Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εδώ και χρόνια έχω θέματα με το wifi στο σπίτι. Αποφάσισα να αγοράσω το εξής modem router για ISDN(δεν το εχω παρει ακόμα). http://www.skroutz.gr/s/5721306/TP-LINK-TD-W8970B.html 

Σκέφτομαι πως αν το βάλω περίπου στο κέντρο του σπιτιού θα δυσκολεύεται να το καλύψει όλο (180τμ με αρκετούς ενδιάμεσους τοίχους. Παλιό σπίτι με τούβλο και πέτρα). Και γι αυτό είπα να αντικαταστήσω μία απο τις κεραίες του με μία aftermarket πιο δυνατή. Έχετε να προτείνετε κάποια δοκιμασμένη λύση; Η γενικά μια τελείως διαφορετική λύση; Πραγματικός στόχος είναι να καλυφθεί το σπίτι σε ακτίνα περίπου 50 μέτρα γύρω από το ρούτερ αλλά με πολλούς τοίχους και κολώνες ενδιάμεσα. Ευχαριστώ πολύ[/size]

Λύσεις Homeplug μέσω ηλεκτρικού ρεύματος νομίζω δε θα βολέψουν επειδή το ρεύμα είναι 3φασικόκαι δε γνωρίζω αν ποια φάση περνάει από που

Επισυνάπτω και στο περίπου μία κάτοψη του σπιτιού [/size]

8z4htg.png[/size]

Δημοσ.

Καλημέρα !

Έχεις δίκιο ότι υπάρχουν αρκετοί μετασχηματιστές που είναι πιθανόν να μη δουλέψουν αποδοτικά (ή και καθόλου) πάνω σε τριφασική εγκατάσταση. Όμως κοίταξα για το θέμα στην ιστοσελίδα της TP-Link κι εκεί μέσα, στις συχνές ερωτήσεις αναφέρει ότι τα δικά της προϊόντα μπορούν να λειτουργήσουν σε τριφασικό ρεύμα. Μάλιστα για την περίπτωση αυτή, προτείνεται και συγκεκριμένη τοπολογία. Δες αν θέλεις εδώ : http://www.tp-link.com/en/news-details-406.html

Επίσης το παρακάτω προϊόν στο αγγλικό Amazon αναφέρει σαφώς στην περιγραφή ότι δουλεύει σε τριφασικό ρεύμα :

http://www.amazon.co.uk/Devolo-dLAN-Powerline-Starter-Through/dp/B00N8W349Q/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1442212714&sr=8-2&keywords=Devolo+1200%2B

Βέβαια αναγνωρίζω ότι είναι πανάκριβο, αλλά ίσως να υπάρχουν και αντίστοιχα φθηνότερα. Απλά το αναφέρω επειδή μιλάει σαφώς και για την περίπτωση ύπαρξης τριφασικού ρεύματος.

Χαιρετισμούς,

Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ.

Σε πρωτη φαση βε λε το μοντεμ σου εκει που εχεις κοκκινο στο σαλονι και δες πως παιζεις.

• Like 2
Δημοσ.

Το μόντεμ θα μπει εκεί σήμερα λογικά και θα έχω νεότερα από τον πατέρα μου καθώς εγώ δεν είμαι εκεί για να δω. Είπα να δώσω 50€ για ένα decent ρούτερ γιατί αυτά που δίνει ο ΟΤΕ είναι χείριστης ποιότητας.

Δημοσ.

Να πω και εγω την εμπειρια μου εχω ενα σπίτι πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που λες και έχω βάλει το μόντεμ στο κέντρο του σπιτιού περίπου αλλά πιο κοντά στα δωμάτια έχω βάλει κεραία aftermarket μια μεγάλη που συνδεετε με μια μικρή προέκταση στο μοντεμ πάνω βιδώνοντας τη απλά το σήμα σε όλο το σπίτι είναι πολύ καλό ακόμα και στο σαλόνι που είναι στην άλλξ άκρη του σπιτιου έχω σήμα 2-3 γραμμούλες το σπίτι έχει διάφορα ανοίγματα αλλά σε εμένα οι πόρτες πάνω ψηλά εχουν γυαλι και σιγουρα αυτο βοηθα για μοντεμ εχω ενα tp-link την εκδοση με της δυο κεραιες και κεραια την ιδια μαρκα απλά ειναι μεγάλη.Τώρα το γεγονος της πετρα κανει δυσκολα τα πραγματα καλώ ειναι να αγοραστουνε power-line ειχα καποια Νetgear που πεζαν σε 3φασικο τον 50Ευρω αν βρεις powerline ειναι πιο απλο γιατι βαζεις ενα ανεματαδωτη για τα σημεια που σε καλυπτει το χ μοντεμ

Δημοσ.

