Chocobo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά.Χρειάζομαι τις συμβουλές σας λίγο.Θα φτιάξουμε εδώ ένα σύστημα για ένα φίλο. Ο ίδιος έχει ακούσει για τον G3258 και τις δυνατότητες του σε ΟC.Το θέμα είναι πως εγώ είμαι περισσότερο της άποψης να πάει σε i5. Σκέφτομαι πως ο 3258 μαζί με μια αξιοπρεπής ψήξη θα του πάει αρκετά κοντά στην τιμή του i5 4440.Επίσης προτιμώ να είναι εκεί με το στοκ επεξεργαστή του,πιστεύω πως θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής συν ότι οι 4 πυρήνες όπως και να το κάνουμε είναι πιο future proof. Δεν έχω βρει πολλά benchmarks και δεν ξέρω καν αν είναι αξιόπιστα.Σε 2 όμως που είδα ο 3258 στα 4,7 έπαιζε στα ίδια fps με τον 4440 sta 3.3.Στο Hitman Absolution και GTA V μάλιστα ήταν 10-15 fps κάτω. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να μην δώσει τα 20-30 ευρώ παραπάνω και να πάει σε i5. Κάπου εδώ να τονίσω πως δεν έχει σκοπό να κάνει αναβάθμυση για αρκετο καιρό (2-3 χρόνια) οπότε λέμε για H81 μιτρική και για τα δύο cpu,¨ωστε να πάμε όσο πιο οικονομικά μπορούμε.Τώρα για σοβαρό ΟC στον 3258 θα ήταν καλύτερα Z μιτρική αλλά.... Όπως και να έχει εγώ του προτίνω να πάει με τον i5 απλά θέλω και την βοήθεια του κοινού,καθώς και αν μπορεί να με διαφωτήσει κανείς καλύτερα όσον αφορά τις επιδόσεις του 3258 overclocked σε σύγκρηση με τον i5.
Raiko Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 i5 δαγκωτο.Εχω το g3258 στην κατοχη μου και αν και ειναι πολυ δυνατος δεν παυει να ειναι διπυρηνος.Τα παιχνιδια αρχιζουν και χρησιμοποιουν ολο και περισσοτερους πυρηνες οποτε για μενα ειναι καλυτερη επιλογη.Ουτε πατεντες για να ανοιξουν παιχνιδια ουτε τιποτα.Τα παιχνδια που υπαρχον τωρα τα παιζει με 30-35 fps (acu,gtav,witcher 3) αλλα τα επομενα χρονια θα εχει θεματα. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 3258 ειναι 20-30 ευρο πιο φθηνος απο i5?ποτε εγινε αυτο? εννοειται i5 εννοειται Η97 για να μην μπλεκει με BIOS update η δεν ξερω κ εγω τι!Βασικα πηγαινε στο θεμα των αναβαθμισεων συμπληρωσε την φορμα και σου βγαζουμε buildaki!
Chocobo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 i5 δαγκωτο.Εχω το g3258 στην κατοχη μου και αν και ειναι πολυ δυνατος δεν παυει να ειναι διπυρηνος.Τα παιχνιδια αρχιζουν και χρησιμοποιουν ολο και περισσοτερους πυρηνες οποτε για μενα ειναι καλυτερη επιλογη.Ουτε πατεντες για να ανοιξουν παιχνιδια ουτε τιποτα.Τα παιχνδια που υπαρχον τωρα τα παιζει με 30-35 fps (acu,gtav,witcher 3) αλλα τα επομενα χρονια θα εχει θεματα. Έγινε ευχαριστώ.Έχεις κάνει overclock στον 3258.? επίσης τι ψύξη έχεις.? ΓΙα να έχω μια ιδέα περίπου πόσα θα βγουν τα χρήματα cpu,cooler με στόχο ικανoποιητικό overclock. 3258 ειναι 20-30 ευρο πιο φθηνος απο i5?ποτε εγινε αυτο? εννοειται i5 εννοειται Η97 για να μην μπλεκει με BIOS update η δεν ξερω κ εγω τι!Βασικα πηγαινε στο θεμα των αναβαθμισεων συμπληρωσε την φορμα και σου βγαζουμε buildaki! Διάβασε καλύτερα φίλε μου.Λέω πως ο 3258 με μια καλή ψύξη θα πάει κοντά 20-30 ευρω πιο κάτω απο τον i5.To υπόλοιπο σύστημα είναι εύκολο ευχαριστώ,πιο πολύ στον cpu θέλω βοήθεια.
