θα πάρω ddr4 μνήμες..

για cpu fan να κοιτάξω;

βρίσκω το COOLERMASTER RR-TX3E-22PK-B1 HYPER TX3I 19.71€

Σύνολο: 252.80€  ή  233.09€ χωρίς fan

(τα μαγαζιά είναι ενδεικτικά,και στου eshop τις τιμές έχω βάλει 17% ΦΠΑ)

Τα νέα chipset βλέπω έρχονται με ακριβές μητρικές,όμως και για να γλυτώσω να πάω σε ddr4,πήγα στην GB που έβαλα.

Το θέμα είναι ότι διαβάζω για τους Η110,θέλουν bios update για να τρέξουν με τους kabylake..Πώς θα το κάνω το update στην μητρική; :P

Κάτι άλλο;

Είμαστε οκ με αυτό;

Δημοσ.

να ξέρεις ότι για να μπεί ο 4560 στην h110 θέλει bios update πρώτα η μητρική για δουλέψει και γενικά για να ανοίξει

οπότε αξίζει να δώσεις 10 ευρώ παραπάνω και να πας στο b250 και έχει περισσότερα futures και δουλεύει με την μια χωρίς bios update και ιστορίες 

http://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-ga-b250m-d2v-retail-p-PER.527364

αυτή είναι που θα σου πρότεινα για τους λόγους που ανέφερα ποιο πάνω 

Δημοσ.

Πάντως για αυτά που κανεις το συστημα που εχεις έναι ακόμα άψογο μάλλον εχεις κάποιο θεμα με λειτουργικό εγκατάσταση drivers,malware κτλπ η και με τροφοδοτικό μητρική κάρτα γραφικων ,καλυτερα να ψαχτεις να σε βοηθήσουμε και εμεις να το φτιαξεις με κάνα 35€ αν είναι psu η mobo η καρτΑ

Τον ssd παρε τον έτσι και αλλιως

Τροφοδοτικό πάρε πρωτα αφού εχεις και σκοπό να πάρεις για το καινούργιο συστημα

• Like 1
Δημοσ.

να ξέρεις ότι για να μπεί ο 4560 στην h110 θέλει bios update πρώτα η μητρική για δουλέψει και γενικά για να ανοίξει

οπότε αξίζει να δώσεις 10 ευρώ παραπάνω και να πας στο b250 και έχει περισσότερα futures και δουλεύει με την μια χωρίς bios update και ιστορίες 

http://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-ga-b250m-d2v-retail-p-PER.527364

αυτή είναι που θα σου πρότεινα για τους λόγους που ανέφερα ποιο πάνω 

ναι το ξέρω το γράφω ήδη..όπως και αναρωτιέμαι :P πως θα το κάνω το update.

και όχι δεν είναι +10 παραπάνω..μιλάμε για +80€ σχεδόν,γιατί θα πρέπει να πάρω ddr4 μνήμες

Πάντως για αυτά που κανεις το συστημα που εχεις έναι ακόμα άψογο μάλλον εχεις κάποιο θεμα με λειτουργικό εγκατάσταση drivers,malware κτλπ η και με τροφοδοτικό μητρική κάρτα γραφικων ,καλυτερα να ψαχτεις να σε βοηθήσουμε και εμεις να το φτιαξεις με κάνα 35€ αν είναι psu η mobo η καρτΑ

Τον ssd παρε τον έτσι και αλλιως

Τροφοδοτικό πάρε πρωτα αφού εχεις και σκοπό να πάρεις για το καινούργιο συστημα

Δεν φαντάζεσαι τί τραβώ,κάθε μέρα ασχολούμαι με αυτό το pc..

Το ξέρω ότι γιαυτά που κάνει είναι υπεραρκετά,φίλοι μου τον έχουν και παίζουν(με ddr2 μνήμες) σχετικά σύγχρονα παιχνίδια.

(το τρογοδοτικό μου είναι καινούργιο..)

καλά 35€ μούφα τροφοδοτικό

Ας πάει στην άκρη,να ηρεμήσει το κεφάλι μου.

Συγνώμη αλλά δεν διαβάζετε τί γράφω..

ΕΧΩ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ(200)..ήμαρτον κάθε φορά

Δημοσ.

Άκυρο για το psu δεν είχα δει οτι είχες καλο(ποτε δεν ξέρεις όμως) και θα σε ρωταγα ,πάντως για mobo η καρτα τι βλέπω αλλά δικά σου είναι τα λεφτά εσυ ξέρεις .

Πάντως αμα ανεβεις εκεί, είσαι και στην τιμή λαπτοπ

Κοιτά και εδώ σε μεταχειρισμένα με εγγύηση m/b laptop κτλπ

Δημοσ.

Άκυρο για το psu δεν είχα δει οτι είχες καλο(ποτε δεν ξέρεις όμως) και θα σε ρωταγα ,πάντως για mobo η καρτα τι βλέπω αλλά δικά σου είναι τα λεφτά εσυ ξέρεις .

Πάντως αμα ανεβεις εκεί, είσαι και στην τιμή λαπτοπ

Κοιτά και εδώ σε μεταχειρισμένα με εγγύηση m/b laptop κτλπ

ούτε καν θα πάρω τις ίδιες επιδόσεις με 200-250€ λαπτοπ.

Εντάξει τώρα λέμε ότι θέλουμε νομίζω..

Ευχαριστώ για τις προτάσεις..

---

Μην το κουράζουμε το θέμα:

Κάποιος που να ξέρει την φάση με την μητρική και το update?

Είναι το μόνο που χω κολλήσει και δεν κάνω την αγορά.

Έστειλα και στην gigabyte και περιμένω απάντηση,αλλά δε νομίζω να την πάρω πριν την Τρίτη.

Δημοσ.

Βασικα κυκλοφορουν κατι refurbished laptop σε αυτα τα λεφτα που ειναι τερατακια

Καλά ότι πεις,σε καλή μεριά λοιπόν!

Θα ευχαριστήσω όσους πραγματικά διάβασαν τί γράφτηκε και βοήθησαν να μάθω 1-2 πράματα παραπάνω και να καταλήξω σε αγορά,και μαζεύω τα πράγματα μου και φεύγω..

Για τους υπόλοιπους έχω να πω,ότι σκάτε άνθρωπο..

Καρφί δε σας καίγετε για τις πληροφορίες που γράφονται..μιλάμε για άνθρωπο 65 χρονών(σε λαπτοπ θα πάω σίγουρα),λέμε για ανώτερο ποσό που το χω περάσει και δώσε οι προτάσεις.και άκυρες μαζί!

Συγνώμη,αλλά τα όρια ανοχής μου είναι πολύ μικρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...