Εικονα και ετσι δεν εχω καθως οταν αρχησα να το φτιαχνω το setup που εχω τωρα καθως εβαλα κατω της απαιτησεις μου που ειμαι το 90% της μερας και θελω φουλ σημα και που λιγοτερο.Γενικά αν μας πεις και λιγακί πιοι ειναι οι χωροι που θες να εχεις οπωςδηποτε νετ θα βοηθησεις πιο πολυ πιστεύω.Επισης αναφερεις μοντεμ ISDΝ εχεις σιγουρα ISDN στο σπιτι γιατι μοντεμ ISDN σε ADSL/VSDL δεν συνχρονιζει

Ένα καλό σημείο θα ήτα αριστερά από το Σ που λες σαλόνι αν υπάρχει δυνατότηα καθώς θα υπήρχε ένα πιο σωστός διαμηρασμός στα δωμάτια πιστεύω.

Δημοσ.

Επισης αναφερεις μοντεμ ISDΝ εχεις σιγουρα ISDN στο σπιτι γιατι μοντεμ ISDN σε ADSL/VSDL δεν συνχρονιζει

Μια χαρά υπάρχουν και συγχρονίζουν σε οποιαδήποτε γραμμή xDSL, τα ISDN modem, αρκεί φυσικά η τηλεφωνική σύνδεση να είναι ISDN.

Μάλλον εννοείς modem ISDN δεν συγχρονίζει σε γραμμή PSTN, που γενικά είναι σωστό, αν και υπάρχουν πολλά modem που έχουν δυνατότητα συγχρονισμού και στα 2 Annex.

Δημοσ.

Εικονα και ετσι δεν εχω καθως οταν αρχησα να το φτιαχνω το setup που εχω τωρα καθως εβαλα κατω της απαιτησεις μου που ειμαι το 90% της μερας και θελω φουλ σημα και που λιγοτερο.Γενικά αν μας πεις και λιγακί πιοι ειναι οι χωροι που θες να εχεις οπωςδηποτε νετ θα βοηθησεις πιο πολυ πιστεύω.Επισης αναφερεις μοντεμ ISDΝ εχεις σιγουρα ISDN στο σπιτι γιατι μοντεμ ISDN σε ADSL/VSDL δεν συνχρονιζει

Ένα καλό σημείο θα ήτα αριστερά από το Σ που λες σαλόνι αν υπάρχει δυνατότηα καθώς θα υπήρχε ένα πιο σωστός διαμηρασμός στα δωμάτια πιστεύω.

Μια χαρά υπάρχουν και συγχρονίζουν σε οποιαδήποτε γραμμή xDSL, τα ISDN modem, αρκεί φυσικά η τηλεφωνική σύνδεση να είναι ISDN.

Μάλλον εννοείς modem ISDN δεν συγχρονίζει σε γραμμή PSTN, που γενικά είναι σωστό, αν και υπάρχουν πολλά modem που έχουν δυνατότητα συγχρονισμού και στα 2 Annex.

Ναι isdn είναι. Πρακτικά θέλω ίντερνετ παντού εκτός από τις τουαλέτες (όχι ότι θα χαλούσε, την αποθήκη και την κουζίνα

Δημοσ.

α.καλα powerline που παιζουν σε τριφασικο ειναι τα devolo.

β.προσωπικη αποψη.α.θα πεταγα το asdl router αν ειχα κανενα της πλακας.

γ.θα επαιρνα ενα καλυτερο ρουτερ.

δ.δεν θα προσπαθουσα με ενα ρουτερ και μεγαλυτερες κεραιες να καλυψω ολο το σπιτι.την κεραια πες οτι την αλλαζεις στο ρουτερ και το ρουτερ δινει καλυτερο σημα.το θεμα ειναι οτι η συσκευη σου απο την αλλη πλευρα πχ ενα κινητο δεν θα μπορει να στελνει το σημα πισω αφου εχει μια μικρη χαλια κεραια.

ε.θα εβαζα access point ή καποιο repeater.το access point αν δεν θες να ριξεις καλωδιο θα μπορουσε να επαιρνε απο καποιο powerline.ετσι θα ηταν καλυτερα.σιγουρα πιο ακριβη λυση αλλα πιο καλη.επισης υπαρχουν και powerline με wifi.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...