Προς το περιεχόμενο

Περιεργες Idle θερμοκρασιες με Corsair H100i σε i7

xoxlasae

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στην παρεα.

Παιδια τον τελευταιο καιρο απο τις αρχες Μαιου εχω παρατηρησει υψηλες θερμοκρασιες (49-52celcius) σε idle κατασταση του παλιου μου πλεον i7 920 2.67Ghz (3.4ghz OC) . Τωρα ομως που περασε το καλοκαιρι και οι θερμοκρασιες δροσισαν ξανα ο επεξεργαστης εξακολουθει να ειναι ζεστος με μολις 10-15% χρηση ...δηλ οταν καθεται. 

Το setup μου .

Phanteks enthoo pro Κουτι

- 2x140 corsairs AF quite edition για εισαγωγη (9v-900rpm)

- 2x120 corsairs AF quite edition αμεσως μετα του σκληρους (8v-780rpm)

- 1x140 corsairs AF quite edition για εξαγωγη (8v-780rpm)

- 2x120 corsairs SP σε push επανω στην corsair H100i υδροψυξη (9v-1600rpm) 

To overclock στην cpu πιο αυτοματο δε θα γινοταν, και ουτε σοβαρο overclock θα το χαρακτηριζε κανεις.

Ειναι ολα στο αυτοματο εκτος τον multiplier στο x21 η συχνοτητα στα 3.4ghz , οι μνημες τρεχουν στα 1603mhz ενω ειναι 1866mhz και το core voltage auto δινει 1.248 V μεσω CPU-Z.

Η υδροψυξη ειναι περιπου 2 ετων ακομα δε τα εχει κλεισει και στις αρχες της, με ακριβως ιδιες ρυθμισεις επαιζε πολυ χαμηλοτερα και ειχε χειροτερο setup ανεμιστηρων.

Υπαρχει πιθανοτητα να τα εχει παιξει η υδροψυξη ? δεν μπορει να παει αλλου το μυαλο μου .

εξεπιτηδες εμεινα ολο το καλοκαιρι ετσι και περιμενα να ερθει φθινοπωρο να του αλλαξω θερμοαγωγιμη οπως και εκανα πριν 2 μερες , τοποθετησα την Arctic MX-2 αλλα ματαια η θερμοκρασια κατεβηκε μολις 1 βαθμο, δοκιμασα και τους ανεμιστηρες στο φουλ , ματαια. 

Να παω την υδροψυξη πισω ? και πως αποδικνυω το προβλημα. ?

ευχαριστω για τον χρονο .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τη θερμοκρασία την έχεις τσεκάρει και από το BIOS να δεις μήπως το software έχει φάει κανένα κόλλημα;

Τιποτα φιλε μου μπηκα και στο bios ... cpu 53 και μητρικη 51! 

Εισαι σιγουρος οτι πατησε καλα η ψυκτρα ? μηπως εβαλες υπερβολικα πολυ η λιγο thermal paste?

Ειναι καλα τοποθετημενη πιστευω.

σταυρωτα βιδωμενη, μεγεθος θερμοαγωγιμης λιγοτερο απο μπιζελι στο κεντρο της cpu. 

Οι θερμοκρασιες ειναι ομοιομορφες μεταξυ των πυρηνων με μεγιστη διαφορα θερμοκρασιας τους 2βαθμους.

το θεμα ειναι μονο οι idle θερμοκρασιες .. γιατι στον αντιποδα στο 100% η cpu δεν υπερβαινει ποτε τους 70-71 βαθμους.

π.χ

core 1- 49 

core 2- 51

core 3- 50

core 4- 49

Εχω πολλα χρονια να ασχοληθω με το OC αλλα αυτο που εχω να σου προτεινω ειναι...

Βρες εναν καλο οδηγο oc για τον 920(μεσα στο νετ εχει παμπολα αλλα και σχολια)και κανε ενα σωστο oc εαν θελεις να εχεις σωστες θερμοκρασιες.

Το voltage στο auto Ψηνει κυριολεκτικα την cpu.

Πρεπει να παιξεις με τo voltage που θα εισαι σταθερος.Nα κλεισεις c1e turbo Κλπ...

Στα 3,4 και 1,248 νομιζω εισαι προς τα πανω.Μπορεις να εισαι σταθερος με λιγοτερο voltage.

Περιμενε και απο παιδια να σου πουνε που ασχολουνται συχνα με το σπορ.

Απλα αυτη ειναι η αποψη μου.

Εχω πολλα χρονια να ασχοληθω με το OC αλλα αυτο που εχω να σου προτεινω ειναι...

Βρες εναν καλο οδηγο oc για τον 920(μεσα στο νετ εχει παμπολα αλλα και σχολια)και κανε ενα σωστο oc εαν θελεις να εχεις σωστες θερμοκρασιες.

Το voltage στο auto Ψηνει κυριολεκτικα την cpu.

Πρεπει να παιξεις με τo voltage που θα εισαι σταθερος.Nα κλεισεις c1e turbo Κλπ...

Στα 3,4 και 1,248 νομιζω εισαι προς τα πανω.Μπορεις να εισαι σταθερος με λιγοτερο voltage.

Περιμενε και απο παιδια να σου πουνε που ασχολουνται συχνα με το σπορ.

Απλα αυτη ειναι η αποψη μου.

Ειχες δικιο φιλε μου.

Εκατσα απο την αρχη υπομονετικά και εκανα με οδηγο κομματι κομματι το overclock με ολα στο manual και παντα μεσα στα επιτρεπτα ορια. Καταφερα να κατεβασω την cpu στους 44 βαθμούς με core voltage στα 1.24 και μου έδωσε απο 2.67ghz σε 3.6ghz και μεγιστη θερμοκρασια 70βαθμους μεσω prime μετα απο 1ωριτσα. Οποτε δεν ηταν θεμα υδροψυξης το ολο θεμα.

Το BCLK στα 175. βεβαια αναγκαστικά οι μνημες τρέχουν στα 1403mhz απο 1866mhz και το επομενο βημα τους ειναι τα 1754mhz τα οποία δεν δεχεται ο υπολογιστης, δεν bootαρει. Ισως θελει και εκει ψαξιμο γιατι περαν του dram voltage 1.64 ολα τα αλλα για τις μνημες ειναι auto.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...