Raiko Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 https://www.skroutz.gr/s/418750/CoolerMaster-Hyper-TX3-EVO.html αυτην ειχα παρει πιρν κανα τετραμηνο που ηταν στα 20,τωρα δεν ξερω αν αξιζει.Το oc ειναι και λιγο τυχη αλλα στα 4,2-4,4 θα πηγαινει ευκολα,και πιο πανω αναλογα το κομματι 1
TheELF Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Διάβασε καλύτερα φίλε μου.Λέω πως ο 3258 με μια καλή ψύξη θα πάει κοντά 20-30 ευρω πιο κάτω απο τον i5.To υπόλοιπο σύστημα είναι εύκολο ευχαριστώ,πιο πολύ στον cpu θέλω βοήθεια. Καλά, τι ψύξη σκέφτεσαι να του βάλεις δηλαδή; G3258 με απλή μητρική και την δικιά του ψήκτρα τον ανεβάζεις στα ~4,2ghz (και αν είσαι τυχερός και παραπάνω) και από αυτήν την άποψη αξίζει,αν είναι να βάλεις +100€ και παραπάνω για να τον πας στα ~5ghz εννοείται καλύτερα να τα δώσει τα λεφτά για i5. Γιατί ωραία και καλά ο i5 αλλά πρέπει να σκεφτείς και τι vga χρειάζεται για να δεις ουσιώδεις διαφορά,όπως είπε και ο raiko για τα 30-35fps(που βγάζει παραπάνω αλλά μάλλον τον κόβει η vga του) σκέψου τι VGA θες για να βγάλεις τέτοια fps σε ultra(ή έστω και high) 1080p. 1
cabdik Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά.Χρειάζομαι τις συμβουλές σας λίγο.Θα φτιάξουμε εδώ ένα σύστημα για ένα φίλο. Ο ίδιος έχει ακούσει για τον G3258 και τις δυνατότητες του σε ΟC.Το θέμα είναι πως εγώ είμαι περισσότερο της άποψης να πάει σε i5. Σκέφτομαι πως ο 3258 μαζί με μια αξιοπρεπής ψήξη θα του πάει αρκετά κοντά στην τιμή του i5 4440..........?????. Επίσης προτιμώ να είναι εκεί με το στοκ επεξεργαστή του,πιστεύω πως θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής συν ότι οι 4 πυρήνες όπως και να το κάνουμε είναι πιο future proof. Δεν έχω βρει πολλά benchmarks και δεν ξέρω καν αν είναι αξιόπιστα.Σε 2 όμως που είδα ο 3258 στα 4,7 έπαιζε στα ίδια fps με τον 4440 sta 3.3.Στο Hitman Absolution και GTA V μάλιστα ήταν 10-15 fps κάτω. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να μην δώσει τα 20-30 ευρώ παραπάνω και να πάει σε i5. βρε παιδια........., θελετε και τα λετε ή σας ξεφευγουν....??? θα μας τρελλανετε....?? τι σχεση εχει ο Pentium με τον i5....???? ο ενας εχει 75€ και ο αλλος €190...!!!! ο ενας 2πυρηνος, ο αλλος 4πυρηνος...!! ακομα και μεσα σε υγρο αζωτο -μονιμα- να τον εχεις τον 3258, παλι δεν προκειται ΠΟΤΕ, να φτασει τις επιδοσεις του ι5.....!!! και με τι μητρικη θα κανεις OC στον G3258.....με H81......? τι κουβεντιαζουμε τωρα...? αν εχει τα χρηματα να παρει i5, παιρνει i5. αν δεν εχει τα χρηματα, ας βολευτει με οποιον μπορει. τα παιχνιδια ειναι κυριως θεμα καρτας γραφικων....!! 4
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 επιτελους μιλησε κ ενας ανθρωπος λογικα!γτ θα μ τρελανουν...3280 κ ψυξη 30 ευρο φθηνοτερα?ξεχασαμε αυτα π ξεραμε...
Chocobo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Καλά, τι ψύξη σκέφτεσαι να του βάλεις δηλαδή; G3258 με απλή μητρική και την δικιά του ψήκτρα τον ανεβάζεις στα ~4,2ghz (και αν είσαι τυχερός και παραπάνω) και από αυτήν την άποψη αξίζει,αν είναι να βάλεις +100€ και παραπάνω για να τον πας στα ~5ghz εννοείται καλύτερα να τα δώσει τα λεφτά για i5. Γιατί ωραία και καλά ο i5 αλλά πρέπει να σκεφτείς και τι vga χρειάζεται για να δεις ουσιώδεις διαφορά,όπως είπε και ο raiko για τα 30-35fps(που βγάζει παραπάνω αλλά μάλλον τον κόβει η vga του) σκέψου τι VGA θες για να βγάλεις τέτοια fps σε ultra(ή έστω και high) 1080p. Σκεφτόμουν κάποια πολύ καλή ψύξη όπως Noctua ΝH-d14 ή κάποια υδρόψυξη της corsair αλλά αφού μου λες πως φτάνει 4.2 μόνος του τότε άψογα.Αυτή ακριβώς την βοήθεια χρειαζόμουν καθώς δεν ήξερα πως μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά με στοκ ψύκτρα.Oπότε το σύνολο θα είναι πολύ λιγότερο απο το να πάει σε i5.Για κάρτα γραφικών τώρα μάλλον σε κάτι μεταχεισρισμένο λέω περίπου στα 200 ευρώ οπότε ίσως 280Χ ίσως πάμε και σε νέα 950 ή 960 θα δούμε. βρε παιδια........., θελετε και τα λετε ή σας ξεφευγουν....??? θα μας τρελλανετε....?? τι σχεση εχει ο Pentium με τον i5....???? ο ενας εχει 75€ και ο αλλος €190...!!!! ο ενας 2πυρηνος, ο αλλος 4πυρηνος...!! ακομα και μεσα σε υγρο αζωτο -μονιμα- να τον εχεις τον 3258, παλι δεν προκειται ΠΟΤΕ, να φτασει τις επιδοσεις του ι5.....!!! και με τι μητρικη θα κανεις OC στον G3258.....με H81......? τι κουβεντιαζουμε τωρα...? αν εχει τα χρηματα να παρει i5, παιρνει i5. αν δεν εχει τα χρηματα, ας βολευτει με οποιον μπορει. τα παιχνιδια ειναι κυριως θεμα καρτας γραφικων....!! Ντάξει άνθρωπε μου μην με φάς , δεν σου έκανα κάτι.Γνώμες ζήτησα μιας και δεν έχω δοκιμάσει τον 3258.Δεν ήξερα πως με στοκ ψύκτρα πάει 4,2 όπως με διαφώτησε ο Elf και σκεφτόμουν να βάλω κάποια ακριβή ψύκτρα 70-80 ευρώ η υδόψυξη και γιαυτό λέω ξεκάθαρα πως το σύνολο του 3258+αφτερμαρκετ ψύκτρα θα πλησιάζει τον i5 στα χρήματα,δεδομένο πάντα πως θα χρειαζόταν πολύ καλή ψύξη.Απο τηην ώρα που δεν χρειάζεται τέτοια ψύξη όμως βλέπω πως η διαφορά είναι μεγαλύτερη. Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να πεις κάτι αλλά είσαι πολύ απότομος σε άτομο που δεν γνωρίζει και ζητάει βοήθεια.
cabdik Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 καθολου αποτομος...., δεν εχω να χωρισω τιποτα με κανεναν..!! απλα.... εκπληκτος....!!!! υπαρχουν παμπολλα θεματα, που αναλυουν τετοια ερωτηματα. γι αυτο ειμαι εκπληκτος. με λιγο διαβασμα, τα βρισκεις ευκολα..! αν νομιζεις οτι ημουν αποτομος, σου ζητω συγνωμη. 1
Chocobo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 καθολου αποτομος...., δεν εχω να χωρισω τιποτα με κανεναν..!! απλα.... εκπληκτος....!!!! υπαρχουν παμπολλα θεματα, που αναλυουν τετοια ερωτηματα. γι αυτο ειμαι εκπληκτος. με λιγο διαβασμα, τα βρισκεις ευκολα..! αν νομιζεις οτι ημουν αποτομος, σου ζητω συγνωμη. Οκ δικό μου λάθος τότε Βρήκα μερικά threads είναι η αλήθεια που έλεγαν γιατον 3258 όμως προτίμισα να φτιάξω άλλο ένα για να είμαι πιο συγκεκριμένος για τις δικές μου απαιτήσεις.Eυχαριστώ όλους παιδιά , καλό απόγευμα.!
TRILOBYTER Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Επειδη τον δουλευω εδω και σχεδον 1 μηνα. Εχω σχηματισει πολλες εντυπωσεις και θετικες και αρνητικες. Παρολο που ειναι καλος, σαν κοστος επεξεργαστη + ψυκτρα για σωστο οβερκλοκ πιστευω δεν αξιζει για casual χρηστες. Εγω τον αγορασα για τη single core δυναμη του, και γιατι εχω μανια με το overclock. Για εναν απλο χρηστη ομως ενας 4460 ειναι 100 φορες πιο καλη αγορα. Οποτε 4460 και απο εμενα. Ας παρει τον 3258 μονο αν δεν του φτανουν τα λεφτα για 4460. @Cabdik ναι με Η81 θα κανει οβερκλοκ αν τον παρει. Οι πιθανοτητες ειναι να φτασει ο 3258 στα ορια του πριν φτασει η η81 στα ορια της. Πρεπει να σου τυχει παρα πολυ καλο κομματι για να εχει και αλλο περιθωριο και να μη φτανει μια Η81.. 4
tuxpower Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 και με τι μητρικη θα κανεις OC στον G3258.....με H81......? τι κουβεντιαζουμε τωρα...? αν εχει τα χρηματα να παρει i5, παιρνει i5. τα παιχνιδια ειναι κυριως θεμα καρτας γραφικων....!! Με μητρική Η81 κάνει μια χαρά oc τον 3258 χωρίς να δώσει 100 ευρώ παραπάνω για Ζ97. Αν πάρει ι5 δεν χρειάζεται Ζ97 (εκτός και αν είναι Κ). Και το έχω ξαναπεί.. πάρε τον τζάμπα G3258 με overclock στην ψύκτρα μαμά στα 4.0ghz κάνε την δουλειά σου 2-3-4 μήνες και αναβαθμίζεις σε ι5. Αυτά. Τώρα γιατί εδω στην ελλάδα προτείνουμε ferrari για δουλείες συμβατικές είναι κάτι άγνωστο..
skopelmix Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Με μητρική Η81 κάνει μια χαρά oc τον 3258 χωρίς να δώσει 100 ευρώ παραπάνω για Ζ97. Αν πάρει ι5 δεν χρειάζεται Ζ97 (εκτός και αν είναι Κ). Και το έχω ξαναπεί.. πάρε τον τζάμπα G3258 με overclock στην ψύκτρα μαμά στα 4.0ghz κάνε την δουλειά σου 2-3-4 μήνες και αναβαθμίζεις σε ι5. Αυτά. Τώρα γιατί εδω στην ελλάδα προτείνουμε ferrari για δουλείες συμβατικές είναι κάτι άγνωστο.. In addition, due to Intel limitation, to support G3258 with Windows 10 configuration, update CPU Microcode is necessary. However, updating CPU Microcode will make Non-Z OC doesn?�t work. If you wish to overclock with G3258 instead of installing Win10, please use the previous BIOS. 1
tuxpower Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) windows 10, G3258. C:\Windows\System32\mcupdateGenuineIntel.dll Μετονομάζεις το συγκεκριμένο αρχείο σε ότι θες και κανονικά χωρίς bios update overclockαρεις τον G3258 κανονικά με μη Ζ97 boards. Μετονομάζεις το αρχείο με administrator πρόσβαση. --> https://www.youtube.com/watch?v=1XZzwsorE4A Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2015 από tuxpower 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα